Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

511

PUTA

OD 14.01.2018.

'Ništa od nuklearke u Dalmaciji'

Dobra vijest:)

preuzeto sa www.jutarnji.hr

Piše: Marijan DŽAMBO/EPEHA (sd)


ŠIBENIK - Rogozničani i uopće žitelji ovog dijela Dalmacije, osobito turistički radnici, po svoj prilici, nemaju više razloga strahovati od moguće gradnje nuklearke ili neke druge elektrane na lokaciji Turski bok kod Ražnja. Pogotovo ako općina i Županija, kao i javnost i dalje ustraju u svom protivljenju elektrani na toj lokaciji, koja je, inače, u prostornim planovima rezervirana za takve objekte. Ne budu li je htjeli, neće je ni imati.

- Najnovija energetska kriza osvijestila je mnoge, pa HEP više nema nikakvih otpora kod odabira mogućih lokacija za nove elektrane. Pogotovo plinskih. Naprotiv, mnoge sredine se otimaju da baš na njihovom području gradimo takve tvornice struje. Nije uopće upitno da ćemo u Dalmaciji graditi nove kapacitete za proizvodnju električne energije. Možda čak i više. Hoće li to biti u Obrovcu, na području Splita ili, pak, južnije, vidjet ćemo. Naš stručni tim dobio je zadatak da još jednom detaljno pretrese potencijalne lokacije, poslije čega bi se odlučili gdje graditi. Od Vira kao potencijalne lokacije za nuklearku se odustalo. Druge lokacije su i dalje „u igri“, kaže Ivan Mravak, prvi čovjek HEP-a.

Kako sada stvari stoje, najizglednije je da to budu plinske elektrane. Ne samo da im je pogonsko gorivo jeftinije, već i osjetno manje ugrožava okoliš. Njima u prilog ide i gradnja plinovoda u pravcu Dalmacije koji će, po svoj prilici, produžiti dalje prema BiH, te južno preko Crne Gore i Albanije, te tako postati dio novog plinskog pravca za opskrbu Hrvatske U „dalmatinsku“ dionicu država će potrošiti 430 milijuna eura.

- Mnogo je razloga da se sada razmišlja o elektrani na plin. U tom slučaju ne vidim zašto bi Šibensko-kninska županija i Rogoznica bila protiv takve elektrane na Turskom boku. Pogotovo kada će im ona biti stabilan izvor energije za ovdašnje turističko gospodarstvo i njegove vrlo ambiciozne planove. Dovoljno se sjetiti prave turističke katastrofe u Vodicama, ili Murteru do koje je došlo prije nekoliko godina zbog manjka struje, kaže Miljenko Šunić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info