Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

579

PUTA

OD 14.01.2018.

Ljekovitost blagoslivljanja

Ljekovitost blagoslivljanja
Svaki blagoslov, kojeg pošaljete u univerzum, je poput zvijezde koja negdje zasja.

 

 

 

Ljekovitost blagoslivljanja

                                                                                                                        Pierre Pradervand

 

Blagoslivljanje se temelji na duhovnim zakonima, koje svatko od nas može sam za sebe otkriti, kako bi mu život bio bolji i ispunjeniji. Ti su zakoni isto tako precizni i djelotvorni kao i zakoni fizičkog svijeta. Prakticiranjem blagoslivljanja počinjete živjeti u skladu s univerzalnim duhovnim zakonima. Od tog trenutka vas očekuju neopisive nagrade: stalna radost, osjećaj obnavljanja i unutrašnjeg mira.

„Istina se nalazi u tišini između riječi. Ona se shvaća i doživljava srcem.“

                                                                                                                 Leteći Orao

Najvažnija dimenzija blagoslivljanja je iskrenost, koja mora dolaziti iz srca. To je snaga koja podiže, liječi i dovodi do pretvorbe.

Blagoslivljati znači, bez ikakvih uvjeta i iz dubine srca željeti bezgranično dobro ljudima i događajima. Blagoslivljati znači, posvećivati, poštovati i s divljenjem promatrati sve darove Stvoritelja. Blagoslivljati znači, nekome priskrbiti božansku zaštitu, sa zahvalnošću se zauzimati za njega, poslati mu sreću, iako mi sami nismo uzročnici tih stvari, nego samo radosni svjedoci životnog preobilja. Blagoslivljati sve i svakoga bez razlike, to je najčišći oblik darivanja, izražaj bezuvjetne ljubavi, jer oni koje blagoslovite neće nikada doznati od kuda dolazi iznenadna sunčeva zraka koja se probila kroz sive oblake njihovog neba, i vi ćete tek rijetko imati priliku doživjeti sunce u životu tih ljudi.

Ako nešto u vašem životu krene potpuno pogrešno, ako neki neočekivani događaj sruši sve vaše planove – a vi se zbog toga uzbudite – blagoslovite to. Jer tada život pred vas donosi lekciju, i upravo događaj koji vam se čini neželjenim, sami ste proizveli, kako bi naučili lekciju protiv koje bi se možda borili, da je niste blagoslovili.

Blagoslivljati znači, priznavati sveprisutnu univerzalnu ljepotu, koja ostaje skrivena fizičkim očima. To znači aktiviranje zakona privlačenja, koji vam iz najudaljenijeg kutka svemira u vaš život donosi upravo ono, što trebate doživjeti i čemu ćete se radovati.

Nije moguće istovremeno blagoslivljati i osuđivati. Držite se, dakle, čvrsto želje za blagoslivljanjem u obliku duboke, svete, naglašene misli. Tada ćete stvarno postati mirotvorcem, i jednog ćete dana moći svuda vidjeti lik Božji. Naravno, pritom nemojte zaboraviti blagosloviti savršeno, čudesno biće koje ste vi sami.

Blagoslivljanje je jednostavan put, ako želite razviti stalno centriranu svijest. Osim toga, to je sredstvo pomoću kojeg možete postići da vaša ljubav raste, i da izbjegnete donošenje sudova. Ako blagoslivljate potpunu sreću i istinski integritet svih ljudi koje susrećete, a da ni najmanje ne brinete o njihovom vanjskom izgledu, podrijetlu, društvenom položaju, spolu ili bilo čemu sličnom, ako im samo iz dubine srca želite najbolje, vašem srcu neće biti moguće da se ne proširi. Iz male komore, pretvorit će se u hram bez zidova.

 

„Blagoslivljanje nije tehnika koju primjenjujemo, već je to prisutnost, koju utjelovljujemo. To nije čin kojeg na nekom ili nečem izvršavamo, već odnos koji uspostavljamo s njima, a koji nas sve osposobljava da budemo dobrodošli u jednom svijetu, u kojem ne postoje nikakve prepreke.“

                                                                David Spangler: Blessing – The Art and the Practice

On dodaje da blagoslov može imati mnogo oblika. On može biti zagrljaj, vibracija nečijeg glasa, jedna riječ ili jedan pogled. Ono što sve te stvari čini blagoslovom, to je duh, kojeg u te stvari unosimo ili s kojim to činimo.

Na svojoj najdubljoj razini, blagoslivljanje ukazuje na smisao za svetost. To je osjećaj da postoji skriveno obilje, koje je na raspolaganju onome, tko mu se uz pomoć tog čina otvara. To je nevidljiva moć, koja pruža zaštitu i čini cjelovitim.

