Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

486

PUTA

UZ „MEETING” NAUČI RAZUMJETI I PRIHVATITI LJUDE DRUGAČIJE OD SEBE

UZ „MEETING” NAUČI RAZUMJETI I PRIHVATITI LJUDE DRUGAČIJE OD SEBE
Super projekt, treba s djecim gledat....

UZ „MEETING” NAUČI RAZUMJETI I PRIHVATITI LJUDE DRUGAČIJE OD SEBE

Foto: Press

Hrvatska radiotelevizija odnedavno je pokrenula projekt pod nazivom Meeting. Riječ je o internetskoj platformi za mlade, kojoj je cilj potaknuti kritičko razmišljanje te smanjiti stereotipizaciju uzrokovanu neznanjem. Na provokativan način, ali bez senzacionalizma, Meeting promovira različitosti nudeći drugačiju perspektivu.

Autori projekta su Maja Fišter i Tomislav Mršić, a format je nastao prema novoj Strategiji razvoja programa za djecu i mlade. U provedbi projekta surađuju i znanstvenice Miranda Novak i Sanja Radić Bursać s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Slušanjem iskustava do razumijevanja i podrške

Projekt se oslanja na znanstvena istraživanja među kojima su ankete glavni pokazatelj generalnog razmišljanja Hrvata o životu pojedinca ili grupa. Rezultati pokazuju da u društvu postoje stereotipi i predrasude koji narušavaju slobodu i sreću pojedinaca. Takve ustaljene pretpostavke uglavnom nisu točne, ali su duboko ukorijenjene u mentalitet Hrvata. Da bismo ih iskorijenili nije dovoljno braniti se idejom individualizma, već je ljudima potrebno pokazati da se u drugačijem stilu života ne krije ništa loše. Što se tiče pretpostavki o osobinama ličnosti, trebali bismo naučiti kontrolirati automatsko mišljenje kada ugledamo osobu, kojeg god ona spola, rase ili seksualnosti bila.

Format projekta temelji se na protagonistima koji hrabro progovaraju o “teškim” temama. Nastoji se prezentirati skup razmišljanja temeljen na iskustvu nepripadanja i popratnim emocijama. Naglasak je na suživotu s ljudima koji odbijaju prihvatiti individualne preferencije i dati pravo na slobodu izbora. Ipak, protagonisti pronalaze načine kako zauzeti svoje mjesto pod suncem.

U prvoj sezoni, Meeting se bavi definiranjem ljubavi te vrstama romantičnih veza. Neke od karakterističnih tema tog područja su suze kod muškaraca, online veze, ljubomora, seks prije braka, seks bez emocija je/nije prevara, prava ljubav moguća je samo u heteroseksualnoj vezi, djevojka je sama kriva za trudnoću, i slično.

Teme se obrađuju kroz videozapise različitog trajanja, tako protagonisti iskreno i otvoreno dijele vlastito stajalište o temi te progovaraju o suočavanju s preprekama na koje su naišli prilikom biranja načina života. Posebnost koja je očita u videozapisima jest autentičnost svakog pojedinca te smirenost u govoru, što mladima, koji se susreću s istim ili sličnim problemima, može uliti samopouzdanje.

Uostalom, svrha projekta i je slaviti, a ne osuđivati razlike. Uz to, važno je promicati međusobno poštovanje, educirati gledatelje o temama koje im nisu svojstvene niti bliske i potaknuti empatiju prema drugom ljudskom biću.

Gdje mogu učiti o različitostima?

Videozapise i druge uratke nastale pod projektom Meeting moguće je pratiti na YouTube kanalu. A oni skloniji skrolanju po društvenim mrežama mogu zapratiti FacebookInstagram i TikTok profil Meetinga.

ziher.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info