Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

450

PUTA

OD 14.01.2018.

Dan protiv plastičnih vrećica

Prijatelji životinja idućih dana raznim akcijama upozorit će građane na opasnost od plastičnih vrećica za životinje i okoliš, te na nužnost zabrane njihove upotrebe.

Nastavlja se kampanja Udruge Prijatelji životinja, uz potporu udruga Centar za kompost, Eko Kvarner, Eko inicijativa, PCAP International, Plavi svijet, Potrošač, Zelena akcija, Zelena Istra, Zeleni Osijek i drugih za zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj.

Upravo u vrijeme blagdanskih kupovina Prijatelji životinja žele apelirati na građane da koriste svoje višekratne torbe, mrežaste i platnene vrećice, košare i slično, a da u trgovinama odbijaju uzeti besplatne jednokratne plastične vrećice.

Stoga će se idućih dana u više hrvatskih gradova akcijama i informativnim štandovima obilježit 19. prosinca - Dan protiv plastičnih vrećica, s ciljem skretanja pozornosti na opasnost od plastičnih vrećica za životinje i okoliš te na nužnost zabrane njihove distribucije.

Ujedno će svi građani moći potpisati i peticiju za zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj.

Na glavnom zagrebačkom trgu 19. prosinca, u 12 sati 'čudovišta od plastičnih vrećica' dijelit će građanima informativne letke i pozivati na potpisivanje peticije.

Štandovi na kojima će se moći potpisati peticija u Zagrebu bit će postavljeni 19., 20., 22., 23. i 24. prosinca u Varšavskoj ulici kod Trga Petra Preradovića, a peticija će se moći popisati i u drugim hrvatskim gradovima.

'Bag monsteri' prošetat će u isto vrijeme i u subotu, 20. prosinca, kroz zagrebačku špicu.

Na sam Dan protiv plastičnih vrećica u Marmontovoj ulici u Splitu će se simbolično ukrasiti jedno stablo plastičnim vrećicama s početkom u 11 sati.

Kampanji protiv plastičnih vrećica pridružio se i Lush u čijim se trgovinama također može potpisati peticija za zabranu plastičnih vrećica i dobiti informativni letak

Inače svake se godine u svijetu potroši preko 500 milijardi plastičnih vrećica od kojih velika većina na kraju završi u prirodi.

Stotine tisuća životinja umire svake godine jer pojedu odbačene plastične vrećice zamijenivši ih za hranu, ili se zapetljaju u njih. Plastične se vrećice u okolišu raspadaju na manje dijelove i u konačnici u plastičnu prašinu nepoželjnu u prirodi.

Količina recikliranih plastičnih vrećica ekstremno je mala. Samo oko 1 posto vrećica završe na recikliranju.

Recikliranje plastičnih vrećica je neekonomično i teško provedivo. Čak i ako se recikliranje plastičnih vrećica znatno poveća, to ne rješava problem njihove nemilosrdne proizvodnje zbog koje se troše ogromni resursi i otrovne kemikalije.

Do sada je peticiju potpisalo više od 17.000 građana iz čitave Hrvatske i time dalo svoj glas protiv plastičnih vrećica.

Zabranu distribucije plastičnih vrećica već je donijela kineska vlada. San Francisco i Los Angeles također su donijeli takvu odluku, a slične su odluke donesene i u drugim dijelovima svijeta kao što su Južna Afrika, Irska i Izrael.

Izvor: www.net.hr

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

Osvježi podatke

SVIBANJ...

Osvježi podatke

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

Osvježi podatke

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info