Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

665

PUTA

More detoksicira organizam, ispire sve tegobe i smiruje dušu

More detoksicira organizam, ispire sve tegobe i smiruje dušu
Koliko je more jedinstveno govori podatak da se ne može nadomjestiti niti umjetno proizvesti. Pomaže u liječenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih ozljeda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom življenja poput, živčane napetosti, stresa…daje prevenciju i liječi srčano-žilne bolesti, uklanjanja nečistoće s kože te čisti ten i uspostavlja vlažnost suhe kože.

More detoksicira organizam, ispire sve tegobe i smiruje dušu

‘More ispire sve tegobe’ propovijedao je grčki filozof Platon, ‘vraća zdravlje čovjeku’ tvrdio je grčki pjesnik Euripid. Miris soli i borove šume smiruje dušu, a zvuk valova kao da šapuće na uho i lagano masira tijelo kapljicama vode u zraku.Ono što mnogi ne znaju je da s morskom vodom osim što ‘čistite’ dušu, na prirodan način čistite i tijelo. Tko još ne bi poželio besplatnu detoksikaciju bez puno muke? Upravo to nam daje more. Istočnjačke kulture i Tao terapeuti stoljećima ističu važnost morske vode i morske soli. Obzirom da more ima istu pH kao zdrava krv, sadrži sve bitne minerale i elemente u tragovima kvalitetan je i gotovo besplatan izvor mineralnih hranjivih tvari.

Svakodnevnim boravkom na moru tijelo dobiva rijetke elemente u tragovima koje općenito nedostaju svakodnevnoj suvremenoj ishrani. Svježa morska voda potiče izmjenu minerala i toksina između tijela i vode. Mediteranska klima, vjetar, sunce, aromatično raslinje i prisutnost eteričnih ulja, natrij – klorida, florida i joda…puni čovjeku baterije i oslobađa ga od svakodnevnog stresa. Sitne čestice soli u zraku putuju do najdubljih predjela plućnih alveola. Oligoelementi (elementi u tragovima) i minerali kao magnezij, mangan, kobalt prodiru u organizam iz mora te jačaju prirodni imunitet.

Dnevno ronjenje drugi je dobar način da vaše tijelo dobije ‘slanu’ detoksikacijsku hidroterapiju. Morska voda sadržava sve ljekovite minerale, a elementi čišćenja sadržani su u morskoj soli, i zato morsko kupanje dopušta koži detoksikaciju i obnavljanje. Druga korist od kupanja u otvorenim morskim vodama je da more ima veliko elektromagnetsko energetsko polje, prirodno ponovno puni i uravnotežuje ljudski energetski sustav. To značajno pridonosi procesu obnove te ubrzava čišćenje cijelog ljudskog organizma. Zrak je napunjen negativnim ionima, koji također pomažu detoksikaciji krvi i tkiva i olakšavaju brzo uklanjanje otpada.

Ukoliko želite otići korak dalje, Taoisti preporučuju i svakodnevno konzumiranje milimetarskih količina isključivo čiste morske vode kao prirodnu nadopunu prehrani. Naravno, bocu čiste morske vode morate uzeti iz strogo nezagađenih dijelova mora i treba se držati u hladnjaku. Količine konzumiranja su milimetarske, a obvezno je i razrjeđivanje u čaši čiste vode. Osim toga koliko je morska sol zdrava govori podatak da je svatko od nas bar jednom u životu koristio sprej za nos s morskom otopinom za vlaženje isušene sluznice. Međutim bitno je naglasiti da kupovna sol ne može zamijeniti morsku vodu. Naime, istraživanja su pokazala da kupovna, industrijski oplemenjena sol, koju danas koriste svi u svijetu, više šteti tijelu nego mu pomaže. Kupovna sol lišena je svojih prirodnih minerala i elemenata u tragovima i nema zdrav utjecaj na tijelo.

Koliko je more jedinstveno govori podatak da se ne može nadomjestiti niti umjetno proizvesti. Pomaže u liječenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih ozljeda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom življenja poput, živčane napetosti, stresa…daje prevenciju i liječi srčano-žilne bolesti, uklanjanja nečistoće s kože te čisti ten i uspostavlja vlažnost suhe kože.

Napokon, valovi i struje u moru pažljivo masiraju cijelo tijelo, i besplatno uklanjaju celulit. Iako ste vrlo vjerojatno mnogo puta čuli, voda čini oko 70 posto težine ljudskog tijela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95 posto vode!

