Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član WalterWilliam

Upisao:

WalterWilliam

OBJAVLJENO:

PROČITANO

738

PUTA

OD 14.01.2018.

GAVELLIN PLAKAT

GAVELLIN PLAKAT
Poštovani, jako sam povrijeđen Gavelle plakatom i dojmom javnosti kako eto svi pisci isto misle kao i kreator tog pamfleta, te Vam šaljem moje otvoreno pismo Hrvatskom društvu dramskih pisaca koji su eto zgroženi skidanjem tog sramotnog plakata.Nek se čuje glas pisca koji ne pjeva po notama onih ''pisaca' koji pljuvaju po Vjeri. Srdačno, Walter

GAVELLIN PLAKAT

Gavellin plakat za ‘’predstavu” „Fine mrtve djevojke” odražava najbolje emocionalnu i stvaralaštvu jalovost njegova kreatora. U duhovnoj pustoši cvijet ne može rasti. Netalentirani ‘’pisci’’ svoju nemoć da stvaraju djela u kojima su snažni dijalozi vodilja vlastita djela liječe jeftinom demagogijom ,prostitucijom, vrijeđanjem emocija i stvaranjem kaosa.U takvim pamfletima lako je zalutati u duhovnu pustoš.

Postoje granice koje svaki čovjek ne može preći ako želi ostati dostojanstven čovjek,pa to vrijedi i za pisce,nažalost, postoje i jadni ljudi koji bi ama baš sve napravili za pet minuta slave. Netalentirani ljudi,koji sebe obožavaju zvati piscima,jer to je eto IN u društvu ‘’misleće elite’’, napraviti će sve,pa čak i preći onu granicu,da se nađu na naslovnicama. Tako je i sa ovim ‘’piscem’’,(ime mu nisam zapamtio jer mi niti malo nije važno), koji se poslužio prastarim trikom vječnih sijena, da bi te vidjeli poljubi vraga u lice.

Da pojasnim, taj netalentirani lik,’’pisac’’, znao je kakvu će pažnju medija i javnosti izazvati svojim pamfletom (ne mogu to nazvati predstavom jer nema ama baš nikakve veze sa umjetnošću)i plakatom koji prikazuje dvije porculanske figurice Djevice Marije u zagrljaju(svi znamo da lik aludira na lezbijstvo)...

Postoje dvije vrste pisaca,prva vrsta spada u duhovne slijepce sa porculanskom savješću,druga vrsta pisaca je blagoslovljena svim onim vrijednostima koje nedostaju onim prvim, i takvi istinski pisci spremni su za umjetnost na gladovanje,poniženja i samoću.Kada ona prva vrsta netalentiranih ‘’pisaca’’ slini ispred vratiju ministarstva kako eto nemaju novaca za život,i da bi kao njihovi voljeni ‘’pisci’’ trebali imati svu dužnu pažnju-kakve inače dobivaju poltroni- moraju već jednom naučiti,da glad osnažuje ljudski duh,poniženja osnažuju poniznost a samoća ljubav,ali kako to očekivati od onih koji nemaju Vjeru.

Dakle,da ponovim, onaj sramotni plakat nije uvreda samo za vjernike, već i mnoge poete,pisce. Takvi netalentirani ‘’pisci’’ morali bi znati da su upravo zahvaljujući Vjeri nastale besmrtne pjesme Jesenjina, Frosta,Whitmana,Pable Neruda,Lorce...a da ne nabrajam pisce i dramatičare koji su znali reći da ih na ovom hladnom svijetu drži samo ljubav prema umjetnosti i Vjera.

Čovjek lišen plemenitih ljudskih vrijednosti,suosjećajnosti,Ljubavi i Vjere ujedno je lišen duhovnog oka. Zamislite poeziju bez suosjećajnosti, ljubavi i duše, zar bi mogla kapnuti suza?...Zamislite drame bez suosjećajnosti,ljubavi, i duše, zar bi mogla kapnuti suza?...Zamislite romane bez suosjećajnosti, ljubavi i duše, zar bi mogla kapnuti suza,naravno i osmijeh, jer da bi mogao plakati ili smijati se moraš imati emocije,posjedovati sve one plemenite ljudske vrijednosti koje čovjeka i čine čovjekom.

