Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

939

PUTA

Tema mjeseca za lipanj 2019. g. - MOJE MOTIVACIJE...

Tema mjeseca za lipanj 2019. g. - MOJE MOTIVACIJE...
Prijedlog: Napišite vlastiti motivacijski govor na bilo koju životnu temu ili dilemu, a mi ćemo vas nagraditi.

Motivacijski govornici i treneri su in, a motivacijske terapije su "zadnji krik" svenarodne self-psihologije. Jako je važno imati svog životnog trenera, to je skoro pitanje prestiža.

Poznate i nepoznate osobe preko noći postaju životni treneri i motivacijski govornici.

U pravilu je iza njihovih trenerskih biografija neki šokantan događaj u njigovom životu ili smrtonosna bolest od koje su čudesno ozdravili i sve to je u njima probudilo nepoznato vrelo mudrosti.

Video kanali su puni njihovih motivacijskih rečenica, a za javne nastupe se unamljuju velike dvorane, da bi se moglo smjestiti sve zainteresirane slušatelje, koji pobožno i u transu slušaju svaku izgovorenu riječ. Idu na sva predavanja kao vjerni sljedbenici.

Nije čudo da da je struka (psiholozi i psihijatri= počela propitivati i prozivati te masovke.

Mala napomena: Većina motivacijskih rečenica su dojučerašnje pozitivne afirmacije, kao i citati iz obilja self-literature...

Motivacija je utjecaj koji izaziva, usmjerava i održava željeno ponašanje ljudi. U okviru managementa motivacija igra važnu ulogu jer njome menadžer nastoji zadovoljiti želje i nagone svojih suradnika kako bi njihovo ponašanje bilo poželjno i prihvatljivo za organizaciju.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Motivacija

PItanje; imate li vi svog motivacijskog trenera i vjerujete li mu/joj?

Ako imate, opišite kakvu pomoć ste dobili i morate li i dalje slijediti svog životnog trenera ili možete dalje samostalno rješavati životne probleme.

Prijedlog: Napišite vlastiti motivacijski govor na bilo koju životnu temu ili dilemu, a mi ćemo vas nagraditi.

Redakcija Magicusa

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 31.05.2019. 21:52h

  Član emilio-iiMerlin0

  Slomljeni prst........

  PSIHIJATRI
  Sretnu se 2 psihijatra.
  – Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
  – I vi ste dobro.

  STARO I MLADO
  Dolaze kod doktora mlada, zgodna djevojka i s njom jedna sva naborana starica.
  – Skinite se – reče doktor djevojci.
  – Oprostite! – reče starica – Mi smo došli zbog mene.
  – Pa dobro. Onda isplazite jezik.

  BOLI ME KAD SE PIPAM
  Baba dođe kod doktora, pa kaže:
  – Doktore, boli me ovdje kad se pipam. Što da radim?
  – Pa nemojte da se pipate.

  PRETJERIVANJE
  Sestra:
  – Doktore, simulant iz sobe 110 je umro!
  Doktor:
  – E sad je stvarno pretjerao!!

  .......Dođe čovjek kod doktora i kaže mu:
  – Doktore, boli me cijelo tijelo! Kad dotaknem glavu – boli, kad dotaknem želudac – boli, kad dotaknem noge – boli, kad dotaknem prsa – boli.
  Doktor ga pregleda i kaže:
  – Tijelo vam je u redu, samo vam je prst slomljen.

  Motivacijski govor:

  A - Nam povratno može odgovoriti koliko smo smotani

  B - Nam može poljuljati alibije

  C - Nam može biti koristan ako druge motiviramo za našu stvar

  KAŠALJ
  Pita pacijent doktora:
  – Doktore, imate li nešto protiv kašlja?
  – Nemam, samo vi kašljite!

  IMPOTENCIJA
  Dolazi žena kod doktora.
  – Doktore, patim od impotencije!
  – Kako patiš? Pa vi ste žensko.
  – Ma muž boluje, a ja patim.

  DUŠEVNE BOLESTI
  Doktor pita svoju pacijenticu:
  – Imate li u svojoj obitelji neki primjer duševne bolesti?
  – Da, imamo, muž umišlja da je glavni u kući.

  PILE NA DRUGOJ STRANI
  Stoje dva pileta s dvije strane ulice. Prvo pile pita drugo:
  – “Što ne pređeš na drugu stranu ulice?”
  Kaže drugo:
  – “Ja sam već na drugoj strani!”

  Kada nekoga motiviramo da se nasmije od srca tada bismo mogli i ispasti glupi osim ako nismo i obuzdano ludi!?

  Šta ti ustvari/zapravo hočešš!

