Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

994

PUTA

OD 14.01.2018.

Živci upravljaju debljinom

Živci upravljaju debljinom
Biotipovi "jabuka", "kruška" i "pješčani sat" djelomično nastaju rođenjem, a djelomično se razviju s godinama. Evo zašto:

Živci upravljaju debljinom

Mehanizam masnog tkiva - zašto se debljamo na taj način

Biotipovi "jabuka", "kruška" i "pješčani sat" djelomično nastaju rođenjem, a djelomično se razviju s godinama. Evo zašto:

Prije svega, moramo shvatiti da konstituciju u najužem smislu riječi "nasljeđujemo" od roditelja, s prednostima i manama. Tako se npr. ne može promijeniti boja očiju i osnovna struktura tijela. No, dok oči ostaju iste, vaše se tijelo mijenja ovisno o načinu života, hrani, fizičkoj aktivnosti i godinama (naglo u razdoblju puberteta, trudnoći i menopauzi). Pojavi li se sklonost debljanju, znači da nije dobro usklađena ravnoteža živčanog sustava: simpatikusa i parasimpatikusa.

• Simpatički živčani sustav priprema tijelo za akciju, npr. ubrzava kucanje srca i znojenje, pogotovo u trenucima stresa, čime djeluje i na našu liniju jer stimulira žlijezde što "oduzimaju masnoće".
• Parasimpatički živčani sustav djeluje, naprotiv, u snu, potičući "skupljanje masnoća", usporavajući metabolizam.
• Ostat ćete u formi ako su vam dva sustava u ravnoteži, i to stalno. U protivnom, prevagnut će jedno ili drugo, pa osobe dijelimo na simpatikotonike i parasimpatikotonike. Da biste smršavili, za svaki je tip potrebna različita strategija.

Parasimpatikotonici

Konstitucionalno skupljaju mnogo masnog tkiva i skloni su povećanju masnog tkiva. Gotovo svi njihovi organi rade "usporeno", pogotovo gušterača, što proizvodi previše inzulina, pa se zbog toga deblja. To je debljanje u stilu "kruška". Osobe tog tipa vrlo su zimogrozne (štitnjača slabo radi), pate od celulita (zadržavanje tekućine), sklone su lijenosti jer imaju nizak tlak (uz to su često malokrvne).

• Kako smršaviti? Dijetom usklađenom s vlastitim tipom. Osobe koje nalikuju "kruški" ne smiju previše smanjiti kruh, tjesteninu, rižu, povrće, jer ugljikohidrati potiču izlučivanje serotonina, neurotransmitera (tvari koja omogućuje komunikaciju između živčanih stanica) koji koči akciju parasimpatikusa, koji inače previše radi.

• Da biste uravnotežili vaše potrebe, općenito je bolje da se u dijeti za tip "kruške" ugljikohidrati koncentriraju u prvoj polovici dana, dok su uvečer dozvoljeni jedino proteini.

Prevaga parasimpatičkog sustava

Svi su organi "lijeni" pa zato cijeli metabolizam radi usporeno; zato se asimilira više masnoće. Gušterača, naprotiv, izlučuje previše inzulina. Tako se oblikuje masnoća tipa kruške

Ako imate višak kilograma "tipa kruška", nemojte previše smanjiti količinu ugljikohidrata, koji potiču serotonin, tvar koja djeluje na svođenje u normalu parasimpatičkog sustava (smanjuje se asimilacija). Tako mršavi "kruška".

Simpatikotonici

Konstitucionalno su mršavi zahvaljujući simpatičkom živčanom sustavu, zbog čega čak i previše potroše gotovo sve što pojedu. Njihovi organi rade punom parom, pa su puni energije i živahni, poduzetni, kao da se nikada neće umoriti. Ako jedu previše ili dođe do promjene u metabolizmu, takve osobe dobivaju oblik "jabuka".

• Kako smršaviti? Prije svega, ograničite količinu ugljikohidrata (kruha, tjestenina, riže) jer poticanjem izlučivanja serotonina samo bi se pretjerano povećalo izlučivanje nadbubrežnih žlijezda. Stoga u jelovniku valja uzimati više proteina, koji djeluju na noradrenalin, neurotransmiter (tvar koja omogućuje komunikaciju između živčanih stanica), koji vraća ravnotežu izlučivanju nadbubrežnih žlijezdi.

• Tip "jabuke" mora uz pomoć dijete korigirati cijeli način prehrane, proteine valja uzimati već za ručak (umjesto ugljikohidrata), a ne samo za večeru.

Prevaga simpatičkog sustava

Previše radi najudaljeniji dio nadbubrežnih žlijezda. Dolazi do neuravnoteženosti metabolizma, što s vremenom sve više djeluje pa se oblikuje masnoća tipa jabuke.

Biotip jabuke je osoba koja mora uzimati bjelančevina koje djeluju na noradrenalin, tvar što vraća u ravnotežu izlučivanje nadbubrežnih žlijezdi. To je način da smršave tipovi jabuke.

A "pješčani sat"?

Žene "pješčani sat" s vremenom počinju nalikovati na "kruške" (kad počne prevaga simpatičkog živčanog sustava). S godinama (pogotovo zbog hormonalnih promjena za vrijeme menopauze) nadbubrežne žlijezde sve više izlučuju pa se masna tkiva počinju gomilati poput "jabuke", tj. u gornjem dijelu tijela. Najviše ćete postići ako se upola držite dijete koja vrijedi za "jabuke", a upola za "kruške". U tom se slučaju, naime, ponovo mora uspostaviti ravnoteža između simpatičkog i parasimpatičkog sustava.

www.žena.hr

..

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info