Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

584

PUTA

OD 14.01.2018.

Hoće li se eutanazirati 270 napuštenih pasa iz azila na Žarkovici?

Facebook grupa pod nazivom "ZAUSTAVIMO GENOCID NAD DUBROVAČKIM ŽIVOTINJAMA" uputila je javni apel u borbi za spas pasa sa Žarkovice kojima prijeti masovno uspavljivanje.- Bude li u srijedu 11. studenog, na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća, usvojen "Prijedlog odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama" vrlo je izvjesno da će se nad 300-tinjak životinja, iz utočišta na Žarkovici, izvršiti pokolj.
Tu odluku izradili su "stručnjaci" Upravnog odijela za promet i komunalne poslove Grada Dubrovnika a v.d. pročelnica Anita Burić, gradonačelniku Andru Vlahušiću 6. je listopada dostavila taj prijedlog koji je gradonačelnik potpisao te ga je proslijedio Gradskom vijeću na raspravljanje i usvajanje. Predsjednica Gradskoga vijeća, Olga Muratti u neformalnom razgovoru potvrdila  je kako je u dnevni red uvrstila raspravu o toj odluci jer joj je gradonačelnik Vlahušić obećao kako će na sjednici objasniti da se planirana eutanazija odnosi samo na slabe, neizlječivo bolesne, ranjene i stare životinje koje pate.- stoji među ostalim u apelu Facebookove grupe.

Ipak, Facebookovci sumnjaju da će to biti tako te se pozivaju na poziv koji je u video poruci uputio  gradski vijećnik Antun Pravedan, inače predsjednik dubrovačkog HNS-a i jedan od najbližih Vlahušićevih stranačkih  suradnika , kojemu je, kako kaže, gradonačelnik također obećao da se neće eutanazirati svi psi sa Žarkovice. No Pravedan u to ne vjeruje te  poziva kolege gradske vijećnike da ne prihvate predloženu odluku a građane da ih u tome podrže. Bude li ipak usvojena, istiću Facebookovci na http://www.facebook.com/group.php?gid=176904771231&v=walli ta odluka stupa na snagu u roku od 8 dana. Antun Pravedan potvrdio nam je autentičnost video snimke dodajući kako će glasati protiv takve odluke.

- Ona je sukladna Zakonu no kad se donese otvara se mogućnost eutanaziranja pasa iz prihvatilišta na Žarkovici. Razgovarao sam sa gradonačelnikom i on me nije uvjerio da se odluka neće provoditi u potpunosti. Inače, takvu odluku nije željela donijeti ni prošla gradska vlast i meni je neprihvatljivo da se ona pravda nedostatkom sredstava u proračunu, a ona su prošle godine bila u visini pola milijuna kuna. - kaže Antun Pravedan dodajući kako je sa time upoznao i HNS-ovu kandidatkinju za predsjednicu Hrvatske, Vesnu Pusić. - Pitala me jesmo li normalni i naglasila kako je protiv takve odluke. Obećala je da će pokušati pronaći potrebna sredstva za daljnje financiranje azila na Žarkovici. - ističe predsjednik dubrovačkog HNS-a Antun Pravedan.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pojasnio nam je da po nalogu državne veterinarske službe Grad Dubrovnik mora donjeti odluku koja je usklađena sa zakonom. - U toj odluci koja je u skladu sa hrvatskim zakonima i europskim standardima stoji da će se životinja eutanazirati ukoliko se u roku od 60 dana ne udomi. Nemam ništa protiv tih 270 pasa, ali postavlja se pitanje o kolikom broju napuštenih pasa Dubrovnik može brinuti, hoćemo li možda postati kolonija napuštenih životinja i tko će to plaćati. Ove godine iz proračuna je izdvojeino skoro 700.000 kuna, a pse lutalice dovode iz cijele županije jer je prihvatilište na Žarkovici jedino takvo prihvatilište na ovom području. A gdje su sredstva tih ljudi koji dobrovoljno brinu o njima, a radi se o oko milijun kuna! Sasvim sigurno da ukoliko to većina želi, Grad može to financirati ali onda će cijene primjerice vrtića biti veće. Moramo se odlučiti. Prihvaćam svaki bolji prijedlog ali neka mi ponude bolje rješenje, neka podnesu amandmane. Odluku ne moramo donijeti na ovom Gradskom vijeću. To može biti prvo čitanje, možemo raspravljati o tome, ali taj problem moramo rješiti.- poručuje dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. A.H.

07.11.2009.

www.dubrovacki.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info