Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

756

PUTA

OD 14.01.2018.

Policijski dosje: tisuće stranica na uvid svima

Policijski dosje: tisuće stranica na uvid svima
Skidanjem oznake tajne s dosjea cijela je priča upotpunjena detaljima o kojima se do sada samo moglo nagađati, a mnoge nedoumice raščišćene.

Piše: Đenada Kučković

http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-2008,8,6,,129034.jl

Forenzičke izvještaje, izjave i druge dokumente na 17 CD-a može dobiti svatko tko dođe na sud u gradu Portimau i podnese zahtjev

Portugalska je policija 4. kolovoza omogućila javnosti pristup dosjeu o nestanku malene Engleskinje Madeleine McCann. Zanimanje za slučaj Maddie ne jenjava otkako je ta lijepa, nježna djevojčica neobičnih očiju nestala iz apartmana u odmaralištu Algarve u mjestu Praia de Luz 3. svibnja prošle godine.

Usprkos opsežnoj policijskoj istrazi, nevjerojatnom medijskom praćenju priče i “viđenjima” po svijetu, djevojčica do danas nije pronađena. Portugalski su istražitelji 21. lipnja objavili da zaključuju slučaj iako ga, u slučaju da se pojave novi uvjerljivi dokazi, mogu ponovno otvoriti.

Sumnjivi roditelji

Skidanjem oznake tajne s dosjea cijela je priča upotpunjena detaljima o kojima se do sada samo moglo nagađati, a mnoge nedoumice raščišćene.

Potez portugalske policije ima dvostruku težinu za roditelji male Maddie, Kate i Gerryja McCanna. Oni se nadaju da će stalno curenje informacija i optužbe na njihov račun koje su trpjeli 15 mjeseci sada konačno prestati. S druge strane, još vjeruju da je njihova kći živa, a dodatnu nadu im daje činjenica kako u dokumentima nema ni jednog dokaza da je djevojčica ubijena.

Neki dokumenti iz opsežnog dosjea, 11.200 stranica materijala, posebno su zanimljivi. Ponajprije, sada je potpuno jasno kako je britanski forenzičar John Lowe 3. rujna prošle godine upozorio portugalske istražitelje da je nemoguće pouzdano utvrditi pripada li uzorak DNK uzet iz unajmljenog automobila McCannovih malenoj Madeleine.

Ipak, četiri dana kasnije roditelji su formalno osumnjičeni za sudjelovanje u nestanaku djevojčice, i to na temelju forenzičkih dokaza iz DNK analize “obavljene u britanskom laboratoriju”.



- Morate se upitati što je policija željela postići s dokazima koje nisu imali i nisu mogli tvrditi da imaju - rekao je novinarima glasnogovornik obitelji Clarence Mitchell. - A sve što je važno je potraga za Madeleine. Mnogo manje diplomatski su na otkriće iz dosjea reagirali prijatelji obitelji - svima je sada jasno da su se policajci nadali kako će roditelje natjerati da priznaju svoju umiješanost u nestanak kćeri. Zato je pažnju medija privukao i još jedan dokument koji pokazuje da je tijekom razgovora s policijom majka odbila odgovoriti na 48 pitanja o svojoj kćeri, što je svojevremeno bacilo sjenku sumnje na Kate McCann.

Kritike javnih tužitelja

Među pitanjima je bilo i:  Je li istina da ste u Engleskoj razmatrali da Madeleine date na skrb rođacima?  Kate McCann iskoristila je svoje zakonsko pravo na šutnju jer je slutila da pitanja vode u smjeru optužbe protiv nje. Iako je policija krajem lipnja objavila da ih više ne smatra sumnjivima, McCannovima ostaje gorak okus u ustima. Javnost se sada bavi analizom fotografija apartmana u kojem su roditelji ostavili Madaleine, njezinu sestricu Amelie i brata Seana kada su otišli na večeru s prijateljima u obližnji restoran.

Raspored namještaja, omiljena plišana mačka na krevetu, te računanje potencijalnih putova kojima je otmičar mogao doći i otići, nažalost, ne pomaže nikome. Baš kao ni crtež koji je nacrtala Jane Tanner, prijateljica obitelji, a koji prikazuje vjerojatno posljednje mjesto gdje je Maddie viđena. Tannerova je, navodno, vidjela nepoznatog muškarca koji nosi dijete. U danima koji slijede bit će još mnogo takvih dokumenata i fotografija.

A jedna od posljedica otvaranja dosjea za javnost su i kritike na rad portugalske policije u ovom slučaju. Možda najžešće stižu iz tamošnjeg pravosuđa - javni tužitelji Jose de Magalhaes i Joao Melchior Gomes kažu da to što detektivi nakon tolike istrage nisu uspjeli otkriti čak ni je li djevojčica živa ili mrtva najbolje oslikava sve nedostatke njihova rada.

Zato mnogi, pa i obitelj, pozdravljaju otvaranje dosjea - možda to pomogne otkrivanju nekih novih informacija ili ideja koje bi mogle dovesti do Madeleine. McCannovi nikada neće odustati.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info