Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

268

PUTA

ISKUSTVENI VODIČ ZA BUĐENJE SVIJESTI SRCA

ISKUSTVENI VODIČ ZA BUĐENJE SVIJESTI SRCA
Dakle, osnovni preduvjet kojeg trebate ispuniti kako biste uopće mogli doći u poziciju da se povežete sa svojim srcem je da prestanete gledati, slušati i čitati sve vijesti koje dopiru do vas iz svih medija


ISKUSTVENI VODIČ ZA BUĐENJE SVIJESTI SRCA

Dakle, osnovni preduvjet kojeg trebate ispuniti kako biste uopće mogli doći u poziciju da se povežete sa svojim srcem je da prestanete gledati, slušati i čitati sve vijesti koje dopiru do vas iz svih medija. Razlog zbog kojeg je to od presudne važnosti je taj što su (dez)informacije koje primate preko masovnih medija strukturirane tako da vas drže neprestano angažiranima u beta stanju svijesti i da u vama potenciraju strah, neizvjesnost, tjeskobu, nesigurnost i očaj koji vas ostavljaju duboko zaključanima u umu. Naime, naš mozak se sastoji od milijardi neurona, moždanih stanica koje koriste elektricitet kako bi međusobno komunicirale. Kombinacija u kojoj milijuni neurona istovremeno šalju signale proizvodi ogromnu količinu električne aktivnosti u mozgu koju je moguće izmjeriti elektroencefalogramom (EEG). Ta aktivnost poznata je pod nazivom obrazac moždanih valova. Postoje četiri glavna stanja svijesti koje ti valovi proizvode:

Beta stanje svijesti doživljavamo kad smo svijesno budni, posvećeni obavljanju svakodnevnih poslova ili uključeni u mentalne aktivnosti te kada osjećamo uzrujanost, napetost, strah, tjeskobu i kada smo usredotočeni na "preživljavanje". Tada djelujemo u frekvencijskom rasponu od 14-30 Hz (ciklusa u sekundi).

Alfa stanje svijesti karakterizira frekvencijski raspon od 8 – 13 Hz i povezuje se sa opuštenošću, kreativnošću, povećanom sposobnošću učenja i pohranjivanja informacija.

Theta stanje svijesti obuhvaća raspon od 4-7 Hz i označava stanje duboke smirenosti.

Delta stanje svijesti se kreće od 0.1 do 4 Hz i smatra se stanjem dubokog sna bez svijesti, iako je, naravno, moguće biti potpuno svjestan u tom stanju, kao što je slučaj kod duboke meditacije. 

Ne upijanje medijskih sadržaja vam stoga omogućuje da svoju pozornost preusmjerite sa izvanjskog svijeta na sebe i svoj život. 

Dobro, a što dalje? Kako se riješiti rojeva vlastitih misli, strahova i sumnji koje nas neprestano oblijeću?

Mnogi preporučuju da se za napuštanje Beta stanja svijesti ili domene uma i usklađivanje sa dubljim stanjima svijesti ili domenom srca, koristimo tehnikama disanja i koncentriranja na dah. I dok to savršeno i nedvojbeno funkcionira u jednokratnim slučajevima kada se osoba nalazi pod iznimnim stresom ili je izložena snažnim negativnim emocijama i treba se smiriti, samo disanje kao takvo teško će vam pomoći da kroz duži vremenski period ostanete u tom stanju smirenosti. Jer, jednom kada se prestanete koncentrirati na dah, vaš um ponovo postaje aktivan i njegovi strahovi opet s lakoćom preuzimaju kontrolu nad vašom sviješću. Ono što će vam doista pomoći da se usidrite u dubljim stanjima svijesti je posvješćivanje temeljnih uvjerenja o tome tko vi DOISTA jeste i da prepoznate koja su to pozadinska uvjerenja iz kojih izviru svi vaši strahovi, nemiri i nesigurnosti koje osjećate. 

Dva korjenska uvjerenja koja vas drže u stanju neprestanog straha i napetosti su da imate SAMO JEDAN ŽIVOT i da ste vi ŽRTVA prepuštena na milost i nemilost životnih okolnosti te da je nad vama samim time počinjena velika nepravda, jer osjećate da vi niste odabrali ovaj život. U tom scenariju, vi ste odvojeni od svega i svakoga, svatko vas želi iskoristiti, prevariti i povrijediti i vječno ste u potrazi za ljubavlju za koju vjerujete da se nalazi izvan vas i da ju morate nekako pridobiti da biste bili potpuni. Neprestana nesigurnost u same sebe i osjećaj manje vrijednosti tjera vas da dokažete drugima da ste vrijedni te ljubavi i prihvaćanja i činite sve ne biste li se istaknuli u odnosu na druge slijedeći standarde i idealističke šablone uspjeha koje je postavilo društvo i prema čijim kriterijima mjerite svoju vlastitu vrijednost i postignuće. U suštini, svi mi tragamo za ljubavlju, no to činimo na krivim mjestima. Vjerujete da ćete jureći za novcem, prestižem, karijerom, ugledom, i izvanjskim postignućima bilo koje vrste napokon osjetiti ispunjenje za kojim čezne vaše srce, ali na kraju shvaćate da tamo, u suštini, nema ničega osim praznine nakon što splasne prvotni ushit. Mučeni podsvjesnom spoznajom o prolaznosti života i samim time osjećajući ogroman pritisak da uspijete u zadanom vremenskom roku od nekih 20-ak godina, kada ste u naponu snage, ostvariti sve to što mislite da će vam donijeti sreću, stavlja vas u stanje natjecanja i borbe u kojoj druge ljude doživljavate kao sredstva da ostvarite svoje ciljeve i istovremeno kao suparnike koji mogu predstavljati potencijalnu prijetnju ostvarenju tog vašeg cilja. Neumorno hrleći za 'srećom' za koju vjerujete da je tamo negdje u dalekoj budućnosti, gazeći i preko leševa ne biste li ju pronašli, ne shvaćate da vam ta sreća vječno izmiče i da nikada niste istinski sretni sada. Vrlo često, zbog nemogućnosti da ostvarite 'uspjeh' i 'sreću' po tom modelu, proizlazi temeljno nezadovoljstvo i razočaranje životom, zbog kojeg osjećate stalnu potrebu prigovarati, kukati, biti zavidni, ucviljeni, tužni, prezirati i osuđivati druge ljude ili okolnosti.

