Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

407

PUTA

OD 14.01.2018.

Europa na struju i biogoriva

Nakon kraćeg natezanja s Italijom, EU napokon kreće sa provođenjem ekoloških mjera kojima se nada utjecati i na velike zagađivače poput Kine i Amerike. Vozit će se na biogoriva i struju.


Još u siječnju Europska komisija predložila je pravilnik da 10% motornog goriva mora do 2020, dolaziti iz obnovljivih izvora. Velik dio naravno, odnosio bi se na biogoriva čime bi se otvorila tržišta u Brazilu i Indoneziji te u nekih članicama EU sa obradivim površinama.

Dogovore su tada stopirali 'zeleni' tvrdnjama kako biogoriva koja potječu iz žitarica i sjemenki utječu na cijene hrane i prisiljavaju poljoprivrednike da proširuju svoja zemljišta, nerijetko krčenjem šuma i isušivanjem močvara (tzv. indirektna prenamjena zemljišta).

Napokon je postignuto 'primirje' kada je definirano da trećina od tih 10% ne bude pogonjena biogorivom, već zamijenjena korištenjem električnih automobila i vlakova.

"Ozbiljno su zaprijetili cilju od 10% biogoriva. Automobili budućnosti će biti električni i inzistirat će se na tome da svi vlakovi u Europi budu električni.", komentirao je za Reuters glavni pregovarač EK, Claude Turmes.

Novi pregovori, odnosno prijedlozi iščekuju se 2010. kada će Komisija ograničiti indirektne prenamjene zemljišta i poticati biogoriva koja nisu prehrambenog porijekla.

Turmes je izrazio nezadovoljstvo sudjelovanjem Italije koja je zatražila revidiranje zakona 2014. zbog kako tvrde aktivisti Greenpeacea, interesa vlastitih energetskih kompanija. Time se kaže Turmes, ugrožava sigurnost budućih investicija i riskira kreiranje tisuće novih poslova.

Prijedlogu su svoju podršku dali Austrija, Cipar i Malta.

Ipak, cilj dogovora o dobivanju 20% energije iz obnovljivih resursa do 2020. je načelno postignut i sada je na zemljama članicama da predlože konkretne načine kako će to postići unutar svojih granica.

Mnoge će se zemlje morati udružiti u izradi energetskih strategija, što su već počele prakticirati Velika Britanija, Poljska i Njemačka, ali i Italija koja cilja na Afriku kako bi se domogla solarne energije.

Izvor: www.net.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info