Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

658

PUTA

OD 14.01.2018.

Taoistički pogled na seksualnost

Taoistički pogled na seksualnost

 

Seksualni poriv je najsnažniji impuls u prirodi, a samim time i u čovjeku. Izvor je ili boli ili zadovoljstva i predmet je vječnog preispitivanja i istraživanja. Bez obzira na seksualnu revoluciju i danas više-manje otvoren pristup temi seksa u društvu, još uvijek su prisutne frustracija i neznanje, nedostaje nam ispravno dublje razumijevanje te moćne sile. Odgovor nam nude taoisti – drevni kineski mislioci i mudraci. Oni su se preko pet tisuća godina bavili proučavanjem prirodnih zakona i njihovom primjenom u svakodnevnom životu, kako bi se svakom pojedincu omogućio život u skladu sa samim sobom i svime što ga okružuje, dug život ispunjen zdravljem, srećom i harmoničnim odnosima.

U istočnjačkim tradicijama, pa tako i taoističkoj, smatra se da pojavni svijet grade dvije suprotne sile koje čine univerzalnu cjelinu i stalno teže međusobnom skladu. To su jin i jang, koje se manifestiraju kao tamno-svijetlo, noć-dan, hladno-toplo, voda-vatra, magnetično-električno… Muškarac i žena predstavljaju suprotnosti-komplementarne polovice cjeline; oni su zemaljska manifestacija kozmičkih kreativnih sila. Muškarac predstavlja jang ili Nebo, a žena jin ili Zemlju. Kad se oni sjedine u seksualnom činu, Nebo i Zemlja se spajaju.

U tradiciji taoizma na seks se gleda potpuno drugačije nego na Zapadu. U njihovom poimanju seksa nema nikakvog grijeha. Smatra se da je seksualna energija put do zdravlja i vitalnosti te način da se intimno poveže s božanskim, stanjem jedinstva i potpunosti koje je prisutno u svima nama. Ako se ona ne razumije i ne koristi na ispravan način, uzrok je nezadovoljstva, destrukcije i općenito nesretnosti u našim životima.

Po taoistima u ljudskom tijelu postoje tri energije – čing, či i šen.
Čing je kreativna seksualna energija koja se stvara u spolnim žlijezdama. Kod muškaraca se nalazi u spermi, a kod žena u jajnicima i jajašcima. Po svom sastavu je gušća i sirova (nerafinirana). Stalno se obnavlja, ali se i troši – kroz ejakulaciju i menstruaciju. Na fizičkom nivou ona se očituje kroz ispravan rad spolnih žlijezda, o kojima uvelike ovisi vitalnost i opće zdravstveno stanje osobe, kao i ispravan rad ostalih endokrinih žlijezda.
Či je životna energija koja teče po energetskim kanalima (meridijanima) po cijelom tijelu i hrani sve organe. Njeno sjedište je u abdomenu.
Šen je duhovna energija, najsuptilnija od svih i prebiva u glavi, a očituje se u očima.

Ako znamo kako seksualnu energiju ili čing pretvoriti u či, a či u šen, možemo neizmjerno povećati svoju vitalnost, poboljšati zdravlje i produžiti život, da ne govorimo o pozitivnim kvalitetama i skladnim odnosima sa svojom okolinom. Čini se tako jednostavno u teoriji, no da li je to doista tako? Praktikanti taoističkih tehnika tvrde da jest. Postoje vježbe za samostalnu kultivaciju činga i za kultivaciju u paru. Potrebno je prvo svladati tehnike za samostalnu kultivaciju, jer je energija za vrijeme seksa puno intenzivnija i treba određena vještina i samokontrola da bi se s njome 'baratalo' kako treba. Osobama koje su se odlučile za celibat tehnike za samostalnu kultivaciju omogućuju da u potpunosti transformiraju i sublimiraju seksualnu energiju te izbjegnu frustraciju zbog nemogućnosti ispoljavanja seksualnog poriva i potencijalne probleme zbog potiskivanja tog poriva.
Redovitim vježbanjem tehnika za kultivaciju seksualne energije praktikanti bez iznimke primjećuju pozitivne promjene na svim nivoima – fizičkom, emotivnom i mentalnom. Tijelo je snažnije i zdravije, emocije postaju stabilne i pozitivne, a um bistar i kreativan…

