Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

736

PUTA

OD 14.01.2018.

Top 22 duhovna termina koja biste trebali znati

Top 22 duhovna termina koja biste trebali znati
Svi ovi termini su dio razloga zbog kojeg smo se utjelovili i shvaćanje značenja svakog od njih je esencijalno.

 

Top 22 duhovna termina koja biste trebali znati

Kako se osoba uspinje po ljestvici duhovnog napretka u svom životu, postoje određeni termini koji opisuju različite faze razvoja. Kako bi maksimizirali prilike u ovom životu, postoji barem 22 važna duhovna termina koja bi trebali znati.

Svi ovi termini su dio razloga zbog kojeg smo se utjelovili i shvaćanje značenja svakog od njih je esencijalno.

U nastavku je top 22 spiritualna termina koja biste trebali znati:

1. Buđenje

Buđenje je shvaćanje da ste duša, nešto puno više od samog fizičkog tijela i da ste ovdje kako bi postigli više od toga da budete samo rob sistema. Počeli ste shvaćati tko ste i što ste došli postići u ovom životu.

2. Vibracija

Sva materija je energija. Atomi su elektroni koji osciliraju naprijed i nazad na određenoj frekvenciji. Mjera brzine ove frekvencije je poznata pod nazivom gustoća vibriranja. Budimo se u odnosu na potrebu da uzdignemo svoju vibraciju iz niske u visoku punu univerzalne ljubavi, samilosti i prosvjetljenja.

3. Duša

Duša smo vječni i pravi mi. U izvornom stanju smo ujedinjeni u ljubavi sa Svevišnjom Božanskom Osobom u duhovnom, antimaterijalnom svijetu, mi smo duhovna osobnost u duhovnom tijelu punom znanja, vječnosti i blaženstva. Mi uživamo kao djelić Boga.

Ovo materijalno tijelo posjedujemo dok izabiremo slobodnom voljom postojati u iluziji materijalnog svijeta (maya) radi stjecanja određenih iskustava. Mijenjamo materijalna tijela po zakonu karme dok ne dostignemo prosvjetljenje i vratimo se nazad Bogu u duhovnom “tijelu” (sanskrt: sac-cid-ananda). Mi nismo tijelo, ni um, ni emocije, ni inteligencija, ni ego. Mi ih samo koristimo. Oni su dio suptilne, fine materije. Duša nije u nama već je bolje reći da je materijalno tijelo oko nas. Duša je besmrtna i njena energija se može vidjeti oko fizičkog tijela u vidu aure. Duša ima osobnost koja nastavlja postojati nakon „smrti“ fizičkog tijela. Oslobođeni se ne utapamo u masi bijelog svjetla već imamo čistu, duhovnu osobnost i duhovno tijelo s duhovnim osjetilima, imamo razmjene pune ljubavi s Bogom i drugim dušama.

Svrha vaše duše je povratak, prosvjetljenje, samospoznaja, slobodnom voljom ponovo otkrivena ljubav prema Bogu. Takva duša više nikada ne pada u materijalni svijet.

4. Nad duša

Više sebstvo, Paramatma ili Nad duša je lokalizirani aspekt Izvora odmah pokraj vaše duše koji služi kao svjedok, glas intuicije, prijatelj…  On je veza između vaše duše i ostalih duša te vaš osobni aspekt Boga. Otkrivanje kako komunicirati s vašim višim sebstvom kao vodičem je ključno u procesu duhovnog buđenja. Ići u skladu s time je metoda napretka. Istina i odgovori na bilo koje pitanje se mogu pronaći u vašem višem sebstvu i to je vitalni dio pronicljivosti.

5. Stvoritelj

Stvoritelj je termin koji se koristi kako bi se opisalo „sve što jest“, Apsolutna Istina. On je prvobitni Izvor energije koji je sve. U Njemu postoje 3 glavne energije: duhovna energija, materijalna energija i granična energija (duše – mogu prebivati u materijalnom i duhovnom svijetu). Duše su sitni djelić njega, imaju njegove odlike u kvaliteti ali ne i u kvantiteti.

Izvor se odražava u 3 aspekta: Izvorno Biće – Božanska Osoba, lokalizirani aspekt – Nad duša i Brahman (duhovna energija, duhovna svjetlost na kojoj sve postojanje počiva).

