Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član test

Upisao:

test

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3625

PUTA

Vodič za početnike u korištenju uljanih boja

Vodič za početnike u korištenju uljanih boja
Bilo da se bavite slikanjem uljem kao nečim sa strane ili posvećujete puno vremena učenju zanata, postoji mnogo potencijala za vas u smislu umjetničkih djela koja možete izraditi pomoću ovih alata! Sve što trebate je malo strpljenja, predanosti i ambicije i uskoro ćete vidjeti rezultate!

Vodič za početnike u korištenju uljanih boja

Jednostavno rečeno, korištenje uljanih boja za stvaranje umjetničkih djela nije tako težak proces kao što se čini!

Uljane boje ostaju jedna od najpopularnijih vrsta slikarskog medija u svijetu zbog svoje svestranosti, sjajnosti, dugotrajnosti i sveukupnog bogatstva boja. Kao rezultat toga, one su neosporni šampion među bojama i nešto su što svaki umjetnik mora isprobati barem jednom u životu!

Postoji posebna oznaka stare škole povezana s medijem uljanog slikarstva, uglavnom zato što su ga mnogi majstori europske renesanse često koristili i na kraju popularizirali. Drevne uljane slike i dalje traju i opisuju priče na iznimno fascinantan način.

Međutim, to ne znači da se uljane boje ne mogu koristiti za stvaranje fascinantne suvremene umjetnosti, niti to ne znači da bi novi umjetnici trebali biti zastrašeni medijem u cjelini.

Ako vas pomisao na pokušaj korištenja uljanih boja plaši ili zastrašuje, niste sami! Sasvim je prirodno da želite saznati više o tome što točno trebate za početak procesa i kako to učiniti. Uljane boje su zapravo vrlo jednostavne za korištenje ako znate kako.

Ako ovo zvuči kao nešto što vas zanima, ovaj početnički vodič za korištenje uljanih boja je za vas!

Zašto ulje na platnu?

Pitanje "zašto biste trebali pokušati slikati uljem umjesto koristiti vodene boje ili akril?" malo je opterećen. Međutim, postoji vrlo jednostavan odgovor – a mi smo tu da vam ga damo!

Za početak, uljane boje jedan su od najpopularnijih alata koje su koristili uspješni slikari tijekom proteklih nekoliko stoljeća. Oni su relativno lak medij za rad na platnu i također omogućuju fleksibilnost umjetniku dok povećavaju dubinu korištenih boja .

Kao rezultat toga, kolekcionari umjetnina mnogo više cijene uljane slike u usporedbi s akrilnim ili akvarelnim slikama. Naravno, postoje neke iznimke od ovog pravila.

Ne samo da su uljane boje iznimno svestrane, već također možete mijenjati konzistenciju i ukupno vrijeme sušenja svoje boje korištenjem dodatnog ulja, medija ili razrjeđivača. To znači da možete vježbati mnoge različite tehnike slikanja, kao što su skuliranje, glaziranje i stapanje, koje će vam pomoći da poboljšate svoje vještine.

Ukratko, ne možete pogriješiti s uljanim slikama! Ako ste potpuni početnik u cijelom procesu, najbolje je odmah uskočiti i upoznati se sa svojim novim alatima. To je prilično jednostavan postupak, ali o stvarima koje morate znati raspravljat ćemo kasnije u ovom članku.

Što je uljana boja?

Uljana boja nastaje kombiniranjem boje koja se sporo suši i koja se sastoji od samljevenih obojenih pigmenata i ulja za sušenje – to je obično laneno ulje – koje zatim stvara čvrst, obojeni film kada je izloženo zraku.

Ukupna kvaliteta uljane boje varirat će ovisno o pigmentu koji se koristi, koliko je fin, a zatim o mediju u kojem se nanosi.

Međutim, svaka formulacija boje je jedinstvena i ponaša se drugačije u skladu s prirodom i svojstvima svakog pigmenta. Ovo pokriva stvari uključujući stupanj prozirnosti i teksturu.

Uljanim bojama, za razliku od medija za slikanje na bazi vode poput akvarela ili akrila, potreban je kisik iz zraka da bi se ispravno osušile – to se zove oksidacija. Vodene boje i akrili se suše tako što voda u njima ispari.

Kroz proces oksidacije , različite boje mogu zadržati različita vremena sušenja. Na primjer, Raw Sienna će se sušiti brže od Titanium White.