Za mnoge ljude, koncept duhovnih zakona ima negativan i nasilan prizvuk („Ti ne smiješ...“). Oni se uvijek povezuju s mogućim kažnjavanjem. Praksa pokazuje, da čovječanstvo u polaganom i individualnom procesu uči, da je jedina kazna koju možemo doživjeti , samoproizvedena patnja, a koja nastaje zbog nepoštivanja duhovnih zakona, koji postoje samo u svrhu naše sreće i naše slobode. Promatrano iz tog aspekta, duhovni zakoni uključuju vodstvo i podršku. Oni nam pomažu u trenucima slabosti ili nedoumice. Oni su najvjerniji i najljubazniji pratioci našeg razvoja: to su odskočne daske pomoću kojih možemo doseći  jednu uzvišeniju viziju.

 

Blagoslovite novi dan prilikom buđenja, jer on je već prepun neviđenih dobrih stvari, koje će vaš blagoslov privući: blagosloviti novi dan znači, odati priznanje bezgraničnom Dobru koje se nalazi u materiji univerzuma, i koje čeka sve i svakoga.

„Sviće samo onaj dan, za kojeg smo budni.“

                                                               Henry David Thoreau

Jednu od najkraćih i najsnažnijih izjava o Zakonu o pozitivnim očekivanjima, naći ćemo u Isusovim riječima: „Zato vam kažem: što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili, i bit će vam.“ (Marko, 11, 24.) Ovdje se molitva ne opisuje kao moljakanje pred jednim ćudljivim i distanciranim božanstvom, čija je reakcija slučajna ili nesigurna. Umjesto toga, molitva se opisuje kao aktiviranje univerzalnog principa beskonačnog Dobra, čija manifestacija ovisi o častoći naših motiva i inteligentnom shvaćanju tog zakona.

 

Dobro je sveprisutno. Što više učimo otvarati svoj duh, svoju svijest, tim se više dobra manifestira u našem životu. Univerzum je mjesto bezgraničnog obilja za sve i u svim vremenima. Po naravi stvari, to obilje nije materijalno, ali dolazi do izražaja u svim neophodnim oblicima kako bi zadovoljilo naše potrebe, samo ako poštujemo zakone, koji nam omogućavaju pristup tom obilju – bez obzira radi li se o potrebama na radnom mjestu, o partneru, novcu, domu, miru ili hrani. Ako s čistim motivom zahtijevamo dobro i vjerujemo da će doći, tada će se to i ostvariti.

 

Nebeska LJUBAV, koja u univerzumu funkcionira prema zakonu privlačenja, donosi u moj život upravo ono, što mi je potrebno za ovaj današnji dan, kako bih ga doživio, rastao i napredovao, i da bi se ispunila moja životna sreća.

 

„Voljeti svog bližnjeg kao samoga sebe znači, da ste vi sami sebi bližnji, i da je spoznaja jednote – ljubav.“

                                                                                                                Eckhart Tolle

Zamijenite riječ ljubav s blagoslivljanjem. Tada ćete jednog dana ustanoviti, da blagoslivljate i sami sebe, ako blagoslivljate svog bližnjeg iz dubine srca i s potpunom iskrenošću. Jer, svi smi mi jedno i isto.

 

Svatko od nas ima duboko u sebi tajna vrata, koja samo čekaju, da ih otvorimo. I svatko od nas ima unutrašnji glas, koji je spreman voditi nas, samo ako mu pružimo priliku, tj.prostor i vrijeme, da ga saslušamo. Ako vam, dakle, teško pada da nekog blagoslovite, nađite neko mjesto gdje će vam biti ugodno. Pobrinite se, da vam se ne smeta. Uzmite sebi vremena. Počnite s opuštanjem. Možete pustiti mirnu muziku, duboko disati, malo se protegnuti. Tada isključite muziku i upitajte se: što trebam naučiti, da bi postigao pomak? Pitanje možete postaviti Božanskom, kako god Ga sebi zamišljali, ili svojoj mudrosti ili svom unutrašnjem vodiču – što god vam se čini najprikladnijim. Najvažnija je vaša duboka želja, da se dalje razvijate i da učite. Odgovor ćete sigurno dobiti. Možda će doći u nekom neočekivanom trenutku ili na neobičan način, ali doći će.

Blagoslivljanje onih, koji vas na bilo koji način napadaju riječju ili djelom, najbolji je način zaštite. Strelice koje su odapete na vas, to sprečava da povrijede vašu nutrinu, čak i ako dopru do vašeg tijela. Sve dok smo obavijeni ljubavlju, koju blagoslivljanje izražava, mi više nismo izloženi vanjskim okolnostima, moćima ili situacijama.

