Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

413

PUTA

OD 14.01.2018.

NLO kriv za smrt američkog pilota?

Smrt američkog pilota na dužnosti pri Kraljevskim zračnim snagama (RAF), nije uzrokovao susret s NLO-om, već je smrt posljedica nesretnog slučaja - tvrdi Ministarstvo obrane
 Piše: Marko Knežević, Telegraph


 

ZAGREB - Kapetan William Schaffner doživio je fatalnu nesreću 8. rujna 1970. godine negdje iznad Sjevernog mora, a na naslovnice je dospio dvadeset godina kasnije zbog tvrdnji kako je bio na tajnoj operaciji s ciljem presretanja NLO-a.

Izvještaji koji su 'procurili' u javnost 1992. godine otkrivaju kako je tada 28-godišnji pilot, stacioniran u bazi Kraljevskih zračnih snaga Binbrook u Lincolnshireu, netragom nestao nakon susreta sa stožastim sjajno-plavim objektom negdje blizu istočne obale.

Grimsby Evening Telegraph objavio je transkript koji, prema anonimnom izvoru, sadrži zadnji razgovor između nestalog Amerikanca i kontrolnog tornja u Saxton Woldu.

- Vidim nešto poput velike nogometne lopte...ali načinjene od stakla. Kreće se u svim smjerovima - navodno je posljednje što je pilot rekao prije misteriozne nesreće.

Spasioci nisu tjednima mogli naći ostatke njegovog aviona. Kad su ga napokon pronašli, pilotu nije bilo ni traga.

Izvješća RAF-a tvrde kako je do nesreće došlo kada je kapetan Schaffner svojom greškom 'uletio' u more prilikom vježbe niskog leta.

- Kapetan je pogriješio tijekom fiksiranja meta prilikom niskog nadlijetanja te mu je pozornost bila skrenuta s visinomjera što je uzrokovalo nesreću. Kad mu je zakazao sigurnosni sustav za izbacivanje sjedala, utopio se u kokpitu ili pri pokušaju da se spasi iz tonućeg zrakoplova - zaključili su u izvješću.

Zbog čega tijelo nije nikada pronađeno u izvješću nije razjašnjeno.

Dužnosnik Ministarstva obrane u spomenutom dokumentu nadodao je kako nema nikakvih naznaka o susretu s nepoznatom letjelicom, niti dokaza da je NLO na bilo kakav način povezan s ovim incidentom.

Stručnjak za NLO-e dr. David Clarke opisao je navodni transkript kao 'inteligentnu varku'. Za cijeli slučaj optužio je SF fanatike, bacivši sumnju na nekoga iz redova samog RAF-a, no o motivima pokušaja varke nije htio raspravljati.

- Ne razumijem što su htjeli postići. Prouzrokovali su samo bol i patnju obitelji poginulog kapetana Schaffnera. Nakon što su ga u miru pokopali, ovakve informacije samo su nepotrebno probudile njihovu sumnju u uzroke njegove smrti, te sumnju na prikrivanje informacija od strane Ministarstva. Potpuno nepotrebno - kazao je dr. Clarke.


Izvor: www.jutarnji.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info