Također možete razmisliti o tome da uljanu boju učinite tekućom kada je pomiješate s više ulja, medija ili čak dodate otapalo. Koliko god to bilo zgodno za umjetnike koji često koriste tehniku ​​slikanja uljem, također može oslabiti boju. Smatra se da je uljana boja najstabilnija kada se uzme ravno iz tube.

Osnovni pribor za uljane slike

Stalak

Mnogi, ali ne svi, umjetnici radije slikaju sa štafelajem. To nije uvjet, ali bi vam moglo pomoći da spriječite pogrbljenost leđa tijekom slikanja. Ako tek sada počinjete slikati uljem, najbolje je da počnete vrlo osnovno.

Pokušajte pronaći rabljeni štafelaj ili investirajte u mali stolni stalak — što jeftiniji to bolji! Učenje slikanja uljanim bojama na ovom početnom štafelaju bit će sjajan način da vam se olakša korištenje uljanih boja. Također vam daje priliku da naučite kako koristiti štafelaj tako da kada budete kupovali novi, znate što tražite.

Paleta

Ne morate biti etablirani umjetnik da biste koristili paletu! Ovo je izraz koji se koristi za opisivanje površine na kojoj miješate svoje boje. To može biti veliki komad keramike ili stakla, ili čak može biti nešto tako jeftino kao jednokratne stranice s paletama.

Kao početnik, dobro pravilo je da imate prostor za palete koji se proteže oko pola veličine vašeg platna. To će vam dati dovoljno prostora da pomiješate svoje boje i rasporedite ih po paleti bez miješanja boje ili stvaranja osjećaja pretrpanosti.

Osnovna paleta boja

Ako tek počinjete s uljanim bojama, možete kupiti komplet koji je već opskrbljen bojama koje su vam potrebne kako biste uštedjeli puno dodatnog rada. Ako se osjećate ugodno miješati boje, možete početi kupnjom pojedinačnih tuba žute, plave, crvene, crne i bijele boje kao osnove za svoju paletu boja.

Ovdje morate biti sigurni da kupujete uljanu boju umjesto uljanih boja topljivih u vodi! To je zato što su ove dvije vrste boja potpuno različite.

Površina za slikanje

Kada konačno budete spremni nanijeti uljanu boju na površinu, trebat će vam čvrsta površina za slikanje. Međutim, to ne mora nužno biti platno!

Pod uvjetom da svoju površinu tretirate temeljnim premazom (obično gipsom) kako biste spriječili prodiranje boje i oštećenje površine ispod, možete bojati na bilo kojoj površini , uključujući različite vrste drva.

Otapalo bez mirisa

Otapalo bez mirisa aktivno ubrzava proces sušenja uljane boje, a također razrjeđuje boju. Također je koristan za čišćenje i obnavljanje kistova kako bi se spriječilo onečišćenje boje. Također ga možete koristiti za čišćenje i brisanje svakog dijela vašeg radnog prostora.

Laneno ulje

Laneno ulje će razrijediti uljanu boju. Koristit ćete ga gotovo kao što biste koristili vodu za razrjeđivanje akvarel boje. Međutim, laneno ulje ima uljnu bazu, što znači da je puno mekši medij za korištenje pri razrjeđivanju uljane boje za postizanje savršene konzistencije. Također nećete izgubiti puno teksture boje, što je idealno.

Papirnati ili platneni ručnik (za brisanje kistova)

Kistovi za uljane boje su skupi i nedvojbeno su jedan od najvažnijih alata koje ćete koristiti kao slikar. To znači da je važno temeljito očistiti i obrisati četke nakon svake uporabe.

Nakon što ste isprali kistove u otapalu bez mirisa i oprali ih sapunom i vodom, možete ih obrisati krpom ili papirnatim ručnicima, pazeći da su sve čekinje čiste.

Niz kistova

Kao početnik, ne morate razbiti banku da biste kupili svaku vrstu četke. Nakon što počnete slikati, možete brzo naučiti koje vrste kistova obično koristite i koji vam kistovi daju željene vrste efekata.

Možete započeti s malim izborom malih, srednjih i velikih okruglih kistova za svoju kolekciju. Ovo bi trebalo biti više nego dovoljno za početak!

