Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1436

PUTA

OD 14.01.2018.

Orgonska energija - što je to? - nastavak

Orgonska energija - što je to? - nastavak

ORGONSKI AKUMULATOR

Orgonski akumulator je, kao što sam već napisao, veoma jednostavna naprava. Iznutra je podstavljena metalnim slojem, to je feromagnetski materijal, galvanizirani čelik, a u stjenkama je sloj od čelične vune, raskomadane čelične vune i ovčje vune, neoprane ovčje vune. U njoj je težak lanolin pa ima dobru elektrostatičku dielektričnost. Taj se materijal naslaže u slojevima i onda se svojstva u akumulatoru počnu mijenjati, stječu veću gustoću jednake energije koja se nalazi i s vanjske strane.

Dakle, on samo akumulira svu vanjsku energiju. Nema utičnica i žica, to je posve pasivan uređaj u kojem nema ničega. Uređaj može potaknuti rast klica koje se stave u njega. Povećava rast klica i do 40%. Postoje i istraživanja o liječenju opeklina i zaliječenju rana. Jedan liječnik u Njemačkoj, prema Demeovim riječima, kaže da je nemogućnost izlječenja teških opeklina orgonskom energijom jedino moguća u slučajevima neispravnoga rukovanja akumulatorom, a rezultati koje postiže su vrlo dramatični, aliu pokušaj da o tome razgovara sa svojim kolegama liječnicima ne dovede ga gotovo nikamo zbog predrasuda.

To je kao, primjerice, s akupunkturom. Kad bismo se vratili dvadeset godina unazad, svi bi nam rekli da je akupuntura nadri-metoda, kineska gluparija. Danas se zna da funkcionira i da se temelji na nekoj vrsti energije koja nije posve razjašnjena. Kinezi je nazivaju  energija ki. Čini se da je riječ o istoj vrsti fenomena koji su Kinezi razvili intuitivno, a do kojega je Reich došao znanstvenim putem.

Orgonska energija i energija ki vjerojatno su ista energija premda o njima govore u posve drukčijim kontekstima, ali postoje eksperimenti koji govore da energija akupunkture jest orgonska energija. Ima veoma snažan učinak na zdravlje čovjeka – njegov imunitet, zarastanje rana pa čak i liječenje tumora.

ORGONSKI EKSPERIMENTI

U orgonskom akumulatoru Demeo provodi i  fizikalne eksperimente poput primjerice mjerenja temperature unutar akumulatora. Postoji fenomen koji se naziva „termalna anomalija“ unutar orgonskoga akumulatora, u kojemu se razvija nešto veća temperatura nego u  sličnom uređaju kod kojega je kućište izrađeno jedino od organskoga materijala bez prisustva metala koji ima jednaka termalna svojstva. Reich je tvrdio da akumulator orgonske energije ima učinak zagrijavanja, učinak spontanoga zagrijavanja unutar samoga sebe.

To je izrazio formulom: To – T, dakle, temperatura u orgonskom akumulatoru minus temperatura izvan akumulatora. Danas to nazivamo termalnom anomalijom. Reich je ovim fenomenom privukao pozornost Alberta Einsteina koji se s njime sastao negdje u 1940-ima, radili su na tome čak nekoliko sati. Einstein je posudio Reichov instrumentarij i potvrdio taj efekt. U fizici ga je prozvao bombom jer krši drugi zakon termodinamike. Takvo se što ne bi smjelo dogoditi, ali događa se,kaže Demeo.

Demeo je aksperimentom u kojem je 24 sata na dan tijekom tri godine mjerio temperaturu u malom orgonskom akumulatoru, kao i kontrolnom, pokazao da se svakoga dana s izlaskom sunca u atmosferi događa egzaltacija, nagli porast, koji utječe na orgonsku energiju koja naglo raste i temperatura u akumulatoru počinje se malo povećavati te doživljava vrhunac oko podneva, a ne u 16 sati kada dnevna temperatura dostiže najvišu vrijednost.

Drugim riječima, ona se ne podudara s promjenom dnevne temperature, nego s položajem sunca. Na najvišoj je točci u trenutku kada je sunce položeno okomito, a najnižoj kada se sunce nalazi na točno suprotnoj strani Zemlje. Ono što se ovdje događa više je povezano s mijenama i njihovim silama, a ne s termalno-toplinskim efektima sunca kao takvima. Ti se efekti očituju u radu orgonskih akumulatora.

PRIRUČNIK ZA IZRADU AKUMULATORA

Demeo je napisao i knjigu vrlo praktične prirode - priručnik o orgonskome akumulatoru. Zanimljiva mi je bila fotografija na naslovnici, s astronautom koji hoda po mjesecu i okružen je plavim energetskim poljem. Demeo kaže da nikada nije pronađeno dovoljno dobro objašnjenje za tu plavu izmaglicu, a on misli da je to energetsko polje astronauta koje je pobudio ruksak koji je ispuštao radio-frekvenciju. Kada je govorio, radio-frekvencija je poput vala potaknula energetsko polje da sjaji na veoma jasan način tako da su ga uspjeli zabilježiti i na snimci.

