Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kozmologija

Upisao:

kozmologija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

251

PUTA

OD 14.01.2018.

INFORMACIJE O MOJEM DUHOVNOM RADU

INFORMACIJE O MOJEM DUHOVNOM RADU
Ovo je jedan od prvih tekstova koje je Martinus napisao kako bi objasnio svrhu svojeg djela i svoje misije, kao i to kome je njegovo djelo namijenjeno. Ovaj je tekst napisan tridesetih godina prošlog stoljeća prije objavljivanja njegove prve knjige "Livets bog (Knjiga života)".

INFORMACIJE  O  MOJEM   DUHOVNOM  RADU

                                  

                           

Martinus  (1932) 

S obzirom da je oblik duhovnog znanja koje je mene zapalo da ga manifestiram izraz potpuno novog impulsa svijeta, što u ovom slučaju podrazumijeva potpuno novo učenje o ljubavi i mudrosti, i koje ni na koji način ne predstavlja plagijat bilo kojeg drugog pogleda ili razumijevanja najviših problema života koji je do sada postojao na Zemlji, već se naprotiv javlja kao izolirani rezultat mojih vlastitih osobno razvijenih, naprednih duhovnih ili kozmičkih osjetila, potpomognutih izuzetno moćnim Kristovim silama za koje sam postao prijemljiv. 

Moglo bi biti teško tražitelju istine odmah razumjeti moj način manifestacije ili biti upoznat sa tim novim Kristovim impulsom.

Smatrao sam da bi bilo dobro ovdje dati neke upute i objašnjenja, naročito zato jer će moja prva knjiga biti obavljena tek za nekoliko mjeseci.

Osnova je moje čitave misije, koja je izraz potpuno novog duhovnog impulsa, bez da stvaram sektu ili neki drugi oblik odvojene organizacije, voditi sva ona bića koja se više ne osjećaju nadahnutima ili inspiriranima bilo kojim trenutnim oblikom religije ili vjerovanja, i koja su zbog toga djelomično ili u potpunosti izgubila svoju vjeru u božanstvenost života.

Prema onome što je za njihovu inteligenciju i osjećaje prava istina i realno prepoznavanje apsolutno pravednog, sveljubećeg i uzvišenog upravljanja postojanjem, tako da zakon postojanja ili najviša zapovijed života «volite jedni druge», više kao znanje nego vjera, kako praktično tako i teoretski, može u budućnosti postati najviša osnova života svih bića i na taj način stabilizirati ili izgraditi trajni mir u sferi u kojoj tuga, rat i sakaćenje više ne mogu postojati.

Na taj način carstvo koje prethodno nije bilo od ovoga svijeta moći će se proširiti zemaljskim kontinentima.

Dakle, svrha moje misije je uistinu pročistiti put za sve glavne duhovne realitete kako bi oni postali pravo znanje za ljude. Ali da bi nešto postalo znanje, to se mora doživjeti.

Nije dovoljno da ti realiteti za mene predstavljaju znanje i da ih ja mogu objasniti drugim ljudima.

Ti drugi ljudi, naravno, moraju vrlo vrijedno raditi i proučavati ta objašnjenja. Objašnjenja predstavljaju putokaz, ali putem se mora proći ukoliko se želi doseći cilj.

S obzirom da moj rad predstavlja duhovni putokaz, čovjek će biti više zainteresiran za njega u onoj mjeri u kojoj on prizna da ne poznaje put kojim treba putovati, dok je suprotan slučaj u onoj mjeri u kojoj je on zadovoljan svojim vlastitim znanjem ili unaprijed pretpostavlja da poznaje put, ili ga je upoznao iz nekog drugog izvora koji mu više odgovara. I to je naravno sasvim prirodno.

Samo se može reći da je prirodno da svako treba tražiti svoje duhovno učenje, koje mu, svojom prirodom, može pružiti najveće nadahnuće i da to može  biti samo ono što za njega ili nju predstavlja najpoticajniju osnovu za razvoj onoga što je dobro i uzvišeno u vlastitoj nutrini. Samo tu je pravo mjesto svakog bića.

Potpuno je nebitno da li su ta učenja drugih bića naivna, praznovjerna ili izmišljena, ili da li je taj čovjek budist, musliman, židov ili kršćanin i tako dalje. Najvažnije je da čovjek prihvati upravo takvo duhovno učenje koje je takve prirode da ima prije spomenuti utjecaj na njegov svakodnevni život i svijest.