Predložene palete boja za početnike u slikanju uljem

Kao početniku u svijetu uljanih slika, može biti teško u potpunosti razumjeti terminologiju kada su u pitanju boje uljanih boja i miješanje boja . Također postoji mnogo varijanti dostupnih boja, što može biti vrlo zbunjujuće!

Međutim, postoje neke predložene boje koje su vam potrebne u vašoj paleti kao početniku. Naveli smo ih u nastavku za vas.

Ultramarin plava

Ovo je čisto plava boja s blagom crvenom nijansom koja pomaže stvoriti najsjajnije ljubičaste i neutralne zelene boje. Ovu boju možete pomiješati s bijelom kako biste stvorili plavu, nebesko plavu ili čak boju tinte.

Možda čak želite dodati malo žute boje kako biste stvorili blijeda brda! Sve u svemu, ovaj obojeni pigment je proziran i dobro se koristi za izradu glazura.

Kobalt plava

U uljnoj paleti, kobaltno plava je korisna boja koja je nepobjediva za glaziranje. Ovo je čisto plavo koje nije ni toplo ni hladno. Najbolje ga je koristiti na paleti boja.

Može biti savršen dodatak boja za bilo koju paletu za stvaranje savršene svijetlo nebesko plave boje, ili čak kao glazura preko planinskog krajolika za dodavanje dubine slici.

Kadmijevo žuto

Ovo je puno dublja i sveukupno zaobljenija žuta boja s crvenim tonovima. Možete ga pomiješati s kadmijem kako biste dobili živopisnu narančastu boju za zalaske sunca. Međutim, može biti prilično skupo za kupnju.

Ako si ne možete priuštiti kadmijevu žutu, možete je zamijeniti Hansa žutom. Slične su boje, ali Hansa je prozirnija i nedostaje joj topline.

Kadmijevo žuto svjetlo

Kadmijevo žuto svjetlo je mnogo svjetlija i hladnija boja koja se najbolje koristi za prikazivanje zlatnih obloga i jarke sunčeve svjetlosti unutar oblaka. U biti, postojan je na svjetlost i iznimno koristan u paleti uljanih boja – posebno za početnike.

Kada se pomiješa s kadmijevim crvenim svjetlom, proizvodi čiste i bogate narančaste boje. Kada se pomiješa s ultramarin plavom obično se dobije zasićena i blago topla zelena boja.

Žuti oker

Žuti oker jedan je od najstarijih pigmenata koje koristi čovječanstvo. To je općenito vrlo topla žuta zemljana boja koja je prozirna i ima izvrsnu postojanost na svjetlost. Ima izvrsnu moć prekrivanja i visoku čvrstoću nijansiranja, što znači da djeluje izuzetno dobro na mjestima gdje morate prelakirati.

Kadmijeva narančasta

Kadmij narančasta je vrlo zasićena 'prava narančasta' boja koja ima izvrsnu postojanost na svjetlost. To je relativno neprozirna narančasta boja koja ima visoku snagu nijansiranja i također ima umjerena svojstva sušenja. Boja se dobro miješa sa zelenim ili plavim kada pokušavate postići šarene sive.

Kadmij crvena

Ova divna boja dodaje prijeko potrebnu snagu, svjetlinu, neprozirnost i strast radu svakog umjetnika. To je neprozirna boja koja, kada se pomiješa s bijelom, ima visoku čvrstoću nijansiranja i dobro djeluje kada se nanese s drugim bojama. Također se koristi kao primarna crvena za stvaranje čvrste sekundarne mješavine.

Alizarin Crimson

Alizarin crimson daje duboku, intenzivnu, ali prozirnu crvenu koja je vrlo prikladna za stvaranje sjena, slikanje pejzaža, kao i miješanje živih i tamnoljubičastih nakon kombiniranja s ultramarinom. To je nestalni pigment i vjerojatno će s vremenom izblijediti ako se izloži izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Sirova umbra ili spaljena sijena

Sirova umbra prirodni je zemljani pigment smeđe boje koji se godinama koristi u mnogim umjetničkim medijima. Pruža hladnu i tamnu boju koja bi uz dodir bijele mogla dodati dubinu i dimenziju vašoj slici bez puno truda.

Također stvara suptilniju, prigušenu boju. Kada se zagrije na višu temperaturu postaje spaljena umbra

Spaljena sijena smatra se toplom, prirodnom i zemljanom bojom s vrlo niskom zasićenošću koja se predstavlja kao narančasti ton. Također se može prikazati kao tamnocrvena boja kojoj nedostaje hladnoća ili zeleni nagovještaj sirove umbre. Spaljena Sienna vrlo dobro funkcionira kao podslika ispod kopna ili morskih pejzaža.