Oni netalentirani ‘’pisci’’, koji toliko žarko žele biti upamćeni kao prozni pisci, moraju znati da se proza ne može kupiti poput neke kurtizane,proza nije bludnica koja pleše u krilu prodanih duša, nema tog pavića koji te može napraviti piscem ako si lišen mašte ,suosjećajnosti,ljubavi ,duše i Vjere.Davno je rekao besmrtni Charles Dickens:’’Samo mašta čini pisca piscem,a bez Vjere nema niti mašte!’’To se odnosi i na dramske pisce.

Ti koji vrijeđaš osjećaje drugih ljudi,vjernika, zbog pet minuta slave,Da li ti znaš mali čovječe što znači djevica Marija vojsci beskućnika?...Ti ćeš izdaleka slikati beskućnika i pričati društvu eto kako se boriš za njegova prava.Da imaš suosjećajnosti i grama časti otišao bi do prvog beskućnika i pogledao ga u oči,jer oči govore više od tisuću riječi, i shvatio bi zašto taj beskućnik s tolikom ljubavlju drži zgužvanu,požutjelu, sliku Djevice Marije kraj srca. Ti ćeš s prezirom omahnuti rukom govoreći kako je to fanatik, jer biti bez novaca i prljav a vjerovati u tamo neku djevicu Mariju i nevidljivog Boga je fanatizam i primitivizam,ali moraš znati mali čovječe da se i som svaki dan pere,ima sve zube,i pliva uvijek niz struju,ali ne zaboravi da naposlijetku tvoj som završi uvijek na mamcu...Da si bio jadni mali čovječe u Africi vidio bi djecu kako kleče kraj nogu djevice Marije i hrane se Vjerom.Da si ikada imao hrabrosti našao bi se blizu heroja koji je žrtvovao svoj život za Slobodu u Vjeri da ta sloboda neće biti silovana od nevjernika.Da, ti koji se kukavno skrivaš iza krinke slobode moraš znati da ja prava Sloboda rođena u Vjeri koju ti tako sramotno vrijeđaš.

Ti,mali čovječe,koji toliko čezneš da te zovu umjetnikom, i svim netalentiranim kolegama „piscima”(kojih u ovoj malenoj divnoj zemlji ima više nego nepismenih) poručujem: ‘Kad misliš da pravi pisci ne posjeduju ništa osim pera, znaj da sa perom možeš probuditi mnoge nade i nahraniti mnoge gladne duše!...’Zapamti, poezija oplemenjuje ljudske duše timaneći suosjećajnost,ljubav i Vjeru, proza,kao i drama, oplemenjuje ljudske duše a NE razara duše!Zapamti, svaki čovjek ostaviti će iza sebe onoliku sijenu kolika mu za života svijetlost dopire iz duše. Onaj koji ne vjeruje u duše jer je ne vidi,mora znati da se i ljubav ne vidi ispod mikroskopa a postoji. Naposljetku, poznato je od pamtivjeka da upravo oni koji najviše ismijavaju Vjeru najglasnije će zvati Njegovo ime kada dođu na samrtnu postelju, jer vrata raja i pakla nemaju zvonca.

Činiti drugog čovjeka sretnim je najveća sreća!...Svatko može napisati plastični pamflet,pjesmu,dramu,prozni roman, (fiction je umjetnost) ,ali piscem se može zvati samo onaj koji svojim djelima može u čovjeku probuditi emocije, dobrotu, suosjećajnost,ljubav,Vjeru...

