Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

368

PUTA

OD 14.01.2018.

zaljubljeni u - ljubav

zaljubljeni u - ljubav
virtualni svijet

Od 1990. se služim PC-om, a od 1.3.1998. imam doma PC. I internet. Ništa čudno. Ali nisam ga koristila, nisam stigla, bilo je puno posla. No, tek negdje u VI mj. 2003. sam na poslu počela malo ozbiljnije surfati po netu i naletjela sam na jednu društvenu stranicu, na koju sam se logirala i tako malo po malo otkrivala čari virtualnog druženja. Kako sam dugo bila sama, od 1998. pa do 15.8.2004., ništa čudno za ženu mojih godina, bez dragoga u svom životu. Imala sam neke frendice s kojima sam znala otići na kavu, moju teta Ramonu i Lorki, a od 2002. i Šušku.

Bilo je to u lipnju 2003. kad sam naletjela na jedan nick i počeli smo se dopisivati, povjeravati, svako jutro kad bih došla na posao, najslađe mi je bilo popiti kavu i popričati sa Tonijem. No, brzo sam se „zagrijala“ za njega, on za mene, sve je bilo virtualno, nikad se nismo vidjeli (čuli smo se, vodili smo dugačke telefonske razgovore) i uvijek mi je pisao: „ti si sjena moje duše“.

Znali smo se i „posvađati“, ja bih obrisala nick, odmah registrirala novi, on me odmah „prepoznao“ itd. Uglavnom, to je tako teklo do 1.12.2003. kad sam formirala neki privremeni nick i naletjela na jednog – pjesnika. Čim sam pročitala te stihove, postalo je čudno, ja sam se formalno zaljubila u slova, u te krasne riječi. Ljudi moji, koja je to „ljubav“ bila :) kad se toga sad sjetim, ništa mi nije čudno – zaljubila sam se u – ljubav, onu istu ljubav koju sam tako priželjkivala u svom životu, ali nisam imala hrabrosti u tim godinama upoznavati nekog novog.
I počela sam dopisivanje s tim pjesnikom, zapalili se oboje na – riječi. On je živio u Americi, ja u Hrvatskoj. Drugi dan, dakle 2.12.2003., fomirala sam moj sadašnji nick shadow-of-soul, jer me Toni stalno nagovarao da ga tako nazovem. Ostala sam sa Tonijem u dobrim odnosima, no on je već ''vidio'' što se sa mnom događa preko webloga, dakle, najljepše sam počela pisati tad kad sam se zaljubila u - ljubav.  :)

eagles

I trajalo je to nekih mjesec dana, da bi se ispostavilo, naravno, kako pjesnik i sa drugima jako zapaljivo komunicira :) i, naravno, ja sam se ohladila. (poslije smo ga čak ja i Davor upoznali kad je došao u Zagreb, ali to sad nije poanta).

Pisane riječi, osjećajne senzualne rečenice, opisi osamljenosti, mnoge duše koje to pročitaju – osjete se u sličnoj priči. Mnoge duše su stvarni život zamijenile onim ispred monitora: komotnije je upoznavanje, brže se neke stvari saznaju i virtuala ima puno prednosti, u odnosu na stvarni život.

I tako sam se ja zaljubila u riječi, a Boga mi i danas protrnem kad pročitam neku lijepu pjesmu, pogotovo onu koju napiše muškarac, baš zato što oni in vivo tako teško izražavaju svoje osjećaje, ali iza monitora je to nekako lakše, ne vidi ih nitko, ne zna nitko tko su i tad otvore dušu.
Koliko li sam samo prekrasnih pjesama pročitala koje su napisali baš – muškarci.

Međutim, moj život i moja duša su tražili više, nego što mi može pružiti bijela površina monitora. Polako sam počela izbjegavati kompjuter, radije sam otišla u videoteku, gledala filmove. I tad sam imala onu tešku alergiju sa „crvenim bičevima“ po tijelu – zbog koje i danas pijem Letzien (pisala sam o tome na magicusu nedavno).

I tako sam jedne večeri otišla sa frendicom van, pa drugu pa treću, izlazile smo oko mjesec dana i srela sam Davora, koji nema pojma o kompjuterima, internetu, bilo čemu što je online. Srela sam čovjeka s kojim živim i danas i to sam ga srela na plesnjaku u Lučkom, kad mi ni na kraj pameti nije pao ni internet, ni stihovi osamljenih tužnih muškaraca ni bilo što. Jednostavno, željela sam stvarni život, lijepo muško tijelo kraj sebe, a ne nešto izmišljeno, ne onu iluziju koju nude virtualne „ljubavi“.

