Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1405

PUTA

ISTINA O MUZEJU MAGIJE U ZAGREBU

ISTINA O MUZEJU MAGIJE U ZAGREBU
Muzej Aeropaga s magijskim eksponatima nedavno je posjetio i hrvatski kardinal i nadbiskup metropolit Zagrebačke nadbiskupije Josip Bozanić

Muzej Aeropaga s magijskim eksponatima nedavno je posjetio i hrvatski kardinal i nadbiskup metropolit Zagrebačke nadbiskupije Josip Bozanić

Objavio:T LJ

Novootvoreni Muzej Aeropaga jučer je zvanično otvoren za javnost i to unutar prostorija zvonika franjevačke crkve sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu. Posjetitelji muzeja mogu se informirati o padu u grijeh Adama i Eve, podlom prijevarom Đavla, koji ni dan danas ne prestaje iskrivljavati slike o Bogu, makar na sofisticiranije i perfidnije načine, s Knjigom Otkrivenja i finalnim porazom Đavla kojemu Bezgrešna Djevica gazi glavu u liku Zmije te s mnogim drugim eksponatima.

Muzej Aeropaga nedavno je incognito posjetio i hrvatski kardinal i nadbiskup metropolit Zagrebačke nadbiskupije Josip Bozanić

U središtu Muzeja Aeropaga je voštana lutka talijanske redovnice, sestre Marije Laure Mainetti (1939. – 2000.) koju su ubile tri maloljetnice u čast Sotoni, a papa Franjo ju je baš jučer, 6. lipnja 2021. godine proglasio blaženom, zbog čega je jučer Muzej zvanično i otvoren, navodno, pod njezinom zaštitom.

Časna sestra Marija Laura Mainetti (1939. – 2000.) koju su ubile tri maloljetnice u čast Sotoni

“U postupku je pribavljanje relikvije nove blaženice kojoj preporučamo sve koji su zalutali u okultizam i poganske prakse, jer je ona molila za tri maloljetnice koje su je ubijale, svaka sa šest uboda nožem. Ovo su vrlo ozbiljne stvari na koje treba upozoravati jer su stvarnost, a ne znanstvena fantastika”, izjavio je utemeljitelj muzeja dr. fra Josip Blažević, ravnatelj Centra za međureligijski dijalog Hrvatski Areopag i provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, koji među mnogim teolozima već duže godina slovi kao jedan od najboljih poznavatelja magijskih i okultnih tehnika te novih religijskih pokreta i neopoganstva, a o čemu je održao bezbrojna predavanja i objavio značajnu literaturu upozoravajući kršćane da se klone ovih utjecaja.

Unatoč provjerenom podatku da je Muzej Aeropaga nedavno incognito posjetio i hrvatski kardinal i nadbiskup metropolit Zagrebačke nadbiskupije Josip Bozanić, među mnogim svećenim licima Kaptola postoje i oni koji drže kako takvim magijskim i inim predmetima nije mjesto u crkvenom objektu te nije dobro niti da vjernici budu izloženi takvom postavu. Kršćanstvo odbacuje takve predmete, a dotićni svećenici koji se protive tome upozoravaju vjernike da se drže podalje od magijskih praksi iza kojih, prema katoličkom i kršćanskom nauku, stoji Luciferov i demonski utjecaj te se nikako takve stvari ne bi trebali pokazivati od strane katoličkih svećenika, jer to nije igra.

ISTINA O MUZEJU HRVATSKOG AREOPAGA“Dobronamjerne vjernike i ljude dobe volje, želio bih objektivno informirati s obzirom na senzacionalno izvještavanje nekih medija koji su vijest o otvaranju Muzeja Hrvatski Areopag na Svetoduškom zvoniku u Zagrebu dočekali zlonamjernim komentarima i selektivnim pristupom. I sam sam konsterniran izokretanjem činjenica i njihovim zlonamjernim predstavljanjem koje nije u službi istine, nego stvaranja javnog meteža, osobito izazivanja pomutnje među vjernicima. Istina je potpuno suprotna.