6. Dimenzije

Dimenzija je specifična frekvencija vibracije. Sve dimenzije su povezane i preklapaju se međusobno i sve dimenzije su međuzavisne jedna o drugoj, što opisuje termin multidimenzionalno. Postoje mnoge razine između svake dimenzije.

7. Mračna noć duše

Termin – mračna noć duše se koristi kako bi se opisao proces pročišćenja od loše karme i razjašnjavanja koji uključuje suočavanje s vašim mračnim sebstvom. Vaše mračno sebstvo je aspekt koji nosi mračna ili niža vibracijska iskustva. U ovoj fazi se čini da sve ide naopako i da su vas vaši vodiči napustili.

To je ono što potiče na propitivanje svega i vodi rješavanju problema. Jednom kada izronite iz ove mračne noći duše, pogledat ćete unatrag na nju kao na blagoslov, osjećajući se lakše i bistrije nego ikad ranije.

8. Duhovni vodiči

Postoje bića na „drugoj strani“ koja paze na nas, štite nas, pomažu i savjetuju kroz ovo zemaljsko putovanje koje smo odabrali. Uz duhovne vodiče na Zemlji, i ovo su naši duhovni vodiči. Zadatak duhovnog vodiča, gurua je da nas bodri, ohrabruje, gura, podupire, savjetuje i vodi nas na našem životnom putu.

Duhovni vodiči vam šalju poruke, često kroz vašu podsvijest. Ono što ste oduvijek smatrali instinktima ili vašom svijesti ili neuobičajeno živopisnim snovima su zapravo poruke vaših duhovnih vodiča. Duhovni vodiči i svi drugi transcendentni duhovi su ili muški ili ženski.

Duhovni vodiči su uvijek spremni i čekaju vas da ih kontaktirate ali se ne mogu miješati drukčije zbog Zakona slobodne volje. Najintimniji od ovih savjetnika pomažu nam osmisliti i preispitati skicu sebe i uz nas su pri svakom koraku od inkarnacije do „smrti“. Osim ovih posvećenih vodiča, imamo i druge vodiče koji dolaze i odlaze ovisno o njihovom polju specijalnosti u savjetovanju.

Svatko od nas bi trebao imati duhovnog vodiča – nekoga s kime smo bili vrlo bliski i kome vjerujemo svom dušom.

9. Slobodna volja

Mi postojimo u svemiru slobodne volje. Bog je čista ljubav, ne sili na ljubav. On nam podaruje izbor da li da ga volimo ili ne. Moć slobodne volje. Univerzalni zakon nam omogućava snagu i odgovornost da odaberemo kako ćemo definirati i percepirati našu stvarnost. Slobodna volja je odgovorna za puštanje tame na planet i time kroz svemir, budući da je Stvoritelj dao svim dušama mogućnost da stvore što god požele.

Najveća ironija izbora slobodne volje da bude nešto drugo osim svjetla/ljubavi je prijetnja uništavanja iskustva življenja slobodne volje.

10. Univerzalni zakon

Skup smjernica dogovorenih u određenom svemiru koje vode dušu kroz najviše staze uključenosti. To je ono što definira evoluciju i postojanje kako se krećemo prema višoj svijesti.

11. Utjelovljenje (Inkarnacija)

Čin kojim duša ulazi u fizičko tijelo. Duša dolazi u zametak u majčinoj utrobi. Kada se duša inkarnira na ovaj način riskira da se ne sjeća da je vezana sa stvoriteljem. Svrha reinkarnacije je da se duši pruži prilika za evoluciju. Međutim, inkarnirajući se, osoba može zapeti na kotaču karme.

12. Uspinjanje

Uspinjanje je izraz koji se koristi kako bi se opisalo kretanje iz niže vibracije svijesti u višu svijest. To uključuje potvrdu da stojite u svojoj punoj snazi onoga što jeste dok sudjelujete u stvaranju iluzije razdvojenosti dok postojite u višem vibracijskom stanju ljubavi.

Uspinjanje je prepoznavanje onoga što jeste i spajanje s aspektom sebe kroz povećanje vaše svijesti kroz vibraciju. Za neke ljude je glavna svrha ovog života uspeti se.

