Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

389

PUTA

OD 14.01.2018.

Britanac nakon moždanog udara otkrio da zna slikati

Alan, iz Malverna u Worcestershireu, vjeruje kako mu je tijekom operacije 'uključen prekidač' u kreativnom dijelu mozga.
Piše: T.D.
Foto: Sam Furlong
Za većinu ljudi moždani udar i operacija mozga često predstavljaju veliku životnu prekretnicu nakon koje, nažalost, nema oporavka. Međutim, Alan Brown je 'iznimka koja potvrđuje pravilo'.

Taj je 49-godišnji Britanac ne samo uspio preživjeti tešku i kompliciranu 16-satnu operaciju mozga koja je uslijedila nakon moždanog udara, već je tijekom oporavka otkrio novonastali talent slikarstva. Mogao je slikati i crtati baš poput Michelangela.

Alan, iz Malverna u Worcestershireu, vjeruje kako mu je tijekom operacije 'uključen prekidač' u kreativnom dijelu mozga. Sve do (ne)sretnog moždanog udara Alan nije mogao niti crtati ni slikati, a najbolje što je mogao postići s olovkom i papirom bio je obični čovječuljak iz pjesmice 'točka, točka, točkica...'

Otac troje djeca na intenzivnoj se njezi oporavljao dva mjeseca prije nego što je uopće uspio pisati. Upravo je tada otkrio svoj novi talent.



- Iako sam bio izvan životne opasnosti i dalje sam boravio na odjelu intenzivne njege. Kako mi je bilo dosadno, medicinska mi je sestra predložila da počnem crtati - ispričao je Alan.

Medicinska mu je sestra dala olovku, nešto papira i fotografiju njenog psa koju je gotovo savršeno precrtao.

- Pogledala me i upitala jesam li možda umjetnik. Kada sam rekao da ne predložila mi je da krenem na neki tečaj. Od toga trenutka nisam niti jednom zažalio za prošlim stvarima - objašnjava Alan.

Moždani je udar Alana 'uhvatio' nakon što je šest godina patio od užasnih migrena. Liječnici su mu otkrili velik izljev krvi u mozak nakon čega je prevezen na operaciju. Težak operativni zahvat, tijekom kojeg je Alan dva puta umalo preminuo, trajao je 16-sati i uključivao tim od 15 neurokirurga.

- Oporavak od bolesti istaknuo je moju kreativnu stranu. Iako nikada nisam bio u galeriji, sada stvaram umjetnost - priča Alan.

Kako mu je nakon moždanog udara lijeva ruka u potpunosti oduzeta Alan je odlučio otvoriti vlastitu galeriju i njome zarađivati za život
 
 
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info