Sva besmrtna djela,poezija,proza i drame, slavile su suosjećajnost,ljubav,čast,slobodu i Vjeru. Onaj emocionalni invalid koji govori da ne podnosi mračnu poeziju, (Whitman,Jesenjin, Frost, Lorca,Neruda...) mora znati da je blagoslovljen srećom onaj koji može plakati,jer ima osjećaje.Čovjek bez emocija lišen je istinske sreće.Ne zaboravi mali čovječe, jednom kada postaneš gospodar vlastitih emocija zauvijek ćeš ih izgubiti.

Walter William Safar

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 18.01.2013. 16:37h

    Član magicusMerlin28

    Petak, 18. siječnja 2013.

    PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - NEPOSTOJANJE ALTERNATIVNOG PLAKATA

    Kazalište "Gavella" je u srijedu, 16. siječnja 2013. iz upotrebe povuklo sporni plakat Studija Cuculić, za predstavu "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića. Alternativni plakat, u ovom trenutku - ne postoji. Plakat koji se pojavio na društvenim mrežama i u nekim medijima, a koji prikazuje dvije žene u burkama, NIJE djelo dizajnera kazališta "Gavella" Vanje Cuculića, niti je naručen od strane kazališta "Gavella". Alternativni plakat, ponavljamo, u ovom trenutku, ne postoji. Ured marketinga i prodaje Kazališta "Gavella"

     

     

    Srijeda, 16. siječnja 2013.

    SLUŽBENO PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

    Neviđeni pritisak, potaknut od strane jedne udruge, koja preko svojih internetskih stranica poziva na masovni protest zbog kazališnog plakata za predstavu "Fine mrtve djevojke", po tekstu Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, a koji se ne vrši samo na Gradsko dramsko kazalište "Gavella", već i na s kazalištem povezane institucije, kao i na naše suradnike i sponzore, doveo je do toga da je uprava Gradskog dramskog kazališta "Gavella" donijela odluku da sporni plakat povuče iz upotrebe.Skretanje pozornosti s kazališne predstave, koja je svojom kvalitetom već osigurala interes ogromnog broja kazališnih poklonika, kao i naišla na odlične kritike najvećeg dijela stručne javnosti, na sredstvo oglašavanja predstave nije dobrodošlo nikome, a najmanje kazalištu. Još jednom ponavljam kako namjera kazališta nije bila povrijediti bilo koga, te se svima onima koji su se osjetili uvrijeđenima javno ispričavam u ime kazališta "Gavella" i u svoje osobno ime. Iskreno se nadam da će svi oni koji su poslali svoju poruku nezadovoljstva plakatom, pogledati predstavu i osobno se uvjeriti u plemenitost poruka koje prenosi, kao i u njenu kazališnu kvalitetu. Zahvaljujemo svima onima koji su nam u raspravama na portalima i društvenim mrežama pružili podršku tijekom kampanje koja se vodila, i za koju se nadam da će ovime završiti.


    Darko Stazić, ravnatelj GDK "Gavella"

     

     

     

     

    https://www.gavella.hr/hr/novosti/2013/sijecanj/sluzbeno_priopcenje_
    za_javnost
    https://www.gavella.hr/hr/novosti/2013/sijecanj/priopcenje_
    za_javnost_nepostojanje_alternativnog_plakata
     
     
     

     

     

  • 18.01.2013. 16:39h

    Član shadowofsoulMerlin11

    Uredništvo www.magicus.info , molim vas ovaj članak za Vaš izbor,

    hvala

  • 18.01.2013. 17:04h

    Član borivojMerlin4

    AFERA PLAKAT REDATELJ OLIVER FRLJIĆ OTVORENIM PISMOM RASKINUO SURADNJU S »GAVELLOM«

    Ne želim da katoličke udruge i politika odlučuju o mom radu

    ZAGREB » Kazališni redatelj Oliver Frljić jučer je otvorenim pismom Gradskom dramskom kazalištu »Gavella« raskinuo suradnju s tom kućom zbog odluke uprave da popusti pritiscima katoličkih udruga i povuče plakat za predstavu »Fine mrtve djevojke« koji prikazuje dvije porculanske Gospe u nježnom lezbijskom

    iz novog lista

  • 18.01.2013. 17:20h

    Član haskyMerlin1

    molim komentar na ove slike koje krase velebna crkvena zdanja ?