13. Svrha određenog života

Mnogo zadataka može biti uključeno u životnu svrhu jednog života što vode do većeg zadatka ako su svi drugi zadaci obavljeni. Može postojati nekoliko zadataka buđenja i iscjeljenja i ako su svi oni uspješno izvršeni, krajnji rezultat može biti uspinjanje.

Ukoliko osoba ne ispuni životnu svrhu obično se reinkarnira kako bi pokušala ponovo. Razumijevanje životne svrhe pojedinca je jednostavnije nego što većina ljudi misli jer je to najčešće ono u čemu najviše uživaju u životu.

14. Karma

Newtonov zakon kaže da za svaku akciju mora postojati jednaka ili suprotna reakcija. Kada se inkarniramo – utjelovljujemo u fizičko tijelo i živimo ispod vela zaboravnosti, možemo se zaplesti u lošu karmu ako se ne odnosimo prema drugima s istom pažnjom i ljubavlju s kojima se odnosimo prema sebi. U tom slučaju se inkarniramo i inkarniramo iznova u ovoj školi života kako bi na kraju naučili zlatno pravilo.

Ovo se naziva kotač karme (samsara) i kako dolazimo do kraja ciklusa reinkarnacije, transformacija karme u ovom životu je najčešće glavna životna svrha za većinu ljudi. I dobra i loša karma vezuju za materiju. Dobra donosi materijalno uživanje, a loša materijalnu patnju. Cilj je djelovati transcendentalno (duhovno), bez materijalnih želja kako bi se oslobodili sve karme. To se postiže duhovnim aktivnostima koje ne vezuju.

Srećom imamo Univerzalni zakon mudrosti koji nam pomaže izvršiti ovaj zadatak tako što nam omogućava pristup cjelokupnoj akumuliranoj mudrosti koju smo skupili kroz sve naše živote. Jedno od najvažnijih alata ovog zakona jest praštanje, koje zaustavlja obrazac ponavljanja i tako neutralizira karmu.

15. Čakra

Riječ čakra je sanskrtska riječ za vrtlog ili kotač. Čakre su energetski centri unutar našeg fizičkog tijela. Postoji sedam glavnih čakri između krunske čakre na vrhu glave do korijenske čakre na dnu kičme.

Postoji uz to mnogo malih čakri koje reguliraju energiju u tijelu.  Svaka od sedam čakri odgovara velikoj endokrinoj žlijezdi u tijelu i svaka od njih kontrolira specifična fizička područja i funkcije.

16. Meditacija, mantra

Jedno od najmoćnijih duhovnih sredstava. Meditacija je ritual koji stvara stanje u kojem je tijelo svjesno opušteno a um je sposoban postati miran i fokusiran. Priprema za meditaciju uključuje povezivanje sa zemljom, duboko disanje i molbu za duhovno vodstvo i zaštitu.

Cilj meditacije je utišati razmišljanje lijeve strane mozga kako bi omogućili informacijama desne strane iz vašeg višeg vibracijskog aspekta da vam donese bistrinu u život. Drugi cilj meditacije može biti konverzacija putem telepatije s drugim duhovima ili vodičima. Meditacija se također može koristiti za čišćenje negativnih energija i za dovođenje veće količine svjetla u tijelo.

Najviši vid meditacije za ovo doba je kontakt s Bogom kroz duhovnu zvučnu vibraciju – mantru.

17. Aura

Aura je energetsko polje koje je dio živog bića. Vaša unutrašnja aura je odraz vašeg duhovnog zdravlja, a vaša vanjska aura je vaše svijetleće energetsko polje. Obe aure zrače iz vaše kože prema vani.

Vaša unutarnja aura će se širiti otprilike od 6 do 12 inča (15 do 30 centimetara) iz vašeg tijela dok će se vaša vanjska aura protezati nekoliko stopa od vašeg tijela. Ovisno o tome u kakvom ste trenutno emocionalnom stanju, vaša aura će se transformirati u boju koja odgovara toj emociji.

S vježbom, osoba može vidjeti auru druge osobe kako bi identificirala neuravnoteženu energiju unutar tijela. Slabo polje aure može učiniti da se osoba osjeća iscrpljeno i dobra je duhovna praksa održavati auru zaštićenom i jakom.

