Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ZabranjenoSekiranje

Upisao:

ZabranjenoSekiranje

OBJAVLJENO:

PROČITANO

542

PUTA

OD 14.01.2018.

Na plakatima se skinuo do gola: Ovako se gule pošteni poduzetnici

Na plakatima se skinuo do gola: Ovako se gule pošteni poduzetnici
Ovaj magicus je k'o začarana dolina..za Božić su ljudi šljokicama i umjetnim blještavilom, kao hipnotizirani zaboravili stvarnost u kojoj živimo..

Leopold Đuričin:

'Opet bih se skinuo do gola da pokažem kako gule poduzetnike'

Vlasnik tvrtke ZKI sjeme iz Suze u Baranji 27.000 kuna kazne još nije platio i ne kani. S djevojkom Aleksandrom razgovara o preseljenju u Kanadu, Kubu ili Australiju, ali Božić ipak dočekuju s mislima na bolje sutra u Hrvatskoj

Đuričin je prije godinu dana razgolićen protestirao protiv inspekcije i suda

Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'

Piše: Ivana Barišić/VLM

Za Leopolda Đuričina iz Suze u Baranji ništa se nije promijenilo posljednjih godinu dana. I dalje je vlasnik tvrtke ZKI sjeme, ima pet zaposlenih i neplaćenu kaznu od 27.000 kuna koju je 'zaradio' zbog, kako kaže, administrativnog propusta u Ministarstvu poljoprivrede. Zbog toga se odlučio skinuti do gola i fotografirati za goleme plakate koje je postavio na deset lokacija po cijeloj Hrvatskoj – od Baranje sve do Dalmacije i Istre.

Njoj se sviđa što je hrabar

Napravio je to iz protesta protiv suda i inspekcije koji su ga novčano kaznili. Popularnost je stekao svojom nagom fotografijom na kojoj je rukama prekrio "strateška mjesta" te prebacio omču oko vrata i na simboličan način kratko poručio: "Ovako se gule pošteni poduzetnici". Na takvu je ideju došao kada je na televiziji pogledao prilog o jednom talijanskom poduzetniku koji se bavi tekstilom. I taj se Talijan skinuo gol s istom porukom.

– Kaznu nisam platio niti ću ju platiti! Oglušit ću se na nju jer je to otimačina. I opet bih napravio isto jer se nemam razloga bojati, nikome nisam ništa ukrao, niti sam ubio – kratko je odgovorio taj 40-godišnji diplomirani inženjer šumarstva koji je 2005. godine osnovao tvrtku ZKI sjeme u baranjskoj Suzi. S poslom nije imao sreće. Nakon završetak Šumarskog fakulteta u Zagrebu s prosjekom ocjena 4,0 odstažirao je u osječkoj Šumariji, a nakon toga ostao na ulici. Silom prilika tada se odlučio ući u poduzetničke vode.

Počeo je s uzgojem fazana, što se s vremenom pokazalo neisplativim, a potom je u zakup uzeo diskoklub u obližnjim Kneževim Vinogradima. No, i to je nakon nekoliko mjeseci zatvorio. U Suzi, gdje mu je sjedište sadašnje tvrtke, živi s djevojkom Aleksandrom Bukvić koja ga je upoznala nakon "javnog skidanja".

– Super mi je što je imao hrabrosti i dovoljno odlučnosti napraviti takvo što i zauzeti se za samoga sebe. Nitko ne treba šutjeti o takvim stvarima. Osobno ne znam bih li se skinula iz protesta, ali ako bi se u meni javio neki bunt, tko zna. Možda bih napravila isto – kaže ona.

Leopoldova priča zakomplicirala se još 2008. godine kada je kod Upisnika uvoznika sjemena i sadnog materijala, koji se vodi pri Ministarstvu poljoprivrede, došlo do, kako navodi, administrativnog propusta.

– Zastupnik sam Mađarskog povrtlarskog instituta čije sjeme uvozim u Hrvatsku. Sve tvrtke koje se bave ovim poslom od 2008. godine ponovno su se trebale registrirati pri Ministarstvu poljoprivrede, a upisnik koji je do tada bio jedinstven podijelili su na dva dijela, Upisnik za sjeme i onaj za sadni materijal. Podnio sam zahtjev da mi se tvrtka upiše u oba upisnika, ali je djelatnica u Ministarstvu obavila upis samo u Upisnik dobavljača sjemena – podsjetio je "razgolićeni" baranjski poduzetnik. Kaže kako on i njegova djevojka nisu gladni kruha, kao ni njihove obitelji, no kada bi im egzistencija došla u pitanje, ne bi ih bilo sram uzeti ni lopatu u ruke.

– Nije nam sila seliti se iz Hrvatske. Ne mogu reći da trenutačno živimo loše, ali nas ovdje ova atmosfera ubija – jednoglasni su Leopold i Aleksandra.

Gdje nema kapitalizma...

– Posljednjih mjesec dana razgovaramo o preseljenju u Kanadu, Kubu ili Australiju. Sve su opcije zasad otvorene. Kuba je Leov prvi izbor jer bi se on odselio negdje gdje nema kapitalizma. Zasad se još možemo nositi sa situacijom u Hrvatskoj, ali vidjet ćemo dokad – iskrena je Aleksandra.

Podvlačeći godišnju crtu i na pragu nove godine s mislima "na bolje sutra", slažu se Aleksandra i Leopold, dočekat će ovaj Božić u Baranji u svojem domu u Suzi. Proslavit će ga skromno, tiho, kako i priliči, u obiteljskom okruženju. Leopold otkriva da će biti i darova ispod bora.

>> Na plakatima se skinuo do gola: Ovako se gule pošteni poduzetnici

 

Vezani članci

Na plakatima se skinuo do gola: Ovako se gule pošteni poduzetnici



http://www.vecernji.hr/vijesti/opet-bih-se-skinuo-gola-da-pokazem-kako-gule-poduzetnike-clanak-490505

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info