  • 18.01.2013. 17:22h

    Član haskyMerlin1

  • 18.01.2013. 17:28h

    Član haskyMerlin1

     photo EasyCapture11_zps70d7d27c.jpg

  • 18.01.2013. 17:31h

    Član haskyMerlin1

     photo EasyCapture33_zpsa30b1ddd.jpg

  • 18.01.2013. 17:31h

    Član haskyMerlin1

     photo EasyCapture44_zpsc04a65dc.jpg

  • 18.01.2013. 17:33h

    Član ljubicaMerlin4

    Svaka čast Hasky

    samo se bojim da ćeš sad biti optužen za herezu zato što se služiš zdravim razumom, i ne gledaš na stvari zasjenjen primitivizmom

  • 18.01.2013. 17:41h

    Član haskyMerlin1

    optuŽENA, a ne optuŽEN

    Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić pak drži da rasprava o ovoj temi govori o problemu kojeg imamo već 20-ak godina.

    - Imamo problem nerazumijevanja prema onima koji su drugačiji od većine, bilo da je riječ o religijskoj razini, bilo da je riječ o rodnoj razini, bilo da je riječ o bilo kakvom tipu marginaliziranja. Mi smo tip društva koji iznimno pruža otpor i želi sasvim baciti na marginu one koji su drugačiji. Zbog toga mislim da su ove predstave i ovakvi plakati itekako potrebni da nas nauče poštovati onoga tko je iz perspektive većine drugačiji - kazala je Zlatar Violić te istaknula da autorska ekipa predstave, dizajner Vanja Cuculić, redatelj Dalibor Matanić, pisac Mate Matišić te glumci i glumice, zaslužuju svaku pohvalu.

    Ministrica drži da je ''poigravanje'' s njihovim umjetničkim radom na ovaj način krajnje neodgovorno. Večernji list

  • 18.01.2013. 18:35h

    Član akrapMerlin1

    bravo walter..svaka ti čast..ja sam u par komentara slično mišljenje o ovoj temi napisao....jadnici,piskarala..kapitalisti...da su to bar neki intelektualci,pa bi se dalo i raspravljati "što je  pisac htio reči"..al ovako..

    jebi se druže pisac skupa sa predstavom..i publikom...i pijinuma koji svako malo trče u brisel po još ideologije ...po još ludila i razdora,nemorala, krajnje izopačenosti..sve pod krinkom..."sloboda i ravnopravnost"..demokracija....propast

    lijep pozdrav.

  • 18.01.2013. 18:58h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    Za Hasky:

    U slikamama koje krase neke crkve i katedrale, ne vidim ništa sporno.

     Vidim nekoliko slika žena koje se raduju susretu. Najvjerojatnije da se susreću majka i ćerka ili neke rodice. Takve susrete još možemo vidjeti kad se familija, rođaci ili komšije susretnu nakog dužeg vremena. Zagrljajem voljene osobe izražavamo radost prilikom susreta. 

    To što neki iskvareni ljudi vide nešto drugo - njihov problem. 

  • 18.01.2013. 19:22h

    Član ljubicaMerlin4

    komentar jedan od pohvalnijih.... isto tako i neki iskvareni ljudi vide nešto drugo u Gavelinom plakatu

  • 18.01.2013. 19:41h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    Izvrću se slike, izvrću se riječi,

    zbog bolesnih navika - cijela Zemlja ječi.

  • 18.01.2013. 19:42h

    Član akrapMerlin1

    mržnje Gospode,mržnje daj nam...

  • 18.01.2013. 19:49h

    Član ljubicaMerlin4

    yahoozar si bolestan? ..pa potraži pomoć

    Akrap.. tražiš mržnju ..mislim da si je prepun

    mene nemože dotaći mržnja ni bolest izopačenih misli ni djela

     

    Sretno vam drugovi   gajite mržnju i ono što smatrate ispravnim

  • 18.01.2013. 19:56h

    Član edin.kecanovicMerlin4
    18.01.2013 19:49 h

    yahoozar si bolestan? ..pa potraži pomoć

     

     

    Istina je prava:

    bolan pita zdrava!

