Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

403

PUTA

ŠTO POKAZUJE NOVO ISTRAŽIVANJE ROUNDUPA

ŠTO POKAZUJE NOVO ISTRAŽIVANJE ROUNDUPA
NOVO ISTRAŽIVANJE: Glifosat iz Monsantovog herbicida Roundup ubija korisne mikrobe u tlu i u ljudskim crijevima

Crijevne bakterije dobivaju sve veću pažnju zbog uloge koju igraju u našem cjelokupnom zdravlju

S obzirom na svoj utjecaj na skoro sve, od funkcioniranja imunološkog sustava do probave i funkcija mozga, istraživanja su dosljedno pokazala moć zdravih bakterija u crijevima – i opasnosti da se one shvate kao nevažne.

Nažalost, jedna vrlo uobičajena kemikalija koja je ušla u našu opskrbu hranom sada je pokazala da uništava te korisne mikroorganizme u crijevima. Ime te kemikalije je glifosat.

Ova kemikalija je već u središtu velikih tužbi podnesenih od strane pacijenata koji su obolili od raka, a ova vijest još sve dodatno pogoršava.

Kao glavni sastojak najčešće korištenog herbicida, Monsantovog Roundupa, on radi ogromnu štetu na ljudsko zdravlje.

Neki od medicinskih problema povezanih sa neravnotežnim crijevnim bakterijama uključuju rak debelog crijeva, dijabetes, bolest jetre, kardiovaskularne bolesti, astmu, bolest upale crijeva, autizam i pretilost.

Najnovija studija je provedena strane tima kojeg je predvodio profesor Gilles-Eric Seralini sa Sveučilišta u Caenu. Istraživanje je proučavalo fekalne uzorke štakora i procijenilo njihove mikrobiome crijeva.

Otkrili su da su ženski štakori doživjeli značajne promjene zbog prisutnosti Roundupa bez obzira na dozu kojoj su bili izloženi. Roundup također oštećuje mikrobnu aktivnost tla.

Istraživači sugeriraju da bi upotreba glifosata mogla biti iza nedavnog velikog porasta probavnih bolesti zabilježenih u industrijaliziranim nacijama, a koje genetsko istraživanje nisu uspjeli objasniti ovu pojavu.

Naravno, Roundup nije 100-postotni glifosat, pa stručnjaci vjeruju da bi bilo korisno ponoviti studiju pomoću veće skupine životinja kako bi se usporedili učinci izloženosti samom glifosatu, kao i Roundupu. Moguće je da ostali sastojci u Roundupu, poput adjuvansa, čine ovaj učinak još izraženijim.

Zapravo, u regulatornim procjenama pesticida, samo glifosat u svom izoliranom obliku je taj koji se testira na dugoročnu sigurnost, što znači da su izračuni sigurnosnih razina inherentno netočni.

Profesor Seralini je rekao: “Prihvatljive razine glifosatnih ostataka u hrani i pićima treba odmah podijeliti sa faktorom od najmanje 1000 zbog tih skrivenih otrova”.

Opasne razine teških metala u pesticidima

Povrh toga, nedavno je nađeno da herbicidi na bazi glifosata kao što je Roundup sadrže otrovne razine arsena i drugih teških metala.

U istraživanju je utvrđeno da 22 pesticida – uključujući 11 koji su bili na bazi glifosata – imaju razinu toksičnih teških metala koje su premašile one dopuštene u pitkoj vodi.

Na primjer, u Šri Lanci, gdje su glifosatni herbicidi sada zabranjeni nakon izbijanja kroničnih bolesti bubrega kod seoskog stanovništva, pronađene su velike količine arsena u herbicidima na bazi glifosata.

Neki od ostalih toksičnih teških metala koji su prošli istraživanje uključivali olovo, nikal i krom. Ovi rezultati su objavljeni u časopisu Toxicology Reports.

