Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

596

PUTA

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na težak zločin koji se dogodio 1999. kada je na ročištu tijekom brakorazvodne parnice na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu muškarac ubio svoju suprugu, sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku.

Ove se godine taj dan obilježava u znaku izmjena Kaznenoga zakona koje bi trebale omogućiti učinkovitije kažnjavnje zlostavljača. U sedam ovogodišnjih mjeseci, prema riječima pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, posebno zabrinjava porast broja silovanja.

U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organizira konferenciju - Integrirani pristup zaštiti od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Nasilje nad ženama je učestalo i događa se sada. Kod tvog susjeda, u tvojoj zgradi, u tvom selu, na poslu. Nasilje nad ženama uključuje vikanje, vrijeđanje, prijetnje, silovanje, udaranje, guranje, čupanje, uhođenje, uskraćivanje raspolaganja vlastitim novcem, zabrane druženja s obitelji ili prijateljima, mobing na poslu, zaključavanje… Nasilje nad ženama događa se u vlastitom  domu, na poslu, u uredu, u tramvaju događa se svuda oko nas.

Svi smo odgovorni prijaviti nasilje kao i sumnju na nasilje. Nasilje možemo prijaviti policiji, nadležnom centru za socijalnu skrb, državnom odvjetništvu, zdravstvenim ustanovama i dr. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova ističe kako je u prvih pet mjeseci 2021. godine, u slučajevima vezanim uz nasilje u obitelji i nasilje prema bliskim osobama došlo do porasta žena žrtava nasilja (npr. kod kaznenog djela tjelesne ozljede bilježi se porast žena žrtava od 22,9%).


Nasilje nad ženama tema je  u Hrvatskoj  o kojoj se priča no nedovoljno glasno i nedovoljno često. Potrebne su neprestane edukacije, preventivni programi, medijske kampanje, javni prostor u kojem će se moći razgovarati ali i djelovati i boriti se protiv rodno uvjetovanog nasilja.  Pre često stradaju nemoćne i stare žene, majke od ruku svojih sinova, a u zadnje vrijeme bilo je dosta toga. Za koliko slučajeva se nezna, a događaju se konstantno pogotovo u ovoj krizi kad se nema posla, staricama se oduzima mirovina i još ih se maltretira. Sve je to unutar četiri zida Strašno je vidjeti pretučenu i zlostavljanu ženu bilo da je mlada ili stara. Koliko je samo psihičkog maltretiranja koje se ne vidi izvana. 

Kako je tim dušama kad nemaju se kome požaliti i kad ih nema tko zaštititi,same trpe svoju muku i žive u strahu dan i noć. Odraz je to niske razine svijesti i vladavine muške energije.

Pomozimo svima koji su u takvoj nevolji, nemojmo okretati glavu od toga jer sutra se to može dogoditi i nama. 

Božica Glavač

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info