Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

464

PUTA

OD 14.01.2018.

Slušalice mogu ometati pacemakere

Slušalice upotrebljene s MP3 digitalnim playerom glazbe kao iPod mogu interferirati sa srčanim pacemakerima i implantabilnim defibrilatorima, izjavili su američki istraživači za Reuters.

 

slušalice

MP3 playeri sami po sebi nisu prijetnja pacemakerima i defibrilatorima koji se koriste za normalizaciju srčanog ritma. No, jaki magnetići unutar slušalica mogu ometati uređaje ako su smješteni unutar 3 cm (1,2 inča) od njih, izjavili su istraživači American Heart Association (Američko udruženje za srce) na sastanku u New Orleansu. 

Dr. William Maisel s Instituta za sigurnost medicinskih uređaja (Medical Device Safety Institute) u Beth Israel Medicinskom centru u Bostonu vodioje tim koji je testirao osam modela MP3 player slušalica, uključujući naglavne i ušne tipove, kod 60 pacijenata s pacemakerom.

Postavili su slušalice na prsa pacijenta, izravno iznad uređaja. Slušalice su interferirale sa srčanim uređajima u gotovo četvrtine pacijenata – 14 od 60 – a interferencija je bila dvaput vjerojatnija u onih s defibrilatorom nego s pacemakerom.

Druga studija predstavljena na sastanku pokazala je da za mobilne telefone opremljene bežičnom tehnologijom Bluetooth nije vjerojatna interferencija s pacemakerima.

Pacemakeri šalju električne impulse srcu za ubrzanje ili usporenje srčanog ritma. Magnet, s druge strane, može utjecati da se signal dostavi bez obzira na brzinu srca, što može voditi palpitacijama ili aritmiji, izjavili su ustraživači.

Implantabilni kardioverter defibrilatori signaliziraju srcu da normalizira svoj ritam ako je prebrz ili spor. Magnet ga može deaktivirati, navesti ga da ignorira abnormalni srčani ritam umjesto slanja električnog udara kako bi ga normalizirao.

Uređaji obično opet prorade odmah nakon uklanjanja slušalica, izjavili su istraživači.
“Glavna poruka ovdje jeste: u uredu je za pacijente normalno da se koriste slušalicama , što znači da mogu slušati glazbu i slušalice držati na ušima. No ne bi smjeli stavljati slušalice blizu njihova uređaja”, izjavio je dr. Maisel u telefonskom intervjuu.

Znači ljudi s pacemakerima ili defibrilatorima ne bi trebali držati slušalice u džepu košulje ili kaputa blizu prsa kada ih ne upotrebljavaju, objesiti ih preko prsa ili imati druge koji nose slušalice naslonjene na svoja prsa, izjavio je Maisel.

Većina slušalica ima mangetno polje jačine više od 20 puta jače od praga za interferenciju s pacemakerima ili defibrilatorima. Proizvode ih Sony Corp, Philips Electronics i drugi.

MP3 playeri kao Apple Incov iPod, popularni su elektronički uređaji kod kupaca. U siječnju, američki istraživač pri Food and Drug administration (Administraciji za hranu i lijekove) izjavio je kako nije vjerojatno da iPod interferira s pacemakerima jer ne proizvodi dovoljno elektromagnetno polje za interferenciju s uređajima.

Brian Markwalter iz Consumer Electronics Association (Udruženje za potrošačku elektroniku) industrijske grupe uputio je kupce da se informiraju o pravilnoj uporabi produkata s magnetima i potaknuo ljude s pacemakerima na razumijevanje kako se slušalice mogu koristiti sigurno.
 

Izvor: www.mojdoktor.hr


Autor:Katarina Vučić, dr.med

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info