Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

804

PUTA

OD 14.01.2018.

Orgonska energija dr. Wilhelma Reicha

Orgonska energija dr. Wilhelma Reicha
Dr. Wilhelm Reich izlazi pred znanstvenu javnost s tezom o postojanju posebne, energije koju on naziva ORGON. Ta se energija, prema njegovim riječima, u neprekidnom kretanju širi u valovima, te životnom silom konstituira i ispunjava prostor. Ta je energija i prije bila poznata u izvjesnim krugovima npr. kao prana u indijskoj tradiciji ili Či u kineskoj itd., ali je bilo vrlo teško dokazati njeno zasebno postojanje. U svojoj sličnosti sa životnim dahom (pneuma) ona je nosila u sebi nesto antropomorfno i neznanstveno. Međutim, Reich je svojim brojnim eksperimentima u praksi dokazao da je orgon sasvim različit od znanstveno općepriznate elektromagnetske energije, kao i od gravitacije na drugoj strani.

Njegova su otkrica izazvala revoluciju, ali i podozrenje kolega jer je stvarima znanosti pristupao iz novog ugla u kojem su se "mjesale" razine. Otezavajuca okolnost bila je to sto je Wilhelm Reich, jedan od prvih Freudovih suradnika, ponikao iz okruzja psihoanalize, a ne fizike. Njegova je teorija bila zestoko kritizirana, posebice kad je "orgon" energiju poistovjetio s kozmickom energijom i pojmom etera, koji je dotad doduse postojao u znanstvenim rijecnicima, ali samo kao pretpostavka o postojanju nevidljive supstance koja se svemirom siri kroz svjetlo i razlicite oblike radioaktivnog zracenja. Posebno sklon priznavanju postojanja etera bio je Albert Einstein, koji je ustvrdio kako eter ne moze mirovati i kako se neprestalno krece kroz prostor.

Za osnovne nosioce orgonske energije Reich je formulirao bione koje je smatrao i osnovnim jedinicama zivota. On je ubrzo otkrio da svi organizmi gomilaju u sebi bione i kako o kolicini njima raspolozive orgonske energije ovisi opci stupanj njihove vitalnosti. Uvidio je pritom i razliku u "naboju" biona. Otkrio je da kreativan covjek, pun energije i zivotnog entuzijazma, posjeduje velike kolicine orgonske energije, dok bi negativno nastrojena osoba, sklona kriticnosti ili samoubilacki nastrojena, krila u sebi nagomilanu negativnu energiju, takozvani "mrtvi orgon" ili DOR ("dead orgon"), dakle upravo onaj koji je upotrebljen da bi se iracke vojnike primoralo na predaju. Promatrajuci istu pojavu na razini velikog organizma zemaljske kugle, otkrio je znacajna gomilanja i razrijedjivanja orgona u zemljinoj auri i atmosferi. Metereoloske promjene, koje nisu mogle biti dostatno opisane podrucjima visokog i niskog pritiska te cimbenikom temperature, u sebi su nosile osobitu igru orgonske interakcije, koja je bila najocitija u velikim olujama i uraganima ogromne razorne moci. Reich je poceo s prvim kontrolama i utjecajima na vremenske prilike. Dokazao je kako snazne oluje sadrze u svojoj jezgri DOR, tj. veliku akumulaciju energije u silaznoj potenciji, ili kako se jednom izrazio, "energije u hladjenju". Sto su vece vremenske neprilike, na primjer oluje, to je veca koncentracija DOR-a u sustavu nepogode. Godinama je kao opcinjen eksperimentirao s cijelim nizom pojava DOR-a, sto je rezultiralo jednostavnom elektromagnetskom metodom koja je iz oluje mogla izvuci nasilnost. Reich je mogao utjecati na vrijeme, stvarati i gasiti oluje.


Razbijac oblaka (Cloudbuster)


Potaknut novim otkricima Reich je krajem "cetrdesetih", proslog stoljeca, stupio u kontakte s vladom SAD-a i predocio im mogucnosti kontrole vremenskih prilika. Prijem u vladajucim krugovima bio je narocito dobar, vlasti su se bile ozbiljno zainteresirale da zapocnu na razvoju "tehnologije gospodarenja meteoroloskim i klimatskim promjenama". Sam Reich je tada, medjutim, izjavio kako ga ne zanima previse rad na prakticnoj primjeni tog izuma, koliko daljnje istrazivanje. Amerikanci su, dakako, odmah pristupili usavrsavanju ovog meteoroloskog oruzja i u tajnosti ga razvili do stupnja u kojem izmice svim ratnim konvencijama.

