Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

509

PUTA

OD 14.01.2018.

Nafte ima dovoljno

Nafte ima dovoljno za idućih 100 do 150 godinaStručnjak za naftu i bivši ravnatelj naftnih rezervi u Saudiskoj Arabiji, Nansen Saleri, računa s tim da će tek za pet do sedam godina doći do stabilizacije cijene nafte. "Trenutno naftna industrija radi na granicama kapaciteta", rekao je Saleri njemačkom gospodarskom časopisu Wirtschaftswoche.

"Osamdesetih godina kapaciteti su iznosili deset milijuna barela dnevno, a danas se diljem svijeta na dan crpi samo 1,5 do 2 milijuna barela", "Otkako je prije 150 godina u Pennsylvaniji otkrivena nafta, cijeli svijet je potrošio samo jedan bilijun barela nafte" rekao je Saleri.

"Slobodne kapacitete posjeduje gotovo samo Saudijska Arabija. Ikao je proteklih godina povećan output nafte, potražnja je brže rasla", dodao je on. No, Salari ujedno smatra kako će se u idućih pet do sedam godina stabilizirati odnos između ponude i potražnje što će ujedno stabilizirati i cijene nafte.

Naftni stručnjak, koji je do jeseni 2007. bio odgovoran za naftne rezerve u saudijskom državnom koncernu Saudi Armaco, smatra da prije svega u Saudiskoj Arabiji te Iraku postoje znatni izvori nafte, koji se još ne koristie.

Sudeći prema Saleriju samo Saudijska Arabija posjeduje 260 milijardi barela naftnih rezervi, što predstavlja četvrtinu konvencionalnih naftnih rezervi na svijetu. Saleri stoga ne priznaje nagađanja o mogućoj nestašici nafte jer na globalnoj razini postoje rezerve od 14 do 16 bilijuna barela nafte.

"Otkako je prije 150 godina u Pennsylvaniji otkrivena nafta, cijeli svijet je potrošio samo jedan bilijun barela nafte. Stoga je prerano govoriti o kraju nafte" kaže Saleri. Prema njegovoj procjeni naftne rezerve su dovoljne za sljedećih 100, ako ne i 150 godina, ovisno o jačini potrošnje.

preuzeto sa.(DobreVijesti.info/Totalportal.hr)

Autor Mihael   

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info