 

 

Kao što se može primijetiti na dobro poznatom slikovnom prikazu jin-jang u krugu, jang uvijek sadrži malo jina i jin malo janga. Tako je i u prirodi. Iako muškarac predstavlja jang, on nije u potpunosti jang, kao što ni žena nije u potpunosti jin. I u jednom i u drugom je uvijek prisutna i suprotna kvaliteta. Taoisti su shvaćali da se muškarci i žene trebaju međusobno uravnoteživati, kao dvije suprotne polovice univerzalne cjeline. To znači da prvo trebamo razumjeti i poštovati razlike među suprotnim spolovima, ne boriti se s njima već ih iskoristiti za stvaranje sklada. Nerazumijevanje i neprihvaćanje tih razlika samo vodi u ljutnju i frustraciju te nesklad među spolovima. Cilj seksualne mudrosti je da se stvori sklad između muškarca i žene, jina i janga, na energetskom nivou.

Ispravno razumijevanje razlike između muške (jang) i ženske (jin) seksualne energije je ključno za ostvarenje tog cilja. Seksualno muškarci su poput vatre - brzo se zapale, planu i zagase se. Žene su pak poput vode – dugo se zagrijavaju i duže ostaju vruće. Ženama je potrebna predigra, nježno milovanje i strastveni zagrljaji, jer potrebno je vremena da vatra zagrije i zaključa vodu. Upravo iz tog razloga muški taoisti koriste razne tehnike da bi seksualno zadovoljili ženu u potpunosti, tj. da bi svoju energiju održali dovoljno dugo da ženu dovedu do potpunog orgazma.

Emotivno, žene su poput vatre (jang), a muškarci poput vode (jin). Ženama je jako lako izražavati emocije,uzbuditi se oko nečega, plakati i osjećati. Muškarcima je veći izazov biti u dodiru sa srčanim centrom. Tako se muškarci i žene međusobno uravnotežuju emotivno i seksualno. Žene otvaraju i zagrijavaju srčani (emotivni) centar u muškarcima, dok muškarci u ženama otvaraju i 'pale' vatru u seksualnom centru. Cilj taoističke prakse je ostvariti harmoničnu i protočnu izmjenu energije.

Kultivirajući seksualnu energiju, to jest učeći transformirati čing u či, muškarci postaju bolji ljubavnici, snažniji i mlađi i mogu aktivirati srčani centar. Za žene je kultivacija seksualne energije način da transformiraju krv u či (kontrola menstrualnog ciklusa). Ta transformacija vodi do obilja energije, uravnoteženih emocija i unutarnje snage. Također se svladavaju tehnike za postizanje potpunog orgazma koji za razliku od genitalnog diže energiju u mozak te hrani i pomlađuje cijelo tijelo. Na taj način ne samo što je užitak višestruko veći, nego se čuva i izmjenjuje sva pobuđena energija, a to iskustvo možete ponoviti onoliko puta koliko želite. To je moguće iz razloga što muškarac ne izbacuje sjeme i time ne gubi erekciju pa je seksualni čin moguće produžiti na neograničeno dugo…

Uz praksu seksualnih tehnika, razumijevanje razlika i iskrenu komunikaciju skladan i ispunjavajući odnos je sasvim moguć, tvrde taoisti. Potrebno je samo uložiti nešto vremena i truda za usvajanje relativno jednostavnih tehnika i redovito ih prakticirati, no doista se isplati jer su rezultati uistinu čudesni.