Osim toga, poznato je da glifosat tvori kemijske veze koje mogu lakše transportirati toksične metale u krvne žile ljudi, tako da mogu cirkulirati cijelim tijelom, a to je problem na kojeg su poljoprivredni radnici posebno osjetljivi.

Nije čudo, dakle, da je ova opasna kemikalija zabranjena u nekim zemljama. Dokumenti koji su nedavno objavljeni u sklopu tužbi protiv Monsanta pokazuju da je tvrtka već desetljećima bila svjesna da su njezini proizvodi ugrožavali zdravlje ljudi, ali su se ipak odlučili prodavati.

Štoviše, godinama su se trudili utjecati na istraživače i novinare da podrže njihove proizvode, bez obzira na to da li je riječ o prijetnjama ili mitu. Također su krenuli u kampanju kako bi ušutkali one koji govore protiv njihovih proizvoda i diskreditirati komentatore na društvenim medijima koji se usuđuju kritizirati.

Stoga, neće biti iznenađujuće kada Monsanto pokuša diskreditirati i ovu studiju. Kao istraživač koji je otkrio neke od najopasnijih dokaza opasnosti glifosata, Seralini je u prošlosti bio poznata meta Monsanta. Seralini poziva na izravnu zabranu herbicida na bazi glifosata. (NN
 
NoviSvjetskiPoredak.com

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 11.02.2018. 07:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  Logički ekspoze.......

  ***"... Imamo zver koja je došla iz kosmičkih dubina i zavladala našim životima. Ljudska bića su njegovi zatvorenici. Ova zver je naše božanstvo. Mi smo nemoćni pred njom. Ako želimo da protestujemo, ona to suzbija. Ako želimo da se osamostalimo, ona to onemogućava. U našim razgovorima svih ovih godina sam pokušavao indirektno da ti kažem da naš nešto drži zatvorenicima. I zaista, mi jesmo zarobljeni. Za šamane i ljude od znanja drevnog Meksika ovo su bile energetske činjenice. Oni vladaju nad nama, jer smo im mi izvor hrane. Cede nas nemilosrdno. I kao što mi kuvamo kokošije meso u kazanima, tako i ove zveri kuvaju nas u ljudskim kazanima. Na taj način im je hrana uvek na dohvat ruke."

  (Karlos): "Ne, ne, ne, ne. To je apsurdno, don Huane. To o čemu govoriš je monstruozno. To jednostavno ne može biti istina, ni za šamana, ni za običnog čoveka, ni za nikoga."

  "Zašto ne?", upita don Huan tiho. "Zašto ne? Zato što te plaši? Ali, to nije sve. Hoću da se obratim tvom analitičkom umu. Promisli trenutak, i reci mi kako možeš da objasniš sve kontradikcije između čovekove inteligencije i njegovog glupavog sistema verovanja. Ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam kosmičke zveri usadile svoj sistem verovanja, svoje ideje o dobru i zlu, društvene obrasce u kojima se koprcamo. Oni su ti koji određuju naša očekivanja, nade i snove o uspehu i propasti. Oni su nam razvili požudu i kukavičluk. Oni nas čine snishodljivim, rutinskim, nekreativnim."

  "Ali, kako nam to mogu raditi, don Huane?", Karlos upita, razljućen s onim što čuje. "Da li nam šapuću u uho dok mi spavamo?"

  "Ne, oni to ne rade tako", odgovara don Huan, sa smeškom. "Oni su mnogo efikasniji i bolje organizovani. Da bi nas držali poslušnim i slabim, oni su se poslužili neočekivanim manevrom. Glupim sa vojnog stanovišta, ali užasnim sa stanovišta onih kojima se to događa.

   Oni su nam dali svoj um!

   Njihov um, postaje i naš. Um zveri je kontradiktoran, ispunjen strahom. I upravo kroz um, zveri upumpavaju u naš um ono što im odgovara...

