Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gestalt

Upisao:

gestalt

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1005

PUTA

OD 14.01.2018.

Diplomirala prva riječka grupa geštalt psihoterapeuta

Riječ je o desetero visokoobrazovanih ljudi, sada i gestalt psihoterapetuta - Daliboru Božiću, Maji Hebrilng, Tamari Dukić, Jasminiki Pribanić, Zorici Janković, Vali Ferković-Krapić, Željki Frković fra Krunoslavu Kolariću, Lahorki Jurčić i Veroniki Reljac.

Terapija za kvalitetan i cjelovit život

 

Nakon pet godina edukacije diplomirala je prva riječka gestalt grupa.

Riječ je o desetero visokoobrazovanih ljudi, sada i gestalt psihoterapetuta - Daliboru Božiću, Maji Hebrilng, Tamari Dukić, Jasminiki Pribanić, Zorici Janković, Vali Ferković-Krapić, Željki Frković fra Krunoslavu Kolariću, Lahorki Jurčić i Veroniki Reljac.

Edukacija se provodila pod pokroviteljstvom GPTIM gestalt instituta iz Zadra, a u ispitnom povjerenstvu njihovog diplomskog ispita bili su dr. sc. Ken Evans iz velike Britanije, dr.sc. Lidija Pecotić iz Malte i prof. dr.sc. Đulijano Ljubičić iz Rijeke.

Gestalt terapija, GT, koju je 40-ih godina prošlog stoljeća utemeljio Fritz Perls, kako kaže sveučilišna profesrorica dr. Veronika Reljac koordinatorica prve riječke generacije gestalt grupe, humanistička je dijaloška, fenomenološka i egzistencijalistička. GT je fenomenološka - njezin cilj je svjesnost, a njezina metodologija je metodologija osvješćivanja.

GT je dijaloško-egzistencijalna - bazira se na "ja - ti" odnosu.

Ona je holistička - bazira se na teoriji polja. GT je dobra,. jer za razliku od psihoanalize koja pita: "Što i životu niste dobili pa vam sad nedostaje"?

U biti, ukoliko nismo dobili dovoljno ljubavi, nježnosti i pažnje kao djeca, ide se za onim pozitivnim da se to čovjeku dogradi i da on sada iskusi to što mu treba i da postane kako sama riječ gestalt kaže cjelovit. Svi znamo kako nam nezavršeni poslovi odvlače energiju i pažnju, a pogotovo kada se radi o odnosu s roditeljima, s partnerima, s djecom, s nekim bitnim drugim ljudima u našem životu.

Dakle, potrebno je učiniti nas cjelovitim da bismo kvalitetno i kreativno živjeli.

ukratko tumači dr. Reljac.

Kaže da je gestalt jako kreativan, da su tijekom edukacije dobili veliku količinu teoretskog znanja i jako puno tehnika u ruke: "To odlazi u neku pozadinu, a ostaje kreativnost, mogućnost istraživanja i izražavanja kreativnosti kako bi čovjek vodio kvalitetniji i zadovoljniji život" zaključuje.

Svi koji su GT edukaciju diplomirali prethodno su već završili fakultete humanisitičkih znanosti, a nove će znanja iz GT-a koristiti kako na nekim novim poslovima i projektima tako i u svom sadašnjem poslu, u vrtićima i u školama, na fakultetima, u raznim svajetovalištima, u civilnom sektoru u pomoći žrtvama nasilja, hendikepiranim osobama, u bračnim i partnerskim odnosima, u pomoći pojedinca svih životnih dobi. Isto tako imaju mogućnost inidividualnog i grupnog rada i otvaranja psihoterapiskih studija.

M. Grce
www.novilist.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info