Postoji stalna tendencija da se u svakom aspektu poboljšamo i kultiviramo, da se uzdignemo na višu razinu. Došlo je vrijeme i za kultivaciju seksualne energije. Taoisti nam pružaju ključ istinske sreće i neizmjernog zadovoljstva i ispunjenja, dublje povezanosti sa samim sobom i s partnerom te dugog života u skladu i ravnoteži s najsuptilnijim silama u prirodi.

Izvor: Park Božanske Energije

 

http://www.indigo-svijet.hr/clanci/tehnike-samorazvoja/taoisticki-pogled-na-seksualnost/179/

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 07.07.2010. 10:14h

  Član dzorkoMerlin2 (jin :)
 • 07.07.2010. 16:13h

  Član simonaalba77Merlin3 Ma sve se to zna odavno , a situacija je sve gora. Masa žena je izbezumljena i isfrustrirana jer pored sebe imaju loše ljubavnike ali dobre remote controler-assistente :) . Period kada to jako dolazi do izražaja je predmenopauza kada podivljaju u sebi jer ne vide izlaza. Jako malo muškaraca zna kultivirati seksualnu energiju barem malkice. Međutim, treba ih razumjeti, ženama je to u krvi,prirođeno, a oni trebaju ovladati tom materijom. A do tada............
 • 07.07.2010. 16:51h

  Član elycaMerlin3 mene zanima nešto skroz prizemno i praktično! 1. Gdje su ti muškarci? 2. Koji su njihovi brojevi mobitela? (i zašto pišem u množini?) :-)
 • 07.07.2010. 16:54h

  Član oziraMerlin0 Nazalost svi su postali nestrpljivi i zele licno zadovoljstvo odmah i sada, bez da uloze i malo truda, strpljenja i energije. Kada bismo se u sexualnom cinu koncentrirali na partnera, a ne samo na sebe, nasa tela bi nam pokazala kada i kako. Tada bi energija nesputana kruzila izmedju dva bica, u stalnom kretanju davanja i primanja. STO VISE DAJES - SVE VISE PRIMAS. JANG - JIN
 • 07.07.2010. 16:58h

  Član elycaMerlin3 priznajem da sam stoljećima strpljiva.... već sam tisućljeće strpljiva.... dokad JA moram bit strpljiva? nažalost ...ja imam svoje mišljenje o muškoj strani ove priče... a do tada sve dajem...a ništa ne primam :-)))) (i zbog svog mira jednostavno zaboravim :-)))
 • 07.07.2010. 16:59h

  Član shadowofsoulMerlin9 sve je to već odavno poznato... stvar je u dobroj vibri između 2 duše, onom \"klik\"-u kad se dvoje umreže i tako funkcioniraju... na žalost, mnoge žene, radi svoje komocije, netolerancije, nespremnosti na kompromise i druge stvari, okrivljuju muškarce za svoj loš život, svoj loš uspjeh, tj. dobar neuspjeh... sve sam to prošla i kad sam snizila tenziju u sebi samoj, kad sam postala tolerantnija, kad sam bila spremna na kompromise (ali ne one trule), tad se sve oko mene izmijenilo... ovakvi tekstovi su dobri da se osoba malo podsjeti, ali sve je to već odavno rečeno i svi to znamo... samo, mnogi ne znaju (a nisam ni ja znala) za sebe odabrati ono - pravo ...
 • 07.07.2010. 18:00h

  Član safirisMerlin7 Sumnjam da itko ovdje od nas zna \"upravljati\" spolnošću kao što je navedeno u tekstu.Zagubljeno znanje, zapostavljena vještina, na žalost. Ovdje se radi o visokoj vibracionoj energiji, koju rijetki ljudi današnjice posjeduju.A još rijeđi od njih odabiru se izraziti kroz obitelj ili partnerski odnos.
 • 07.07.2010. 18:03h

