Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

396

PUTA

OD 14.01.2018.

Hrvatski diplomati širom svijeta spiskali na iće i piće 100 milijuna kuna (u zadnjih 10-ak godina)

Podaci o enormnim troškovima hrvatskih veleposlanika u inozemstvu u skupim restoranima, te darivanje i ugošćavanje, posebice od strane bivšeg veleposlanika u Washingtonu, a sada u Vijeću sigurnosti Nevena Jurice, o čemu je “Slobodna” prva pisala, i dalje privlači pozornost javnosti. U uredu Predsjednika jučer nam je potvrđeno da će od MVP-a, nakon što je predsjednik javno zatražio uvid u financijska izvješća, i službeno zatražiti objašnjenje.

I dok Mesić čeka, “Slobodna” donosi podatke koje će predsjednik uskoro dobiti na stol: od siječnja do lipnja ove godine hrvatska veleposlanstva u svijetu su na troškove hrane, pića, ugošćivanja i darivanja potrošila čak šest milijuna i 340 tisuća kuna.

Kontrola troškova

U Zagrebu je Ministarstvo vanjskih poslova u samo prvih šest mjeseci ove godine potrošilo 749 tisuća kuna. U prošloj godini reprezentacija za veleposlanstva i misije je iznosila čak 11 milijuna i 761 tisuću kuna, dok su diplomati u Zagrebu, osobe iz kabineta ministra Jandrokovića, te njihovi gosti pojeli i popili još dodatnih tri milijuna i 117 tisuća kuna.

Ukoliko se zbroje podaci o troškovima reprezentacije u zadnjih 10-tak godina, proizlazi da su djelatnici MVP-a u Zagrebu, te diplomacija u inozemstvu, pojeli, popili, ugostili i darovali najmanje 100 milijuna proračunskih kuna!

Od veleposlanstava najviše troši ono u Washingtonu, posebice u vrijeme dok je u njemu šefovao Jurica koji je u 2007. godini potrošio milijun i 447 tisuća kuna na spizavanje i darove, te kojekakve usluge.

Za usporedbu - stalna misija u Bruxellesu potrošila je 731 tisuću kuna, dok je stalna misija pri UN-u potrošila 655 tisuća kuna. U Ministarstvu ističu da su toliki troškovi u inozemstvu u prvih šest mjeseci ove godine proizašli zbog velike diplomatske aktivnosti. Dodaju i da su u Zagrebu ti troškovi smanjeni.

- Vezano za Vaše pitanje o troškovima reprezentacije napominjemo da su ti troškovi strogo kontrolirani i u uskoj svezi s brojem diplomatskog osoblja te svakodnevnim redovnim i izvanrednim aktivnostima koje imaju - istakao je glasnogovornik MVP-a Mario Dragun, dok Ivan Grdešić, bivši veleposlanik u SAD-u, tvrdi da je to neuvjerljiva obrana Ministarstva.

Grdešić napominje da se “velika diplomatska aktivnost” može postići i bez tih silnih milijuna, jer se ovdje radi o neumjesnom i nepotrebnom trošenju na “iće i piće”.

- Mislim da zemlje u kojima imamo predstavništva s podsmjehom gledaju na takav način dokazivanja, jer diplomatski učinci se ne mjere raskošnošću večera i veličinom rezidencija. Kako poreznim obveznicima objasniti trošenje tih silnih milijuna - kaže Grdešić.

Saša Jadrijević Tomas

29.09.2008.

www.slobodnadalmacija.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info