Stoga sjetite se stare izreke ‘Zdrav duh u zdravom tijelu’ i otiđite na more, na naše otoke, držite glavu i um podalje od problema i po naputku starogrčkog liječnika Galena (II. st. pr.n.e.) ‘udišite zrak na stijenama o koje se razbijaju morski valovi’.Povijest

Otac medicine Hipokrit među prvima je poučavao ljekoviti učinak mora i morskih krajeva na svojem zavičajnom otoku Kos, na arhipelagu Dodecanesos u Egejskom moru. Legenda kaže da je do te spoznaje došao promatrajući blagotvoran učinak mora na oštećene ruke ribara. Shvatio je da morska voda smanjuje rizik od infekcije i obnavlja stanice te potiče izmjenu minerala i toksina između krvi i vode. Francuski znanstvenik René Quinton posvetio je život proučavanju morske vode, a 1906. g. objavio je knjigu ‘Morska voda, organski medij’, u kojoj govori o kemijskoj sličnost krvne plazme i morske vode. Quintonov kolega Claude Bernard otkrio je da je tijelo sastavljeno od 70 posto vode, a zajednički su proučavali sastav krvi, međustanične tekućine i limfu. Quinton je 1897. došao do zaključka da je ljudski organizam analogan morskoj vodi jer ima jednak sastav minerala. Uostalom, u morskoj vodi su sadržani gotovo svi elementi iz prirode kao što su natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij pa čak i srebro i zlato, a u 1 litri morske vode nalazi se prosječno 35 grama raznih otopljenih soli.

Jod

Jedan od najvažnijih elemenata u tragovima iz mora je Jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dvaju važnih hormona štitnjače koje liječnici u šali često nazivaju ‘bič organizma’. Ti hormoni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u tijelu. Nedostatak joda može brzo dovesti do kroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osjećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do stvaranja guše.

Disanje

Danas svi žive u vrlo stresnoj i negativnoj okolini, izloženi su strahu i napetostima, donošenju životnih odluka i izboru životnog usmjerenja. Stoga ukoliko želite ostvariti puni potencijal detoksikacije na moru, posjetite jedan od tečajeva Divine Energy Parka i kroz jednostavni program naučite pravilno disati, potom na morskoj obali dodatno ozdravite tijelo i um te se oslobodite duboko ukorijenjenih stresova, depresije i toksina.

Autor: Goran Mizdrak i Divine Energy Park
Preuzeto s: udahni.com

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.06.2019. 07:34h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ali ni More više ne more........

  Šta bi to značilo zamijeniti naš Izvorni interes sa jeftinom sentimentalnošču!?

  Ako nas "zavadi pa vladaj" drži tako usamljene u Svemiru onda po onom "ljubite jedni druge kao sebe same" i nebismo bili tako sami?

  Ako proždrljivcima i nije u interesu da mi dođemo do Izvora onda smo i mi njihov izvor?

  Ako oni i jesu naše blago a i mi njihove ovce onda je i ovo zvijerinjak?

  Ako se više nitko ne smije ali se i svi keze onda su i zubi ogledalo duše?

  .....a sve i kad bi htijelo pola nas bi pojelo!

  Mi smo toliko glupi da to povremeno graniči sa genijalnošču???

  Vi nemate pojma jer ste sve krivo pojmili??

  Oni nas drže za budale jer im nemajuči prava dajemo za pravo?

  Ja zaista neznam zašto neznam iako ili i jesam a nisam!

  Ti čoviječe i ne postojiš bez čoviječnosti......

  On-a-o iz vode su izašli i u vodu če se vratiti a u međuvremenu bijaše "hadvao".

  P.S:Riba koja je u moru ali i nezna da je u Oceanu je zapravo čovijek koji od svoje nacionalne države ne vidi da je Zemlja ok(r)ugla.

  Kada su mudraci spalili Giordana Bruna tada bi to sada bilo kao da je neko usred svoje umotvorevine a neki i usred Vječnosti.

  Šveđanin koji je istorturisan u RS-u sada znade da se RS policija ogleda u Bošnjačkoj i Hrvatskoj policiji a da je to i prilično južnije od Švedske policije koja ima Norveško - Finsko okruženje iliti i signalizaciju.

  I onda svi žele živjeti od Turizma ali mi zapravo želimo maksimalno profitirati sa što manje ulaganja pa če u tom smislu biti i sve više razbojstava i ubojstava tijekom sezone parenja.

