Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član iris

Upisao:

iris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

748

PUTA

OD 14.01.2018.

Penny Price: Aromaterapija bi trebala postati navika

Penny Price: Aromaterapija bi trebala postati navika
U svijet aromaterapije me uvela majka, jer je željela pomoći izliječiti svoju majku koja je bolovala od artritisa. Ona joj je željela pomoći na prirodan način, a najprihvatljiviji za to su joj se činili aromaterapija i eterična ulja. Tako da se nisam sama počela baviti aromaterapijom, već je ona oduvijek bila prisutna u našem domu, uvijek se odvijala oko mene i već od malena sam se bavila s tim.
Penny Price: Aromaterapija bi trebala postati navika

 


Svjetski poznata aromaterapeutkinja održala radionicu u Zagrebu

Ovaj tjedan je Aromavita Učilište za aromaterapiju organiziralo radionicu uz sudjelovanje svjetski  poznate i priznate aromaterapeutkinje, Penny Price. Zahvaljujući svojim roditeljima, također poznatim aromaterapeutima, Lenu i Shirley Price, Penny se već od malih nogu bavila aromaterapijom, a koliko je njeno znanje na tom području govori i činjenica da je ona jedina magistrirala aromaterapiju na Sveučilištu u Oxfordu. Sa 25 godina iskustva, gđa Price još uvijek unapređuje aromaterapiju kroz istraživanja, podučavanje i praksu.

Odrastanje uz aromaterapiju

Kako ste se počeli baviti aromaterapijom? Kako bi opisali svoj prvi kontakt sa aromaterapijom?
U svijet aromaterapije me uvela majka, jer je željela pomoći izliječiti svoju majku koja je bolovala od artritisa. Ona joj je željela pomoći na prirodan način, a najprihvatljiviji za to su joj se činili aromaterapija i eterična ulja. Tako da se nisam sama počela baviti aromaterapijom, već je ona oduvijek bila prisutna u našem domu, uvijek se odvijala oko mene i već od malena sam se bavila s tim.


Što ste pomislili kad vas majka Shirley uključila u pripremu krema i pripravaka?
Pa u početku mi je bilo jako uzbudljivo jer sve djevojčice vole kozmetiku i igru s kremama. Moja je majka počela pripremati kreme, a ja sam bila zadužena za stavljanje krema u posude. Tako je ona u miješalici pripremala kremu, ja sam imala vrećicu za punjenje kojom sam punila posude, dok je moj brat stavljao naljepnice na posude. Mama je sama ispisivala i crtala sve naljepnice - bilo je to kvalitetno obiteljsko druženje.  U početku je bilo jako uzbudljivo jer smo to radili jednu ili dvije večeri tjedno. Uskoro su proizvodi postali popularni, pa smo to prestali raditi jer nam je uzimalo previše vremena koje smo trebali posvetiti učenju i školi.

Kako ste se obrazovali za aromaterapeuta?
Išla sam u školu za frizere i kozmetičare jer sam trebala naučiti anatomiju i fiziologiju te druge stvari koje terapeut treba znati.  Također sam se izučila za fizioterapeuta, a zatim sam završila pedagogiju, kako bih mogla podučavati, te sam naravno izučavala aromaterapiju. Tako da je to u biti bio proces, koji sam započela na jednom mjestu, zatim sam završila pedagogiju i na koncu naučila aromaterapiju. Neko vrijeme sam pohađala i školu za vjeroučitelje. S vremenom sam završila školovanje i tada sam se već bavila aromaterapijom. Aromaterapiju me podučavala mama, koja je željela da ja to radim dok ona vodi posao.

Kako ste osnovali svoju akademiju?
2003.g. sam radila istraživanja za svoj magisterij i tada sam znala da želim podučavati aromaterapiju i baviti se njome jer sam dobra u tome, a teško je raditi posao koji vas zapravo ne zanima. Moji su roditelji prodali svoje poduzeće, pa nisam imala problema oko otvaranja vlastite akademije jer im nisam bila konkurencija i odlučila sam se upustiti u to. Pitala sam ih da li bi im smetalo da se time bavim, rekli su “Ne, dapače, samo naprijed!”.
Načelno sam proučila i poslužila se primjerom kako su moji mama i tata radili, kako su pripremali proizvode i podučavali ljude kako koristiti proizvode. Prvih nekoliko mjeseci sam samo radila pripreme za školovanje, prikupljala materijale, izvore i proizvode. Nisam mogla preuzeti one iz poduzeća mojih roditelja jer je to sad bilo tuđe vlasništvo, već sam morala napisati sve iznova, uključujući fiziologiju i anatomiju. Uz to morala sam otići u Francusku kako bi pronašla ulja. Sve je to bio težak posao – težak, ali jako uzbudljiv.