Sve ostalo je povijest, puno sam na magicusu pisala o susretu sa Davorom pa mi to nije tema.

Na kraju sam onom pjesniku, u čije pjesme sam se zaljubila, a ne u njega :), napisala jedan tekst kojeg donosim u cijelosti:

Do jezera mrtvih listova od prošle jeseni sišla je sjena jednog pjesnika. Sjena njegova se spustila do obale, rasute na mjestima gdje je prosipao svoje stihove i pohodio osamljena mjesta pa ih tamo sakrivao. U tim njegovim očima lijepa je njegova ljubav. Osjećam prazninu kad vidim bijelo. Osjećam muklost kad sanjam bijelo. Na nebo se propinju moje ruke, dotakle bi oblake, zaronile u dubine. Kraj rijeke koja je tiša od najtišeg leta orlove sjene, između neba i zemlje doplivalo je jedno malo srce i zaustavilo se u tom davnom zimskom danu. Ugrijalo se to srce na toplom dlanu pjesnika i okrenulo se mjesecu i nasmiješilo. Ugrijala se duša i snagom tih očiju koje su je pratile izdaleka zanijela se tom ljepotom osjećaja. Iz mračnih komora srca nisu više izlazile kristalne suze i skrivale se ispod kamena, koje su drugi pronalazili i mislili da su to vilinske suze. To su bile suze tuge. Pomaknule su se zavjese prošlosti, neke davne zakletve su se ispunile i odslužile ono zadano, pa su već postale i besmislene. Duša je sačuvala biserne riječi usamljenog pjesnika, sagrađen je zlatni otok i čeka se proljetni vjetar da bi pokrenuo ta bijela jedra za jedno lijepo putovanje. Ako usamljeni pjesnik pronađe te oči koje traži, neka mu vjetar bude sklon i njegovim jedrima podari nezaboravan doživljaj. Neka te oči, koje usamljeni pjesnik traži, zarone duboko u njegove i vidjet će beskraj noći, vidjet će dubinu duše. Te oči, ako znaju gledati, u pjesnikovoj duši će vidjeti sebe. Zato, usamljeni pjesniče, kroz tri noći moja duša će moliti za tvoju sreću i kroz snove ćeš naći te lijepe oči u koje toliko želiš zaroniti.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.10.2010. 00:10h

  Član shadowofsoulMerlin9 ovaj citat sa neta mi najbolje paše baš uz ovaj tekst i onu atmosferu iz 2003. :) \"Ja uopće ne tražim sreću, samo neki sklad isprekidan ekstazama.\"
 • 03.10.2010. 00:14h

  Član vajranMerlin3

  sjenčica...

  ...u potrazi za pukotinama... prema starim kinezima, sklad isprekidan ekstazama je pukotina...
 • 03.10.2010. 00:18h

  Član shadowofsoulMerlin9 ;) Vaj, tad sam bila takva, baš kako ovdje piše, a ova sličica ove djevojke sa orlovima me baš potanko opisuje :) ajme, koje je to bilo divno stanje osamljenosti i traženja duše u duši! :)
 • 03.10.2010. 00:18h

  Član pticaMerlin5 .@sjeno....eto dokaza da je ljubav bezgranična..i..nepredvidiva ....:-)))i u virtuali i u stvarnosti se osjeća...:-))))
 • 03.10.2010. 00:19h

  Član shadowofsoulMerlin9 da, Ptico moja draga, ljubav uvijek nađe put, a do mene je našla... dugo sam je čekala.. duuuugoooo :)
 • 03.10.2010. 00:42h

  Član vajranMerlin3 ma daj... uzgajala si orlove na hridima pored morske obale usred zagreba...
 • 03.10.2010. 07:37h

  Član paskoMerlin1 ovo mi je jedan od najboljih i najživotvornijih tekstova koji sam pročitala na ovom portalu...mogao bi se poput upozorenja vrtjeti na vidljivom mjestu bilo kojeg portala ovog svijeta...npr: dragi surferi, kada vam se čini da ste ste iza mnogo kablova i signala, klikova miševa , lozinki i nickova našli svoju srodnu dušu, pročitajte ovj članak...
 • 03.10.2010. 10:01h

