Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

688

PUTA

OD 14.01.2018.

Tema mjeseca prosinca 2011: KAKO POMIRITI TVOJA I MOJA UVJERENJA

Tema mjeseca prosinca 2011: KAKO POMIRITI TVOJA I MOJA UVJERENJA
Odgovor na pitanje o tome kako izražavamo svoja uvjerenja; kome ih upućujemo? Kako ih drugi primaju? Ima li načina da ih izrečemo na drugi način? Ima li načina da ih prvo dobro preispitamo? Prvo ispeci, pa reci.

 

 

TEMA MJESECA PROSINCA 2011.

KAKO POMIRITI TVOJA I MOJA UVJERENJA

Ovih dana čuje se česti komentar događaja i stanja: kaos. Kaos na sve strane. Lonac ključa. A kad ključa, molekule se sve brže i brže gibaju do usijanja.

Dobu brušenja vrhova očito je odzvonilo. Čini se da su parole "Make love not war!"," Peace, brother!", "Svakome po potrebama a ne zaslugama", "Bratstvo i jedinstvo", "Svi za jednoga jedan za sve" - iz doba neke, makar samo deklarativne jednakosti, koje je prohujalo s vihorom.

Socijalna država pjeva svoj labuđi pjev nad Europom. Smrt Ante Markovića u našim je krajevima onaj zadnji simbolički čavao u njenom lijesu. Iza nas je doba kad smo podizali kredite bez pokrića i skupljali marke lopatom. A pred nama? Moguća propast eura i potpuno neizvjesna budućnost. Kaos na svim razinama.

Radikalizacija uzima maha; 99:1 posto. Sad smo svi osuđeni na nemilosrdnu raščlanjenost društva i borbu za preživljavanje kakvu već 200 godina prakticira Amerika. Liberalni kapitalizam prešao je i na nas. Ima li ova biološka činjenica utjecaj i na naše osjećaje i na naše razmišljanje i na našu duhovnost?

Ne radikaliziraju se samo naši životni uvjeti. Radikalizira se i naše mišljenje i razmišljanje. Razdvaja se u dva suprotstavljena pola, dva polariteta. Bogati i moćni na jednom kraju, svi ostali na drugom.

Biologija progovara. Naše biološko ja prestrašeno je u svojoj srži, a u strahu i gladi većina je spremna na sve što god to sve nekom značilo.

Skloni smo rovovskom ratu na svim razinama. E, nećeš ti meni prići! A u takvoj atmosferi u kojoj svatko panično grabi što god može, teško je ostati anđeo.

Stoga bi svatko tko misli i osjeća drukčije, trebao zastati i prisjetiti se esenske izreke: "U teška vremena ne čini kao što svi čine, podigni pogled sa zemlje u visinu. Budi poput anđela!"

Da biste to mogli, podsjetimo se onih već svima znanih uputa za meditaciju i vizualizaciju: smjesti se udobno u mirni prostor, sklopi oči, udahni duboko i izdahni, dopusti da tvoje disanje bude ponovno uobičajeno, postavi pitanje i primiri se. Dopusti slikama da se pojave, tvoj je odgovor pred tobom...

Odgovor na pitanje o tome kako izražavamo svoja uvjerenja; kome ih upućujemo? Kako ih drugi primaju? Ima li načina da ih izrečemo na drugi način? Ima li načina da ih prvo dobro preispitamo? Prvo ispeci, pa reci.

A što kad naši komentari na www.magicus.info magazinu ipak dosegnu točku usijanja? Treba li ih međusobno miriti ili ostaviti takve kakvi jesu? I to je tema mjeseca prosinca: KAKO POMIRITI TVOJA I MOJA UVJERENJA. Ako ih uopće treba miriti. Ako ne, na vama je da obrazložite ili branite svoje stanovište i svoja uvjerenja, onakva kakva jesu.

Kao portal koji je posvećen duhovnosti u najširem smislu riječi, postavljamo pitanje: jesu li žestina komentara, neumjerenost izjava, rovovski mentalitet, polarizacija mišljenja i odrješita obrana svojih uvjerenja, samo osobine pojedinih autora ili odraz osobnog, društvenog i duhovnog stanja suvremenog svijeta. Ili oboje?

A možda je vaše mišljenje posve različito?

Pišite, rišite, skladajte stihove, slikajte...a uredništvo www.magicus.info magazina zajedno s našim članovima donijet će svoje zaključke i bogato nagraditi odabrane priloge.

Želimo vam puno uspjeha!

Magicusi

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca studenog 2011: VIRTUALNO SAMOUBOJSTVO