Odnos americkih vlasti prema otkacenom austrijskom znanstveniku bio je vrlo dvosmislen. Buduci da ga nisu mogli po kratkom postupku pretvoriti u pokornog slugu na tajnim projektima, nastojali su potajno sto vise izvuci iz njega, dok su ga pred javnoscu potpuno diskreditirali, proglasavali za sarlatana i varalicu, kaznjavali i zatvarali.

Jedina "svjedocanstva" protiv Reicha davali su ubaceni policijski agenti. Ipak, strpali su ga u zatvor. I to cak ne zbog "prodaje neauroriziranih medicinskih sredstava preko drzavnih granica" kako je bio optuzen, nego, jer se nije prvi put pojavio na sudu - zbog nepostivanja suda - dvije godine robije!

Slicno je sa Reichovim djelima postupio i Hitlerov rezim koji je javno spaljivao Reichova djela, dok su se zapravo dobro okoristili njihovim sadrzajem.

Vrlo je u tom smislu indikativna Hitlerova izjava kako je "glup onaj koji ne uci od svojih protivnika", navodeci maltene kao svoje uzore staljinov rezim i katolicku crkvu. Naciste je smetalo (zanimalo) Reichovo raskrinkavanje seksualne manipulacije koja lezi u pozadini psiholoskog ovladavanja masama. Seksualna manipulacija bilo je upravo to sto je osobito zanimalo i Amerikance; ovladavanje voljom pojedinca trebalo je ici na tri kolosjeka:

 • a) propaganda - bombardiranjem informacijama koje ce stvoriti izvjesni zeljeni ucinak (tu spada i stvaranje idola i zeljenih predmeta)
 • b) neposrednom i posrednom prijetnjom sile - financijske, politicke, vojne
 • c) direktnom manipulacijom mozgova putem tehnickih naprava, medju kojim je ORAC bio tek prvi korak prema orgonskom topu cije su mogucnosti manipulacije bile ogromne.

  Sljedeci Reichov izum koji je uzburkao javnost, izazvao veliku znatizelju, ali i podozrenje vlasti bio je takozvani orgonski akumulator, uredjaj koji je prethodio orgonskom topu i bio svojevrstan uvod u njega.

  Premda je Reich bio kaznjen jer ga je javno prodavao, ipak se njegova proizvodnja, na ovaj ili onaj nacin odrzala, tj. postao je svojevrsno javno dobro. Kako sam naziv kaze organski akumulator (ORAC) mogao je akumulirati orgon iz okolnog prostora.


  Orgonski akumulator - ORAC


  Americkim vlastodrscima nije bilo u interesu da se ORAC popularizira kao novitet, jer bi to ukljucivalo njegovu komercijalizaciju i javno usavrsavanje. Znatno im je vise odgovaralo da se istrazivanja odvijaju u tajnosti.

  Orgonski akumulator je akumulirao orgon - logicno se pojavilo pitanje na koje se sve nacine moze nakupljeni orgon upotrebiti? Reich je propagirao ORAC kao napravu za vitalizaciju i izlijecenje od razlicitih bolesti. Vlasti je vise zanimao drugi kraj medalje - moze li se akumulirani orgon upotrijebiti u neku drugu svrhu - na primjer kao oruzje?

  Sljedeci korak ka orgonskom topu zacudo nije, barem prema njegovim vlastitim rijecima, njegovo vlastito otkrice. To je sjeme doletjelo iz svemira. Reich je, naime, javno pricao kako je bio otet od vanzemaljaca, da je vozio NLO i kako je shvatio nacin funkcioniranja ovih slozenih strojeva koji rade na orgon, a naoruzani su i orgonskim topovima. On sam je navodno nakon toga proizveo jedan takav top i pred svjedocima ga isprobao. Trazio je da se dovedu svjedoci koji ce potvrditi njegove neobicne price, ali su vlasti odbile zahtjev kao neozbiljan. Nakon ovakvih izjava Reich se ponovo nasao "iza resetaka". Ubrzo je, medjutim, ponovno pusten i to ne bez razloga - bez mnogo buke Wilhelm Reich je ukljucen u projekt PHOENIX.