  • 18.01.2013. 20:07h

    Član ljubicaMerlin4

    hahahahaaaa ...pa tko je pričao o bolesnim navikama i ječanju  ... ja ili ti?

    veliš sve ti je izvrnuto,... ja ti tu nemogu pomoći ... meni je sve kako treba biti

    to što ovde boravim i komentiram stvari koje se ne sviđaju tebi i mnogima nije moj problem, i mislim da se nitko na to nebi trebao ljutiti... ako se tko ljuti treba se osvrnuti na sebe, pogledati u svoju dubinu .... A ja sam ionako ovde samo u prolazu

     

  • 18.01.2013. 20:26h

    Član ljubicaMerlin4

    Za kraj... jer mi se više stvarno neda raspravljati ...besmisleno je..

    jedna karikatura koja je velika istina

     sukob krščanina i ateista

    toliko znate engleski a i shvatit ćete poruku, ako ćete htjeti

     

  • 18.01.2013. 20:30h

    Član edin.kecanovicMerlin4

     

    to što ovde boravim i komentiram stvari koje se ne sviđaju tebi i mnogima nije moj problem, i mislim da se nitko na to nebi trebao ljutiti...(Ljubica)

    Pogrešno zaključuješ.

    Ne ljutim se ja ni na koga.

    Svijet će postojati samo dotle, dok postoji i jedna osoba koja će upućivati na ispravan put. 

    Šta je ispravan put? 

    O ispravom putu je govorio Isus, Buda, Muhamed, Adam, Josip, Noa i drugi poslanici.

    Istina se jasno razlikuje od zablude.

  • 18.01.2013. 20:45h

    Član akrapMerlin1

    hvala ljubice na divnim željama..da nastavimo gajiti mržnju..starija si poslušat ću te..hvala ti što si prepoznala moju mržnju(to je inače jako teško)..i moje bolesne izopačene misli i ista takva djela..mnogo ti hvala...evo šaljem ti pjesmu..jednu od najljepših, ikad odsviranu i odpjevanu...uživaj..ja sam prepun mržnje..do mene ne dopiru ovi enđeoski glasovi...https://youtu.be/V7NyO9NPZbQ

    lijep pozdrav.

  • 18.01.2013. 20:47h

    Član ljubicaMerlin4

    jahoo mislim drugačije... svatko ima svoju istinu, svatko ima pravo slobode izbora, notko nikog pritom nebi smio sputavati ni osuđivati ga zbog toga ...normalno da pritom  ne ugrožava ničiji život i ne ćini mu zlo

    Ja nisam protiv nijčije vjere, svatko ima pravo vjerovati što želi

    ja se bunim protiv onhi koji su boga i vjeru iskrivili, i bune ionako zbunjen narod zbog svoje koristi, a to su oni koji ju propovjedaju

    u srednjem vjeku spaljena je žena jer je rekla ne treba vam crkva da bi voljeli i vjerovali u boga

    osobno se zalažem za svakog kog se kritizira ili terorizira zbog toga što se ne drži uputstava koja si mi ti naveo ( iz pisanih zapisa svih religija)-- što ne znaći da se bunim što ti ili bilo tko drugi u to vjeruje. to je tvoje pravo i svetinja ... nisam ni ja nevjernik, ali teror nad onima koji misle i žive drugačije nije u redu.

    nadam se da si me shvatio

  • 18.01.2013. 20:53h

    Član ljubicaMerlin4

    AKRAP zar sam ja napisala...mržnje Gospode mržnje daj nam?