  Pa zavisi od toga na koje "ja" misliš!

  Misliš reči "prije svega tko sam ja".........

 • 01.06.2019. 01:11h

  Član iridaMerlin35

  Emilio.....

 • 01.06.2019. 10:50h

  Član emilio-iiMerlin0

  A palac dolje da nam bude gore!?

  Šta ako ovaj "Svijet" je kao jedna oooogromna mašina za mljevenje "Mesa" ali je i grotlo/ždrijelo zamaskirano širokim osmijehom i bisernim zubima?

  I taj bi onda Svijet bio odraz trenutnog "Čovjeka" a koji je pod opsadom Strane instalacije?

  Pa bi tu i Mick Jagger bio kao novopečeni Feudalac ove Noči i još kao Bračni drug?

  Te bi tako i on bio kao od Majke rođen ili i njezin Muški produžetak koji je svojim "crvuljkom" prosvijetlio hiljade žena?

  S time da je i njegova Majka također i rođena iz Mickovog rebra?

  I' am Mick Jagger! Jager 007!!

  Znači kao vako opsjednuti umom koji i nije naš UM možemo drombuljati povezano do mile volje a da pritom i ništa ne Riječnemo?

  Tu bi onda i "Sophia" bila i još munjevitija kao produžena ruka nekog bezdušnika jer ona se ipak klanja svome tvorcu baš kao i njezin tvorac svome Gospodaru?

  A to da su i neki Religioznici dali Umjetnoj inteligenciji državljanstvo prije nego li i svojim ženama Ljudsko pravo može značiti da je ovaj Svijet zaista i veoma opasno mjesto i da smo tu stalno u Ratu pa su i sve "Ljubavi" dozvoljene?

  Ili bi sve ovo bilo motivirano time "kako izgubiti Motivaciju"?!

  Oli što više TO želite to Namjera postaje e-efemernija a mi kao ego-isti i "SamoSvijesniji"???

  "Moderato cantabile" nam zapravo želi reči da bi To zahtijevalo ukidanje svega što je socijalno prihvatljivo jer evo ni homoseksualci se ne usuđuju živjeti "izvan Norme" pa sad razmislite o onom da i niko ne želi uteči iz ove kanalizacije jer je svima draža toplina g...na i pogotovo ako kenjaju sa visoka??

  Zastrašujuča je pomisao da bi taj naš um mogao biti toliko kompaktan pa da nemamo ni "pukotine u egu","znnca Gorušice" iliti da se ne možemo uhvatiti čak ni za "jednu Dlaku"?

  Malo "Arsena" pa koga ne otruje taj če ojačati - https://www.youtube.com/watch?v=o_-8uLeELSM

 • 01.06.2019. 13:45h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

 • 01.06.2019. 14:44h

  Član shadowofsoulMerlin10

  odlična tema

 • 03.06.2019. 20:31h

  Član joyfullifebybrankaMerlin3

  GRIŽNJA SAVJESTI ZBOG PREMALO PROVEDENOG

  Uhvatite li se često u razmišljanju kako ne provodite dovoljno vremena sa svojom djecom i zbog toga vas preplavljuju osjećaji sumnje u vašu roditeljsku ulogu i pitanja poput – mogu li učiniti više za njih?

  Prije nego što, po tko zna koji put, krenete s preispitivanjem samih sebe i svojih odluka, usmjerite energiju na ono što je djeci u životu zbilja važno. Naravno da im želite pružiti siguran dom, kvalitetno školovanje i nezaboravna ljetovanja, ali ono što im morate pružiti jest vaša bezuvjetna ljubav.

  Zato, ne zaboravite da u trenucima umora, stresa i grižnje savjesti niste sami i kako zapravo vaše neprestano htjenje da budete „na razini“ vašoj djeci u konačnici može nanijeti više štete nego koristi.

  Kompromis je neizostavan, htjeli vi to sebi priznati li ne

  Kada spojite karijeru i roditeljstvo, javljaju se određene žrtve, kompromisi i davanja, međutim ono što je važno za vašu sreću u cijelom procesu jest da budete potpuno jasni u razlozima koji stoje iza vaših odluka.

  Podsjetite se da odlazite na posao i radite kako biste svojoj obitelji osigurali financijsku stabilnost, ostvarili osobnu satisfakciju i u konačnici, zadržali zdrav razum zbog kojeg će vrijeme koje provedete s djecom biti kvalitetno utrošeno.

   

  Stanite na kraj (svojim) prevelikim očekivanjima

  Velike su šanse da vaši roditelji nisu imali vremena prisustvovati svakoj aktivnosti koja je vama bila važna i prije nego ste i sami postali roditelj, niste o tome previše razmišljali.