Titan bijela

Titan bijela jedna je od najčešće korištenih bijelih boja. Poznato je po tome što je jarko bijele – gotovo plave nijanse – koja ima visoku snagu nijansiranja i izvrsnu neprozirnost. Slikari će je obično koristiti u kombinaciji s drugom bojom kako bi posvijetlili nijansu.

Bojenje površina

Slikanje uljem jedan je od najzanimljivijih načina slikanja. Ove boje možete nanijeti na mnoge površine, od specifičnih drvenih ploča do tipičnog platna od tkanine. U suštini, potrebna vam je površina koja je suha i neće se iskriviti tijekom vremena.

Drvene ploče

Šume breze i javora popularan su izbor. Koju god drvenu ploču odabrali, prije nego što počnete, morate provjeriti je li površina koju na kraju bojite pravilno premazana gipsom.

Platno

Postoje dvije najčešće korištene vrste platna za uljane slike, obje sa svojim jedinstvenim svojstvima. Ovi su:

Rastegnuto platno: ovo je platno nategnuto preko okvira. Ovo su površine na kojima ćete vjerojatno najviše slikati uljem.

Platnene ploče: one su jeftina i čvrsta alternativa rastegnutim platnima. Platnena ploča obično je samo platno pričvršćeno na čvrstu površinu kao što je karton.

Kako čistite svoje četke?

Čišćenje kistova nakon svake sesije može biti gnjavaža, pogotovo ako volite redovito slikati. Ali čišćenje je ključno za održavanje stanja i kvalitete vaših četkica.

Bit će vam korisno čistiti kistove tijekom slikanja ili između nanošenja uljanih boja. To osigurava dugotrajnost čekinja i također će dodati prijeko potreban sjaj slici koju radite.

Korištenje otapala

Većina ljudi koristit će otapalo ili ulje za čišćenje svojih kistova. Iako to dolazi s rizikom od oštećenja kistova i dlaka, to je najučinkovitiji način čišćenja kistova jer je boja na bazi ulja i voda neće biti učinkovita.

Mokri kist morate umočiti u razrjeđivač ili odabrani alkohol i zamahnuti njime.
Lupnite kistom po strani boce ili staklenke koju koristite kako razrjeđivač ne bi dospio posvuda.

Umotajte kist u papirnate ručnike i provucite ih kako biste uklonili preostalu boju i višak otapala. Budite spremni ponoviti ovaj korak više puta dok četke ne budu potpuno čiste.

Nakon što ste boju uklonili, umočite je u toplu vodu s malo deterdženta za pranje posuđa da kondicionirate i obnovite dlake četke.

Korištenje umjetničkog sapuna

Drugi ljudi odlučuju koristiti umjetnički sapun za često čišćenje kistova koji čuva dlake. S ovom metodom, sve što trebate učiniti je uzeti četke i nanijeti ih na komad sapuna , nakon čega slijedi brzo temeljito ispiranje s malo tople vode.

Savjeti i trikovi

Sada znate više o zalihama, površinama i bojama koje biste trebali koristiti kao početnici, vrijeme je da naučite neke korisne savjete i trikove koji će vam pomoći da krenete. U nastavku smo naveli neke od njih.

1. Investirajte u kistove

Morate biti sigurni da kupujete samo profesionalne boje umjesto studentskih. To je zato što profesionalna kvaliteta ima mnogo bolji omjer pigmenta i veziva.

Također morate kupiti visokokvalitetne kistove (bilo sintetičke ili svinjske) koji su posebno dizajnirani za korištenje s uljanom bojom. Iznimno su izdržljivi i izdržat će upotrebu otapala, a istovremeno mogu podići težinu ulja.

Međutim, ako ste potpuno novi u korištenju uljanih boja, morate imati na umu da ne morate kupiti svaki pojedini umjetnički kist — vrlo mala kolekcija koja se sastoji od tri kista različitih veličina bit će više nego dovoljna da vam počelo!

Slobodno kupite više kistova i eksperimentirajte s različitim stilovima i oblicima na svojim slikama. Čekasti kistovi su najčešće korišteni kistovi za uljane boje.

