Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

469

PUTA

OD 14.01.2018.

Vatikan prelazi na Sunčevu energiju

Velike ne mogu ili ne žele, no male državice poput Butana žele i mogu ekološki živjeti. I Vatikan se želi približiti ekoidealu. Papa je zato uveo djelomičnu uporabu Sunčeve energije
Država Vatikan prešla je u srijedu na djelomičnu uporabu Sunčeve energije pustivši u rad svoj prvi sustav za proizvodnju "čiste" energije, koji je postavljen na krov moderne dvorane Pavla VI., dva koraka od bazilike Sv. Petra.

Kako javlja Sveta Stolica, 2400 solarnih ploča koje pokrivaju kosi krov goleme dvorane površine 5000 četvornih metara proizvodit će 300 MW energije na godinu, a najviše 221 kW na sat.

Proizvedena energija služit će za potrebe dvorane u kojoj se redovito održavaju papine opće audijencije, kongresi i koncerti, te za potrebe susjednih zgrada. Sustav kolektora omogućit će uštedu od 80 tona nafte na godinu.

Grad Vatikan radi i druge projekte ekološki čiste energije na svoja 44 hektara, među kojima i projekt solarne kotlovnice za "industrijsku zonu" u kojoj su tehničke službe te državice.

Mauro Villarini, inženjer koji vodi taj projekt, u kolovozu je najavio mogućnost iskorištavanja snage vjetra, biomase i drva.

Cilj je do 2020. dvadeset posto potreba u energiji podmiriti iz obnovljivih izvora, što odgovara zadaćama koje je Europska unija postavila pred svoje države članice.

K tomu je Sveta Stolica u ljeto 2007. počela sadnju šume u Madžarskoj kojom u njezino ime upravlja američko-mađarsko poduzeće Planktos-Klimafa.

Zahvaljujući pošumljavanju Vatikan bi se mogao svrstati među prve države koje bi bile neutralne kad je riječ o ispuštanju ugljikova dioksida.

Tema ekologije česta je u nagovorima pape Benedikta XVI. Za putovanja u Australiju Papa je pozvao vjernike na "ekološku osviještenost" kako bi mogli odgovoriti na "važan izazov" zaštite okoliša.

Izvor  www.net.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info