Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

460

PUTA

OD 14.01.2018.

Zelena inteligencija

Na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja tvrtka SPAN pokreće ekološku akciju prikupljanja elektronskog i elektroničkog otpada na području Grada Zagreba. Akcija traje do 29. travnja.

Pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u suradnji s ovlaštenim koncesionarom, tvrtkom Spectra - Media, bit će postavljeni kontejneri za odlaganje elektronskog i elektroničkog otpada u prostorima zagrebačkih poduzeća te na Trgu kralja Tomislava, gdje otpad mogu odložiti građani. Akcija će trajati do 29. travnja, a sav prikupljeni otpad bit će zbrinut na odgovoran i zakonom propisan način.

Elektronski i elektronički otpad najbrže je rastući problem što se otpada tiče danas u svijetu te predstavlja veliku opasnost za okoliš i ljudsko zdravlje.

Procjenjuje da se u svijetu godišnje stvori oko 20 do 50 milijuna tona elektroničkog otpada. Stručnjaci procjenjuju da je između 1997. i 2007. godine samo u SAD-u 500 milijuna računala postalo otpad. Kako komponente koje se nalaze u mnogim elektronskim proizvodima sadrže kemikalije koje se probijaju u Zemlju, onečišćuju podvodne vode i isparavaju u atmosferu, problem ne predstavlja samo njegova količina, nego i toksičnost njegovih sastojaka, kao što su olovo, berilij, živa i kadmij. Unatoč tome, industrije i potrošači do danas su poduzeli tek male korake u rješavanju tog gorućeg problema.

U elektronski i elektronički otpad potpadaju sve vrste električnih aparata, od bijele tehnike do računala, mobitela, električnih alata, sve do dječjih igračaka na baterije, rasvjete i medicinskih uređaja. Svi ovi uređaju su potencijalno opasni za okoliš. Na primjer, ako nestručna osoba na ulici iz rashladnog uređaja izvadi motor, doći će do ispuštanja štetnih plinova koji razaraju ozonski omotač, pucanjem TV ekrana i monitora u okoliš se raspršuje fosfor, a pucanjem fluorescentnih svjetiljki u okolinu se ispuštaju živine pare.

Zbrinjavanje elektronskog i elektroničkog otpada je i u Hrvatskoj jedan od glavnih preduvjeta ekološki odgovornog ponašanja te obveza za tvrtke i građane. Cilj akcije Zelena ITeligencija je prikupljanje što veće količine tog potencijalno opasnog otpada i omogućivanje gospodarskim subjektima da pridonesu očuvanju prirode, ljudskog zdravlja i u krajnjoj liniji, života sugrađana. Također, pozivaju se svi građani da odvoje nekoliko minuta i odgovorno zbrinu elektronski i elektronički otpad iz svojih kućanstava.

Izvor: www.net.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info