2. Premažite površinu za slikanje

Kao što smo već ustanovili, uljane boje mogu se nanositi na mnogo različitih površina uključujući drvo, pijesak i papir. Koju god površinu na kraju odabrali za svoju sliku, na površinu morate nanijeti temeljni premaz poznat kao gesso.

To će spriječiti površinu od kiseline koja je prisutna u boji, a također će omogućiti da boja prianja na površinu boje na mnogo lakši način.

Ako to ne želite učiniti, možete čak koristiti platno ili prethodno premazanu ploču kao podlogu za svoju sliku. Dodajte još slojeva gipsa ako želite glatku površinu za početak slikanja uljem.

3. Odvojite vrijeme da upoznate svoje materijale

Kao i svaki drugi hobi, morate razumjeti što radite sa svim svojim materijalima prije nego što ih počnete koristiti. Ovo je lakše reći nego učiniti, ali je svejedno relevantno.

Na primjer, kada radite s uljima, dobro je pripaziti na sastojke koji se koriste u vašim bojama. Velik dio uljanih boja proizvodi se od netoksičnih i prirodnih materijala, ali ih još uvijek ima dosta onih koje još uvijek sadrže otapala. Neki čak sadrže izuzetno otrovan terpentin!

Želite biti sigurni da točno razumijete s čime radite kako biste spriječili nesreće ili nesreće.

Terpentin i otapala također su vrlo zapaljivi pa je dobra ideja raditi u dobro prozračenom prostoru gdje se držite podalje od izvora paljenja.

4. Pokušajte slikati nožem za palete

Nikada ne smijete podcijeniti ulogu noža za palete u procesu slikanja uljem!

Nož za palete bitan je dio kompleta alata za svakog početnika pri učenju slikanja uljem. Pomaže u miješanju boja koje se zatim kistom mogu izravno nanijeti na površinu za slikanje.

Međutim, također možete koristiti nož za palete da nanesete boju na platno. Stvara oštriju, čišću boju, a istovremeno osigurava da se vaši kistovi ne začepe uljanom bojom.

Naučiti kako koristiti nož za palete na ovaj način također će vam pomoći da razumijete različite metode i stilove nanošenja uljane boje na platno, bez potrebe za velikim vještinama.

Vaš nož bi čak mogao biti ključ za stvaranje drugačijeg dizajna koji bi mogao stvoriti mnogo učinkovitiji izgled vašeg gotovog umjetničkog djela.

5. Slikajte isti predmet iznova i iznova

Shvaćamo da slikanje uljem ponekad može biti prilično frustrirajuće. Međutim, to također može biti jedna od najisplativijih metoda bojanja s izvanredno lijepim rezultatima.

Nema tajni kako postati umjetnik: samo vježbajte. To znači da biste mogli uspostaviti neku vrstu tehnike pri korištenju uljanih boja i razumjeti što radite, možda ćete htjeti ponovno slikati isti predmet više puta.

Čineći to, postat ćete vrlo upoznati s predmetom – toliko da će vam postati gotovo druga priroda slikati ga. Kao što se kaže: vježba čini savršena.

Ne samo da će vam pomoći da naučite neke vrijedne vještine slikanja uljem, već će i rasvijetliti evoluciju vaše umjetnosti i ukupne tehnike.

6. Ulje i voda se ne miješaju

Jedna od najvažnijih stvari koje morate zapamtiti kada učite kako slikati uljima je da se ulje i voda ne mogu miješati! To je zato što se međusobno odbijaju . To je također veliki razlog zašto su terpentin i sastojci otapala nužno zlo u smislu uljanih slika.

To također znači da svoje kistove nećete moći čistiti samo u vodi. Otkrit ćete da voda čini malo ili ništa za uklanjanje uljane boje s vaših ruku ili kistova.

Kao rezultat toga, morate se pobrinuti da imate pri ruci otapalo nakon što završite sa slikanjem za tu sesiju kako biste lako mogli obrisati svoje kistove.

7. Ventilacija je obavezna!

Korištenje otapala uobičajena je praksa pri korištenju uljanih boja. Iako su otapala prikladna, ona također mogu postati otrovna ili štetna za vaše cjelokupno zdravlje. To znači da je važno paziti na sigurnost prilikom bojanja.

Jednostavan način da to spriječite je postaviti svoj umjetnički prostor u dobro prozračenom prostoru jer će otapala koja napravite ispuštati pare. Ako to fizički ne možete učiniti, pobrinite se da u blizini vašeg radnog mjesta postoji otvoren prozor kako biste mogli udisati svjež zrak.