Kao što sam već rekao, moj je rad prilagođen bićima koja nemaju duhovno utočište, ili za bića koja uistinu traže, a to su pojedinci kojima je duhovno učenje toliko važno da oni imaju dovoljno želje, hrabrosti i energije za nadilaženje svih borbi sa kojima bi se mogli suočiti, a to je cijena upoznavanja sa višim oblikom znanja i posljedičnog proširenja horizonta svijesti u njihovom svakodnevnom životu.

S obzirom da ovaj oblik znanja predstavlja objavu novog impulsa svijeta i ono pretvara najviše zapovijedi i ideje života u znanje umjesto u vjerovanje, što znači da detaljno pokazuje najviše zakone, principe i osnovne realitete života, možete razumjeti da ovaj impuls nije nešto sa čime se možete upoznati samo slušanjem jednog predavanja; na taj način čak možete sve pogrešno razumjeti.

Da bi postali stručnjak u jezicima, muzici ili umjetnosti potrebno je temeljito učenje i svakodnevna praksa.

Isto tako da bi razvili sposobnosti i talente koji će pretvoriti nevidljive realitete i uzroke iza vidljivog fizičkog svijeta u pravo znanje i iskustvo i ovdje je potreban temeljiti rad u vašem svakodnevnom postojanju u obliku učenja, prakticiranja i vježbanja, a obim tog rada nije ništa manji od onoga koji je potreban za razvoj gore spomenutih sposobnosti, tim više što je za razvoj duhovne ili kozmičke svijesti potrebno vježbanje da se naučimo misliti neovisno od prostora i vremena.

Dakle, trebate se naučiti baviti potpuno novim područjima svijesti, područjima koja se možda trenutno čine najnestvarnijom maštom ili nečime potpuno izmišljenim.

Kao što se možete roditi sa talentom za muziku ili jezike, tako se možete roditi i sa naročitom sklonošću za razvoj duhovne svijesti.

Ono što je najvažnije na tom području jest vrlo razvijena sposobnost ljubavi, a to je izražena sposobnost da se vole sva živa bića, a to je odricanje od svega što nanosi bol ili patnju bićima oko vas.

Ako, pored toga imate odgovarajuće razvijenu inteligenciju, vi posjedujete najbolje predispozicije za razvoj božanske duhovne svijesti ili kozmičke svijesti, koja se sada upravo rađa, svijesti koja je toliko uzdignuta iznad stupnja svijesti običnog zemaljskog čovjeka, kao što je njegova uzdignuta iznad stupnja svijesti onih bića koja nazivamo «životinjama».  

Vi također i na druge načine možete otkriti da li imate sposobnost razumijevanja novog božanskog impulsa.

Ako, na primjer, nemate nikakvih negativnih osjećaja prema ljudima koji razmišljaju drugačije od vas, što znači da osjećate veliku toleranciju prema ljudima sa potpuno drugačijim razumijevanjem postojanja, potpuno drugačijim pogledom na život, to pokazuje da se nalazite na stupnju razvoja na kojem ćete donekle razumjeti novi impuls.

Unutar tog impulsa objavit će vam se identitet bića kao vječnih realiteta, što podrazumijeva prepoznavanje činjenice da njihov sadašnji fizički život nije jedini koji imaju sva ta bića, već je to samo jedna sadašnja karika u lancu fizičkih života koji se protežu iz prošlosti koju su ta bića doživjela.

Nadalje, vi ćete se suočiti sa spoznajom da su planete, sunca, sunčevi sustavi i galaktike također «živa bića» , ali i sa mnogim drugim idejama na koje niste navikli.

Dakle, nakon tih spoznaja moći ćete osjetiti da li imate sklonost ka tom novom duhovnom znanju, jer ako imate, uskladit ćete se sa tim idejama.

Ako, međutim, nemate, vi ćete ih samo moći vidjeti kao izmišljene ili neprirodne. Taj novi duhovni impuls samo će za vas predstavljati potpuno zatvorenu knjigu, a ne izvor inspiracije, koji bi inače trebao biti.

Ali postoje naravno brojni drugi božanstveni izvori u životu, i vi trebate tražiti svojeg Boga i svoje duhovno vodstvo na drugim mjestima koja vam više odgovaraju.

