Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

631

PUTA

OD 14.01.2018.

Šta je V-Dan?

Ovo sam dobila mailom od grupe srpskih pisaca....
 29. 3. 2008. u 20 h
                                                Atelje 212
 
V dan u Beogradu 29.03.2008.

V-Dan uvek i svuda slavi žene, muškarce-prijatelje-vagine i zaustavlja nasilje nad ženama i devojkama. Ovogodišnji V-Dan u Beogradu, uz darovanje ukupnog prihoda od predstave Vaginini monolozi, posvećen je prvoj ustanovi za zbrinjavanje žrtava nasilja u Srbiji.

  1. V-Dan koji se u Beogradu obeležava 29.marta će spojiti pesmu, viziju i slavljenje ženskog tela
  2. Njegov cilj je jačanje ženske solidarnosti i podrške, i slanje snažne političke poruke: "DOK NASILJE NE PRESTANE"
  3. Predstava je gromoglasna najava da krećemo dalje, dublje i snažnije u PROMENU PRIČE O ŽENAMA."


Šta je V-Dan?

  • Mi smo organizovani odgovor protiv nasilja nad ženama.
  • Vidimo svet u kome su žene bezbedne i slobodne.
  • V-Dan je zahtev: Silovanje, zlostavljanje, incest, sakaćenje genitalija i seksualno ropstvo moraju prestati.
  • V-Dan je duh: Verujemo da bi žene trebalo da provode život u stvaranju i napredovanju, a ne u preživljavanju i oporavljanju od strašnih stvari, koje preživljavaju.
  • V-Dan je katalizator: Prikupljanjem sredstava i podizanjem svesti, ujediniće i ojačati postojeće napore u borbi protiv nasilja. Povećanjem svesti stvoriće se temelj za nove obrazovne, zaštitne i zakonodavne napore širom sveta.
  • V-Dan je proces: Radićemo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ostvarili svoje ciljeve. Nećemo prestati sa radom dok god ne prestane nasilje.
  • V-Dan je dan: Za V-Dan proglašavamo Dan Zaljubljenih. Na ovaj dan slavimo žene, vagina-friendly muškarce i zaustavljamo nasilje nad ženama i devojkama.
  • V-Dan je vatren, divlji, nezaustavljivi pokret i zajednica.


Za koga V-Dan u Beogradu?


V-Dan uvek i svuda slavi žene, muškarce-prijatelje-vagine i zaustavlja nasilje nad ženama i devojkama. Ovogodišnji V-Dan u Beogradu, uz darovanje ukupnog prihoda od predstave Vaginini monolozi, posvećen je prvoj ustanovi za zbrinjavanje žrtava nasilja u Srbiji.

Sklonište za žene i decu žrtve nasilja osnovano 1999. godine u Beogradu s ciljem da omogući ženama i deci da ostvare svoje ljudsko pravo na život bez nasilja, obezbeđujući im bezbedan smeštaj, podršku i javno zastupanje. Tada je bilo jedina ustanova takvog tipa u Srbiji. Tokom dosadašnjeg rada Sklonište je bilo privremeni dom za oko 500 žena i dece. Sklonište pruža jednake mogućnosti prijema svim ženama i deci žrtvama porodičnog nasilja bez obzira na etničku i versku pripadnost, socijalni status, seksualnu orijentaciju ili bilo koju drugu različitost. Dužina boravka u Skloništu nije unapred ograničena, već je prilagođena potrebama žena i dece. Sve usluge u Skloništu su besplatne.

U ovom momentu Sklonište za žene i decu žrtve nasilja prolazi kroz fazu prikupljanja sredstava kako bi moglo da nastavi sa radom. Dok svetski V-Day slavi desetogodišnjicu, ATC, uz pomoć medija, glumica, pevačica, umetnica, novinarki, naših partnera i pokrovitelja, pokušava obezbediti da i Sklonište radno i uspešno dočeka deseti rođendan.

Pozivamo sve koji su inspirisani osnovnim konceptima i vrednostima V-Dana, da nam se pridruže i pomognu da zbrinemo Sklonište i nastavimo dalje – Dok nasilje ne prestane.

NASE DRAGE GOSCE I PRIJATELJICE koje će po prvi put igrati zajedno su Mirjana Karanović, Ana Sofrenović, Cvijeta Mesić, Anita Matić, Sanja Vejnović, Matija Prskalo, Luna Lu, Tijana Dapčević, Mirjana Bobić Mojisilović, Nancy Abdal Sakhi i specijalne gošće iznenađenja. Režiju beogradske izvedbe potpisuje Anja Suša.

Učesnice su darovale svoje vreme, energiju i talenat kako bi, izvodeći Vaginine monologe, stid i tajanstvenost koji obavijaju žensku anatomiju transformisale u duhovito, seksi i dirljivo iskustvo.

Karte se mogu kupiti na blagajni ATELJEA 212 i na svim prodajnim mestima BILET servisa.


Više o ovom dogadjaju u svetu:
http://v10.vday.org/


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info