  Međutim, sada kada imate svoju djecu mislite da ćete ih oštetiti ako im priznate da ste jednostavno preumorni za čitanje priče prije spavanja i borite se s očekivanjima onoga što za vas predstavlja definicija dobrog roditelja.

  No, takva očekivanja zapravo su vam nametnuta izvana, bilo da je riječ o pritiscima medija ili neizrečenim pravilima po kojima se ponašate bez da ste toga svjesni.

  Djeca trebaju biti centar vašeg života, ali to ne znači da morate biti njihova sjena jer takvo ponašanje nije garancija za odgoj sretnih, zdravih i samodostatnih osoba. Pokušajte pritisak onoga što se od vas očekuje zamijeniti s onim što najviše paše atmosferi, navikama i odnosima svih članova vaše obitelji.

  Osuđivanje je gubitak vremena

  Neke žene uživaju kritizirati odgoj drugih žena, ali uspješne majke nemaju potrebu osuđivati odgoj drugih jer imaju pune ruke posla sa svojom djecom.

  Iako ne možete pobjeći nametljivim mišljenjima koja sežu od onih vrlo banalnih pa sve do načina na koji trebate disciplinirati vlastito dijete, shvatite da se vjerojatno radi o bezuspješnom prikrivanju njihovih roditeljskih vještina. Ne postoji samo jedan ispravan način odgoja djece već se radi o cijelom spektru načina koji ovise o osobnostima, preferencijama i situacijama u kojima se ljudi nalaze.

  Također, budite svjesni situacije u kojoj vas vlastita djeca mogu ucijeniti grižnjom savjesti. Djeca su itekako svjesna da imaju moć emotivno utjecati na vas i samim tim izmanipulirati određene situacije.

  Prepoznajte to i odbijte biti dio takve igre. Recite im da ih volite i da radite sve kako biste im bili podrška, ali to ne znači da za njih morate raditi stvari koje su sposobni napraviti sami za sebe te da imate drugih obaveza i interesa. Nakon što im to kažete, naglasite im da im tako dajete priliku izrasti u snalažljive, odgovorne i otporne osobe, što vam je i konačan cilj.

  Budite prisutni

  S djecom fizički možete provesti cijeli dan, a zapravo biti odsutni duhom. Većina vas zna koliko je zahtjevno jednostavno se isključiti od posla ili drugih obaveza, ali ako ste već planirali provesti vrijeme s njima, potrudite se biti prisutni. Najlakše ćete to učiniti ako ne budete zaokupljeni s više stvari odjednom, odnosno ako kreirate situacije u kojima vaša pažnja neće vrludati od jedne distrakcije do druge.

  Možda mislite da je to nemoguće, ali za početak krenite s nečim vrlo jednostavnim, poput odlaska u omiljenu slastičarnicu gdje ćete se opustiti i samim time imati priliku komunicirati sa svojom djecom i poslušati ono što vam već neko vrijeme govore, a vi niste čuli.

  Dragi roditelji, vrijeme je da prestanete juriti za savršenstvom jer ono ne postoji i predbacivati si za sve što biste trebali napraviti i što se od vas očekuje te svoju energiju usmjerite na kvalitetno druženje osluškujući potrebe isključivo svoje obitelji. Vrlo je vjerojatno da već sada radite i više nego odličan posao i vaša djeca će zbog toga izrasti u zdrave, odgovorne i dobre odrasle ljude.

  #JoyfulLifebyBranka

  možete odslušati i video na ovu temu na mom Youtube: https://www.youtube.com/user/bumbolyna

 • 04.06.2019. 13:27h

  Član iridaMerlin35

  Prebacili smo ovaj prekrasni sadržaj u pripadajuću rubriku...

SADRŽAJ UPISAO

Član magicusMerlin28 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magicus dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče, magicusi.

  27.10.2021. 18:27h
 • Član iridairida

  ❤️

  22.10.2021. 11:58h
 • Član iridairida

  ❤️

  22.10.2021. 11:58h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pozdrav Jednorukom Džeku.

  21.10.2021. 22:52h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pozdrav Jednorukom Džeku.

  21.10.2021. 22:52h
 • Član iridairida

  ❤️

  20.10.2021. 16:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Draga Irida, želim ti brz i potpun oporavak!

  19.10.2021. 20:44h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca za svibanj 2019. g. - Budućnost brakova. veza i partnerskih odnosa TEMA MJESECA ZA SRPANJ: KAKO DRUŠTVENE MREŽE UTJEČU NA VAŠ ŽIVOT