Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

448

PUTA

OD 14.01.2018.

Novi Zeland najmiroljubivija zemlja svijeta,

Slovenija 9., Hrvatska 49., SAD 83.
Arhivska fotografija
Globalni indeks mira za 2009. godinu, koji je nedavno objavljen za sve svjetske zemlje, svrstao je Hrvatsku na 49. mjesto. Na temelju ovog se indeksa rangiraju zemlje prema tome koliko su nemirne i sklone ratu.
Za određivanje indeksa koriste se 23 kriterija, među kojima su ratovi s drugim nacijama, unutarnji sukobi, poštivanje ljudskih prava, broj ubojstava, broj zatvorenika, stupanj demokracije i drugi.

Na prvom se mjestu ove godine, dakle kao najmiroljubivija zemlja, našao Novi Zeland koji se već nekoliko posljednjih godina nalazi pri samom vrhu. Među prvih 10 zemalja nalazi se svih pet zemalja šireg skandinavskog područja - Danska (2.), Norveška (2.), Island (4.), Švedska (6.) i Finska (9.).
Od zemalja naše regije najbolje je plasirana susjedna Slovenija koja se također našla među prvih deset i to na devetom mjestu, odnosno dijeli mjesto s Finskom.

Ostale zemlje među prvih deset su Austrija (5.), Japan (7.) i Kanada (8.). Na 11. mjestu, relativno visokoplasirana, nalazi se Republika Češka, a iza nje slijede Irska, Luksemburg, Portugal i Belgija, koja zaključuje 15 najbolje plasiranih.

Od ostalih zemalja iz regije, Bosna i Hercegovina je odmah iza Hrvatske, na 50. mjestu, dok je Srbija zauzela 78. mjesto. Čak deset mjesta niže nalazi se Makedonija, dok je Crna Gora na 91. mjestu.

Velika Britanija, kao velika europska sila, našla se na 35. mjestu, a velika svjetska sila, SAD, zauzela je 83. mjesto. Na samom začelju popisa nalazi se, već treću godinu zaredom, Irak.

No, zanimljivo je opažanje jednog blogera koji je prema nekim izračunima i usporedbama popisa iznio zaključak prema kojem su sekularne zemlje miroljubivije od onih u kojima ima više vjernika. Dakle, zemlje u kojima ima više ateista našle su se više na popisu miroljubivih zemalja.

Kad se zemlje s popisa podijele na dvije grupe - miroljubive i nemiroljubive - dolazi se do zaključka da je u miroljubivim zemljama oko 8 posto ateista, dok ih je u manje miroljubivima oko 2 posto. Vjernika je, pak, u miroljubivim zemljama oko 30 posto, dok ih je u manje miroljubivima više od 50 posto. (NaM)


Izvor: www.vecernji.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info