   Ljudi od znanja drevnog Meksika su bili nesigurni u datum kada se ova zver pojavila na Zemlji. Ali su zato bili uvereni da je čovek bio kompletno biće nekada u prošlosti. To svesno biće danas je samo predmet mitova i legendi. U jednom trenutku kao da sve nestaje. I od čoveka ne ostaje nista vise nego drogirano, uspavano biće... Naš protivnik nije za potcenjivanje. Vrlo je pametan i organizovan. Sprovodi kompleksan sistem da od nas napravi beskorisna bića… Čovek je imao sudbinu da postane magično biće svetlosti. Ali, te magije više nema. Trenutno smo samo običan komad mesa…"***

  **Voladoresi su u naš svet došli pre puno milenijuma, kada su u potrazi za hranom ovde naišli na odličan izvor. Kako je njihova hrana specifičan tip energije svesti, analogan spoljašnjem sjaju naše svetlosne čahure, u ljudskim bićima su našli upravo ono što su tražili. I tako postadosmo njihova omiljena lovina ili bolje, kako to čarobnjaci kažu, kućne (ili domaće) životinje Voladoresa, koje oni muzu kako im se svidi.

   Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja. Jer, kao što mi držimo kokoške u kokošinjcima i kavezima, kaže Don Huan, isto tako Voladoresi nas drže u ljudskim kokošinjcima, s tom razlikom da mi štale i kaveze u kojima živimo sami gradimo.**

  *What can we do, then?” I mumbled. “Since we are left to our own resources, we have only one option: to preserve the energy we were born with. Impeccable warriors don’t need anyone to guide them, as saving energy becomes self-explanatory to those who are attempting to be more aware.” “Then the flyers do consume our basic energy?” I enquired. I wanted to know if the flyers’ predation irretrievably harmed our energy, or if we could reverse the process. He explained: “In normal circumstances, the process of energy predation can definitively be reversed so that we can recover our full luminosity. That is possible because what the flyers consume is not the basic energy as such, but the energy processed and transformed into feelings and emotions. That is what gets ejected out of our energy mass when we fire our emotions off. The basic energy remains within us like the root of the tree of life. As I have already said, that energy is sealed.” We remained silent for a few moments. My head was spinning; the implications of what Carlos was saying were astronomical. Anticipating my thoughts, he continued: “Energy is there to be used. It is like a fire whose flame, once ignited, can only be used or wasted*

  ......bi bio kao kada si prvo prostremo (osnovicu) da bi onda i legli a još če nam i zvijezde biti naklonjene!?

  Pa bi tako po našem "božanstvu" ovdje vladao kriminal a i zakon bi mu bio u pripadajučoj službi?

  Ali mi to nebi mogli sagledati iz Lonca ili po Poklopcu a koji je opet nastao po Loncu baš kao i Lonac da bi se Poklopio?

  Stvar je u tome da je Glavni Kuhar tu ali ga i nema ili je izvan Lonca a kad bi ga i uspjeli vidjeti i mi bi bili izvan Lonca pa i neče doči da se vidi?

  Dakle bi tu mi sami sebe tukli a po "budi volja tvoja" i naravno da bi na Vrhu bio odraz Dna a u sredini velika Tlaka?

  Osiječaji bi pogodovali onima koji se jače osiječaju a i svijet bi sam sebe prilagođavao sebi ili sebičnijima?

  Pa bi tako i po Monsantovim njivama mogli naslutiti i buduče velegradove ili jednoumnu kulturu?

  A ovo je ekspres lonac:htt ps://www.youtube.com/watch?v=4XXBvCwpoHw

  & Samovar is - htt ps://www.youtube.com/watch?v=svpsLZDgFK4

  P.s:A šta reči o crijevnoj Flori po Faunovima....... pa možda i logičnu analogiju tojest kada je Kissinđer i hvalio Mao'vu diktatorsko kulturnu revoluciju zar to nije kao i kada je Krleža sukobljavajuči se na ljevici doznao da žene najžešče svršavaju kad su silovane???

