Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

455

PUTA

OD 14.01.2018.

U karlovačkom šinteraju dave pse

U karlovačkom skloništu za životinje štede na eutanaziji tako što pse lutalice dave, a taj postupak kao eutanaziju tvrtki CRPK plaćaju gradovi i općine s kojima je sklopila ugovore.
Optužbe su to koje su na pres-konferenciji Udruge PCAP u Karlovcu iznijeli doktor znanosti Dražen Horvat i pijanistica Vlasta Đura iz Zagreba, prozivajući tvrtku koja je na Utinji dobila koncesiju za Sklonište životinja.

Luka Oman, predsjednik zagrebačke udruge Prijatelji životinja, osudio je strahote koje se ponavljaju u Karlovcu. Odgovornim drži Grad jer je koncesiju dao onim istim ljudima koji su strahote činili i ranije, te traži oduzimanje koncesije.

"Grozno je to koliko se toga dogodilo, a da nije stiglo do očiju javnosti. Ali to samo pokazuje da stvarno nije trebala koncesija pasti u ruke upravo onih koji su u javnosti izašli sa strahotama kakve se sad ponavljaju. Mislim da je ovo sada najveća sramota za sam Grad, koji itekako mora paziti gdje mu odlazi novac, a da zapravo mora biti savjestan i prema građanima čiji je novac. Ali ne radi se ovdje samo o novcu već i o životima onih koji ispaštaju zbog grešaka koje se rade i smatramo da sada treba napraviti ono što se trebalo odmah, dakle oduzeti koncesiju i sankcionirati sve one koji ne rade kako treba", kaže Oman.

Tvrde da im je CRPK, tvrtka javnosti poznatija po sramotnom postupanju s napuštenim psima u šinteraju u Mostanju prije nekoliko godina, na ovaj način u Vojniću 9. rujna ubila malog crnog psića Arnija o kojem su brinuli i planirali ga udomiti.

Kada su čuli da je Arni, zajedno s još desetak pasa, mahom štenaca, odvezen, odmah su kontaktirali veterinara iz CRPK-a da ih uputi gdje da dođu po štene. Odgovor koji su dobili bio je zapanjujući.

"Odmah sam nazvao gospodina Brozovića i on mi je u jednom teškom alkoholiziranom stanju petljao kako ne zna jer se dečki nisu javili s terena i neka nazovem za pola sata. Za pola sata gospodin Brozović je nazvao mene i opet počeo petljati, a ja sam ga odmah upitao jeste li ga usmrtili. On je rekao: 'Da, ja sam ga usmrtio'", ispričao je Horvat.

Hovat tvrdi da je pas ubijen 15-ak minuta nakon što je pokupljen iz Vojnića. Dodaje da mu se veterinar potom počeo opravdavati kako je riječ o nesretnom slučaju, te mu ponudio naknadu štete. Čim je njihov telefonski razgovor završio, ubrzo ga je nazvao suvlasnik CRPK-a Vladimir Petrić te pokušao cijelu stvar zataškati.

"Gospodin Petrić mi se strahovito ispričavao i opet kazao da je bio nesretan slučaj i da bi on jako volio mene obeštetiti, a ja samo neka kažem svotu koja je potrebna jer ne bi htjeli da takve neugodnosti dođu u javnost. 'Znadete, to je nesretan slučaj, možemo se dogovoriti o svemu', rekao mi je", tvrdi Horvat.

Da je stigla samo sat vremena prije u Vojnić, gdje joj živi majka, Vlasta Đura spasila bi svog malenog prijatelja. Ovako, nikad ga više nije vidjela. Odmah se raspitala u komunalnoj tvrtki, gdje joj je rečeno da oni nisu naručili skupljanje pasa.

Sumnja da je to učinila ugledna, privatna osoba iz Vojnića, no njegovo ime nije htjela spominjati jer za to, kaže, nema dokaza. Iako u CRPK-u sada tvrde da je pas bio u izuzetno lošem zdravstvenom stanju i da nije mogao biti izliječen, ona je, tvrdi, ipak iznudila priznanje veterinara.

"Usprkos dobrom odgoju, ja ga ne mogu nazvati ni gospodinom ni doktorom Brozovićem. I usprkos savjetu odvjetnika, ja sam ga nazvala 10. rujna. Dakako, bio je u alkoholiziranom stanju. Bez persiranja sam ga upitala zašto je udavio malog, crnog psića Arnija, s ogrlicom protiv buha i na kojem se vidjelo da je njegovan. Pitala sam ga gdje je grob toga psića te sam mu rekla da mu je to posljednja šansa da to kaže. Bez obzira na način na koji sam mu se obraćala, on je rekao: 'Da, ja sam ga zadavio, ali, draga gospođo, znate da se o tome ne smije pričati'", kazala je Đura.

Ni ona ni njen budući suprug Dražen Horvat neće stati na ovome. Traže pravdu ne samo za svoga Arnija već i za sve pse koje je CRPK pokupio s ceste i, umjesto smještanja u skloništu na zakonom zagarantiranih 60 dana, mučki zadavio, a trošak prikazao kao eutanaziju.

O svemu su obavijestili zagrebačku udrugu Suza, koja je angažirala odvjetnika, a uslijedit će i prijava. Prekršili su i zakon i ugovor s Gradom Karlovcem, koji im, čini se, s milijun i dvjesto tisuća kuna kroz četiri godine plaća za davljenje pasa.

"To nema veze s ljudskom humanošću i udomljavanjem životinja, već pohlepom, računicom i poslom odrađenim iz interesa", tvrde.

"Radi se o mučenju životinja iz interesa. Na ovim životinjama, jer ne radi se samo o našoj životinjici, nego i o još pet malih štenaca, a po pričanju i još pet ili šest pasa koje su uhvatili, htjeli su uštedjeti, a zaračunati na sredstvima za eutanaziju i na samom aktu eutanazije, koji se također naplaćuje. Zato su životinje jednostavno zadavili", rekao je Horvat.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, upozoravali su prije nekoliko godina novinari i aktivisti PCAP-a, kada je odlučeno da CRPK opet bude alfa i omega za zbrinjavanje napuštenih pasa.

Međutim upozorenja nitko nije poslušao.

Sklonište u Utinji sada zadovoljava, no čini se da su psi, koji se tamo nalaze, samo krinka za inspekcije i kontrole koje ih često obilaze. Postavlja se pitanje koliko je do sada pasa zadavljeno, a Gradu ispostavljen račun za njihovu navodnu eutanaziju, piše Radio Mrežnica.

Odgovore o poslovanju CRPK-a traže i u PCAP-u. Već su bili na razgovoru u Gradu, no odgovora još nema.


www.Net.hr/vijesti

 

12.09.2008.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info