Knjiga daje upute kako izraditi orgonski akumulator. Nije to nuklearna fizika, kako kaže Demeo, nego vrlo jednostavan postupak. Dodao je i da su neke od starih megalitskih grobnica u Engleskoj izgrađene  od kamena bogatoga željezom, lateritskih glina koje sadrže veoma snažne metale i prekrivene mahovinom tresetar. U Velikoj Britaniji su mu rekli da ako uđete u te stare megalitske grobnice osjetite jednako snažnu energiju kao da ste u orgonskom akumulatoru. Kako god da bilo, orgonski akumulator ima veoma pozitivne učinke na zdravlje i nema razloga, kaže Demeo, zašto bi ljudi čekali da znanstvena zajednica svijetu to znanje i donese. Da to učine, vjerojatno bi ga masno naplaćivali. No, za svega nekoliko stotina dolara ili eura svako može sam izgraditi akumulator – i, kaže Demeo, srezati si zdravstvene troškove.

Orgonski akumulator je naprava koje se ne može tek staviti u dnevnu sobu. Ne smije se rabiti u blizini televizora, računala, mikrovalnih pećnica ili mobilnih uređaja. Snažna elektromagnetska polja stvaraju poremećaje orgonske energije i rezultati akumulatora su umanjeni ili  katkada izazivaju neugodan osjećaj. Kada se sjedi u akumulatoru, osjeća se efekt zagrijavanja, kao vrlo ugodan osjećaj. Ali ako ga se drži u okruženju s mnogo elektromagnetskoga zračenja, dobiva se osjećaj razdražljivosti. Ako se akumulator stavi u takvo okruženje, samo će uvećati njegova svojstva. Akumulirat će kvalitetu energije koja je raspoloživa u lokalnome okruženju. Zato je poželjno staviti ga na mjesto koje je tiho i opušteno, bez elektrosmoga.

PRIRUČNIK ZA HERETIKE I UTJECAJ NA TEORIJE

Demeo objavljuje i ‘Priručnik za heretike’, znanstveni istraživački časopis koji je također dostupan i u obliku knjige. Sedamnaest različitih autora u njemu objavljuju svoje znanstvene radove o različitim eksperimentima koje su proveli i koji testiraju Reichove stavove i otkrića. Reich je u svome dnevniku - Reichov bilten o orgonskoj energiji – zapisao sve svoje eksperimente i protokole.

Rekao je: Ovo su moji rezultati. Učinite li ovo, trebali biste doći do takvih rezultata. Tradicionalna znanstvena zajednica tvrdi: To je nemoguće. Nećemo uopće ni pokušavati tratiti vrijeme na ovo. Negativni su rezultati, kaže Demeo, dobiveni u samo malome broju eksperimenata, često upravo zbog toga problema elektrosmoga, ali u većini slučajeva daju jednake rezultate kakve Reich opisuje ako slijedite njegove protokole na jasan način. Demeo smatra da ta otkrića mijenjaju određene stvari koje će utjecati na sve velike teorije: kozmologiju Velikoga praska, Einsteinovu teoriju relativnosti, biološku teoriju biokemije kao temeljne zamisli ili ideju o DNK kao temeljnom određenju mnogih stvari.

Primjerice, Einsteinova teorija relativnosti kreće od pretpostavke da je svemir prazan. Nema etera u svemiru. Čini se da je Reichova orgonska energija veoma slična staroj teoriji o eteru po svojstvima i gibanju. Ako postoji nešto u svemiru što može utjecati na brzinu svjetlosti, Einsteinovo tumačenje brzine svjetlosti ne drži vodu, teorija relativnosti zahtijeva nepromjenjivost brzine svjetlosti. Znanstvenik Dayton Clarence Miller, a i jedan ukrajinski znanstvenik, Jurij Galajev s ukrajinskog Instituta za radiofiziku provodili su eksperimente gibanja etera koji pokazuju da eksperimenti s eterom doista pokazuju pozitivne rezultate.

Njihovi objavljeni radovi također su, kaže Demeo, uvelike ignorirani kao i toliko mnogo ostalih važnih stvari.

Što se tiče utjecaja Reichovih otkrića na teoriju Velikog praska, ona potječe od pitanja recesije galaksija (pretpostavljeno povećanje brzine galaksija s udaljenošću od promatrača na Zemlji, dokazivano crvenim pomakom)  Galaksije pokazuju crveni pomak kojega se tumači njihovim udaljavanjem, ali ako svemir sadrži nekakvu vrstu energetskoga kontinuuma, svjetlosni će valovi, prolazeći kroz taj kontinuum, gubiti energiju - kao što se događa s valovima u vodi - i postati prorijeđeni i dulji tijekom vremena i tako se dobiva spontano crveno pomicanje galaktičke svjetlosti jer u svemiru postoji medij koji apsorbira energiju iz nje.