  Postoji li dakle svođenje u makrou i kurve percepcije na terenu..... ili i kako bi nas deset božjih odnijelo k bogu ako se na njega i ne odnose??

 • 11.02.2018. 08:17h

  Član emilio-iiMerlin0

  *Svaka misao je.......

  **Važna stvar je da postaneš svestan svojih misaonih obrazaca.”

  “Čarolija svakog popisa je zasnovana na rasporedu njegovih delova. Kada poremetimo taj raspored, kada izostavimo neke delove kojim ga snabdevamo, cela struktura počinje da se ruši. To je pravi postupak u vezi tih navika uma; promeniš jedan parametar i iznenada se pojavljuju otvorena vrata iza kojih bi trebalo da postoji zid - a to sve menja. Um je uzdrman!”

  “Ti si to doživeo kao neobično pojačavanje svog unutrašnjeg dijaloga. Ranije ga čak nisi ni primećivao, ali sada znaš da je on prisutan. Jednog dana, to prisustvo će postati tako opterećujuće da ćeš preduzeti nešto povodom toga.....**

  ........oblik energije i određene misli može preuzeti ljudima na isti način na koji virus može razmnožiti i preuzeti tijelo. Na primjer, osoba koja čita članak na internetu o teoriji zavjere, a onda malo misao dospije u svom umu o tome. Odjednom je potrebno držati na umu i stvara drugih srodnih misli o zavjerama dok taj pojedinac je potpuno opsjednut skupine međusobno povezanih misli. Kao rezultat toga, on ili ona počinje gledati na stvarnost kroz zavjesu od tih zabluda. Ovo je način kako virusna infekcija događa na mentalnoj razini.

    To se događa na milijune ljudi u većoj ili manjoj mjeri. To postaje ekstremna kada je cijela skupina ljudi, kolektivno, nacija ili religija dobiva preuzeo ovom mentalnom zaraze virusom. *

 • 11.02.2018. 09:44h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada i vojni analitičari....

  .....priznaju da se u Siriji svi bore "Za" siriju a da se pritom i nezna tko tu koga ali i da Veliki igrači uzimaju Lavovski dio!?

  Onda bi to bilo kao i kada se i u Košarci svi bore za Loptu a da bi Drugima zabili Koš?

  Ili bi tako i TeleVizijski voditelji govorili "dragi gledatelji" a da bi bili Vidioci ili "za gledanost"!

  Pa se stoga ne treba čuditi ni E'Mancipovanim tinejđerkama kada žele Zakucati..... i uz odobrenje Publike ili "Ovacije".

  Seljak devojku iz grada ili i za razliku od devojke sa sela kojoj je ostao odojak po gradskom zavodniku:ht tps://www.youtube.com/watch?v=JKTjnpV9ojg

  Ol još vina rujna......... htt ps://www.youtube.com/watch?v=VURkMEJFKe8

  Ali imamo i mi "Arsena" or "za čamce koje su okovali lanci" ko vuci jaganjce ??? = https://www.youtube.com/watch?v=RzvZlkSXr9Y

 • 11.02.2018. 11:28h

  Član iridaMerlin27

 • 11.02.2018. 11:29h

  Član iridaMerlin27

 • 11.02.2018. 11:30h

  Član iridaMerlin27

 • 11.02.2018. 11:30h

  Član iridaMerlin27

 • 11.02.2018. 11:31h

  Član iridaMerlin27

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥*:))))))))*

  11.11.2019. 16:31h
 • Član iridairida

  ♥*

  11.11.2019. 15:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♥♫♥*♪♫♥♥tko naiđe njemu pusa:)))))))))

  09.11.2019. 17:40h
 • Član vanessavanessa

  ♥♥♫♥*♪♫♥♥♪♫

  30.10.2019. 15:31h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ♫♥♥♪♫

  16.10.2019. 13:42h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Irido, help! izgubio mi se članak o promociji

  16.10.2019. 11:26h
 • Član mkrmarmkrmar

  Laku noć svima

  03.10.2019. 21:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info