Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član istankovic

Upisao:

istankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

505

PUTA

OD 14.01.2018.

Sunce na Onkologiji

Ako vam je promaklo, valja ponoviti: radio Sunce svoje bi sjedište trebao imati u novom Centru za onkologiju i radio terapiju KBC-a Split, a programsku okosnicu nove postaje činile bi isključivo - dobre vijesti. Želja nam je napraviti radio koji će govoriti o zdravlju, a ne o bolesti, vedro veli inventivni autor projekta.

JUČER, DANAS, SUTRA: Sunce na Onkologiji

http://www.slobodnadalmacija.hr/Nedjeljna/
tabid/95/articleType/ArticleView/articleId/16409/Default.aspx

PIŠE IVICA
IVANIŠEVIĆ
Ima dana kada je bolje ne ustajati iz kreveta: vani zavija gnjila južina, u poštanski sandučić upravo su vam ugurali obavijest o dospjeću rate kredita na naplatu, havanski bišon vam se ukakao na sag u dnevnoj sobi, popodne morate na primanje u školu, gdje će vam uzrujana razrednica natrljati nos zbog sinovih nepodopština...

U takvim je trenucima neobično važno sačuvati pribranost, ne klonuti duhom, nego pokušati razgoriti makar iskricu veselja. Kakva lepršava pjesma ili šeretski talk-show na nekom od radijskih programa mogu biti upravo idealna terapija za čeljad nagriženu dešperacijom. No, čemu se možete nadati potražite li, primjerice, utjehu u ponudi radija Sunce?

Za sada, ničemu, jer je dotični projekt još u povojima. Uspiju li, međutim, njegovi inicijatori u svome naumu, najkasnije za devet mjeseci surfajući radio-valovima mogli biste nabasati na frekvenciju nove medijske kuće. A tamo bi vas, imamo ozbiljnih razloga vjerovati, mogao dočekati cijeli niz osebujnih emisija kao što su: “Jutro uz Parkinsona”, “Alzheimerov kutak”, “Ćakula s Hodgkinom”, “Trtav-mrtav”...

Ako vam je promaklo, valja ponoviti: radio Sunce svoje bi sjedište trebao imati u novom Centru za onkologiju i radio terapiju KBC-a Split, a programsku okosnicu nove postaje činile bi isključivo - dobre vijesti. Želja nam je napraviti radio koji će govoriti o zdravlju, a ne o bolesti, vedro veli inventivni autor projekta.

Medijski poslenik s manje mašte takvu bi postaju udomio u prostorima kakvog sportsko-rekreacijskog centra, dakle, na mjestu koje ljudi pohode da bi brusili kondiciju i tako sačuvali zdravlje, ali ne i splitski veseljko. Njemu je, eto, savršeno normalno divaniti o radostima života na nekoliko metara udaljenosti od bolesnika s teškim dijagnozama.

Najvažniji suradnici tako koncipiranoga radija bili bi pak liječnici. Logično, jer tko je kadar isproducirati više dobrih vijesti od onkologa, radiologa, kardiologa, urologa... Ta čeljad svakoga dana biranim latinskim frazama navješćuju radost u prekrcanim čekaonicama, pa zašto ih ne bismo pripustili pred mikrofone da veselje šire i eterom?!

Šalu na stranu, jedinstveni koncept emitiranja isključivo dobrih vijesti nije lišen ozbiljnih rizika. Zamislite, primjerice, da je počela kontakt-emisija čiji su domaćini sjajno raspoloženi voditelj i urnebesno zabavni liječnik, specijalist za, štatigajaznam, melanome.

Šarmantni duo vodi tako žovijalne razgovore sa slušateljima koji bi htjeli imati brončanu put, ali strepe od prekomjerna izlaganja suncu, kad, ne lezi vraže, nakon kojih pola sata u emisiju se javlja pacijent s doista deprimirajućom dijagnozom.

Čovjek bi htio izložiti svoj slučaj, u isti mah nekome se izjadati i čuti koristan savjet od stručnjaka. Kakvoj se reakciji možemo nadati od domaćina showa?! Što hladnokrvni profesionalac s radija dobrih vibracija ima činiti kad mu s druge strane telefonske žice netko udari u kuknjavu?

- Skužajte, šjor, ali ne uklapate se u našu koncepciju. Javite nam se kad ozdravite – već čujem voditelja kako odlučno vraća svoju emisiju na propisani kolosjek.

- Ako ozdravi! – domeće liječnik zabrinuto. - Znate, prognoze su u takvim slučajevima iznimno...

- Doktore, za Gospu blaženu! – zgranuto će voditelj, da bi brže-bolje naručio glazbu iz studija.

Dok eterom bude odjekivala pjesma Kemala Montena zlobni slušatelji će bacati dosjetke kako je glazbeni dio programa čista kemoterapija.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info