No, suvremena astrofizika ima svoje objašnjenje prema kojemu se pretpostavlja da u svemiru nema ničega, pa je crveni pomak prisiljena protumačiti kao nešto povezano sa udaljavanjem galaktika.

Što se tiče DNK, orgonskom energijom se može stimulirati skupinu sjemenki i povećati im rast za 30- 40 ili 50%. Kada bi, kaže Deemeo,  biologu, stručnjaku za DNK, rekao da je izdvojio neke od sjemenki iz iste skupine i da je u jednoj skupini ostvario 50% veći rast od one druge, rekao bi mu da sam lud i da je takvo što nemoguće jer čimbenik rasta određuje genetika. Ali on tvrdi da bez obzira na čimbenik genetike, postoji i dublji i fundamentalniji čimbenik, zvan životna energija, koji ima mnogo dublji utjecaj, bar u slučajevima kada se stvari izlažu orgonskome akumulatoru.

Demeo kaže da se u fizici i biologiji provode dobra istraživanja, ali nisu problematična njihova zapažanja, nego teorija. Često je slučaj,kaže, da se teorija postavi na pijedestal. Ako se neko zapažanje ne uklapa u teoriju, samo se sakrije ili ne govori o njemu. Reichova teorija ne samo da objašnjava mnoga uobičajena zapažanja, nego se i sve stvari o kojima nije bio volje da se  otvoreno raspravljaju mogu se sagledati zajedno u mnogo sveobuhvatnijoj teoriji koja uključuje i taj životni energetski parametar kojega je otkrio dr. Reich.

Njime se može utjecati na tijek i razvoj bolesti, ubrzati zarastanje rana i opeklina, ubrzati rast usjeva. Klasična znanost ne pruža ništa nalik ovom, kaže Demeo, pomoću kemije se mogu stvoriti učinci, ali  ograničeni, a onda krenu nuspojave jer biokemijske tvari mogu pojačati jednu biološku funkciju, no onda se javlja neka druga, neočekivana.

Orgonska energija u svojoj prirodi, čini se, ima veoma pozitivne učinke na zdravlje. Ako je to iskonska životna energija iz koje su potekli svemir i živi organizmi, onda se čini vrlo prihvatljivom, to je tvar od koje smo sačinjeni. Dakako, mora je eksperimentalno istražiti mnogo više stručnjaka, kaže Demeo, ali misli da se ovime otvaraju nova vrata te da je ovo važna materija koju treba istražiti, a ne samo napadati, ismijavati i spaljivati knjige o njoj što je bio slučaj u 1950-ima.

CLOUDBUSTER

Cloudbuster je meni najfascinantnija Reichova naprava, osmišljena da utječe na atmosfersku orgonsku energiju time što će utjecati na oblake i njihov rast. To je možda najkontroverznija Reichova tvrdnja Demeo je još 1977. godine proveo sustavni niz testiranja s jednim od tih cloudbustera, kojeg je izradio pod vodstvom jednoga od Reichovih nekadašnjih suradnika.

Ispitali su je i utvrdili da je sustavno utjecala na raspored padalina na cjelokupnom području Kansasa. To je jedan način utjecanja na vrijeme na vrlo velikim područja. Za razliku od metode umjetnoga stvaranja oblaka (cloud seeding) koja se koristi kemikalijama kako bi utjecala na pojedine oblake, ovom se metodom utječe na temeljni energetski kontinuum preko vrlo velikoga područja te može potaknuti ili porast oblaka ili njihovo smanjivanje, ovisno o tome na koji ga način rabimo.

Cloudbuster je zapravo serija praznih cjevčica na stalku poput antene koji  se može pomicati i prema nečemu usmjeriti. Nekoliko ih je Demeo sa suradnicima izradio za eksperimente koje je provodio u drugim zemljama, a najveći je projekt bio u Izraelu, drugi u Libiji, zatim u državi Eritreji, maloj zemlji na jugoistočnom rubu Sahare. Sve su te eksperimente podupirale vlade tih zemalja, bar u logističkome smislu i svi su eksperimenti pokazali veoma dobre rezultate.

Pri kraju su se u nekim područjima pojavili veoma dugi i teški sušni uvjeti koje su okončali snažni pljuskovi koji su zatim potrajali razmjerno dugo. Tu napravu se treba rabiti samo nekoliko sati ili dana. To je kao s uređajima za oživljavanje rada srce, objansio je Demeo. Ako prestane raditi, rabite uređaj da biste ga ponovno potaknuli na rad.  Reich je na jednak način govorio o pulsiranju atmosfere. Kada atmosferska energija pulsira, izmjenjuju se prirodni ciklusi kišnih i sušnih razdoblja, ali nešto taj ciklus može poremetiti i tad nastupi sušno razdoblje. Rabite li cloud-buster na ispravan način tijekom kratkoga razdoblju, možete opet vratiti taj ciklus i imat ćete izmjenu kišnih i suhih razdoblja.