U ovom prostoru trebali biste svoje zalihe i palete držati vidljivima i spremnima za korištenje u svakom trenutku. To će vam omogućiti da gledate i razmišljate o svom radu, čak i kada ne slikate, a također će se pobrinuti da ne dođe do nezgoda.

8. Počnite s malim

Kao i kod bilo koje druge teme, u vašem je interesu da počnete s malim, a zatim povećate svoje ciljeve svojim umjetničkim radom.

Slikanje nečeg malog daje vam priliku da isprobate neke nove tehnike dok također eksperimentirate s različitim bojama. Ovo je sjajno jer znači da ne trošite previše vremena ili materijala na proces učenja užadi.

Preporučamo da kupite neka mala platna (obično 8 × 10 inča) ili platnene ploče za početnu praksu. Možete čak započeti nanošenjem uljane boje na papir iako ne bismo preporučili da to radite svaki put.

9. Naučite pravila slaganja slojeva

Postoji nekoliko glavnih pravila kojih se morate pridržavati kada je u pitanju slojevitost uljane slike. Naveli smo ih u nastavku za vas.

Fat Over Lean: svaki sloj mora biti fleksibilniji od onog ispod. To se može postići dodavanjem više medija svakom od novih slojeva, čineći ga fleksibilnijim od prethodnog, a istovremeno smanjuje rizik od pucanja boje.

Deblje preko tankog: kada slikate težim bojama, najbolje je početi nanositi deblje slojeve preko tankih. To je zato što se tanji slojevi brže suše.

Ako uživate u impresionističkom impasto stilu , morate zapamtiti da ovi deblji slojevi moraju biti na vrhu. Mnogo je vjerojatnije da će popucati tanji slojevi povrh svih slojeva impasta.

Sporo sušenje umjesto brzog sušenja: u vašem je interesu koristiti boje koje se brzo suše kao podloge. Ako se tanki sloj koji se brzo suši nanese preko debljeg sloja koji se sporo suši, velika je vjerojatnost da će vaša uljana slika popucati.

To je zato što će se gornji slojevi već brzo osušiti na vrhu slojeva koji se još nisu osušili.

10. Zabavite se i nastavite pokušavati!

Kao i svaka druga vještina, što više prakse možete steći s upotrebom uljanih boja, to će vaše vještine slikanja uljem biti razvijenije! Razumijevanje kako odabrati i miješati boje te ih primijeniti na platno također znači da će vaš konačni rad također izgledati puno bolje.

Vrlo je lako osjećati se poraženim na prvoj prepreci kada je riječ o korištenju uljanih boja. Ali ne smiješ odustati!

Iako ne možemo jamčiti da ćete postati vrhunski u korištenju uljanih boja za sva vremena, vaše će vještine uvelike biti od koristi ako malo vježbate u dobro vrijeme.

Ali nemojte se forsirati da slikate! Ako se ne osjećate dorasli izazovu, ostavite to za neki drugi dan. Prisiljavanje na upotrebu uljanih boja vjerojatno će vam oduzeti svu zabavu i užitak te aktivnosti, što nije nešto što želite raditi.

Dakle, ako želite napraviti sjajno umjetničko djelo, morate imati strpljenja, nastaviti vježbati i – najvažnije od svega – zabavljati se dok slikate!

Sažetak

I time završava ovaj vodič za početnike u korištenju uljanih boja! Nakon čitanja ovog članka, sada se nadamo da imate više konkretnog razumijevanja o tome kako koristiti uljane boje i zašto je razvoj tehnike toliko važan!

Također se nadamo da znate koji su vam alati potrebni za izradu uljane slike, uključujući same boje, površinu za slikanje i otapala za čišćenje kistova.

Ima još mnogo toga za naučiti o teoriji boja, ali to će doći s vremenom dok vježbate i naviknete se aktivno koristiti uljane boje za stvaranje zapanjujućih slika na odabranom platnu.

Bilo da se bavite slikanjem uljem kao nečim sa strane ili posvećujete puno vremena učenju zanata, postoji mnogo potencijala za vas u smislu umjetničkih djela koja možete izraditi pomoću ovih alata! Sve što trebate je malo strpljenja, predanosti i ambicije i uskoro ćete vidjeti rezultate!

wastedtalentinc.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info