  Član shadowofsoulMerlin9 seksualnost je osjećanje osjećaja, seksualnost je umijeće ljubavi, seksualnost je najljepša simfonija utjelovljenog uma, seksualnost je sonata od snova, seksualnost je vrhunac vrhunca najljepšeg sjedinjenja suporotnosti, seksualnost je umijeće, izričaj, šapat, poezija duše.......seksualnost nije tehnika.. SEKS je tehnika i za seks nije potrebna ljubav........
 • 07.07.2010. 18:07h

  Član vajranMerlin3 stvarno... e moj vajrane, stvarno si vajran. seksaš se 30 godina i pojma da je seks tehnika...
 • 07.07.2010. 18:10h

  Član shadowofsoulMerlin9 svatko u sebi može probuditi \"vibracionu energiju\", koristeći određene \"tehnike\" ... seks je čista gimnastika dvoje tijela da dožive par sekundi orgazma tj. pražnjenja... nakon toga je par dana mir pa onda: \'hajmo\' opet :) ljubav i seksualnost su nešto sasvim drugo... seks kroz ljubav je nešto sasvim drugo... o tome je Osho pisao pa je u malo riječi rekao - sve...
 • 07.07.2010. 18:11h

  Član vajranMerlin3 pitam se kojeg je dana koje godine seks proglašen tehnikom...
 • 07.07.2010. 18:12h

  Član safirisMerlin7 Nebuloze,ha,ha,ha.Ponekad je bolje šutjeti:):):)
 • 07.07.2010. 18:12h

  Član safirisMerlin7 vaj, nije išlo tebe, čitam neke smijurije,sori:)
 • 07.07.2010. 18:16h

  Član vajranMerlin3 hahaha... :))))
 • 07.07.2010. 18:17h

  Član shadowofsoulMerlin9 https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=41532
 • 07.07.2010. 18:19h

  Član shadowofsoulMerlin9 npr. na gore navedenom linku imaš dosta toga što je Osho rekao :) nije loše za pročitati :) a ovo je maestralno što je još Osho rekao: \'\'Ljubav je jedan vrlo rijedak cvat. Ponekad se desi. Rijetko, jer se dešava samo onde gdje nema straha, nigdje drugdje. To znači da se ljubav može dogoditi samo duboko duhovnoj osobi. Seks je mogucnost za svakoga. Poznanstvo (u ovom kontekstu: zaljubljenost) takođe. Ali...ne i ljubav\'.\'\'
 • 07.07.2010. 18:21h

  Član elycaMerlin3 šuti ELice....molim te Elice...šuti!
 • 07.07.2010. 18:23h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Safiris,

  ako te interesira Baba, Osho ili bilo koji drugi guru ili teorija koji/koja piše o seksu, onda ih čitaj svojim očima, ne tuđim.
 • 07.07.2010. 18:25h

  Član safirisMerlin7 Ponekad mi se čini da čovjek današnjice kroz riječi doživljava verbalni orgazam.I sve samo radi dokazivanja, nekome, nešto... i ode sva energija kroz riječi u vjetar. A seks se svede na tehniciranje, ako ga uopće i ima. Traži se gerilac piro-tehničar, da zapali unutranju vatru,ha,ha, i taoisti bi ostali bez riječi:):):)Koja je to tek vibracija,mama mia...
 • 07.07.2010. 18:31h

  Član vajranMerlin3 vajrane, stani...
 • 07.07.2010. 18:34h

  Član shadowofsoulMerlin9 ima ljudi koji ne razumiju razliku između seksualnosti i seksa, a Vaj, po običaju okreće vodu na svoj mlinček :) no, no... seksualnost i seks su 2 različite stvari :)
 • 07.07.2010. 18:36h