Izazov je aromaterapijom liječiti teže bolesti

Sada ste aromaterapeut oko 25 godina. Što vam se najviše dopada kod tog posla i što vam je najveći izazov?
Mislim da mi se najviše dopada podučavanje ljudi. Radim i sa klijentima, ali ne prečesto. Većinom ih uzimam kao primjere za akademiju. Pozovem ih na predavanje i pokazujem učenicima što treba učiniti u toj situaciji. Općenito ne radim mnogo masaža i ne radim mnogo kliničkih liječenja ove vrste. Ako ne podučavam druge, izazov mi je liječiti teže bolesti poput ulkusa nogu, zagnojene rane ili artritisa, jer tu mogu koristiti znanje kako bi pomogla i izlječila nekoga.

Koji su najčešći zdravstveni problemi zbog kojih se ljudi obraćaju aromaterapeutima?
Uglavnom se radi o stresu. Većina ih se javlja sa stresom. Najčešće oni jesu pod stresom, ali zapravo imaju neke druge probleme.

Uz to često dolaze zbog bolova. Kad ljude nešto zaboli, dolaze aromaterapeutu na masažu ili po ulja kako bi ih manje boljelo ili da bi se lakše nosili sa stresom.

Ovaj tjedan u Zagrebu govorite o praktičnim aspektima aromaterapije. Kakve savjete imate za žene? Kako mogu ugraditi aromaterapiju u svakodnevni život i poboljšati ga?
Savjetujem vam da koristite aromaterapiju svaki dan. Uključite eterična ulja u njegu kože i kupke, ali i domove, tako da ih možete udisati cijelo vrijeme. Jer kad aromaterapiju koristite malo i često, utjecat će na vas dugoročno.

Što savjetujete za svakodnevnu njegu kože?
Svakodnevna njega kože bi trebala biti jednostavna. Nemamo ujutro vremena baviti se raznoraznim proizvodima, zato bi sve što koristite trebalo biti jednostavno i lako za upotrebu. Mislim da je najbolja njega kože organskim proizvodima. Zbog svih štetnih tvari koje se nalaze u zraku bolje je za vašu kožu da koristite jednostavne i prirodne proizvode. Eterična ulja su izvrsna za kožu: dopada im se koža, održavaju je zdravom i lijepom, a kako su antiseptička, drže prištiće podalje. Također, jako su hranjiva za suhu i devitaliziranu kožu. No, odabir pravog eteričnog ulja za vas može biti otežan ukoliko nikada niste radili analizu kože ili ako ne znate što koristiti. Tada bi trebali posjetiti aromaterapeuta. Prilikom savjetovanja uzmite dovoljno vremena kako bi točno otkrili svoj tip kože tako da možete pronaći prave proizvode za sebe, jer krivi proizvodi mogu biti jako loši za vašu kožu. Jednom kad pronađete prave proizvode, koristite ih redovito, malo i često za dugoročan učinak.

Na što bi roditelji trebali obratiti pažnju kod upotrebe eteričnih ulja kod beba i djece?
Prvenstveno treba paziti koliko ulja koristite. Ponavljam, pravilo koje je prikladno za sve klijente: malo i često. Za bebe nikad ne bi smjeli koristiti previše eteričnog ulja i najčešće im se ne dopada miris nerazrijeđenih eteričnih ulja, zato za bebe uvijek koristite razrijeđeno eterično ulje. Uzmite si vremena kako bi otkrili što se zapravo dopada vašoj bebi, jer ona drugačije osjeća mirise nego vi. Najbolje bi bilo da u početku potražite stručni savjet i vodstvo kvalificiranog aromaterapeuta.


Kako se uz pomoć eteričnih ulja mogu spriječiti i izliječiti najčešći problemi kod beba, poput grčeva?
Sve što bebama treba je dodir. One umiru bez dodira i ljudskog kontakta. Masaža pomaže bebi da  se smiri, da joj se opuste mišići,  poboljša probava... Već samom masažom beba prima toliko koristi da ćete joj vjerojatno izliječiti većinu stvari i bez eteričnih ulja. No uspijete li u masažu dodati i eterično ulje, to će biti samo dodatni bonus.
Možete odabati eterična ulja za grčeve, no pazite na doziranje. Bebama ne treba mnogo. Zapravo je dodir važniji od mirisa.

Za kraj, što nam možete savjetovati kao aromaterapeut? Kako možemo aromaterapijom  poboljšati svakodnevni život, najčešće ispunjen stresom?
Pa tako da je koristite svakodnevno. Pronađite način kako ugraditi aromaterapiju u ono što već svakodnevno radite, tako da vam to ne bude samo još jedna obaveza na listi, već da postane dio vašeg života. Želite li na primjer popiti čaj od limuna za jetru, imat ćete već na dohvat ruke spreman čitavi paket s kapima. Aromaterapija bi trebala postati navika koju redovito radite i koja vam se uklapa u životni stil. Mislim da je to najbolje što vam mogu savjetovati.

http://www.zena.hr/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info