    nikad nisam mrzela niti  želim mrzeti

  • 18.01.2013. 21:16h

    Član haskyMerlin1

    https://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=197873&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=350ff9b051

    link na članak i video, preporučam pogledati

    nitko, nikoga ne mrzi, barem ja tako mislim, ali da se razmimoilazimo u mišljenjima to je sasvim prirodno, kako je napisao yahoo.com, da iskvareni ljudi ljudi vide nešto sasvim drugo, isto tako odogor za yahoo.com i u ovom plakatu koji najavljuje predstavu, primjenit ćemo njegove rijeći, pa reči: iskvareni ljudi vide nešto sasvim drugo

    akrap je pun mržnje, mrzi sebe pa onda ostali svijet

    ja ću biti strpljiva pa ću pričekat odgovor od autora članka

  • 18.01.2013. 21:27h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    Ljubice, Shvatio sam!

    Meni ne smeta šta neko radi, ako mene ne dira.

    Samo da kažem: Dužnost ljudi je da jedni druge opominju i upućuju na ono što je ispravno.A otkud da znamo šta je ispravno? E, to dragocjeno znanje se nalazi u Svetim Knjigama:

    Kur'anu, Bibliji, Vedama.

    Te knjige su vodilje ljudima već hiljade godina. 

    Problem je, koliko vidim, u tumačenju tih knjiga. Navodiš i primjer da su jednu ženu spalili na lomači, jer je tvrdila da se i bez crkve može poštovati i voljeti Bog. E, takav i slične zakone su izmislili ljudi i kao takvi ne postoje u Bibliji.  Ako predstavnici religije žele da primjene neki zakon - neka ga pokažu ili citiraju - iz Biblije, ili neke druge svete Knjige. Mnogi zakoni zbog kojih su ljudi stradavali nemaju uporišta, niti se nalaze u Svetim Knjigama.

    Isto tako, predstavnici religije prvo sami moraju poštovati zakone, a onda to tražiti od drugih.

    I na kraju, za one koji bi da druge kažnjavaju, navešću što je rekao Isus:

    "TKO NIKAD NE SAGRIJEŠI, NEKA PRVI BACI KAMEN."

    A ima li neko među nama da nikad nije griješio?

    Svima bih preporučio da ne vjeruju predstavnicima religije ukoliko se njihova mišljenja ne podudaraju sa onima iz Svetih Knjiga. Svete Knjige su izvor znanja.

    A najljepša je voda sa izvora.

  • 18.01.2013. 21:45h

    Član akrapMerlin1

    mržnje Gospode,mržnje daj nam..

    kako je moguče da ti znaš da sam ja pun mržnje,da mrzim sebe(hahaha..e ovo je najbolje),pa onda ostali svijet...možda lažem!!

    to je isto da npr,,da ja znam..da(tri "da" u jednoj rečenici,rodila ga majka načitana i pismena..zapravo četiri) je avatar osobe koja me vrijeđa (naravno sa razlogom)..imenom hasky..kuja... strpljiva kuja..dakle ja to mogu napisati..

    tako isto mogu napisati tekst-mjesto plakata i reči..čuvajte se dragi vjernici i svi vi koji imate u sebi i zrnce morala..čuvajte se..jer..neki ljudi..pokušavaju dovesti neku ženu(na plakatu) da pojebe Majku božiju,žele nam pojebati Boga..i njegovu majku..dragi ljudi..a šta će tek nama da urade..oni žele i to rade kada god mogu malim anđelčićima gurati penise u šupak..oni kažu da je to normalno..i da to zapravo anđelčići i rade...dragi ljudi...šta da radimo..da ga vadimo il ne vadimo..*....i naravno sad kad bi neko rekao..ili kad bi ovo pročitali neki homoseksualci..rekli bi..ejjjjj..ovo je govor mržnje....oooooon jeeee..hooooomoooofoooooob...a ja kažem..kako me nisu razmjeli...da je ovaj tekst moj umjetnički izričaj..i da neću dozvoliti da ga netko guši..i da nemaju razmjevanja prema umjetnicima i "večinama"..ja sam ovo gore napisao da pomognem homosek...p...materina-.homićima da ih promjenim i da je vrijeme buđenja...moraju prihvatiti ovaj novi svijet..oni žive u nekim vremenima..konzervativni su..nemaju sluha prema večinama...moj tekst je za njihovo dobro..ja im želim dobro..i da svi živimo u ovom svijetu sretni i veseli...lijep pozdrav

  • 18.01.2013. 21:49h

    Član ljubicaMerlin4

    yahoo i svete knjige su izmislili ljudi .. u ime Božje...  

    mislim da je najbolje da sad odemo u ime Božje u svoj mir i istinu, ne narušavajući mir svoj ni ničiji ... jer to je bit svetih knjiga.