 

Danas  rezultati medicinskih znanstvenih istraživanja na relativno mladom polju psihoneuroimunologije pokazuju, da izražavanje ljubavi jača imunološki sustav tijela.

Molitva:  „Neka kroz mene sja Tvoje svjetlo, da budem poput Tebe, kako bi me svi, koje susretnem,doživjeli kao Tvoju prisutnost, Tvoju bezuvjetnu ljubav. Neka ne vide mene, nego samo, samo, samo Tebe.“

 

„Ljubav postoji na dubljoj razini od osjećaja. Nju nije uvijek moguće primjetiti uz pomoć osjećaja...Ljubav je posebna dimenzija, poput vremena i prostora. Ljubav je temeljni element iza svega, što postoji...Ona je elementarna esencija univerzuma.“

                               Leteći Orao

 

U životu obično dosižemo ono, za čime najviše čeznemo. Tko se potpuno posveti nekom cilju, odašilje moćnu poruku u univerzum. On sebe nesvjesno povezuje s univerzalnim tkivom sinhroniciteta. Stvari se događaju. Događaji se odvijaju na potpuno neočekivan način.

Blagoslivljanje je oblik ljubavi, koja onoga tko to prakticira, jednako blagoslivlja kao i onoga tko prima blagoslov. U sveprisutnosti Zakona bezgranične, bezuvjetne ljubavi, možemo se opustiti jer smo već kod kuće. Svuda. Bez obzira da li materijalne okolnosti galame o suprotnom – a današnji svijet je u tom smislu jako glasan.

 

Nama je moguće transformirati našu prošlost, na način da promijenimo našu svijest o prošlosti – iz jednostavnog razloga, jer prošlost postoji samo u našim današnjim mislima o prošlim doživljajima. Naša prošlost oživljava samo kroz naša sjećanja na prošlost. Ako stalno mislimo na događaje iz prošlosti, ponekad desetke ili stotine puta, stvaramo sve dublju jarugu, iz koje će nam biti sve teže izvući se. Zbog toga trebamo sebi osvijestiti, da bi našu prošlost trebali doslovno nanovo izmisliti, i to na način, da mijenjamo naše misli i osjećaje koji se na nju odnose. Bez obzira kako se obeshrabrenima osjećali, bez obzira koliko beznadno situacija izgledala – bezgranična ljubav strpljivo čeka na vratima naše svijesti. Ona nikada neće napustiti svoje mjesto. Nikada neće nestati. Prilikom čekanja, ne može postati nestrpljiva, jer vječnost je na njezinoj strani.

„Nadoknadiću vam godine, koje su vam skakavci pojeli...“

                                                                                   Prorok Joel  (2,25.)

Svi mi imamo svoju vlastitu brzinu. Bitno je samo, da stignemo na cilj. Na duhovnom putu ne postoji ni polagano ni brzo, jer kronološko je vrijeme pronalazak ljudskog duha a ne realnost fizičkog univerzuma. Zato nam poneke lekcije, koje se prividno odvijaju vrlo polako, mnogo više pomažu u našem razvoju od drugih, koje brže učimo.

Život je škola, a univerzum odgojni laboratorij. Ne postoji besmislena patnja za one, koji žele napredovati u svom razvoju. Jedina prava pobjeda nije fizička. To je pobjeda nad samim sobom, svejedno radilo se o strahu, bijesu ili samodopadnosti.

Ljubav je bezgranična snaga dobra, to je ljekovita, iscjeljujuća snaga. Shvatiti ljubav u njezinoj punini, zahtijeva nekonvencionalno primjećivanje. To zahtijeva nove puteve gledanja i postojanja. I isto kao i ljubav, ni blagoslov nije mjerljiv. Ali njihove neshvatljive osobine ne čine ih manje stvarnima.

 

Kao što je važno blagoslivljati druge, jednako je važno blagoslivljati samoga sebe. Nemojte zaboraviti: neovisno o slici koju imate o sebi samima, duboko u vašoj nutrini postoji mjesto gdje vlada bezgranična ljepota i mir, apsolutna bezuvjetna ljubav, bezgranična dobrota, nepokolebljiv mir, radost i zaigranost, neograničena vizija i bezgranično obilje. To je mjesto vaše pravo biće. Nikakav događaj u životu – nikakva bolest, patnja, uopće ništa – nikada neće utjecati na njegovu cjelovitost, koja utjelovljuje vaš istinski identitet. Mi u svakom trenutku imamo mogućnost da biramo: ili ćemo sebe vidjeti kao bijedne grešnike, ili ćemo sebe prihvatiti kao djecu svjetla.

