Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1379

PUTA

OD 14.01.2018.

Znakovi jači od vremena vladaju ljudskim životima

Znakovi jači od vremena vladaju ljudskim životima
Porijeklo znaka zaljubljenih jedni povezuju sa srcolikom sjemenkom izumrle biljke, drugi sa srcem životinja, no simbolika je univerzalna

Piše: 24sata

Simboli su duboko usađeni u podsvijest i snažno utječu na čovjeka, čak i ako ne prepoznaje njihovo značenje, tvrdio je psihoanalitičar Carl Gustav Jung. Njihovu snagu (zlo)upotrijebile su mnoge ideologije i religije, no dubok i neizbrisiv trag u povijesti ljudske vrste ostavili su i oni uvriježeni znakovi, poput smajlića, potkove, simbola mira. A jedan od najprepoznatiljivijih je srce. Ljudski organ oduvijek se povezivao s osjećajima, te čuvao dušu, no znak ljubavi prema jednoj teoriji predstavlja sjemenku izumrle biljke Silphium.  Drevni Egipćani su je koristili kao kontracepciju, a sjemenke su izgledale točno kao današnji znak zaljubljenih. Druge teorije nagađaju kako je znak u stvari stilizirano kravlje ili krokodilsko srce. No iako se porijeklo znaka izgubilo kroz stoljeća, njegova značaj je ojačao i postao svima prepoznatljiv. 

PENTAGRAM: Jedan od najdrevnijih, najmističnijih i, po mnogima, najmoćnijih simbola. Iako je tijekom povijesti smatran simbolom savršenstva i ispunjenja, ključem za objašnjenje čovjeka i života, pentagram se koristi i u različitim magijskim te obredima čaranja.



YIN-YANG: Predstavlja postojanje i djelovanje dviju apsolutnih suprotnosti (ili posve različitih sila u prirodi i životu općenito (dan-noć, muškarac -žena...). Tek ravnotežnim ujedinjavanjem ovih suprotnosti postiže se savršena cjelina.

POTKOVA: Iako nije poznato iz kojega je točno razloga potkova postala simbolom sreće, iza simbolike njezina dizajna kriju se brojne teorije. Jedna od njih kaže da potkova predstavlja grčko slovo omega, druga pak navodi kako je ovaj oblik potekao od forme lovorova vijenca koji su nosili rimski carevi.   

MUŠKO-ŽENSKI SIMBOLI:

   

Lijevi simbol označava ženu i planet Veneru (nazvanu po rimskoj božici ljubavi i ljepote). Znak je, po nekim teorijama, potekao od ručnoga zrcala božice Venere. Desni, muški, simbol te simbol planeta Marsa, navodno predstavlja štit i strijelu, tj. ratnika.      

ANKH: Tajanstveni Ankh simbol života, bogova i besmrtnosti jedan je od najintrigantnijih simbola čovječanstva. Povezan je sa starim Egiptom, a nalazi se i u imenu faraona Tutankhamona (Tut-Ankh-Amon). Objašnjenja simbolike dizajna znaka ima bezbroj. Po jednima ankh prestavlja bikov kralješak, po drugima sunce iznad piramide, dok neke teorije čak tvrde da označava ženski spolni organ ili začeće. 
 
MASONI: 'Šestar i kutnik’ jedan je od najprepoznatljivijih znakova povezanih s tajnim društvima. Ovaj simbol označava mistični, strogo organizirani pokret masone ili “slobodne zidare”, koji se nadovezao na tradiciju zidarsko-klesarsko-graditeljskih cehova.

BLACK POWER: Pokret “Black Power” ili “snaga tamnoputih ljudi” nastao je tijekom 60-ih i 70-ih godina u Americi. Nastojeći ubrzati rezultate Pokreta za građanska prava, koji se borio protiv diskriminacije afroamerikanca, pristaše “Black Powera” zalagali su se za superiornost crnaca i panafrikanizam, pokušavajući izbjeći integraciju u bjelačko društvo. Koristili su simbol podignute stisnute crne šake.

www.24sata.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info