Demeo je radio na nekoliko takvih projekata u Sahari, no smatra da je znanje o tome nažalost nalik Pandorinoj kutiji. Dok je Reich bio živ, govorio je da je to tako važna stvar da je valja koordinirati na međunarodnoj razini. Njome se treba baviti znanstvena zajednica, morali bi je nadzirati stručnjaci meteorolozi, kao i ljudi koji razumiju način djelovanja orgonske energije. Ali danas je situacija nažalost, kaže Deemeo,  veoma kaotična.

Ljudi uređaj postave u svome stražnjem dvorištu te ga ostave da ondje stoji danima, tjednima, a onda se pojavi suša i češu se po glavi jer ne znaju što su učinili.

To je uređaj koji je intrinzično upaljen jer to pitanje geometrije uređaja i same energije koja je vani. Dakle, ponaša se kao i akumulator kojega nikad ne morate paliti ili gasiti. Sastavi ga se kada je potreban, a potom rastavite.

Prema Demeo, ima nekih pustinjskih područja na kojima se i dalje provode eksperimenti, ali je njegova poruka svima da je sad vrijeme da se malo uspori jer je znanje o tome uređaju tako uznapredovalo da je nadmašilo naše znanje o eko-sustavima da mu je doista potrebno još mnogo istraživanja i koordiniranja. Ako npr. na jednom području uklonite sušu i potaknete kišu, uvijek postoji pitanje, jeste li sušu možda premjestiti drugdje pa trpi netko drugi, ili dobije veliku poplavu zbog onoga što ste učinili.

Postoje neke indikacije za nekoliko slučajeva u kojima su ljudi postupali neoprezno i izazvali negativne posljedice na međunarodnoj razini. I dok meni još uveijk fascinantno zvuči uopće postojanje takve tehnologije, Demeo tvrdi kako je sada vrijeme da se raspravi o tome da se malo uspori ovaj aspekt Reichove tehnologije. Otvoren podržava korištenje orgonskoga akumulatora jer ako pogriješite u radu s njime, jedino ćete možda naškoditi samome sebi, a često se ne dogodi ni to. Ako imate akumulator s elektrosmogom i sjednete u njega, obično se samo počnete osjećati loše i izađete iz njega. No, vrijeme je puno složenija stvar.

