Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

576

PUTA

OD 14.01.2018.

Putnici sumnjaju da je kapetan trajekta bio pijan ili da je zaspao

Marko Polo toliko je duboko "ušao" u kopno da je probio zid obližnje obiteljske kuće. Vlasnike kuće, obitelj Kovačev, usred noći probudio je zvuk nasukavanja i jako svjetlo s broda.

Trajekt „Marko Polo" brodara Jadrolinije Rijeka odsukat će se s otočića Sita ovisno o vremenskim uvjetima i procjeni stručnjaka (Hrvatskog registra brodova, ronioca i Jadrolinije) koji se nalaze na mjestu nesreće i utvrđuju oštećenja na brodu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na mjestu nesreće nalaze se dva tegljača, te su postavljene brane kao priprema za postupak odsukavanja broda. Također, od jutra su na mjestu nesreće i plovila Lučke kapetanije Šibenik i Zadar.

Inspektori sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obavili su jutros očevid ove pomorske nesreće te su utvrdili da se brod dužine 128,13 metara pramčanim dijelom u dužini od oko 15-ak metara nasukao na obalu uslijed čega je došlo do prodora mora.

Također, inspektori su ispitali zapovjednika broda Zdravka Radića, dežurnog časnika i kormilara nad kojima je obavljen alkotest te upravitelja stroja.

Podsjećamo, do nesreće je došlo noćas oko 2 sata između otoka Žuta i Pašmana u šibenskom arhipelagu, no nitko nije bio ozlijeđen i nema onečišćenja mora.

Oko 10 sati u luku Biograd katamaran „Karolina" Jadrolinije prebacio je svih 41 putnika i 4 člana posade, te su autobusima prevezeni u Rijeku i Split. Ostatak posade od 60 članova nalazi se još na brodu, kao i 18 vozila.

Brod je plovio je na redovnoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija).

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta osnovao je peteročlano Povjerenstvo koje će utvrditi uzroke ove pomorske nesreće.

Prema pisanju portala Index.hr Marko Polo toliko je duboko "ušao" u kopno da je probio zid obližnje obiteljske kuće. Vlasnike kuće, obitelj Kovačev, usred noći probudio je zvuk nasukavanja i jako svjetlo s broda.

"Kapetan ili je zaspao ili je bio pijan"

Po dojavi o nasukavanju na mjesto nesreće su isplovili brodovi Lučke kapetanije Šibenik i šibenske Pomorske policije te brodica Lučke kapetanije Zadar, ali i ronioci koji će utvrditi koliko je brod oštećen. Putnici su ovu noć proveli na Situ, a po njih je otišao katamaran Karolina. Naknadno će se utvrditi razlozi zbog kojih se Marko Polo nasukao na Situ.

Putnici koji su prevezeni u biogradsku luku uglavnom tvrde kako su spavali u trenutku kada se Marko Polo nasukao. Mariji Laus iz Kopra je čak bilo i zanimljivo, jer se tijekom noći sprijateljila sa ostalim putnicima, a posvjedočila je da je čak bilo i pjesme. Jedan od putnika iz Austrije ne može se načuditi da se takav trajekt može nasukati.

" Nije mi jasno je li kapetan zaspao ili je bio pijan jer vrijeme nije bilo tako loše", rekao je putnik koji kaže kako vrlo često putuje brodovima, ali ovako nešto nikad nije doživio pa je šokiran da se trajekt kao što je Marko Polo uopće može nasukati, zbog čega je još sigurniji da je kriv kapetan Zdenko Radić.

24.10.2009.

www.ezadar.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info