  • 18.01.2013. 21:55h

    Član ljubicaMerlin4

    AKRAP .. ako je tvoj komentar upučen meni, mogu ti reći imaš pravo pisati i misliti što želiš ..

    pozdravila sam se sa yahoom, pa pozdrav i tebi

  • 18.01.2013. 21:58h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    Svete Knjige su od Boga. Bog je slao ljudima objave preko meleka Džibrila (anđela Gabrijela). 

    Pročitaj Bibliju ili Kur'an, pa ćeš vidjeti da takvo nešto ljudi nisu u stanju da napišu. Ne vjeruj meni - pročitaj! 

  • 18.01.2013. 22:11h

    Član akrapMerlin1

    tako je druže jahu..i  ivan Panin to potvrđuje..čak matematički dokazano..ljudski um sa svojom inteligencijom nije u mogučnosti napisati bibliju(on je proučavao bibliju)...tako da..teorija da je čovjek pisao..ne pije vodu..svaka riječ,svako slovo je tamo gdje treba biti...može nam se sviđati ili ne..al tamo je sve na svome mjestu....čovjek može napisati dramu..može napraviti plakat...i pokušati srušiti što je Bog napisao..i mijenjati njegovu sliku...i njegove majke..al to je čovjek...on umije rušiti al graditi ne.

  • 18.01.2013. 22:12h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    Tako mi vremena,-

    čovjek, doista, gubi,

    samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju, i koji jedni drugima preporučuju strpljenje.

    Kur'an (SURA CIII)

  • 18.01.2013. 22:30h

    Član edin.kecanovicMerlin4

    1Sine moj, ako primiš moje riječi i pohraniš u sebi moje zapovijedi, 2 i uhom svojim osluhneš mudrost i obratiš svoje srce razboru; 3 jest, ako prizoveš razum i zavapiš za razborom; 4 ako ga potražiš kao srebro i tragaš za njim kao za skrivenim blagom - 5 tada ćeš shvatiti strah Gospodnji i naći ćeš Božje znanje. 6 Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost. 7 On pravednicima pruža svoju pomoć, štit je onih koji hode u bezazlenosti. 8 Jer on štiti staze pravde i čuva pute svojih pobožnika. 9 Tada ćeš shvatiti pravdu, pravicu, pravednost i sve staze dobra, 10 jer će mudrost ući u tvoje srce i spoznaja će obradovati tvoju dušu. 11 Oprez će paziti na te i razboritost će te čuvati: 12 da te izbavi od zla puta, od varava čovjeka, 13 od onih koji ostavljaju staze poštenja te idu mračnim putovima; 14 koji se vesele čineći zlo i likuju u opačinama zloće; 15 kojih su staze krive i koji su opaki na svojim putovima; 16 da te izbavi od preljubnice i od tuđinke koja laska riječima; 17 koja ostavlja prijatelja svoje mladosti i zaboravlja zavjet svoga Boga 18 jer joj kuća tone u smrt i njezini putovi vode mrtvima. 19 Tko god zalazi k njoj ne vraća se nikad i ne nalazi više putove života. 20 Zato idi putem čestitih i drži se staza pravedničkih! 21Jer samo će pravedni nastavati zemlju i bezazleni će ostati na njoj.22.Opake će zbrisati sa zemlje i bogohulnike iščupati iz nje.

    Biblija (mudre izreke)

SADRŽAJ UPISAO

Član WalterWilliamMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana walterwilliam dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info