  Član kajaMerlin5 Nevolja čoveka je što brka svoja dva dijela. Duh/duša nema granica. Njoj ne trebaju fizičke oči, glas ili stas. Čovjek koji nađe svoju vlastitu dušu,i rodi se u duhu Boga nije više ograničen prostorom niti vremenom. Takav čovjek može nači svoju ljubav/dušu a da ju nije nikada vidio u ovoj inkarnaciji. Znam da bute opet rekli da trabunjam ... :- ))) Ali, postoje znalci za fičko tijelo i oni daju sve od sebe za ?krpanje? tog smrtnog tijela... Ima i onih koji su zaljubljeni u duh i daju sve od sebe za ? krpanje? tog vječnog tijela ... ...a virtuala !?... pa to je samo jedan alat za pomoć čovjeku, kao ljestve da se popne u sebe, kao vjetar da otpuše veo zaborava... - potreba u ovom prelaznom periodu kad povijest čovječanstva prestaje, kad ograničeni čovjek prestaje... - -da bi brže doznao ono što mora doznati, a nije još moćan sam upotrijebiti dio sebe koji nema granica .... - (Isusu je na brdašću/Gori bilo teže.... a zar čovjek ne vidi da mu Bog daje najprije na fizičkom da bi mogao doseći sebe duhovnog ... ) ... tome je tako, kome pravo kome ne, tko hoće neka uzme, a tko neće neka baci... ništa lakše, meni osobno svejedno !!! ... :- )))
 • 03.10.2010. 10:11h

  Član ivanaMerlin2

  @pasko

  zapravo ne kužim na što bi trebalo upozoravati... zar je to toliko opasno, uživati u osjećaju zaljubljenosti ? bilo u stvarnoj ili u imaginarnoj zaljubljenosti važno je da čovjek ne izgubi sebe... zabunili se mi u osjećaju da smo našli srodnu dušu stvarno ili virtualno, meni se čini sasvim isto...
 • 03.10.2010. 12:08h

  Član shadowofsoulMerlin9 Kajo draga, baš tako: \"kome pravo, kome ne, tko hoće neka uzme, tko neće, neka baci.\" svatko uzme ono što mu odgovara taj trenutak, na toj razini svjesnosti/nesvjesnosti.. :) odličan ti je komentar, Kajo, odličan :) pa rastemo i učimo dok smo živi ... dum spiro, spero :)
 • 03.10.2010. 12:09h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Pasko,

  baš je tako i bilo - sve je točno tako bilo kako sam napisala, jer sam to proživjela.. ja sam na takav način osjetila i virtualu i stvarnost ... iako, što smo svjesniji, virtualan ne bi smjela zavesti, isto kao što istvarni svijet može obmanuti, zavesti, odvesti u iluzije, lutanje, tako može i virtuala... stvar je u prisebnosti svake osobe... rastemo, učimo dok smo živi...
 • 03.10.2010. 15:08h

  Član saturn17Merlin2 a zaboravljate koliko puta i \"u živo\" čovjek može pogriješiti misleći da je pronašao srodnu dušu...čovjek može pogriješti i u virtuali i u stvarnosti misleći da je naletio na pravu osobu....sve je stvar samo prave i dobre procjene....
 • 03.10.2010. 15:12h

  Član shadowofsoulMerlin9 da, Saturnčice, točno... zato sam i napisala da i stvarni svijet može obmanuti, zavesti, odvesti u iluzije, lutanja... stvar je u tome, što sam se ja tek srela sa virtualnim svijetu i vjerovala sam... no, brzo sam shvatila obmane... (u koje sam se sama dovela, naravno, nitko me nije tamo gurao).. a koliko li sam tek promašaja imala u stvarnom svijetu? :) moj drugi brak je bio totalni promašaj: i ja njemu i on meni... iskreno i jednostavno, a opet svatko ima svoju priču o tome...
 • 03.10.2010. 17:04h

  Član elycaMerlin3 što reći? ... ne znam :-))
 • 03.10.2010. 22:16h

  Član paskoMerlin1

  ivana

  imaš pravo...bitno je da mi se sviđa tekst...
 • 04.10.2010. 15:18h

  Član helanaMerlin2 Jako lijepo napisano:))) Zaljubila se u ljepotu rijeci, nije sigurno da se iza ljepote rijeci krije i ljepota duse... Nekada lijepa dusa govori jako malo, ti si to osjetila:)))
 • 05.10.2010. 09:24h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Helana,

  osjetila sam ljepotu duše, osamljenost, delikatnost, ranjivost, jer sam i sama bila takva i velikim dijelom sam i ostala (osim osamljenosti) :) ... \"isto privlači isto\"... uvijek je to tako

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin9 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info