Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

593

PUTA

OD 14.01.2018.

Prvi MERLIN u povijesti portala www.magicus.info

Prvi MERLIN u povijesti portala www.magicus.info
Jeste li sad već jako znatiželjni? Kome ide nagrada? Iako odaziv na temu nije bio prevelik, svejedno izbor nije bio lak. Najradije bih nagradila i ostale autore koji su napisali tekst na zadanu temu, ali nije po pravilima. Zato svima hvala, a nagrađenom autoru najsrdačnije čestitke!

Prvi MERLIN u povijesti portala

www.magicus.info!
 

Prvog MERLINA u povijesti našeg portala dodjeljujemo autoru pod nickom Koltai, kao nagradu za najbolje napisan članak na temu mjeseca za ožujak: RAZLIČITA POIMANJA BOGA, ali i za izniman angažman na portalu. Baš se lijepo poklopilo da je Koltai danas prešao kvotu od 100 objavljenih članaka na našem portalu.

 

 

Obrazloženje:

 

Obzirom da mislimo da je vjera unutarnje stanje duha i da se ne da nametnuti izvana, a Koltai je opisao osobno iskustvo duhovne potrage, duboko proživljene i autentične, te smo bez imalo krzmanja odlučili upravo njemu dodijeliti prvog MERLINA kao priznanje njegovoj hrabrosti da progovori o osobnom iskustvu, te njegovoj iskrenosti u iskazu. Vaši glasovi u anketi su doprinijeli pravednom izboru i potvrdili našu odluku. MERLIN je priznanje (naš OSKAR), a nagrada je knjiga IZDANCI – živa hrana koju teško da se više može naći u slobodnoj prodaji. Imajući to na umu, kao i to da Koltai očito voli kuhati, što je vidljivo iz njegovih novih priloga, nakon 100-tog članka se baš razmahao (izgleda da je prvih 100 bilo tek priprema), ova je knjiga, nadamo se, pravi izbor. To je skroman dar od same autorice, također magicusice, ali rekli smo da će u početku, dok ne zaživimo darovi biti skromni.

Evo par riječi o knjizi:

Izdanci - živa hrana : alternativna kuharica : [zbirka recepata i uputstava o uzgoju i pripremi izdanaka za zdrav i dug život] / Mirjana Gračan. - Zagreb : vlast. nakl., 2001. - 160 str. : ilustr. ; 16 cm
Pokrenuta izuzetnim zanimanjem čitatelja za zdravu prehranu Mirjana Gračan napisala je priručnik s uputama o uzgoju izdanaka kod kuće u "vrtu staklenki". Ovo, već drugo izdanje, sadrži i zbirku recepata za pripremu jela od izdanaka i temeljne spoznaje o svim prednostima tih namirnica poticaj su smišljanju zdravijeg i ukusnijeg jelovnika.

 

Čestitke Koltaiu od srca!

Možeš biti ponosan na prvog MERLINA kojeg smo ikada dodijelili. Veselimo se tvojim novim tekstovima.

 

Molim te Koltai, meilaj mi adresu da ti možemo poslati knjigu!

 

Neka Koltai bude poticaj za sve ostale autore na našem portalu, za sve buduće teme mjeseca…

 

Vaši Magicusi

 

 

Pročitajte još jedanput nagrađeni tekst i vaše komentare uz njega:

 

RAZLIČITA POIMANJA BOGA - Koltai

Vezano za temu koja je inicirana, evo i mojeg vidjenja, ali u obliku priče.

Moj osobni susret s Bogom prožet je uisitnu neobičnim putovanjima. Sa 14 godina sam kao dječak koji je u svemu tražio puno odgovora, ali i postavljao nebrojeno više pitanja osjetio da trebam pripasti nečemu višem od onoga što je samo obična igra s ostalom djecom iz susjedstva. U mojoj obitelji mojih najbližih nikada se nije govorilo o religiji, vjerovanju, duhovnosti, osim moje bake koja je bila vrlo posvećena religijskom vjerovanju. To je bio veliki korak za mene i sam sam se počeo približavati duhovnosti, otkrivati je u sebi.

U daljnjem tijeku života put me vodio do pristupanju vjerskim zajednicama u okviru katoličke Crkve gdje sam bio vrlo aktivan, do naposljetku studiju teologije i pristupanju klerikatu.

Moja je vjera u Boga bila vrlo snažna, osjećao sam izuzetnu energiju posvećenja svemu onome što se dogmatski uči. Prije samog pristupanja Redu, proučavao sam nebrojeno puno literature, razgovarao s mnogo svećenika, ali onaj asketizam koji sam tražio, nisam našao, osobito ne u samostanu.