Kao svećenik učestalo susrećem vjernike koji nisu svjesni značenja privjesaka koje nose, od bizarne djeteline s četiri lista do Bracinog trinaestokrakog sunca, ne razumiju u čemu je problem s knjigama od R. Bhyrne – Tajna, Sumrak sage o vampirima S. Meyer, romana vještičarstva o Harry Potteru… . Pitaju kojom se alternativnom tehnikom mogu koristiti, a kojom ne mogu… Traže termine za razgovor i vape za pouzdanim informacijama.„Muzej“ o kojemu je ovdje riječ nije nikakva magijska, okultna ili New age promidžba. Godinama sam upozoravao vjernike na opasnosti od raznih zastranjenja i stranputica, u tu svrhu organizirao razne seminare i simpozije, držao tribine, odgovarao na premnoga pitanja, završio na dva suda s okultistima i iscjeliteljima… I sada da im otvaram muzej?!

Fra Josip Blažević – Uvijek sam vjernike ohrabrivao da se Đavla ne treba plašiti, nego treba prianjati uz Isusa Krista, našega jedinog Spasitelja i Otkupitelja. Neka se Đavao nas plaši, ne mi njega. Ali Đavao traži načine kako zaustaviti njegovo raskrinkavanje. Tako je i sada prouzročio veliku pomutnju i širi laži.Čini li vam se to logičnim? Sličan se medijski linč pokrenuo protiv mene i kada sam prije desetak godina preko Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskog objavio plakat „Znaš li što nosiš?“ na kojemu su bile slike poganskih simbola. Svjestan sam sila zla kojima se izlažem kada istupam i raskrinkavam zlo. „Ne bih bio Kristov sluga“ (Gal 1,10) kada bih šutio ili se prestrašio njihovih prijetnji!Uvijek sam vjernike ohrabrivao da se Đavla ne treba plašiti, nego treba prianjati uz Isusa Krista, našega jedinog Spasitelja i Otkupitelja. Neka se Đavao nas plaši, ne mi njega. Ali Đavao traži načine kako zaustaviti njegovo raskrinkavanje. Tako je i sada prouzročio veliku pomutnju i širi laži.

Muzej Hrvatski Areopag, barem to je točno preneseno u medijima, nema osobite veze s međureligijskim dijalogom. Kao i Areopag u Ateni, na kojemu je sv. Pavao naviještao „nepoznatog Boga“, usred raznih idola, Muzej Hrvatskog Areopaga na Svetoduškom brežuljku čini isto, naviješta Isusa Krista usred idolatrije suvremenog svijeta kojoj su izloženi upravo kršćani. Muzej je u službi naviještanja Isusa Krista i zato mu baš pripada mjesto u zvoniku u koji je postavljen. Muzej započinje izvješćem o padu u grijeh Adama i Eve, podlom prevarom Đavla, koji ni danas ne prestaje iskrivljavati slike o Bogu, makar na sofisticiranije i perfidnije načine. A završava s Knjigom Otkrivenja i finalnim porazom Đavla kojemu Bezgrešna gazi glavu u liku zmije.U središtu Muzeja je lik talijanske redovnice s. Marije Laure Mainetti (1939.-2000.), koju su ubile tri maloljetnice u čast Sotoni, a papa Franjo će ju baš na dan 6. lipnja 2021. proglasiti blaženom, radi čega toga dana i mi otvaramo spomenuti Muzej pod njezinom zaštitom. U postupku je pribavljanje relikvije ove nove blaženice kojoj preporučamo sve one koji su zalutali u okultizam i poganske prakse, jer je ona molila za tri maloljetnice koje su je ubijale, svaka sa 6 uboda nožem. Ovo su vrlo ozbiljne tvari na koje treba upozoravati jer su stvarnost a ne znanstvena fantastika!

Muzej je osmišljen kao temeljiti ispit savjesti protiv prve Božje zapovijedi koju mnogi vjernici u ispovijedi izostavljaju, uvjereni da se o nju nisu ogriješili. Ovaj Muzej je prava galerija grijeha u kojoj se posjetitelj može prepoznati i shvatiti da mnoge stvari s kojima možda koketira, ili ih konzumira, baš i nisu duhovno bezazlene kako se predstavljaju na izvana. Sile zla su stvarnost, i Đavao ima svoje službenike, ali Bog je jači.Poruka Muzeja je snažan poticaj da se kršćanin odvaži krenuti putem kršćanskog savršenstva i odloži svoje idole, talismane i amajlije, baš kao što su to učinili i mnogi prije njega.Dosadašnji posjetitelji otišli su pod dojmom radosne vijesti o Isusu Kristu Spasitelju sa željom da što više ljudi pogleda ovu izložbu, baš zato što je edukativna, o čemu su svoje dojmove zapisali i u knjigu na izlazu.Molio bih sve dobronamjerne i istinoljubive vjernike da ne pomognu Đavlu stvaranjem meteža prije nego sami posjete Muzej i uvjere se o čemu je stvarno riječ. „Istina će vas osloboditi.“ (Iv 8,32)”, obratio se 31. svibnja ove godine Facebook čitateljstvu fra Josip Blažević na Facebook stranici Župe Sv. Antuna Padovanskog.

