Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član istankovic

Upisao:

istankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

593

PUTA

OD 14.01.2018.

PREŽIVJETI KRIZU: Kako najlakše izbjeći bankrot?

PREŽIVJETI KRIZU: Kako najlakše izbjeći bankrot?
Štednja ne znači uvijek nešto negativno niti znači odricanje od svega, a smislena je tek kada sebi postavimo ciljeve za koje smo se spremni odricati

Piše: Željka Krmpotić

 

S popisom namirnica može se uštedjeti i 500 kuna

 

Rezanje svih nepotrebnih troškova i smanjivanje postojećih izdataka način je kako se može uštedjeti. Hrvatska Vlada u petak je i zaključkom obvezala sve proračunske korisnike i trgovačka društva u državnom vlasništvu na provođenje mjera štednje racionalizacijom svih troškova. To se osobito odnosi na troškove reprezentacije te božićne i novogodišnje prigodne darove i domjenke.


- Nije nikakva panika, ali mislim da moramo biti ozbiljni. Siguran sam da ćemo za godinu dana biti u boljoj situaciji ako ove mjere provedemo - rekao je premijer Ivo Sanader. Malo optimizma u mračna predviđanja unio je i predsjednik Stipe Mesić.


- Smatram da će Hrvatska nešto lakše prebroditi predstojeću krizu financija i energije - rekao je Stjepan Mesić komentirajući Vladin prijedlog o zamrzavanju plaća. Ipak, dodao je, model liberalnog kapitalizma došao je do kraja i sada to treba prevladati. Obzirom na nadolazeće crne dane, preporučuju financijski stručnjaci, građani bi trebali razmotriti svoje troškove i sami pokušati nešto uštedjeti.


- Prvo savjetujemo ljudima da naprave analizu postojećeg stanja. Neka sve prihode i rashode stave na papir, jer će tako vidjeti na što se novac troši. Tek tada mogu odrediti čega se eventualno mogu odreći - objasnila je glasnogovornica Hrvatske udruge banaka Ivana Prgomet. Dodala je kako građanima omogućuju

sudjelovanje na besplatnim radionicama na kojima mogu naučiti kontrolirati svoj kućni budžet i upravljati njime. Pojasnila je također da u slučaju financijskih poteškoća nije dobro dugo čekati, nego je preporučljivo što prije obratiti se stručnjaku. Ne postoji isto rješenje za svakoga, a stručnjaci su tu da odgovore na različite potrebe pojedinaca. Ipak, nekoliko je univerzalnih savjeta. Prilikom kupnje potrošači bi trebali biti informirani o ponudi i cijenama određenog proizvoda na tržištu. Ne treba sve

kupiti odmah na prvi pogled, nego je dobro unaprijed promisliti može li se negdje drugdje proći jeftinije. Prije odlaska u veću kupnju trebali bi napraviti popis potrebnih stvari i držati ga se. Takvim načinom kupnje u mjesec dana može se uštedjeti od 200 do 500 kuna jer ne trošimo novac na nepotrebne stvari koje su nam “zapele za oko”. Štednja ne znači uvijek nešto negativno niti predstavlja odricanje od svega, a smislena je tek ako si postavimo ciljeve za koje smo odlučili štedjeti.

 

MALI SAVJETI KAKO LAKŠE PREBRODITI KRIZU

 

Uštedjeti se može dnevno snažnom samodisciplinom

Domaća hrana je zdravija, ali i jeftinija. Javnim prijevozom uštedjet ćete na gorivu i parkingu. Odreknite se pića na poslu i uštedite 300 kuna



CIJENE NISU ISTE U SVIM TRGOVINAMA


Svaki trgovački centar, pa čak i manje privatne trgovine, svakodnevno nude proizvode na akciji ili na sniženjima. Financijski stručnjaci savjetuju potrošačima da prije kupnje provjere u kojim su trgovinama proizvodi koji im trebaju na sniženju te da ne kupuju sve potrebno u samo jednoj trgovini.

SVAKI DAN 'SAKRIJTE' PET KUNA


Lakše je štedjeti kad ispred sebe imamo cilj. No važno je da on bude ostvariv, rekao je financijski savjetnik Domagoj Biškup. Primjerice, pojasnio je, bilo tko si može postaviti cilj da svakoga dana uštedi pet kuna. Na kraju tjedna to je već 35 kuna, na kraju mjeseca 150, a na kraju godine čak 1800 kuna.

PAZITE KAKO VOZITE I ŠTEDITE GORIVO

 

 

Pazite kako vozite i štedite


U vožnji se može štedjeti. Ako vozite 60 km/h budite u 5. brzini. Pripazite koliko koristite klimu, koliki je tlak u gumama i izbacite nepotrebni teret.

DOMAĆA KUHINJA JE JEFTINIJA OD PIZZE


Nutricionisti će svakako reći da je hrana koju kuhate kod kuće najčešće zdravija od one koju naručujete u restoranima. Zdravija je i za novčanik, jer trošite manje.

ŠTEDNE ŽARULJE SU DOBRA INVESTICIJA


Štedne žarulje troše do pet puta manje struje od običnih žarulja. Na struji možete uštedjeti i ako u kućanstvu gasite svjetlo u sobama u kojima ne boravite.

ODREKNITE SE KAVA I PIĆA NA POSLU

 

Odreknite se kava i pića na poslu


Svakoga dana na stranu možete spremiti najmanje 15 kuna. Odricanjem od napitaka na poslu u mjesec dana možete uštedjeti najmanje 300 kuna.



NE KUPUJTE ODJEĆU I OBUĆU U SEZONI

 

 


Sezonsku odjeću trgovine obično nude na rasprodaji, po cijenama nižima i do 20 posto. Kupnja u outlet trgovinama

također omogućuje uštedu na odjeći i obući.



NE PERITE RUBLJE U SKUPLJOJ TARIFI

 


Potrošačima često preporučuju uređaje A-klase jer troše manje struje. Također, zimi je najbolje prati rublje od 21 do 7 sati, jer je tada struja jeftinija.

ZA PRAZNE BOCE VRAĆAJU NOVAC


Svaka prazna plastična boca ima cijenu od 50 lipa. Taj će vam novac vratiti u gotovo svim trgovinama. Na mjesec se može uštedjeti barem 30 kuna.

DOBRO JE ZNATI KOLIKO TELEFONIRATE


Slanjem SMS-a sadržaja: tpo na broj 777 za VIP ili S na broj 0110 za T-mobile korisnike možete doznati koliko ste novca potrošili u tekućem mjesecu.

I CIGARETA NA DAN MANJE ŠTEDI NOVAC


Čak i okorjeli pušači mogu uštedjeti. Ako ne prestaju pušiti onda barem smanjite. Tko puši kutiju na dan, na godinu može izgubiti oko 5000 kuna.

OSTAVITE KREDITNE KARTICE KOD KUĆE


U većini trgovina za kupnju nekih proizvoda dobivate popust na plaćanje u gotovini. Umjesto da karticom plaćate i račun i kamatu, uštedite svoj novac.

NA POSAO BUSOM, A NE AUTOMOBILOM

 


Za auto plaćate i benzin i parking, pa neke odlaske u grad radije obavite javnim prijevozom. Bilo bi dobro i da se susjedi ili kolege zajedno voze i tako štede.

NEMOJTE KASNITI S PLAĆANJEM RAČUNA

 


Režije je najbolje plaćati odmah po primitku računa. Naime, time izbjegavate kamate ako kasnite s plaćanjem. Opomene za neke kartice stoji čak 50 kuna.

 

 

www.24sata.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info