18. Duhovna zaštita/Čišćenje

Naši duhovni vodiči mogu pružiti duhovnu zaštitu od miješanja u naše energetsko polje kako napredujemo na našem putu prema višem vibracijskom načinu postojanja. Dio procesa učenja u ovom životu uključuje biti podložan niskim vibracijama kako bi naučili identificirati, preobraziti i očistiti niže energije koje mogu postojati u polju naše aure.

Ove energije su možda bile dio našeg prošlog života koje smo ponijeli u idući život, a ne mogu se ponijeti u petu dimenziju ili mogu biti entiteti koji se mogu poput uljeza ušuljati kroz pukotine u polje aure.

Čišćenje tih energija je nužno kako bi se pomakli u vibraciju ljubavi. Jednom kada su očišćene, molba za zaštitu od drugih energija niže vibracije i entiteta pomaže u nastavljanju podizanja vibracije osobe.

Usmjerena meditacija čišćenja je jedan način za čišćenje i zaštitu. Voda je izvrsno sredstvo za čišćenje kada se unosi s ljubavlju i namjerom, a morska sol i kupanje sa sodom mogu također pomoći u čišćenju. Kristali su također odličan način za čišćenje i zaštitu jer mogu apsorbirati i pretvarati energiju.

Mantra i molitva su ipak najjača sredstva.

19. Oprost

Oprost je čin dobrote kojim možemo doprijeti do sebe ili drugoga u procesu iscjeljenja. Oprost je također važan dio pretvaranja karme između drugih duša. Ho’oponopono je stari Havajski način opraštanja koji se koristio za ispravljanje stvari koje su krenule u pogrešnom smjeru u životu osobe.

Oprost se može postići ili licem u lice, kroz nečujnu misao i namjeru ili pisanjem pisma i njegovim paljenjem kao ritualom. Opraštanje sebi je način ljubavi prema sebi na visokoj vibraciji i važno je u duhovnom uspinjanju.

20. Ljubav/Ljubav prema sebi

Ljubav je najviše vibracijsko postignuće. Ljubav je sve što postoji, doslovno, jer je to vibracija našeg Stvoritelja. Ljubav prema sebi je važan dio iscjeljenja zapelih energija kako se pomičemo prema prosvjetljenju.

Kako je definirano Zakonom privlačnosti, kada volite sebe otvarate se mogućnosti primanja ljubavi. Primanjem ljubavi u mogućnosti smo postojati u vibraciji ljubavi.

21. Zahvalnost

Na duhovnom putu, zahvalnost ide pod ruku s privlačenjem obilja. Svatko bi trebao izraziti zahvalnost za obilje i lekcije prilika koje prima u životu. Zahvalnost je jedna od najviših vibracijskih čini ljubavi koje osoba može iskazati. Zahvalnost se može postići namjerom i molitvom, a najbolje je kada je izrečena.

22. Iskustvo blizu smrti/Preispitivanje života

Iskustvo blizu smrti (IBS, engleski: NDE – Near Death Experience) se može pojaviti kada duša napusti tijelo i pređe na drugu stranu, a zatim se vrati u tijelo. Priče o iskustvu blizu smrti su korisne u shvaćanju da naše duše ne umiru sa smrću fizičkog tijela i da smo duše koji prolaze ljudsko iskustvo. Ovo pomaže ljudima prebroditi strah od smrti što je važan aspekt duhovnog napretka.

Ljudi koji su iskusili iskustvo blizu smrti često govore o preispitivanju života koje izgleda kao film o svemu što se dogodilo u njihovom životu. Ovo nas dovodi do shvaćanja da je sve što radimo važno u našem životu i da je zapisano u našima zapisima. Mi smo svjedoci tijekom preispitivanja života i dio duhovne mudrosti uključuje shvaćanje da se možemo pokajati za naše postupke zahvaljujući iskustvima blizu smrti koji su objasnili preispitivanje života.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  meni srce živnulo kad sam vidjela...:)

  05.08.2021. 20:50h
 • Član Luce malaLuce mala

  Već tri priče za temu mjeseca! Sjajno! Radujem se i ostalim pričama koje će tek stići... :)

  05.08.2021. 17:57h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav svima. Lp

  04.08.2021. 18:39h
 • Član iridairida

  Ehej Božice, dobro nam došla natrag...!

  04.08.2021. 12:34h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin. Lp

  04.08.2021. 07:17h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin. Lp

  04.08.2021. 07:17h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bglavac...prijatan odmor.

  28.07.2021. 22:24h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info