Tu su započele i moje nelagode u traženju smisla, logike, nisam mmogao dobiti niti pronaći pravi odgovor, jer za mene moljenje molitvi i otalih protokola koji su definirani, nisu predstavljali odgovor već samo rutinu.

Bibliju koju izuzetno cijenim nisam mogao dokučiti u pravoj svojoj svrsi, nešto je tu nedostajalo, a tumačenja koja sam svakodnevno slušao, osobito na misama, nisu mi dali odgovore na to što je u stvari to u što vjerujem.

Prije nekoliko godina put me doveo do mojeg ponovnog rodjenja u duhovnosti koju sam tražio. Sve je počelo s transcendentalnom meditacijom, a nakon toga i s Reikijem. Počeo sam otkrivati suštinu vjere, onoga što osjećm da sam i sam dio i što sam oduvijek tražio. I da, napokon sam osjetio Boga.

No Bog nije više personalan, nije materijalno oblikovan, to je TO, energija, život, ono u nama što živimo.

Moje svhaćanje Božanskog, kosi se što je potpuno jasno s onime kako se tumači u religijskim kulturama, a ovdje mislim na kršćanstvo, koje je utjelovilo sliku Boga kao osobe, kao nekoga, kao nešto što djeluje na razumnoj razini.

No kad i pogledamo u postulate života koji su definirani u Bibliji shvatit ćemo da je puno toga u religijama (ovdje mislim isključivo na kršćansku) suprotno čak i onome što je zapisano).

Materijalizam koji je neminovno prisutan u institucionalnoj Crkvi svakako da tumači u tom istom smislu i Boga.

Upravo zbog toga nisam više pripadnik nikakvih religija, jer moje poimanje Boga potpuna je sloboda kad osjećam da je to kao energija dio svakog živog i neživog bića, dio svijeta, kozmosa, dah, život, smisao i ljubav.

 

irida 

5.03.2008 13:05 h

ne znam zašto se kršćanstvo toliko boji i ograđuje od direktnog iskustva, možda je to strah da bi red svećenstva postao suvišan, nepotreban, jer ako svatko može iskusiti to Božansko sveprožimanje života, šta će oni raditi?

 

Koltai 

5.03.2008 13:07 h

a kako je tek neprijateljstvo prema alternativnim tehnikama poput TM-a i Reikija. Grozno. Odsobno znam neke etablirane svećenike koji su i sami TM-ovci ili čak Reikisti, ali naravno ne smije se to znati.

 

Safiris 

5.03.2008 13:28 h

Ako ljudima pružiš znanje, gubiš moć nad njima ,jer sami postaju svjesni da se sve uvijek nalazilo u njima samima ...uz to postoji i strah od nepoznatog i osude okoline, kada to sve zbrojimo nije niti čudno da među religijama vlada međusobna netrpeljivost...

 

Koltai 

5.03.2008 13:34 h

Safiris i to je ono najgore. Sad prati da katolička Crkva želi preuzeti globalnu inicijativu, osobito ono s egzorcizmom. Žalosno je da je ovaj novi Papa odbio susresti se s Dalaj Lamom.

 

irida 

5.03.2008 14:44 h

kako ste mi konstruktivni i poticajni u komentarima, bravo!

 

Koltai 

5.03.2008 15:10 h

Draga Irida to je jedini način da se iskreno iznese što se misli :)

 

mlabos 

5.03.2008 16:01 h

Jednom je Sai Baba rekao: jedina razlika između tebe i mene jest ta što ja znam da sam Bog, a ti ne.

 

vijnana 

6.03.2008 03:12 h

Lijep članak...., baš si me dirnuo svojom pričom (vjerujem da smo ovdje svi na ti), i mogu samo reći da te tvoja duboka iskrenost, u potrazi za apsolutnom Istinom, vodi do potpunog skidanja svih velova neznanja, dogmi i doktrina, i do Nje same, jer jedino apsolutna Istina potpuno oslobađa našu Dušu od obmana, varki i sumnji.
"Dobro se je roditi u crkvi, ali ne i umrijeti u njoj", kako veli stara poslovica....

 

Koltai 

6.03.2008 08:14 h

vinjana jako lijepi komentar od tebe i da svi smo na ti :)

 

vijnana 

6.03.2008 09:00 h

Imaš još jedan moj komentar kod tvog članka o praštanju....ja sam jučer poslao jedan članak, ali se nije objavio, neznam kakav je postupak.
Možeš li mi pomoći u tome? Unaprujed hvala!

 

Koltai 

6.03.2008 10:23 h

Irida je upisala upute još jednom vezano za to što pitaš

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info