Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član wendy.tanja

Upisao:

wendy.tanja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

630

PUTA

OD 14.01.2018.

DUH NA USTAVNOM SUDU

BORIS DEŽULOVIĆ: Dok se smiju sudu koji prihvaća iskaz duha Michaela Jacksona, Hrvati uvažavaju Crkvu i svjedočenje Duha Svetog...

 

 

Baš su šašavi ti Amerikanci. Malo-malo, i čestit europski Hrvat iz te zemlje nepojamnih čuda pročita neku posve blesavu i nevjerojatnu vijest, pa samo vrti glavom. Čita tako čestiti Hrvat, na primjer, o bizarnim američkim zakonima – a bizarno američko zakonodavstvo jedna je od popularnijih rubrika naših novina – i pročita kako je, recimo, u državi Washington još na snazi zakon po kojemu je zabranjen seks s djevicom, pa opet vrti glavom. Odavno, primijetili ste, nema čuđenja. Ništa nas iz te bolesne zemlje više ne čudi. Baš su šašavi ti Amerikanci, piše Boris Dežulović za Slobodnu Dalmaciju

......................................


Evo, samo posljednji slučaj: novine nekidan objavile kako je na Okružnom sudu u Los Angelesu, u procesu protiv promotorske kompanije AEG Live, koju američko tužiteljstvo smatra suodgovornom za smrt kralja popa Michaela Jacksona, sutkinja prihvatila svjedočenje Jacksonovog – duha! Da, dobro ste pročitali. AEG-ov menadžer Randy Phillips prošle je srijede na losangeleskom Okružnom sudu mrtav ozbiljan posvjedočio kako njegova dugogodišnja prijateljica Brenda Richie, bivša supruga Lionela Richieja, redovno komunicira s duhom Michaela Jacksona, koji joj je u povjerenju priznao da je njegova smrt bila samo nesretni slučaj. Časna sutkinja Yvette Palazuelos odbila je prigovor odvjetnika Jacksonove obitelji kako se radi o rekla-kazala svjedočenju, i dopustila da iskaz Michaelovog duha uđe u zapisnik.

Vijest nije bila senzacija, jer – kako rekoh – iz bolesne Amerike ništa nas više ne čudi. Dobro, osim činjenice da je sutkinja olako prihvatila iskaz Jacksonovog duha iz druge ruke, umjesto da ga je osobno privela na klupu za svjedoke. – Vi ste Michael Joseph Jackson? – pitala bi ona, a ovlašteni sudski tumač za komuniciranje s duhovima, stariji čovjek u bijeloj haljini, zatvorio bi oči i sklopio dlanove. – Kaže da nije – odgovorio bi nekoliko trenutaka kasnije, a publici bi se oteo glasni uzdah iznenađenja.

– Kaže da je on duh Michaela Josepha Jacksona. – Da, jasno. Gospodine duše Michaela J. Jacksona, vi tvrdite da je vaša smrt bila samo nesretan slučaj? – Čujte, sretan svakako nije bio – prenio bi ovlašteni sudski medij, a sudnicom bi se zaorio grleni smijeh. Sretan ili nesretan, slučaj valjda nije ni činjenica da je potpredsjednik kompanije AEG Live isti onaj menadžer koji je bio promotor drugog jednog Kralja, Elvisa Presleya, u trenutku kad je i ovaj pod vrlo sličnim okolnostima preselio na onaj svijet. Neće nas tako čuditi ni kad sutkinja losangeleskog Okružnog suda za svjedoka pozove i samog Kralja popa.

– Rock’n’rolla – oprezno će je ispraviti AEG-ov odvjetnik. – Gospodin Presley je Kralj rock’n’rolla. – Da, jasno – nasmiješit će se ona, pa se okrenuti prema ovlaštenom mediju. – Je li duh gospodina Presleya s nama? – Sorry – odgovorit će on.