PROROK THELEME

U prvom dijelu Muzeja Aeropaga izloženi su eksponati iz Afrike, Japana, Tibeta i Narodne Republike Kine, dok su u drugome dijelu muzeja izlošci iz Azije, odnosno Republike Indije i Arapske Republike Egipta i to iz Faraonskih vremena, a najopsežniji prostor posvećen je onima iz Europe, naravno, s naglaskom na našu zemlju.Radi se o ezoterijskim i okultnim iscjeliteljskim tehnikama raširenima također i po Republici Hrvatskoj, poput reikija i bioenergije, trinaestokrakog simbola Sunca Brace sa Srebrnjaka, Bruna Gröninga i Rudolfa Steinera.

U Muzeju Aeropaga se može vidjeti i Sai Babin čarobni pepeo te ayurvedski lijekovi Maharishi Mahesh Yogija, popularna kineska knjiga proricanja I Ching, knjige u Bruceu Lee-ju, makar osobno ne vidim poveznicu između hongkonško-američkog glumca Brucea Leeja, majstora borilačkih vještina, koji je razvio sistem borilačke vještine, odnosno koncept samoobrane “Jeet Kune Do” i magije kao takve, a Magiku da i ne spominjem.

Izložena je kolekcija različitih magijskih poruka, zamotuljaka, uroka i zapisa, također i Astrološki alati, detaljna informacija o Sir Aleisteru Crowleyu, pravim imenom Alexander Edward Crowley, engleskom književniku, okultistu i Astrologu te vrsnom britanskom tajnom agentu u vrijeme Drugog svjetskog rata. Bio je pripadnik nekoliko okultnih organizacija, među njima, djelovao je i kao glavar Reda OT.O., dok ga Crkva i neinformirani tj. neprosvijetljeni smatraju osnivačem modernog sotonizma. Sir Aleister Crowley je utemeljitelj Theleme, filozofskog učenja koje je utemeljio objavom Knjige zakona tj. Liber al vel legis 1904. godine. U tom djelu dao je osnove novog učenja kojeg je primio od strane svog Svetog anđela čuvara – Aiwassa, entitetskog bića koji ga je zadužio da bude prorok Theleme. Oni koji taj Zakon proučavaju i provode nazivaju se Thelemiti.

Temeljni zakon Theleme sadržan je u izreci Do what thou wilt shall be the whole of the law (Čini što ti Volja i to neka ti bude sav Zakon). Sustav Theleme sadrži u sebi ideje preuzete iz okultizma, yoge te Zapadnog i Istočnog misticizma.

U postavi Muzeja Aeropaga također se može vidjeti Vodenjakova, Sotonska i Vampirska biblija, spiritistička Ouija ploča, originalna vještičja kristalna kugla i razni vještičji udžbenici, te mnogo eksponata o Masoneriji: masonske regalije, lente, pregače, obrednici, zatim sarkofag Grofa Dracule i mnogi vampirski te vještičji izlošci, knjige o vještičarstvu i drugi eksponati.

Autor teksta pred regalijama Masona

Najveći broj prikupljenih predmeta je od osoba koje su se njima koristile i vratile se Crkvi, a dio eksponata i literature je fra Josipu Blaževiću proslijedio pokojni fra Zvjezdan Linić, a dio je s fra Josipovih putovanja po svijetu, sajmova ezoterije, itd.

Postava Muzeja Aeropaga je stalna i smještena je na petom katu svetoduškog zvonika u kojem je izloženo preko 500 različitih eksponata magijskog, okultnog i New Age karaktera sa preko 100 tekstualnih kartica s tumačenjima značenja pojedinih eksponata, a postav ima edukatuvnu svrhu kao galerija grijeha protiv prve Božje zapovijedi.

(Theo Ljubić)

hrvatska-danas.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info