  Jedino objasnjenje ove paradoksalne price je da W.Reich nije bio uopce lud, vec da su njegova istrazivanja o orgonskom topu bila preopasna da se dalje vrse samostalno i nekontrolirano. Vlasti su paralelno radile na slicnim projektima i kad su s Reichom uspjeli postici izvjesnu razinu suradnje odmah su ga ukljucile u svoje projekte.

  Tih godina mnogi su Amerikanci su po sumama ili farmama nalazili male balone s elektronskom opremom koje su nazvali "radio sonde". Oprema se brzo kvarila, a na pitanje znatizeljnih ljudi vlasti su odgovarale kako vrse eksperimente s vremenskim prilikama. Dakle, nesto je uistinu postojalo, a da je rijec o vaznom projektu govori cinjenica da su pronadjene stotine skupih "radio-sondi". Nas kljuc za otvaranje duboke brave Montauka, Preston Nichols, analizirao je jednu od takvih "radio-sonda" i otkrio kako posjeduju dvije antene. Sumnjao je kako jedna sluzi kao odasiljac za orgonsku energiju, a druga za DOR.

  Od tih dana orgonski top je rekonstruiran i usavrsen iza zatvorenih vrata. Indicije da su Amerikanci upotrijebili to oruzje, kako u Zaljevskom ratu, tako i u drugim suvremenim ratovima, velike su. To oruzje ne ostavlja za sobom velike kratere od eksplozija, razorena sela i gradove - ne, ono je mnogo tise i neprimjetnije - ali ono je u mogucnosti da u vrlo kratkom vremenu izazove ogromne promjene u raspolozenju i svijesti pojedinaca. A posljedice toga su nesagledive.

  03.studenog 1957.godine, u federalnoj kaznionici Louisburg, Pensilvania, blok S-1, jedan robijas se nije probudio. Mnogi se slazu da je to bilo "sudsko ubojstvo" slicno onome koje je on opisao u knjizi "Ubistvo Krista"


  Donosimo osnovne informacije o orgonskom akumulatoru i orgonskom pokrivacu, uredjajima koje je propagirao i prodavao sam Reich.


  ORGONSKI AKUMULATOR

  Orgonski akumulator (skraceno ORAC) je u osnovi jednostavni uredjaj za koncentraciju, odnosno gomilanje okolne atmosfere. Sastoji se od kabine koja ima viseslojne zidove u kojima se naizmjenice smjenjuju slojevi zeljeza i organskih materija, uglavnom drveta, pamuka ili vune. Ti akumulatori su, prema Reichovom misljenju, akumulirali slobodnu orgonsku energiju iz okolne atmosfere. Jednostavnosti radi, mozemo ih usporediti sa staklenikom u kojem Sunceva energija ulazi kroz staklene stijenke, ali ne izlazi napolje.

  Reich je svoje uredjaje prodavao preko oglasa, kao univerzalne naprave za lijecenje, a osobito za olaksanje stanja bolesnicima od raka. Medjutim, jedini objektivni dokaz djelovanja orgonske energije bio je njegov nalaz da je temperatura unutar akumulatora i neposredno pokraj zidova akumulatora nesto visa od temperature okolnog zraka.

  Reich se s ovim svojim otkricem obratio tada najslavnijem znanstveniku, Albertu Einsteinu. Poslije kraceg dopisivanja, oni su se susreli 1941. godine na Prinstonskom Sveucilistu i proveli pet sati u zajednickom razgovoru o Reichovim izumima. Tom prilikom Reich je demonstrirao Einsteinu da se, ako se mikroskopom promatra unutrasnjost ORACA, doista mogu opaziti vidljive radijacije i uvjerio ga u efekt temperaturne razlike. Na njegovu nesrecu, Einstein se, uslijed ratne situacije, okrenuo drugim problemima. To je doprinjelo i tome da se Reich u svojim istrazivanjima sve vise udaljavao od sluzbene znanosti. Zbog javne prodaje orgonskih akumulatora bio je osudjen i umro u zatvoru. Danas njegovi radovi postaju predmetom sve intenzivnijeg proucavanja, a na njega se gleda sve manje kao na sarlatana, a sve vise kao na zrtvu znanosti.