Osjećao sam se obaveznim da vam razjasnim ove stvari kako bi unaprijed dobili ideju o tome koliko je ozbiljno i prostrano ono sa čime se ja bavim i kako bi razumjeli da moja predavanja ne predstavljaju neku olako shvaćenu večernju zabavu, već je to naprotiv područje aktivnosti koje zahtijeva vašu potpunu koncentraciju, fokusiranje misli i nepristran stav kako bi mogli dobiti i najmanji uvid u ogromne božanske principe mudrosti za koje je viša uprava svijeta odlučila da sada mogu biti dostupni u zemaljskoj zoni.

Nadalje, ako imate želju i dovoljno energije da se borite sa svojim urođenim i naviknutim nižim sklonostima i strastima, kojima je čovjek vezan za mračne zone sa njihovim bolestima, tugom i patnjama, i ako istovremeno temeljito proučavate moje glavno djelo «Livets bog (Knjiga života)», čiji će prvi dio uskoro izaći, mogu vam obećati da ćete biti vođeni ka iskustvu duhovne inicijacije koje u «Livets bog» nazivam «veliko rođenje», što zapravo predstavlja oslobađanje trenutno latentnih kozmičkih organa pojedinca i što mu trajno omogućava da opaža na duhovan ili kozmički način.

Čovjek to doživljava kao buđenje u «potpuno novom svijetu» koji se nalazi iza običnog fizičkog svijeta.

U tom novom svijetu ili u tom novom panoramskom području čovjek doživljava vječni život svemira i sebe kao besmrtno biće.

Tamo gdje su oni trebali  informacije o svemu tražiti od drugih bića, oni sada mogu sami sve vidjeti kao realne činjenice.

Nakon toga fizički svijet samo predstavlja lokalno područje u panorami kojoj oni sada imaju pristup.

Dakle, ukratko, čovjek doživljava božanski oblik svijesti.

Usred privremenog fizičkog stanja, uzdignutom ka vječno preobraženom postojanju, u sjaju prekrasne slave svemogućeg Boga u obliku drugih svjetova, drugih ljudskih rasa i drugih oblika doživljavanja života, to će se sada, sinu Božjem, koji je upravo napustio mračne zone mržnje i rata, sve detaljno otkriti ispred njegovih začuđenih očiju.

Možda se nekim ljudima može činiti neobičnim da ja češće ne održavam predavanja, jer gledajući situaciju u svijetu, može se činiti opravdanim smatrati da su ta predavanja potrebna i neophodna.

Na to ja mogu odgovoriti da je obimni materijal na kojem radim tek u svojim povojima i da se od mene toliko puno zahtijeva po pitanju prenošenja ili pretvaranja mojeg kozmičkog materijala u fizički oblik slika i tekstova, da ja ne mogu posvetiti svoje vrijeme isključivo držanju predavanja, jer bi ja tada bio spriječen u predstavljanju u pisanom i slikovitom obliku ostalog dijela mojeg duhovnog materijala, koji je vrlo važan za moju misiju.

To je i razlog zašto moja predavanja nisu javna, već ih održavam samo za moje osobne prijatelje i za ljude za koje se unaprijed pretpostavlja da imaju predispozicije koje su im potrebne kako bi sa naročitom prijemljivošću i interesom došli u kontakt sa mojim radom.

Kasnije, kako će manifestacija mojeg materijala postupno napredovati, moji kvalificirani pomagači će ga nastaviti u obliku podučavanja i predavanja, kao što će moja knjiga «Livets bog», čiji prvi dio treba izaći u sljedećih nekoliko mjeseci i koja sadrži tekstove i slike, pružiti osnove i vodit će prijemljivog čovjeka ka božanstvenom, osobno doživljenom pogledu na život, prema iskustvu Boga u oblik znanja, i kroz to ka višem obliku postojanja.

      U nadi da će me čitatelj ispravno razumjeti, šaljem mu najbolje želje.

 

Preveo sa engleskog na hrvatski: Davorin Gruden

Copyright © Martinus Institut

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Jutros smo se tresli ali sve je prošlo dobro. Nadam se da ste dobro. Neka vas sreća prati cijeli dan. Lp

  22.03.2020. 07:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__) 7 (__)7 kavica

  19.03.2020. 12:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info