www.blog.vecernji.hr/misak

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 12.10.2009. 14:54h

    Član gemini1Merlin3 DIO KOMENTARA: Što se tiče ovog teksta i njegovog obima, očito je da su gluposti, laži i svo ostalo zlo koje iz tog proizlazi počeli navirati u takvim količinama da postaje sve teže braniti se od toga. Reda radi ću komentirati ovaj pasus: ?Einstein je posudio Reichov instrumentarij i potvrdio taj efekt. U fizici ga je prozvao bombom jer krši drugi zakon termodinamike.? To je, po običaju, bezobrazna laž. Istina je da je Reich, kao i većina likova koje Krešo promovira, bio vrlo dosadan i uporan. Navaljivao je na Einsteina sa zahtjevima da ovaj provjeri njegov ?akumulator energije?. Einstein je prvo odgovorio zdravorazumskim argumentom da uređaj vjerojatno ne radi jer bi to kršilo drugi zakon termodinamike i kao takvo bi bilo ?bomba? za poznatu fiziku. Ta izjava je u Krešinom tekstu izvrnuta kako stoji u citatu. Zatim je, na Reichovo navaljivanje, ipak detaljno eksperimentalno provjerio napravu i zaključio da nema efekta koji Reich spominje, te tako izvjestio. Reich je onda iskoristio situaciju što je dobio priliku raspravljati sa slavnim fizičarom, pa je nastavio javno izvrtati Einsteinove izjave i pokušao sve prikazati kao svoj uspjeh. Time je Einsteina doveo u veliku neugodnost, ali to njega nije bilo ni malo briga. Tipično za tu vrstu ljudi. Stvarno nije čudno da je završio u zatvoru. Inače, o gospodinu Hrvoju Zujiću, kojeg Krešo navodi kao svoju prvu referencu, se dosta pisalo vezano za njegovu suradnju sa Semirom Osmanagićem (opet?). Ne mogu potvrditi da li je ovo točno, ali vrijedi pročitati i istražiti: https://prevara.bloger.hr/post/kako-hrvoje-iznudjuje-novac-od-oponenata/394767.aspx 8. 8 lolo Says: ožujak 3rd, 2009 at 16:29 Pa-ti-jura,koda-si-bio-tamo-s-njima! 9. 9 Triton Says: ožujak 3rd, 2009 at 17:50 Ma kakva orgonska energija. To su gluposti, isto kao da je zemlja okrugla i da ce ljudi letjeti u celicnim pticama. 10. 10 Jura Says: ožujak 3rd, 2009 at 18:36 @lolo, tamo nisam bio, ali u srcu sam uvijek bio i ostao s APWR-ovcima. Kad smo se već dotakli gospodina Hrvoja Zujića, fer je spomenuti i njegove stručne radove koje (kao i naš Krešo) objavljuje na stranicama Osmanagićeve Fondacije ?Arheološki park: Bosanska piramida Sunca?, u rubrici ?Iz mog ugla?. Inače, to je ona rubrika u kojoj je objavljivao i po kojoj se nazvao slavni bloger Izmo Guglić (Iz moG uglić). Dakle, evo kako Hrvoje Zujić (koji je, kako Krešo kaže, ?dobro potkovan u elektrotehnici, a i drugim područjima potrebnim za razumijevanje mehanizma podvodnih tokova, negativnih iona i slično?) tumači paranormalni fenomen Orbova: https://www.piramidasunca.ba/ba/dokumenti/iz_mog_ugla/ORBS.doc Za one koji nisu pratili, to je onaj isti paranormalni fenomen o kojem je Krešo nedavno pisao, samo ga je on nazvao ?Tajanstvene svjetleće kugle?, pa se kasnije u diskusiji pokazalo da su to zapravo Orbovi. https://blog.vecernji.hr/misak/2009/02/03/tajanstvene-svijetlece-kugle/ Nadam se da ću uskoro uhvatiti vremena da jasnije formuliram i potkrijepim onu teoriju urote o kojoj sam već pričao - najviše u temi o Valeriji. Do tada lijepi pozdrav svima! 11. 11 Dr. Dragan David Dabić Says: ožujak 3rd, 2009 at 19:12 Pa štase bre igrate tamo s nekim elektricitetom i fosilizovanim gorivima, kad imate na raspolaganju vasceo dijapazon alternativni enerđija ko šta su: Oregon, Či, Prana, Mana, Enerđija nulte tačke, Animalni magnetizam, Enerđija kristala (srpske) Atlantide, itd. 12. 12 netko Says: ožujak 3rd, 2009 at 20:37 Gledam i ne vjerujem!!! Blog je takav kakav je. Krešo isto. Njegova ekipa također?.. Svaka roba ima svoga kupca! Al čudim se ovom Juri!!! Tko je taj lik? Kako mu se tu opće da gubiti vrijeme? Kaj taj lik nema pametnijeg posla? I još se žali da dijete nemre poslat van u školicu! Pa naravno kad tu dangubi. S toliko znanja trebal bi pokrenuti Hrvatsku znanost i privredu. Čovjek definitivno ima jaku naobrazbu, ali mudrosti baš izgleda i nema dovoljno. Na kraju zar se u sve što zna sam uvjerio? Uz veliko poštovanje prema dotičnom molio bi ga da ovdije ne prostituira akademsku znanost dovodeći ju u bilo kakvu svezu s ?alternativnom? A Krešek?!? on je dijete, čisti sanjar?.on je sam jedan novinar, tehniči nedovoljno obrazovan (što i sam često priznaje) kojem se mora odat priznanje za upornost vođenja bloga i emisije (kakva god ona bila, i tko god ju financirao). Pa zar bi svi mi htjeli popunit termin za Krešinu emisiju (i blog) još jednom novom političkom emisijom, poznatim nam licima koja nam uvijek isto obečavaju i u iste nas stvari uvjeravaju? Ja nekek ne bi hvala! Meni ovo dođe ko neka razbibriga, ko epizoda X-filea, iskrica za razmišljanje? jer na kraju tko zna što istina je?! Zato bi volil da i Jura sve ovo kaj Krešek piše ne shvaća tak ozbiljno, jel mi je zbilja žal vidjet čovjeka kolko se uporno trudi objasnit ljudima zabludu svega ovoga. Jura, mislm da buš najviše napravio ako sam odeš u garažu i vlastitim eksperimentom porušiš sve ovo?.jer na kraju čitao sam ja, čitao si ti??.ko pubertetski sex?svi o njemu pričaju, a niko probo! I nemoj se ljutit, žao mi te gledat kak se ovdje iscrpljuješ. Pozdrav svima 13. 13 Jura Says: ožujak 3rd, 2009 at 20:47 @netko, nije problem u blogu. Problem je u emisiji i nepostojanju kvalitetnije znanstveno-obrazovne emisije, jer se novac troši na ovo. I ne iscrpljujem se uopće, ovo mi dođe kao i tebi: ?ko neka razbibriga, ko epizoda X-filea, iskrica za razmišljanje??, a usput barem malo neutraliziram štetu. To ti je tako čudno? Ne zaboravi, nisu svi tako mudri kao ti, na djecu i mlade NRZ ostavlja ozbiljne posljedice. 