Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

686

PUTA

OD 14.01.2018.

Danas gotovo svi trgovački centri nude popuste u sitne sate

Danas gotovo svi trgovački centri nude popuste u sitne sate
Dodatni popusti i jeftinija hrana i piće Danas gotovo svi trgovački centri nude popuste u sitne sate Ljude privlači ležernost koju nudi noćni šoping pa ne osjećaju pritisak

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Piše: Martina Strukić/VLM
 

Noćni šoping u svijetu počeo je zahvaljujući najvećem modnom magazinu Vogueu koji je, prvo u New Yorku, a poslije i u Londonu, Parizu, Tokiju... počeo organizirati takve manifestacije u suradnji s dizajnerskim imenima, nudeći kupcima novo iskustvo – kupnju izvan radnog vremena po povoljnijim cijenama.

Akcije su magnet

Ubrzo je taj trend, koji je povećao prodaju

Ubrzo je taj trend, koji je povećao prodaju do 30 posto, došao i u Hrvatsku. Prvo u Zagreb, odnosno u gradske trgovačke centre, a zatim i u druge hrvatske gradove, Split, Rijeku, Osijek...

Domaći trgovci nude, bilo u gradu, što organizira magazin Bestshop, ili u trgovačkim centrima, mogućnost kupovanja do ponoći, uz uštede do 70 posto, akcijski vezane kupnje – na primjer dva artikla kupite, a treći dobivate besplatno, dok većina ugostitelja daje većinu ića i pića iz svog asortimana u pola cijene. Prvi noćni šoping u Hrvatskoj bio je pravi bum, izvukao je tisuće ljudi na ulice, kupovalo se nemilice i cijeli je događaj izrastao u društveni događaj.

Međutim, s vremenom su svi trgovci počeli posezati za noćnim šopingom kako bi privukli kupce. Uz trgovačke lance, trendu su se priključile i kuće specijalizirane za prodaju namještaja, primjerice Kika, ili pak one specijalizirane za građevinski materijal, kao što je Bauhaus. Čak su se i mali poduzetnici priklonili trendu i počeli nuditi svoje usluge u noćnim satima. Zagrepčani tako mogu svoje bicikle petkom i subotom servisirati u sitnim satima. Dakako, po povoljnijim cijenama.

Više nema izazova

– Kada je tek stigao kod nas, takav način kupnje bio je zanimljiv jer je bio nešto neviđeno, nudio je drukčije iskustvo. S vremenom, međutim, ljudima više nije toliko privlačno subotom u deset odlaziti u trgovački centar. Glavni razlog odlaska je ušteda, ali, nažalost, danas malotko ima novca za trošenje tako da se i onima koji se odluče za odlazak u noćnu kupnju to uglavnom svede na gledanje izloga i odlazak na piće – kaže sociologinja Žana Derenčin.

Njezino mišljenje ne dijeli 4000 fanova Facebook-stranice Night Shopping koji međusobno izmjenjuju iskustva iz noćne kupnje, najavljuju nove takve projekte i jedni drugima savjetuju što i gdje kupovati.

Između ostalog, kažu, noćni šoping im je užitak jer ne moraju nikamo juriti i ne strahuju da će im se dućani zatvoriti pred nosom.

U blagdansko vrijeme, koje nam je pred vratima, većina trgovaca ponovno je odlučila igrati na kartu noćnog šopinga i to u kombinaciji sa slavnim gostima.

Arena centar slavi rođendan

Ovaj vikend, 3. i 4. studenoga, Arena centar slavi drugi rođendan i u povodu toga nudi brojna iznenađenja za posjetitelje, jeftiniju kupnju u svim dućanima koji će raditi do 24 sata te iznimno, zbog rođendana, i znatne popuste na nove kolekcije. Posjetitelje čekaju i koncerti poznatih pjevača te radionice za djecu.

Westgate mami jeftinim pićem

Shopping centar Westgate vrlo često organizira noćne šopinge, često ih veže uz modne manifestacije, a uvijek u ponudi ima piće i hranu u pola cijene. Popusti koje daju drugi najmoprimci iznose od 20 do čak 70 posto, a za kupnju veću od 200 kuna popust daje i Mercator.

I outlet prigrlio noćna druženja

Fashion Roses, outlet centar u Svetom Križu Začretju, također je u svoju ponudu uvrstio kupnju u sitnim noćnim satima u kojoj na već sniženi asortiman nudi dodatna sniženja, razna događanja na trgu i nastupe animatora. Ovo je jedan od najunosnijih noćnih šopinga.

Bestshop noćni šoping

Jedan dan kada svi gradski dućani rade do ponoći pokazao se novom špicom jer dođu svi koji žele vidjeti i biti viđeni. Kupuje se u elitnijim buticima i druži u gradskim kafićima koji cijelu akciju prate sniženjem pića. Akciju podržava i šoping centar Cvjetni.

Vezani članci
 

 

http://www.vecernji.hr/zivot/danas-gotovo-svi-trgovacki-centri-nude-popuste-sitne-sate-clanak-469847

 
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info