  Član shadowofsoulMerlin9 no, evo odgovora, direktno sa oriđiđi google-a - te moćne tražilice... :) idemo ovako: 1) Seksualnost - je skup osjećaja, ponašanja, stavova, vrijednosti koji se dovode u vezu sa seksualnom željom i identitetom, to jest postojanjem svakog ljudskog bića kao spolnog i rodnog, te seksualnog. Kao integralni dio ljudskog razvoja kroz sve faze života, seksualnost uključuje fizičke, psihološke i društvene komponente. 2) Seks = spolni odnos.. eto, voila!
 • 07.07.2010. 18:44h

  Član shadowofsoulMerlin9 Safiris piše: \"Sumnjam da itko ovdje od nas zna \"upravljati\" spolnošću kao što je navedeno u tekstu.Zagubljeno znanje, zapostavljena vještina, na žalost. Ovdje se radi o visokoj vibracionoj energiji, koju rijetki ljudi današnjice posjeduju.A još rijeđi od njih odabiru se izraziti kroz obitelj ili partnerski odnos.\" hm, zar ovo nije verbalno onaniranje, a verbalno onaniranje je ponekada i poezija? poezija izlazi iz duše koja još nije pronašla svoje mjesto u svom malom univerzumu pa sanja o beskraju gdje je tek treperava struna koja nije pronašla ono svoje biće za dvojnost otkud proizlazi kao vrhunac osjećaja - seksualnost ...
 • 07.07.2010. 18:49h

  Član vajranMerlin3 vajran trenutno ništa ne okreće. vajran kada okreće, to se osjeća...
 • 07.07.2010. 18:53h

  Član vajranMerlin3 uostalom, nedam NIKOM I NIČEM trećem da je samnom u krevetu dok se seksam pa ni oshu... dakle... osho, van iz mog kreveta... i iz sobe... i svi redom.
 • 07.07.2010. 18:57h

  Član shadowofsoulMerlin9 Vaj, Osho je tu...dok smo na netu... :) nije ga loše pročitati :) tip jednostavno kaže sve sa malo riječi - na jednostavan način... anyway, i nikom i ničem, osim njemu ne treba dati u svoj krevet :) cool, kaj ne? :)
 • 07.07.2010. 18:57h

  Član vajranMerlin3 uostalom, postoji nešto što se zove vajransko stapanje... osho o tome pojma nema. nije nikada ni čuo. što je to vajransko stapanje... to je nešto što se sasvim sigurno desi ali se nitko od učesnika ne može prisjetiti što se desilo... jedini trag zbivanja su blagoteleći pogledi. to ukratko. malo šire, neki drugi put.
 • 07.07.2010. 18:59h

  Član vajranMerlin3 jako poštujem tog oshu, ali o nekim stvarima, jednostavno pojma nema...
 • 07.07.2010. 19:00h

  Član shadowofsoulMerlin9 :)
 • 07.07.2010. 19:02h

  Član pticaMerlin5 seksualnost .....hmmmm....to je nešto što se dogodi ili ne dogodi.....a lijepo je kad se dogodi,a dogodi se bez najave i razmišljanja.....(moje mišljenje,ništa drugo)
 • 07.07.2010. 19:03h

  Član vajranMerlin3 (konačno... kad već postoji evanđelje po luki, treba postojati i seks po oshu... to bi ona htjela... e, pa ne može...)
 • 07.07.2010. 19:05h

  Član shadowofsoulMerlin9 seksualnost :) prekomleksna mi tema za večeras za diskusiju :) prije tekme nikako! poslije tekme? :) svakako :)
 • 07.07.2010. 19:07h

  Član elycaMerlin3 dajte objasnite meni...koja je mislila da je iz prve razumila teskst...i moj komentar je bio u stilu: \"Gdje su ti muškarci koji UČE transformirat energiju iz čing u či\" sad više nšta ne razumijem...jer evo...tehnički višesekundno tipkam...al ništa ne osijećam... a možda je to zbog toga što sam usporena ko vrag? sv. google možda je svet...sv. vajran možda je razumljiv...al sad više definitivno ništa ne kužim ... o čemu vi pričate????
 • 07.07.2010. 19:16h