14. 14 miha Says: ožujak 3rd, 2009 at 21:39 Zanimljiv je taj Orgon. Puno sam čitao o tome, ali na kraju ispadne nešto poput očekivanje Godota. Rezultat ima i nema. Ako ih nema ima hrpa zašto nema?malo u klincu. BTW i meni ide na kitu ovo zdušno pojašnjavanje koliko su Miškove teme u klincu. Miškove teme nisu ništa štetnije od Dnevnika, Aspirina, BigBrothera, Religije, agresivnih crtića i ostalih visoko sofisiticiranih uništavača inteligencije i prirodne radoznalosti. Kroz greške ljudi uče. BTW Mišak. Traži da ti povećaju honorar. Očito radiš za neku crkavicu kad si počesto u toj jednoj te istoj košulji :). HRT je pun para, imaju oni, traži i dobiti ćeš 15. 15 manu Says: ožujak 3rd, 2009 at 21:51 izvoli; budi uporan, ambiciozan u ostvarenju kvalitetnije znanstveno-obrazovne emisije, trudi se koliko se ovdje konstantno trudiš ići kontra bilo čije izjave? također se divim i slažem se s ?nekim? get over yourself jura 16. 16 59 Says: ožujak 3rd, 2009 at 22:01 Već više godina uživam u emisiji i povremeno čitam blog pa sam naslov kaže na rubu znanosti od atlantide ,dosjea x, nlo-a pa do gospođe koju smo jučer gledali. Što je istina,a što laž u ovom slučaju moderna bajka,zna samo onaj gore. Slobodne energije i teorije zavjera vjerovatno gdje ima dima ima i vatre velika se tu vrti lova da nešto netko i ima tako učinkovito da može zamjenit ove smrdljive toplane i termoelektrane vjerovatno bi ga pojel mrak to se događalo i za puno manje stvari u povjesti. Život prije i poslije ovog zašto ne pa svi moramo doć do kraja a onda lakše je i ljepše oprostit se od ovog tijela odnosno manji je strah. Na kraju ne može Krešo potrošit za cijeli radni vijek koliko je HRT potrošila na ovogodišnju Doru a daleko je manje štetan. 17. 17 aligator Says: ožujak 3rd, 2009 at 23:11 Mislim kako nitko normalan slijepo ne vjeruje svemu što čuje u emisijama NRZ ili pročita na ovom blogu, ali je u najmanju ruku zanimljivo čuti i druga razmišljanja. Ona gospođa iz jučerašnje emisije bila mi je uvjerljiva kao i Eric von Deniken, ali svejedno sam uspio odgledati emisiju do kraja. Iskreno, volio bih kada bi bilo više emisija o ?realnim? rubnim istraživanjima u znanosti (nešto kao BBC-eve epizode HORIZON), a manje bosanskih piramida i sl. Jedna emisija iz Cerna o tome što se sprema u LHC bi bila recimo zanimljiva. Potraga za ?Božjom česticom? trenutno spada u rub znanosti. Na kraju, istina je da se na televiziji vrti sve više sranja koja ljude zatupljuju, ovakve emisije koliko god ponekad bile neuvjerljive me zabave i potaknu na razmišljanje. Krešo pozdrav, i traži veću plaću, zaslužio si. 18. 18 Jura Says: ožujak 3rd, 2009 at 23:28 Hm? neki još nisu uočili u čemu je stvar. Ili možda jesu, pa iz nekog razloga namjerno relativiziraju i izbjegavaju temu. Mislim da je već svakome jasno da NRZ uopće nije znanstveno-obrazovna emisija - to je religijski program - propovijedanje New Age (pseudo)religije. I ova orgonska energija je također New Age pojam. E, sad vas ja pitam: Zašto se to podvaljuje pod (alternativnu ?!) znanost? Zašto se pošteno ne kaže da je to pseudoreligija? Zašto to nije u vjerskom programu? Kome je to u interesu? Može li mi netko odgovoriti na ta pitanja? Ako ne može, predlažem neki ad hominem napad. P.S. Nemojte zanemarivati cijenu ovih Krešinih putešestvija po svijetu u potrazi za raznim kultovima i sektama, uz pratnju 5-6 člane ekipe. S tim bi se dao napraviti lijepi obrazovni program s pravim znanstvenicima. Boljim od Hira Ratan Maneka i Valerije. 19. 19 zap Says: ožujak 3rd, 2009 at 23:40 Zanimljivo da sam maloprije, listajući komentare, na dnu ugledao nepoznato ime i mail adresu korisnika? toliko o \\?\\\'will not be published\\?\\\'? usput, jura, iako imam osjećaj da neki put pretjeruješ, imaš podršku u raskrinkavanju likova poput izvjesnog hrvoja (moram paziti kako ga etiketiram, ne želim sudski progon 20. 20 Dr. Dragan David Dabić Says: ožujak 4th, 2009 at 0:00 Dal bi neko mogo lično dami konstruiše jedan kolektor oregona jer treba dami brže zacele duša i telo? 21. 21 Ruda Says: ožujak 4th, 2009 at 1:09 Doktore, rekal bum ja mojemu pajdašu Štefu da ti zbije jenega kolektora. On bu to znal stručno složiti, nama je već svima u selu napravil orgonske kokošinjce za bolji rast živadi. Ali nemoj da buš nutra sam spal, moraš ugostiti i milostivu Del Ponte. 22. 22 Izmo Guglić Says: ožujak 4th, 2009 at 1:25 Đeste, ljudi, evo teme za ćića Ismeta. Jura jarane puno sime razoćaro, svoga jarana Ismeta nazvo Iz moG uglić, aja blesan nudioti mjesto umom strućnom timu. Jasam puno puta pravijo te oregonske generatore, koristiosam znanja samog multidisiplinovanog risrća kadsam uono ubašći ulovio orbsa koji zraći oregonsku enegiju, pasam snjim sjedijo ulimenoj kutiji da ozdravim, nažalost ujeome pasam morao prekinuti ozdravljivanje. Dragane jaću dati napravim kolektor kao naslici, samo damu dodam visoki napon, nije ćića Ismet zaboravijo kako siti njemu izliječio daidžu i amidžu od života onomad u Srebrenici, pa reko datise odužim! 23. 23 catwoman Says: ožujak 4th, 2009 at 8:30 odličan ste trio fantastikus, baš vas je gušt čitati ? Da nije riječ o jednom autoru višestruke ličnosti ? 24. 