Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član darpaha

Upisao:

darpaha

OBJAVLJENO:

PROČITANO

842

PUTA

OD 14.01.2018.

Kolovoz 2012 - što očekivati?

Kolovoz 2012 - što očekivati?
U kolovoz ulazimo sa punim Mjesecom i sa Venerom u novom sideralnom znaku. Naime zadnjeg dana srpnja je Venera napustila znak Bika u kojem se neobično dugo zadržala, uz mnoge konjunkcije, retrogradno kretanje i jedinstveni tranzit preko Sunca.

Venera će se tako cijeli kolovoz provesti u veselom Blizancu. Zbog toga će kolovozom vladati posebno raspoloženje, pogodno za druženja, putovanja, avanture, komunikaciju i brze i prolazne odnose. U odnosu na prijašnji boravak Venere u Biku ovo je određeno olakšanje gdje se ljubav, zadovoljstva i partnerstva konačno pomalo opuštaju i ulaze u zonu zabave. To i očekujemo od ljeta na kraju krajeva.
Na samom početku kolovoza, 3.8. Saturn će preći preko zvijezde Spica (čitaj Spika) koja označava početak sideralnog znaka Vage. Saturn je već neko vrijeme vrlo blizu ove zvijezde, a njegov tranzit preko te točke označava preokret i konačni Saturnov tranzit preko znaka Vage. Spica predstavlja prosperitet, uspjeh, bogatstvo, ljubav, umjetnost i poznata je kao jedna od najpovoljnijih zvijezda. Saturn je u znaku Vage egzaltiran što znači da je samo uravnoteženošću koja je moguća uz pomoć pravednosti i ispravne discipline (razlikovanje dobra od zla) moguće ostvariti istinski prosperitet. Zato je Saturnov tranzit kroz znak Vage ustvari povoljan, ali će nas također suočiti sa mnogim slabostima u našem poimanju uspjeha, pravde, odgovornosti, ravnoteže…
Drugi tranzit koji će slijediti Saturnov preko ove iste točke (zvijezde Spica) je tranzit Marsa. Mars se opasno približava Saturnu i sredinom kolovoza ući će u znak Vage. 15.8. desiti će se „sudar“ Saturn i Marsa na samom nultom stupnju Vage, odnosno neposredno pored zvijezde Spica.
Prelazak Saturna i Marsa preko početne točke Vage predstavlja određenu prekretnicu i novi početak. U drugoj polovici kolovoza i tijekom cijelog rujna imati ćemo mnogo prilika za uravnoteženje od kojih će neke doći ne na ugodne načine. Doduše boravak Saturna u Vagi je povoljan jer nas poziva na ravnotežu, odgovornost i pravednost, ali Mars je nezgodan element koji teži porušiti ravnotežu i mnoge stvari obaviti brzo i naglo što se sa politikom Saturna ne slaže. Zato se ovdje tokom kolovoza mogu desiti određeni sukobi; Saturn je temeljit i pravedan, nagrađuje zasluženo, a Mars je nestrpljivo i agresivno dijete, želi pobjeći iz okvira discipline i povoljnih restrikcija koje su nametnute potrebama trenutka i vremena. Mars se jednostavno u ovom okruženju koje predstavlja harmoniju, mir, pravdu, univerzalnu ljubav, bratstvo i jedinstvo ne osjeća baš najbolje. I zato su mogući izljevi bijesa, pokušaj da se izađe iz okvira pošto-poto i ako to uparimo s time da Venera trenutno daje mogućnost površnih zadovoljstva dolazimo do kratkotrajnih "nereda" ili izleta u "nedozvoljene zone" (čitaj avantura).
U političkom i ekonomskom smislu možemo očekivati suočavanje sa nekim nemogućnostima i razočaranjima. To se može desiti na poprilično neugodne načine koji će nam oduzeti mogućnosti prosperiteta na koje smo možda računali. Sve skupa će pozvati na ponovno preuzimanje odgovornosti i postavljanje discipline.
Jupiter i Ketu su napokon sami zajedno u sideralnom znaku Bika i ovdje će ostati sljedećih pet mjeseci. Oni traže odgovore o novim načinima ekonomske i financijske održivosti i prosperiteta. Očito će neke stvari na tom nivou trebati otpasti, promijeniti se ili nadograditi. Jupiter daje inteligenciju kojom se mogu shvatiti stvari i doći do pozitivnih odgovora, a Ketu jednostavno odbacuje sve što je staro i trulo i pruža mogućnost nadogradnje i promjene pa iskoristimo to.
Na ovaj povoljan položaj Jupitera treba se osloniti pogotovo u periodu od 13.8. do 24.8. (u jutarnjim satima) kada će sve planete biti ukliještene između položaja Rahua i Ketua (u natalnoj astrologiji se ova kombinacija naziva Kala Sarpa yoga, odnosno "zagrljaj zmije vremena"). Ova kombinacija govori o sputanosti i ograničenjima. Jupiter je u blizini Ketua i on može pokazati izlaz iz ovog neugodnoj zmijskog zagrljaja. Slušajte inteligentne i iskusne ljude, učitelje, Gurue, brahmane…
Osim svega toga u kolovozu nas očekuju dva puna Mjeseca tako da ovaj mjesec možemo nazvati mjesecom punih Mjeseca ;)

 

Dean Valentić

www.vedska-astrologija.com

dean.valentic@pu.t-com.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info