Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član vajran

Upisao:

vajran

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1102

PUTA

OD 14.01.2018.

BABLEKI, BABLEKI....

BABLEKI, BABLEKI....
NEMA UVODA, NEMA NI KRAJA.... IMA JEDNA RUŽA NA ZRNU PIJESKA I JA ŠTO POSTOJIM.... SVE OKOLO-NAOKOLO.... MORE BABLEKA RADOSNIH....

 

 

 

Eskimi vjerojatno imaju desetine riječi za snijeg kao što i oni koji se bave duhovnošću imaju tisuće riječi za duhovnost, koje vrte li vrte. U krug, uzduž i poprijeko, u smjeru vjetra najčešće. Zamišljanja se pretvaraju u izmišljanja, izmišljanja u istine, istine u bableke, bableki u cvijeće, cvijeće u kukolj, kukolj u ptice, ptice u slonove, slonovi u banane.

 

Tu i tamo, nešto se odvrti i protiv vjetra, iako rijetko. Vrtili ili ne vrtili, zamišljali ili ne zamišljali, istina ili laž, snijeg u eskima pada kao što se i duh spušta na zemlju. Veći dio naših romantičnih duhovnih vrtnji, mitovi su i legende. Nešto za što imamo puno riječi dobija na važnosti. Stvarnost je u stvari jednostavna i nepojmljiva mnogim tim vrtnjama. U svojoj jednostavnosti.

 

Kada nam je nešto važno, tražimo za to riječi kao i svaki eskim što žudi za  snijeom, kao i svaki žedan što traži vodu. A nikako ne možemo znati što nemamo i što to je ako to ne vidimo kod nekoga ili negdje. Što smo vidjeli i kako smo razumijeli, veliko je pitanje. Ne možemo znati kako se to zove dok ne pitamo. A svatko drugačije vidi, drugačije pita, ovi različito odgovaraju, oni različito razumiju. Ima li itko pojma , pitanje je. Vara li osjećaj, isto je pitanje.

 

Tisuće vrtnji za istu stvar. A tada riječi počinju sa oblikovanjem naše percepcije. Percepcija ostaje ista sve dok novo ne dođe izvana, sve dok se sve vrti u krugu. Ili navodno ostaje ista. Navodno zato što je percepcija podložna soljenju i dosoljavanju. A u toj radnji, u tim radnjama, mjere nema. Tu je odstrijel slobodan kao i slobodna volja. Novo stvara novo koje postaje staro, staro je do zla boga kontaminirano. Vremenska distanca čini svoje. Ustari, ona ništa ne čini, čine oni unutar distance.  Ciklusi od ulaza pa vrtnjom do opstanka ili izlaska. Nema kraja, početak se zagubio.  

 

Svaka je percepcija karakteristika određenog kruga. Naša nikako. A od silne vrtnje gubi se orjentacija. Ovaj put smo mi u pitanju. A izgubiti orjentaciju i vrtiti stalno jedno te isto u krug ili pokretati u smjerovima, to znači izgubiti se. U prostoru i vremenu unutar kruga vrtnje. Riječ može biti mutnja i pomutnja. Zbog centrifuge. I zbog bableka.

 

 

 

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info