  Član vajranMerlin3 postoji puno muškaraca koji imaju namjeru to savladati. neki i pokušavaju. najviše je pokojnih. pokojnih koji su cijeli život razmišljali i pokušavali... i ništa nisu učinili. i ovi koji sada imaju namjeru to savladati, kao i oni koji nešto čine, biti će pokojni. odnosno, umrijeti će ne savladavši. što se zove umiranje u pokušaju savladavanja. ima i onih koji su savladali, ali veća ti je vjerojatnost da ćeš naletit na dvokaratni dijamant na cesti nego na jednog od njih...
 • 07.07.2010. 19:18h

  Član vajranMerlin3 stari kinezi bi za to rekli... puno snage na jeziku.
 • 07.07.2010. 19:18h

  Član shadowofsoulMerlin9 seks = spolni odnos... (znamo da nema veze sa ljubavlju) seksualnost = skup svega :) da ne ponavljam... a ja se volim često pozivati na Osha, jer mi je on nekako najbliži po tom pitanju što se tiče objašnjavanja seksualnosti, seksa, ljubavi, božanske energije itd..... no, pa postoje muškarci koji transformiraju energiju iz \"čing\" u \"či\", Elyca i kad se najmanje nadaš, jedan takav će te pronaći (ako si solo), a ako nisi solo - opet će te pronaći, ukoliko tvoja unutarnja vibra dozoove takvog macana :)
 • 07.07.2010. 19:19h

  Član shadowofsoulMerlin9 steri Kinezi i ovi novi (što će sagraditi Chinatown u Zagrebu) ipak nemaju pojma koliko je komaraca na obalama Save... a tih komaraca ima više, nego Kineza :)
 • 07.07.2010. 19:27h

  Član shadowofsoulMerlin9 Now what do you believe? Who do you receive? Where do you go next? And through what exit do you leave?
 • 07.07.2010. 19:30h

  Član elycaMerlin3 dodaj i broj 3...a to je vođenje ljubavi...pa onda možeš spojit 1 + 2 = 3.... a da istovremeno uživaš i u jedinici i u dvici pusti puste definicije...one ništa ne govore...ili su pravilo sa milijun iznimaka...a mi bi na ovom portalu uvijek trebali spadat u iznimke...nikad u večinu mene je fasciniralo ono o poeziji... ako je sex gimnastika...a i pisanje poezije može bit gimnastika (nemoj kazat da nije...to može bit zanat kao i svaki drugi) onda je seksualnost u poeziji ono što ja zovem \"preserans par excellance\"??? (a i još bi toga dodala...al stvarno neću)
 • 07.07.2010. 19:34h

  Član vajranMerlin3 (bolje...)
 • 07.07.2010. 19:37h

  Član pticaMerlin5 zašto sex nema veze sa ljubavlju?može li mi netko dati odgovor,jer meni se ne čini tako......
 • 07.07.2010. 19:42h

  Član vajranMerlin3 ma ima ptico, pusti ti njih što pričaju... :)))
 • 07.07.2010. 19:42h

  Član shadowofsoulMerlin9 Elyca, ljudi su najljepše pjesme pisali kad se nisu ševili... kad su patili, bili ostavljeni... jednom sam negdje pročitala \"mir je dosadan\" :) najveća glupost na svijetu... mir je naljepša stvar, zato je tako i nedostižan.... kad se dobro poševiš, nemaš potrebu za pisanjem poezije o tome kako je to bilo suuuuuuupeeer!, zar ne? jednostavno - uživaš i ostaneš zatečena tim osjećajem osjećaja uživancije zbog dobrog spoja seksa i seksualnosti koju živiš...
 • 07.07.2010. 19:46h

