Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

423

PUTA

OD 14.01.2018.

Otkriveno 17 500 novih morskih vrsta

Otkriveno 17 500 novih morskih vrsta
Stvorenja iz dubina oceana čudesnija su od likova znanstvene fantastike. Prozirni morski krastavci, hobotnice nalik Dumbo slonu i morski crvi koji se hrane naftom. Samo su neki od novopronađenih stanovnika oceanskih dubina.

 

AFP
  • AFP

 

 

 

 

U novom 'popisu stanovnika' morskih dubina sudjelovalo je više od 300 znanstvenika iz 34 zemlje, a glavni cilj je bilo otkriti nepoznate vrste koje žive na dubinama većim od 200 metara, prenosi Jutarnji list.

Jedan od novotkrivenih je i morski Jumbo Dumbo - no on nije slon, nego 1,8 metara duga životinja nalik hobotnici koja živi u u dubinama Atlantika.




 

 

"To je vrlo lijepa i graciozna nova vrsta, ali mi vrlo malo znamo o tome kako njezini pripadnici žive. Oni su grabežljivci, ali mi ipak ne znamo kako se hrane i razmnožavaju," izjavio je za britanski dnevnik Times Odd Aksel Bergstad sa Sveučilišta Bergen, voditelj ekspedicije tijekom koje je otkriven Dumbo čije je znanstveno ime Grimpoteuthis.

Dumbo je samo jedna među 17.650 novih morskih vrsta koje su otkrivene u sklopu međunarodnog projekta Census of Marine Life. Taj zanimljivi pothvat, u koji je uključeno više od 300 znanstvenika iz 34 zemlje, pokrenut je kako bi se istražilo dosad nepoznate vrste koje žive na dubinama većim od 200 metara. Dubinu od 200 metara dokle obično dopire svjetlost popularno nazivamo “zona sumraka” jer nakon toga nastupa mračni i dosad neistraženi dio oceana. Dugo se smatralo da u tom mračnom oceanskom bezdanu zbog ekstremnih nema života, no tijekom 10 godina istraživanja otkriven je cijeli niz egzotičnih i čudnih vrsta.

"Raznolikost života u dubokim oceanima je velika, mnogo veća nego što smo pretpostavljali," izjavio je Robert Carney sa Sveučilišta Louisiana, jedan od voditelja projekta Census of Marine Life.

Inače, u sklopu toga projekta desetogodišnjeg projekta koji bi trebao završiti u listopadu 2010. godine, bilo je organizirano čak 240 ekspedicija. Otkriveno je mnoštvo vrsta koje po svojoj ekscentričnosti na zaostaju za Dumbom. Tako je na dubini od 2750 metara na sjeveru Meksičkog zaljeva otkriven morski krastavac Enypniastes dok je čudesna riba Neocyema nađena u središnjem Atlantskom Grebenu.

Net.hr
 
izvor: www.net.hr
 
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    L.P.

    16.05.2024. 16:58h
  • Član bglavacbglavac

    Pozdrav dragim povratnicima. Lp

    16.05.2024. 08:14h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    Svuda pođi - Magicusu dođi.

    14.05.2024. 22:42h
  • Član vanessavanessa

    .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

    14.05.2024. 16:40h
  • Član bglavacbglavac

    Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

    12.05.2024. 07:57h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info