                      „Ne sumnjaj u tvoje unutrašnje svjetlo. Svako biće je jedna zvijezda.“

                                                                                                                                   D. Rinpoche

Blagoslovite svakog dana i svakog sata čudesno biće koje je vaša istinska suština, i vjerojatno je sasvim drugačija od izvanjske maske, koju nosite – maske, koja često zavarava čak i onog tko je nosi! Mi našeg bližnjeg ne možemo istinski voljeti, prije nego smo naučili voljeti sami sebe. Blagoslivljati samoga sebe, predstavlja dragocjenu metodu samoprihvaćanja i samoljubavi. Jako je teško, druge od srca blagoslivljati (što je jedini ispravan način blagoslivljanja), ako se samoga sebe ne voli i ne blagoslivlja. Jer, kako možemo drugima dati ono, što sami sebi uskraćujemo? Mi moramo prihvatiti čudesno, lijepo biće, koje je vrijedno bezgranične ljubavi, a koje smo mi sami, u našem istinskom Sebstvu.

OPRAŠTANJE je volja, da se zauzme određen stav. To je volja da se ide dalje. To je volja, da se osjeća bolje i da se manje pati. To je spremnost da se preuzme odgovornost za sebe, a druge prepusti njihovoj samoodgovornosti. Opraštanje je odluka, da se ne kažnjava samoga sebe za greške drugih ljudi ili okolnosti. To je odluka, da se nanovo uroni u rijeku ljubavi i života.

Blagoslivljajte sami sebe svakodnevno u svojoj istinskoj nevinosti, jer na dnu vaše nutrine, to je vaše istinsko biće. Odbacite samoprezir, bijes, žaljenje ili odbojnost i uronite ponovno u rijeku života i ljubavi. To možete raditi svakog sata uvijek iznova, sve dok ne osjetite radost plivanja sa strujom, umjesto da pokušavate zaustaviti struju ili sjedite na obali s čežnjom da vas ona nosi.

Najvažnije odluke koje u životu donosimo, nisu dramatične prekretnice. Najvažnije odluke u životu su misli i osjećaji, koje imamo dan za danom. Oni oblikuju naš život više od svih izvanjskih okolnosti.

 Nedostatak istinske ljubavi spram sebe samoga nastaje skoro uvijek zbog ostataka misli o samooptuživanju. Ako napravimo grešku, možemo poći od toga, da nam je Božansko već odavno u potpunosti oprostilo. Božansko opraštanje se događa unaprijed i obuhvaća sve moguće greške iz prošlosti, sadašnjosti, pa čak i budućnosti. Razlog tome je taj, što su naše greške – greške protiv nas samih i protiv naše osobne sreće, također i u slučaju kada su usmjerene na druge. Kada radimo nešto protivno zakonu harmonije, mi štetimo sami sebi, a ne bezgraničnoj inteligenciji, koja je oblikovala te zakone. Jer: određeni negativni stavovi i ponašanja, koja pokazujemo, vode do vremenski ograničenog samoisključivanja iz milosti.

Opraštanje u ljubavi događa se unaprijed – ono vrijedi za budućnost i za čitavu prošlost, jer vrijeme u svijesti bezuvjetne ljubavi ne postoji. Postoji samo svjesnost savršenog blaženstva u sadašnjem trenutku, koji se neprekidno obnavlja.

Stalno blagoslivljanje egu uzima vrijeme i energiju da razmišlja o samoprouzročenim problemima, da izražava svoje strahove ili težnje, da pada u egocentričnost. Drugim riječima, on više nema vremena da luta okolo i do iznemoglosti ponavlja „ja...ja...ja...“ To pomaže ego reducirati na tako tanku stvarčicu, da će se jednog dana rastvoriti u svoje istinsko ništavilo. Bez obzira što radite, blagoslivljanje je nov i čudesan put za očuvanje unutrašnje ravnoteže, za očuvanje svjesnosti o sadašnjem trenutku.

„Jedini rad, koji duhovno pročišćava, jest onaj bez osobnih motiva, bez težnje za slavom ili javnim priznanjem ili svjetskom veličinom, bez ustrajanja na osobnim duhovnim motivima...to je rad, koji se obavlja samo za Božansko i na zapovijed Božanskog.“

                                 Sri Aurobindo

 

 

       Svaki blagoslov, kojeg pošaljete u univerzum, je poput zvijezde koja negdje zasja.

                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  jutro...

  22.01.2021. 14:02h
 • Član iridairida

  evo, meni je sada jutro, imam pokvaren bioritam...

  22.01.2021. 12:37h
 • Član Luce malaLuce mala

  Jutro u 14:49? Kome? :)

  22.01.2021. 10:10h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro....

  21.01.2021. 14:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  LN...

  20.01.2021. 22:42h
 • Član bglavacbglavac

  Laku noć magicudi. Snivajte lijepe snove!

  20.01.2021. 21:52h
 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija plina uništila zgradu staračkog doma ...

  20.01.2021. 15:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info