Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3290

PUTA

OD 14.01.2018.

Fra Mario Knezović: Severina je sotona!

Fra Mario Knezović: Severina je sotona!

 
Fra Mario Knezović, posuški franjevac poznat po svojoj neobičnoj ljubavi prema nogometu, medijima i popularnoj kulturi zbog koje ga neki zovu i 'hercegovačkim Kaćunkom', vrlo je ljutito reagirao na Severinin nastup u majici Gospe Srca Marijina na Hrvatskom radijskom festivalu

Posuški kapelan inače je urednik radiopostaje Mir Međugorje, jednog od najpopularnijih medija među Hrvatima u BiH, koji se proslavio novinskim napisima o tome kako je tri godine čuvao tajnu Tonyja Blaira kada mu je najavio prelazak na katoličanstvo. Svoj angažirani novinarski rad okrunio je znamenitim intervjuom s 'Isusom' Jimom Caviezelom, a na web stranici Frame Posušje povremeno se mogu pročitati i njegovi osvrti na svakodnevne događaje.

Proteklog tjedna tako ga je posebno iznervirao Severinin nastup na HRF-u u Opatiji, na kojemu se pjevačica pojavila u majici Gospe Srca Marijina. Kad čovjek vidi što se dogodilo na Hrvatskome radijskome festivalu, može samo uskliknuti: Idi vraže di te traže!, ljutito piše fra Knezović koji Severinu naziva 'filmskom autoricom vlastita bluda'.

Oblačenje majice s Gospinim likom pokazalo je 'dokle ide sotonska mašta u svom pohodu', a Knezović se posebno čudi što 'javnost ne osuđuje takav sotonski scenarij', u tom kontekstu posebno spominjući Helsinški odbor, Babe i ostale dušobrižnike zaštite ljudskih prava. Nije precizirao jesu li ugrožena njegova ili Gospina prava.

Fra Knezović ipak vidi svjetlo na kraju tunela, jer ima mnogih koji su tu spodobu izviždali na sceni i tako pokazali da je ipak Gospa kraljica Hrvata, a ne nekakva razgolićena zavodnica. Rješenje ovog problema posuški fratar vidi u zabrani koncerata s uvredljivom ikonografijom i bojkotom pjesama od svakog tko drži do sebe i svoje vjere.

Kao zaključak, Knezović nas poziva da ne bacamo bisere pred svinje ma kako te 'svinje' izgledale atraktivno i zavodnički, a Severini poručuje: Sram te bilo i pročitaj Lk 7, 37-50.

Reakcija 'hercegovačkog Kaćunka' još jednom pokazuje da je provokativna strategija promotivne kampanje Severinina novog albuma urodila plodom iako je riječ o prilično zakašnjeloj reciklaži već postojećih koncepata. Sjetimo se, Sinead O'Connor trgala je Papinu sliku još krajem osamdesetih, a Sevkin veliki uzor Madonna ironiziranje katoličke ikonografije provlači kroz cijelu karijeru. No od svih njih, epitet 'sotona' zaradila je jedino Severina.
 
 
 
www.tportal.hr
 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

'Svećenici ne bi trebali vrijeđati žene'