  Član shadowofsoulMerlin9 pa svaki tekst napisan dušom je \'preserans per exselans\', jer da nije tako ne bi bilo literature, ali unutar tog spektra \'preserans per exelans\' moramo osjetiti ono što je napisano srcem i dušom od onoga što je zanatski sklepano u rimu :) i ti, Elyca, svoje duševne uspone i padove izričeš pisanjem, ne poezijom, ali nekim svojim tekstom u kojem se zrcali tvoja duša, prpoznatljiva duša :) ne gledaš ništa tuđim očima, već svojim... :)
 • 07.07.2010. 19:48h

  Član shadowofsoulMerlin9 a kaj se tiče Osha, mogu samo reći da me šokira svojim jednostavnim i vrlo jasnim obrazloženjima i onih najkompliciranijih stvari (a u stvari, vrlo jednostavnih, koje ne živimo) volim ga čitati
 • 07.07.2010. 19:56h

  Član elycaMerlin3 Sjenko...ne bi znala...zapravo ne volim poeziju...više sam matematičar ali zato volim umjetnike...pravi umjetnik je nevjerovatno dobar ljubavnik (ali moram priznat i da bježim od njih jer su destruktivci)... poanta je samo u beskompromisnoj odanosti.... beskompromisnoj predanosti ... i onda to ne traje par sekunda.... (a ja brišem prašinu i ovo mi je baš prava tema.... kad briđem prašinu...lakše mi je uzest čekić i srušit kuću nego krpu držat u ruci....zapravo mi je dosadno pa provociram)
 • 07.07.2010. 20:03h

  Član shadowofsoulMerlin9 Elyca, moj Davor je pravi umjetnik u vođenju ljubavi (da kažem tako fino) :) i uopće nije destruktivan, već naprotiv :) i još i danas mi koljena klecaju kad ga vidim onako zgodnog, visokog plavookog kad stane ispred mene i pogleda me - onako! :) na svoj način :) đizus, i to U OVIM GODINAMA, kako bi netko sad izvukao iz koneksta i stavio GODINE.... kao argument jer nema što reći... pa sad su najbolje godine za seks i to onaj pravi - tantrički seks :) sa vrlo izraženim taoističkim pogledom na isto :)
 • 07.07.2010. 20:06h

  Član shadowofsoulMerlin9 Elyca, baš čekam tekmu Njemačka : Španjolska, zanima me ono što je Maradona ispalio da bi mu mali Mueller bio skupljač lopti, a on mu ga je prvi zabio nakon 10-tak minuta igre :) tako ti je i u seksu ... tj. seksualnosti tj. vođenju ljubavi, tj. harmoniji te JEDINE energije koju čovjek ima, a to je seksualna energija... druge nema :) pa eto, dok \"elfovi\" budu zabijali \"furijama\" vruće golove, ja ću se fino okupati, oprati moju bujnu blond kosu i zauzeti pozu da vidim taj seks između elfova i furija :)
 • 07.07.2010. 20:08h

  Član safirisMerlin7 vaj, pa može i dijamant, kad već nema gerilca piro-tehničara, volim ja i kamenčiće:)
 • 07.07.2010. 20:11h

  Član vajranMerlin3 gerilca piro-tehničara... toga ima.... :))))
 • 07.07.2010. 20:13h

  Član elycaMerlin3 ja imam dijamante...a ovi gerilci mi idu na živce (ja sam pacifista :-) Poanta: uvijek nečeg ima...a nešto nedostaje :-)) i da nije tako...ne bi imali oko čega grintat!
 • 07.07.2010. 20:16h

  Član safirisMerlin7 Ajme, Elice, pa gerlici o kojima ja pričam ne nose puške.:):):) Eh, nije to gerila-tekila,ha,ha.Ajde, jesi me nasmijala:)
 • 07.07.2010. 20:18h