24 v_r Says: ožujak 4th, 2009 at 10:22 Kad sam pročitao naslov mislio sam da će biti rječ o orgonskom motoru (ili kako li se već zove) kojeg je napravio neki australac i besplatno se vozi, internet pun planova za njegovo sastavljanje a nemožete naći ni jednog čovjeka koji je uspio sastavit taj motor. Srećom nije bilo riječi o tome nego me je Mišak opet ugodno iznenadio (po meni) profesionalnom odnosu prema temi, ni u jednom momentu nisam primjetio da je želio da nešto bude istina,nego je našao na autentičnog čovjeka i napiso nam što vjernije razgovor koji je s njim vodio i ostavio da sami prosudimo (iako ne vidim načina da ja to potvrdim osim da se uhvatim građenja tog \\\"akumulatora\\\" a to mi baš i nije namjera).Hto sam izreći jednu misao: Možda je pokretač svakog uspjeha bilo u rezultatima eksperimenata bilo u životu u nama, možda čovjek jednostavno svojom velikom željom,vjerom,predanošću,zanešenošću može dobiti rezultate kakve nitko drugi ne može dobiti, ja vjerujem da je taj čovjek dobio rezultate kakve kaže da je dobio, kad bi uvjerio dovoljan broj ljudi (drugim rječima došlo do kritične mase) i oni bi dobili iste takve rezultate a kad bi to postala općeprihvaćena istina svi bi dobili takve rezultate i kupovali bi takve akumulatore u peveca i rabili bi ih za klijanje sjemena i nitko ne bi sumnjao u njihovu djelotvornost?Zašto vjerujemo u čvrste zakone fizike, možda ih sami kreiramo vjerovanjem i ne vjerovanjem u iste. p.s. što se tiče nekolicine trolova (ovu riječ me netko ovdje naučio ,valjda je dobro koristim), oni meni dođu kao lakmus papir, na koga se oni \\\"zacrvene\\\" taj raste u mojim očima pozdrav 25. 25 arena Says: ožujak 4th, 2009 at 11:00 S obzirom da se ponovno moramo svrstati u za i protiv, ja sam na Krešinoj strani (ako se to uopće naziva strana).Čovijek nam samo predstavlja malo drugačije \\\"stvari\\\" na koje nailazi na ovaj i onaj način. Zašto ne? Ni Zemlja nije uvijek bila okrugla, ili je možda prvo bila okrugla, pa se izravnala, da bi se ponovo zaokružila? Ni Krešo sam sigurno ne vjerje da će nam baš on u svojim emisijama to razotkriti, ali zašto ne postavljati pitanja, ma kako drugačije odgovore dobili. I ova tema tu spada, a čim je netko stradao u lovu na vještice, sigurno je došao do nekih otkrića ili zaključaka koji ne odgovaraju vrhuški, ove ili one vrste, a svatko tko nastavi istraživati i kopati zaslužuje da bar još netko to poprati, ma kako \\\"male\\\"rezultale ostvario. 26. 26 Ruda Says: ožujak 4th, 2009 at 11:09 catwomanica i v_r uozbiljite se malo. To je kolektivna svest. Trenirali smo TM i sad smo kak jedan um. Kad prejdemo kritičnu masu mogli bumo leteti i sve to kaj nam kum Mišak lepo objašnjava. 27. 27 Dr. Dragan David Dabić Says: ožujak 4th, 2009 at 11:42 Ismete bre, ja uopšte nerazumem o čemu ti bre pričaš. Imo sam stoprocentnu amnesiju pa se prosto ne sećam ničeg drugog osim lečenja ljudi sopstvenim pesnicama. Bolje dami u kolektor ne dodaš visoki napon jer nijeza mene nego za druga voju - nešto mlogo ga bole leđa. Ja bre umem da lečim sam sebe uzdizanjem sopstvenog čija i kineskim ćajem. ??????????????- Neosećam se krivim. Ničeg se nesećam. Šit hepenz. Fak dis kort. 28. 28 EniGma Says: ožujak 4th, 2009 at 18:39 @jura ti svaki put pišes o new ageu ali jos nisi napisao što je new age i na koji način djeluje. Nemam volje bit predugačak pa ću reć samo to da u NRZ ima jako puno tema koje su dio new age tematike i to je nosporno a i sam new age je urota svih urota i to protiv ljudskog roda. Pročitajte si knjigu \\\"Will Baron - Bio sam svećenik New agea\\\" pa će vam biti puno toga jasnije. Orgonska energija? možda postoji možda ne, iako sam za to da postoji tu nešto ali kako radi ili djeluje neznam a nažalost nećemo niti tako brzo doznati jer osoba koja je pronašla besplatnu energiju i koristila je, je pokojni genije Nikola Tesla. Čak koliko ja znam tesla je primio i odgovorio na neku poruku iz svemira tj vanzemaljskog porijekla ali ni to nam neće potvrditi. Bio je i ostao nenadjebivi genije kojeg su namjerno uništavali da nebi napravio ništa pre revolicionarno. Nevjerujem nikome osim sebi jer kad nešto znam to jednostavno znam a ono što neznam prije ili poslije ću doznati jer sredina ne postoji. Ili znaš ili neznaš. Jedino kad znaš je problem to znanje objasniti drugome i uvjeriti ga da je to tako. Istražujte vi dalje i prepirite se ali nećete daleko dogurati jer imate pre malo vremena koje čak ni ne postoji. Pozdrav 29. 29 kritika Says: ožujak 4th, 2009 at 19:36 PROMIŠLJAJTE SVIJET OKO SEBE!!! Ovi pljuvatori i konstantni žestoki kritičari i protivnici koji misle da su otkrili i znaju sve tajne svemira, će se jednog dana sami sebe sramiti. Pa neka ih je onda sramota kad se ne znaju ponašati. Isprani mozgovi puni mržnje?sramota sramota Pozdrav svim ljudima dobre volje! 30. 30 kYZO Says: ožujak 4th, 2009 at 19:45 Pseudoreligija , koji k.. je to ,religije nam govore kako bi običan smrtnik trebao živjeti a da pritom ne pita postoji li išta osim vjere. Zašto je nevjerojatno da našim svemirom kolaju različiti oblici energije, pa svjetlost je samo 0,005 % zračenja.Kome se sve to čini prejednostavno da bi bilo stvarno, zar je jednostavnije kopati kilometre ispod površine da bi dobili energiju, gutati ljekove za ozdravljenje kad se bolest manifestira na DNA razini. Mislim da to nije uzalud utrošen trud jer će kad tad ispoljiti rezultate, tako je sa ostalim poljima znanosti i alternativne znanosti.. - - - - -
  • 12.10.2009. 14:57h