  Orgonski akumulatori su vrlo jednostavni tako da ih i amateri mogu napraviti. Akumulator podsjeca na ormar u kojem se moze sjediti. Od broja naizmjenicnih slojeva organske i neorganske materije ovisi i jacina akumulatora. Sto ih ima vise to je akumulator jaci. Za akumulatore namjenjene lijecenju i relaksaciji ljudi Reich je dozvoljavao samo zeljezo i ozbiljno je upozoravao da se ne upotrebljava aluminij, jer je stetan za zdravlje. Ostale predostroznosti: akumulator se ne smije koristiti dok se uzimaju lijekovi, niti neposredno nakon rendgenskog zracenja; akumulator treba povezati preko suplje, izolirane savitljive cijevi s posudom u kojoj se nalazi 5-10 litara svjeze vode, a vodu treba prije svake upotrebe akumulatora promijeniti.

  Ovdje ne donosimo detaljni nacrt akumulatora, buduci da su iznijeti podaci sasvim dovoljni za konstrukciju svakom vjestijem praktikantu. Slicna ORAC-u, ali jos jednostavnija naprava je energetski pokrivac koji citaoci mogu vrlo lako sami proizvesti. Evo njegova kratka opisa.


  ORGONSKI POKRIVAC

  Prilikom izrade orgonskog pokrivaca (deke) treba se pridrzavati opcih principa o akumulaciji orgona. Pokrivac moze biti velicine salvete ili rucnika, ali moze biti i mnogo veci kao pokrivac za cijelo tijelo. To ovisi o vama. Potrebno vam je nekoliko slojeva vunene tkanine (to mogu biti i stari vuneni pokrivaci) i materija od tankih metalnih vlakana, takozvana celicna vuna. Kao osnova koristi se jedan sloj vunene tkanine. Preko njega rasprostrite tanak sloj celicne vune. Preko njega stavite drugi sloj vunene tkanine a preko ovog opet novi sloj celicne vune. Zavrsite s jos jednim slojem vunene tkanine. Rubove cvrsto zasijte da djelovi metalnih slojeva ne bi ispadali, a takodjer i citav pokrivac prosijte unakrsno, kako bi se pocetna struktura sto bolje odrzala. Dobiveni pokrivac ce najvjerojatnije biti vrlo debeo. Neki domisljati amateri prave orgonski pokrivac ne veci od dzepne maramice.

  Orgonska energija takvog sendvic-pokrivaca ne ovisi samo od njegove konstrukcije, vec i od atmosferskih uvjeta, tako da njeno zracenje nije uvijek jednako. Najveca akumulacija energije je za vrijeme suncanog i suhog vremena, dok magla, kisa i smog umanjuju zracenje. Reich je takodjer savjetovao da se pokrivac ne koristi za vrijeme nepogoda s grmljavinom, jer tad moze ostetiti zive organizme uslijed prejakog zracenja. To isto vrijedi i za orgonski akumulator.

  Kad je covjek umoran i iscrpljen, upotrebom orgonskog pokrivaca energija se brzo obnavlja i zamor ubrzo nestaje. Jedan sat proveden pod pokrivacem uklanja napetost, ublazava bolove, izaziva relaksaciju i osjecaj smirenosti. Upotrebom orgonskog pokrivaca dva puta dnevno po jedan sat uklanja za 48 sati prehladu. Tako barem tvrde danas sve brojniji Reichovi sljedbenici. Medjutim, veoma je stetno koristiti pokrivac kad se uzimaju lijekovi. Vise informacija mozete naci u Reichovoj knjizi: "The Orgon Energy Accumulator - Its Scientific and Medical Use".

  Alternativa E-novine

 • Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

  DUHOVNOST

  RUJAN...

  METODE I TEHNIKE

  BRZI CHAT

  Cijeli Chat

  TAROT I OSTALE METODE

  MAGIJA

  MAGAZIN

  Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

  OGLASI

  Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

  Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

  Javite nam se na info@magicus.info