  Član shadowofsoulMerlin9

  + dodatak :)

  i to je \"duh\" koji se šeće po mom stanu :) mislim... postoji priča kako je neka žena spavala sa duhom.. živjela s njim :) po tome je snimljen i film, samo što su duha stavili kao anđela... eto, imam duha koji šeće, spava kraj mene, ne postoji, ali uredno plaća stiže na tekući... :) plaćaju se režije, kupi se klopa, cuga :) onda se lijepo upali TV, pogleda tekmica :) a kad se sve stiša, kad se smiri i duša i tijelo, srce bi htjelo i eto... teče priča jača od bilo kakvog kiča :) to je za ono: izmišljena inspiracija, na temu jedna varijacija, da čovjeka koji je nevidljiv, jer je toliko nepredvidljiv da ga i ja tako često ne vidim, jer sam zauzeta sa radnjama kojih se stidim :) dakle, opet varijacija na temu, a tko će - tko o čemu, ako ja ne o mom \"izmišljenom\" Davoru - kao najljepšem mogućem životnom daru :) cheeeeeeeeeeeeeeerrs :)
 • 07.07.2010. 20:18h

  Član elycaMerlin3 ja samo doslovno shvaćam stvari ....(kad to meni paše) :-)))))))
 • 07.07.2010. 20:21h

  Član safirisMerlin7 Ovo je gerila- energetska eskadrila, nema ubojitog oružja:)
 • 07.07.2010. 20:25h

  Član shadowofsoulMerlin9 o, yes :) gerila je često dobivala rat, a gubila bitke :) ne znam kaj je to gerila, ali mi to djeluje kao neka eskadrila... bez ikakve loše konotacije :) evo - sviraju himne, idem gledati tekmu.. bok, cure, do sljedeći put :) možda uletim za poluvrijeme :)
 • 07.07.2010. 20:25h

  Član elycaMerlin3 nema ubojitijeg oružja od mene...poslije mene ti je uvijek potop :-))))))))
 • 07.07.2010. 20:36h

  Član safirisMerlin7 Elyce, samo za tebe Bajaga:)
 • 07.07.2010. 22:12h

  Član ivanaMerlin2 e, jeste se...
 • 07.07.2010. 22:13h

  Član ivanaMerlin2 ... napričali :))))))))
 • 08.07.2010. 00:02h

  Član elycaMerlin3 hahahahahahaha ...ivana ovo je bilo trla tetka lan da joj prođe dan Safiris ...hvala....da ti ispričam priču o toj pismi???? ....
 • 08.07.2010. 05:50h

  Član srceMerlin3 JEDNOSTAVNO; opustiti se i prepustiti u tome je sva filozofija
 • 10.07.2010. 16:36h

  Član shadowofsoulMerlin9 a najbolji od svega toga je - seks sa dobrim macanom.. :) još ako taj macan spava kraj tebe već godinama, e, draga moja Safira, onda se pišu najljepše pjesme :) ali neću ti sad pričati o tome - uostalom, to i sama znaš, kaj ne? :) ipak neki macan spava i pored tebe i zarudla ti te crne kovrčice :)
 • 10.07.2010. 17:34h

  Član shadowofsoulMerlin9

  + dodatak :)

  zar je drugačije misliti verbalno onaniranje? :) pa to je najgluplje što itko može i pomisliti :) a kada se već \'razmećemo\' takvim izrazima, onda bez contradictio in adjecta ili riječima svršavati, ili verbalno onaniranje :) jedno s drugim u jednoj rečenici jednostavno ne ide :) učiti učiti i učiti :) osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje, visokoškolsko obrazovanje i uz to još puuuuno čitanja, a i google-anja :) hvala Bogu na Google-u :) eh, da ga je bilo dok sam ja išla u gimnazoiju pa na fakultet!!! :)

SADRŽAJ UPISAO

Član SafirisMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana safiris dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
 • Član tantriktantrik

  Dobar dan, dragi magicusi!

  16.06.2020. 14:54h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info