– Elvis has just left the building. Nadmoćno se tako hrvatski duh zajebava s glupim Amerima koji zakonom zabranjuju seks s djevicom, a za svjedoke na sudu pozivaju duhove. Nije u toj zajebanciji ni primijetio kako mu se za to vrijeme i samome duhovi vrzmaju po sudovima. I to bogami na malo višim sudskim instancama nego što je losangeleski okružni sud, i u bogami malo važnijim slučajevima nego što je smrt jedne pop-zvijezde. Ovdje se, naime, iskazi duhova prihvaćaju čak i u raspravama o ustavnosti zakona koja reguliraju elementarna čovjekova prava i ravnopravnost ljudi. – Pozivam sljedećeg svjedoka – rekao je tako zagrebački sudac, pa se nagnuo preko stola. – Je li gospodin duh spreman?

Zajednica muža i žene

– Spremni smo – s klupe za svjedoke odgovorio je ovlašteni tumač za komuniciranje s duhovima, stariji čovjek u bijeloj haljini, pa zatvorio oči, zabacio glavu i sklopio dlanove. – Vrlo dobro – nastavio je sudac. – Recite: po vašem mišljenju, je li brak isključivo zajednica muškarca i žene, ili pak može biti i zajednica bilo koja dva punoljetna, zdrava i razumna ljudska bića bez obzira na spol?

– Bez ikakve sumnje, brak je zajednica muškarca i žene –odgovorio je tumač. – Sve drugo su gluposti. – Zahvaljujem duhu na preciznom odgovoru – rekao je sudac, pa se nagnuo prema mediju u bijeloj haljini. – Naravno, i vama što ste govorili u ime Duha Svetog. – Zapravo, u ime Oca, Sina i Duha Svetog – ljubazno ga je s klupe za svjedoke ispravio kardinal Josip Bozanić. Dok se, eto, smiju američkom sudu koji mrtav ozbiljan prihvaća iskaz duha Michaela Jacksona, Hrvati u ustavnoj raspravi o istospolnim zajednicama mrtvi ozbiljni uvažavaju stavove Crkve i njeno svjedočenje Duha Svetog, čiji se iskaz u definiranju bračne zajednice po hrvatskoj i katoličkoj tradiciji ne uzima samo kao relevantan, već i ključan!

– Mogu li ja Duhu Svetom postaviti nekoliko pitanja? –ustat će tada gospodin odvjetnik, pa teatralno zakopčati dugme na sakou. - Gospodine Duše Sveti, vi tvrdite da bi obitelj valjalo ustavno definirati kao zajednicu oca, majke i njihove djece, jer jedino u takvoj zajednici su djeca uopće moguća, kao nastavak vrste i, ako smijem dodati, hrvatskog naroda? – Tako je. Ne samo teološki, već i biološki – samouvjereno će Duh Sveti, dok sudnicom bude rominjao prigušeni smijeh. – Samo u takvu zajednicu mogu sići kao Duh Sveti. - Kad smo već kod toga – značajno će odvjetnik zaokružiti pogledom sudnicu – molim vas recite ovom sudu gdje ste bili u noći 25. ožujka nulte godine po grgorijanskom kalendaru?

– Molim...? – zbunit će se Duh Sveti. – Preformulirat ću pitanje: jeste li ili niste 25. ožujka 0. godine imali odnos s gospođom Marijom, vazda Djevicom? Dvoranu će ispuniti glasni žamor, a sudac će bijesno lupati drvenim čekićem. – Mir u sudnici! Mir! – Ako je brak zajednica muškarca i žene, jer su jedino tako uopće moguća djeca – nastavit će odvjetnik obrane rešetati svjedoka, nadglasavajući negodovanje publike – zašto ste onda kao Duh Sveti morali osobno intervenirati u slučaju Djevice Marije i njezinoga raznospolnog supruga Josipa? – Dosta! – prekinut će ga najzad sudac. – Za Boga miloga, nije vam ovo bolesna i dekadentna Amerika! – Zar nije? – ironično će se čuditi odvjetnik. – Koliko vidim, i vi saslušavate duhove. – Da – značajno će ga pogledati gospodin sudac. – Ali po zakonu nije zabranjen odnos s djevicom, piše Boris Dežulović za Slobodnu Dalmaciju


http://www.jutarnji.hr/boris-dezulovic--duh-michaela-jacksona-na-ustavnom-sudu/1109393/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info