Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Vivias

Upisao:

Vivias

OBJAVLJENO:

PROČITANO

813

PUTA

OD 14.01.2018.

Zimsko pismo

Zimsko pismo
A bio si zvuk mog smijeha i toplina samog zagrljaja.

Jedno pismo u nizu...u nizu, baš kao što i nas dvoje jedno drugom bijasmo ili...ipak nismo?


Osluškujem tišinu samonametnutog zatvora moje promrzle sobe pokušavajući pronaći u njoj tvoj topli dodir ili barem dah.Gledam mjesta na kojima su nakada ponosno stajali tvoji pokloni meni, zjape prazna i izdajničkom me prazninom podsjećaju na tvoje postojanje. Iz košare uspomena na podu još povremeno zamiriše buketić osušenog planinskog bilja kojeg si mi onog dana s osmijehom zaogrnutim ljubavlju stavio u ruke. Znaš, ponekad pomislim kako iz njega miriše snagom sjećanja upravo tvoj osmijeh.


Pišem tii pismo, neki dragi ljudii će ga čitati još ove noći i diviti se njegovoj dubini, procijenjivat će njegovu vrijednost, a ja ću kroz njihovu procijenu pokušati saznati da li te još volim kao one noći kada si mi mirno grijao promrzle ruke pod zvjezdanim nebom pored rijeke.Zvijezde su drugačije sjale obojane našim smijehom praćenim tihim pogledom vedre noći..Sjećaš li se kako se rijekom širila radost naše, gotovo djetinjaste ljubavi? U meni još sasvim živo živi svaki naš pokret i riječ, ali baš kao što sam ti kroz smijeh i onda govorila nisam zapamtila položaj niti jedne zvijezde, osim Plejada, koje si mi s upornošću pokazivao. Jesi li već tada znao da ću nestati u jednom napisanom «Zbogom»? Jesi li se zato grozničavao trudio naučiti me zvijezdama znajući da će me pogled u zvjezdano nebo uvijek iznova vraćati tebi? Tako sam beskrajno voljela naš smijeh, nestajali smo u njemu. I sada se povremeno smijem sjećanju na nestajanje u smijehu, ali tvoje mjesto za smijeh zjapi prazno mojim osobnim odabirom.


Bolno je bilo pogledati povijest naših susreta i u srcu osjetiti da si mi u svakom stihom pokazivao da me ne možeš slijediti u let slobode, da si se odlučio za neka sasvim mala neprocijenjiva ljudska iskustva nemajući snage izreći jedno «Zbogom». Trebalo mi je beskrajno mnoštvo vremena da pomaknem ružičastu zavjesu iluzije sa svojih trepavica i još toliko da se oprostim s fizičim dijelom tebe. Nisam se zavaravala da ćeš tek tako prestati stanovati u mom srcu kao njegov najdraži stanovnik. Prvih sam dana grozničavo tražila načine da pobjegnem od siline bliskosti koja se javljala svakim novim buđenjem. Iznemogla od pokušaja bijega prepuštala sam se tvom nevidljivom dodiru, tvom dahu na mom licu. Bojala sam se otvoriti oči novom danu znajući da na njegovom kraju slijedi sumrak i tajni kod susreta u zalasku Sunca kojeg si mi ostavio neobičnim testamentom svoje ljubavi. Prestala sam vrijeme mjeriti ljudskim mjernim jedinicama, moja je mjera za vrijeme bila satkana od broja sjećanja na tebe. Danas je vrijeme beskrajno dugo, sjećanja su preživotna i jedako postojana kao nekada.
Negdje sam pročitala da ljubav, a ne vrijeme liječi sve rane. Ne znam da li bi nas to trebalo radovati ili užasavati? A što će izliječiti rane kjoje smo nas dvoje odraslih kukavica nanijeli jedno drugom odbacivanjem ljubavi? Možemo li se vratiti starom obliku poslovice koja kaže da vrijeme liječi sve rane?


Vidim te u snu kako koračaš svojom planinom noseći me poput dragocijenosti u srcu, skrivenu od pogleda svijeta, vidim tvoj izgubljeni pogled koji me pokušava pronaći u bojama zalaska, u prvim zvijezdama. Čujem tvoja nečujna pitanja donešena mojem samoranjenom srcu. I ne, ne znam odgovoriti zašto sam ti morala napisati pismo oproštaja i na kraju njega «Zbogom».


A bio si zvuk mog smijeha i toplina samog zagrljaja.


Oprosti mi što sam te voljela na tebi nesvatljiv način, potpuno nezahtjevan, prosti mi što nisam od onih, jedna u nizu, koja u ljubavi traži vezanost već slobodu, oprosti što si me susreo ovako slobodarski nezahtjevnu i neuhvatljivu.


Evo, opet hodaš mojim danom, opet nestajemo u sjećanju na smijeh, zalazak i sjajno nebo, opet mi budiš uspomenu na snagu ljubavi kojom sam te nekada voljela tinejdžerski zaneseno i dubinom zrele mudrosti. Ti znaš da moja ljubav diše u tvom srcu usprkos mojoj šutnji prateći te blagoslovom radosti koji plovi tvojom rijekom, radosti zbog prilike da sam te mogla susresti i voljeti.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info