    Član gemini1Merlin3 31magellan Says: ožujak 4th, 2009 at 19:49 zanimljiva priča, koju sam slušao mnogo puta, čitao o temi, Reichu itd. Krešo, bilo neki da na TV Kalendaru o Reichu, sad ne znam da li zbog njegova rođendana ili njegove smrti. poprilično gruba reportaža, no, uzimajući u obzir objektivnost HRT-a i novinara što već godinama uređuju Kalendar, vjerujem da je oslonjena na objektivnost i činjenice. pogledaj, možda saznaš štogod novoga o Reichu. a o orgonu? pa, kako ga god nazivali, ta ljudskom oku i stupnju razvoja nepoznata energija prisutna je u svim tradicijama i predaji tokom cijele ljudske povijesti. no, kad se znanost čvrsto odlučila za obranu objektivnosti i empirije, što je razumljivo zbog religijskih omči kojima se morala otrgnuti, izgubila je svoju osnovnu svrhu - istraživanje svih teorija, bez obzira koliko se sulude činile. mjerenja orgonske energije u akomulatorima empirijski su dokaz, prihvatljiv znanstvenoj metodi. no teorija orgona nije, jer nije u skladu sa općeprihvaćenim pravcima znanosti. zato ne čudi osuda koja stoji nad reichom i tim njegovim istraživanjima, bar što se znanstvene strane tiče. reich je nešto drugo, on kao osoba i čovjek zahtijeva drugačije istraživanje, za koje sigurno nema objektivnih potvrda, već mnogo laži i fame. naša znanost preuzela je manire svog bivšeg tamničara, zasniva se na dogmatskim teorijama koje je nemoguće potpuno materijalno i empirijski poduprijeti. stoga su teorije njen temeljni argument. primjećuješ kako su tvoji glavni kritičari nekakvi profesori, prosvijetni radnici i tome slično? tek kad završe sa pljuvanjem po svemu što nije u njihovim knjigama vratiti će se fizikalnim pokusima i kemijskim reakcijama - razumiješ? i biti će zadovoljni. jer razumiju, sigurni su, no nisu zbog toga ništa pametniji?

SADRŽAJ UPISAO

Član gemini1Merlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana gemini1 dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Orgonska energija - što je to?