  Kad nam netko dođe u goste red bi bio da nam se divi i iskazuje ljubav a ne da nam popuje osim ako nije i kao Doma.

  Neobično je to kako mi sve prvo isparceliramo a onda od tih komadiča pokušavamo sastaviti Cijelinu..... ili smo i isfragmentirani pa pravimo robote na sliku svoju a po Gospodaru našemu?!

  Ali ako jedna Naša odluka može promijeniti čitavu našu stvarnost..... onda se trebamo zapitati i koristimo li mi Superračunalo ili ono koristi nas tako što ubacuje otrove u naš Organizam a mi za uzvrat "orgazmiramo" u Eteričnom:.

 • 22.06.2019. 08:00h

  Član emilio-iiMerlin0

  Detoksikacija organizma......

  .....u Moru mora imati za cilj Organizam koji če da postane Svijestan OCEANA Svijesti jer inače nam može bili i Lijepo a i bez Duše !?

  *»Kad jednom progledaš i vidiš, onda ti više ništa
  na svetu nije poznato. Sve je novo. Sve što se dešava,
  nije se desilo nikada ranije. Svet je neverovatan!«

  »Ništa više ne poznaješ. Sve u što gledaš rastače
  se u ništavilo.
  »Da li predmeti iščezavaju? Kako prelaze u ništavilo?

  »Ne iščezavaju. Ne gube se, ako si na to mislio;
  prosto nisu više ništa, iako su i dalje tu.«

  Desna strana, nazvao ju je
  tonal, obuhvaća sve što intelekt može pojmiti.
  Lijeva strana, nazvana nagual, područje je
  neopisivih obilježja: područje koje je nemoguće
  obuhvatiti riječima. Lijeva strana je shvaćena
  ako se uopće radi o razumu, sa čitavim tijelom;
  otuda njen otpor prema konceptualizaciji.

  Željeni je rezultat ono što su stari nazivali zaustavljanjem svijeta,trenutak kada sve oko nas prestaje biti ono što je oduvijek bilo.«
  »Taj je trenutak  povratak istinskoj prirodi čovjeka«. »Stari su to također nazivali potpunom slobodom.
  To je trenutak kada čovjek rob postaje čovjek slobodno biće,sposobno za pothvate opažanja koji nadilaze našu linearnu maštu.« to je trenutak u kojemu spoznaja prestaje biti sila koja, uobičajenom primjenom i ponavljanjem, određuje prirodu svijeta.*

  Dakle ako usporedimo naše današnje i komercijalizovano/plastificirano More sa nekim Duhovnim praksama.......... ili i pođemo od "Flaširane Vode"?!

  Postoji nešto što kao da nas Centripetalno uvrče....... a mogle bi to za početak biti i riječi koje pripada ju svijetu Oblika i ne mogu iskazati Bezoblično   "!O'o?"

 • 22.06.2019. 08:11h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ali zaboga zašto bi To......

  ......bilo toliko i zastrašujuče ako je i pročiščavajuče?

  Tojest bismo se mogli i utopiti ako pođemo od onoga "koliko smijeha toliko i plača"?

  *pravilo postupanja sa ovom vrstom prakse je unutrašnja tišina i kvalitet tišine neophodan za nešto tako strašno kao što je “zaustavljanje sveta” može doći jedino u direktnom dodiru sa velikom istinom našeg postojanja: da smo svi mi na putu da umrem*

  Odnosno odakle nam one mudrolije da:Riba smrdi od glave,riba ribi grize rep i veča riba jede manju ribu..... nego iz "čamca za spašavanje"!?

SADRŽAJ UPISAO

Član JosipJankovicMerlin10 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana josipjankovic dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav

  24.01.2020. 07:43h
 • Član vanessavanessa

  ☕️♥♫♥ ☕️♥♫♥ ☕️♥♫♥☕️puseeee

  23.01.2020. 16:59h
 • Član vanessavanessa

  *♥**♥**♥**♥**♥**♥*svima; kasno palim,)))))), ali upalim ;)))))))

  23.01.2020. 16:47h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijep i sretan dan vam želim. Lp

  22.01.2020. 06:22h
 • Član iridairida

  Mirjana*♥*

  20.01.2020. 20:10h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobra večer svima !

  19.01.2020. 21:05h
 • Član iridairida

  neka ti bude na korist*♥*

  17.01.2020. 15:16h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info