Nošeni dubokim osjećajem da niste voljeni, krivnju za svoje neuspjehe svaljujete na sve druge, stvarajući kaos i neravnotežu u vašim odnosima i životu. Vi ste uvijek žrtva, čak i kada vam okolnosti idu na ruku, uvijek pronalazite nešto zbog čega ćete biti nezadovoljni i nesretni, nešto čemu ćete prigovoriti! Dio vas koji na ovaj način doživljava život je vaš EGO, vaše iluzorno ja koje je stvoreno kroz dugogodišnje poistovjećivanje s vašim umom i fizičkim izgledom, te izloženost indoktrinaciji zbog koje vjerujete da je vaša cjelokupna osobnost sadržana u vašoj glavi i da ste vi samo tijelo...vjerujete da ovisite o izvanjskim stvarima da biste bili sretni, no u suštini, izvanjske stvari su samo okidači preko kojih vi izražavate radost koja je već prisutna u vama. 


Nastavlja se

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 18.06.2021. 07:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  Promisliti je biti a raz'misliti........

  Onaj koji visočije leti taj i dalje vidi ?


  Zakon pripada letačima ?


  *Ko kaže da je čovek na vrhu lanca ishrane? Takva predstava je mogla doći jedino od ljudskog bića.* ?


  "Na vrhu je odraz dna" ?


  * Svakoga trenutka sobost obavlja čin prijevarni; a u svakoj od prijevara utapa se na
  stotine faraona i njihovih vojski.* ?


  Svaki narod ima vlast po mjeri ili kakvu i zaslužuje ?


  *Taj mehur je naša percepcija. U njemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo na njegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveni odraz* ?


  "Koliko spolja toliko i iznutra" ?


  *Mi naučimo o svemu da mislimo,a onda izvežbamo oči tako da vide ono što gledaju
  onako kako mi mislimo o tome što gledamo* ?

  * Oni su nam dali svoj um! Njihov um, postaje i naš. Um zveri je kontradiktoran, ispunjen strahom. I upravo kroz um, zveri upumpavaju u naš um ono što im odgovara...* ?

  *Letači nas kontrolišu putem naših tradicija i običaja. Oni su gospodari religije, kreatori istorije. Mi slušamo njihov glas na radiju i čitamo njihove ideje u novinama. Oni upravljaju svim našim sredstvima informisanja i našim sistemima verovanja. Njihova strategija je veličanstvena* ?

  ........https://www.youtube.com/watch?v=3qNyatPx3CM&t=0s  !o'o!

   


  *Ostati promišljen je voljni čin, dok biti racionalan znači samo učvrstiti našu pažnju na područje kolektivne saglasnosti* !?

  "Zamisliti" možemo svašta pa čak i da "(i) srbi su letači" ???

  https://www.youtube.com/watch?v=QrTbcoQmt3c

  "Umišljenost" pak ni/je moguča samo u slučju "lica samorefleksije u ogedalu Beskraja" ??

  *Es cómico ver como andan en busca de vida en
  el espacio, cuando esta se encuentra por toda parte.
  “La vida es inherente al cosmos.” “Lo
  desconocido, se encuentra aquí mismo, incluso
  dentro de nosotros. La equivocación se debe a que
  los hombres de ciencia se aferren en definir ‘vida’,
  como algo exclusivo del reino orgánico, cuando el
  universo es la vida en si mismo.”
  –No es posible entender completamente lo que
  hay ahí afuera, sin embargo, nuestra naturaleza es tal,
  que nos obliga a interpretar*

  **“El universo es un enorme ser consciente que
  percibe todo al mismo tiempo, pero de manera
  fragmentada. Cada ser vivo es una ventana de
  percepción; los seres conscientes somos esas
  ventanas.”**

  ***Al igual que con el poder de la crear vida, todos
  traemos el poder del cosmos como una semilla
  durmiente adentro de nosotros. De hecho, somos una
  partícula ‘fractalizada’ del universo, de manera que,
  259
  aún cuando nuestra percepción está limitada por el
  ego, reflejamos el cosmos en su totalidad.
  Es como si el infinito se dividiera en
  innumerables fracciones diminutas, pero, al mismo
  tiempo, cada una de esas diminutas fracciones
  conservara la totalidad de la información, igual a lo
  que ocurre en el cerebro humano, donde cada
  neurona posee la información del conjunto.
  Por lo tanto, no es coincidencia, que todo esté
  entrelazado por esas mismas infinitas líneas de
  energia, de lo micro a lo macro, así es como todo se
  conecta*** = "MultiCentričnost" (or "nada" - "nothingness") ?!

 • 18.06.2021. 07:42h

  Član emilio-iiMerlin0

  O čemu mi to ustvari govorimo/pričamo ako:"Vi nikada niste uznemireni iz onog razloga iz kojeg mislite da jeste......" ?

  Tojest jesu li naši "govornici" upoznati sa:"Monstruoznim činom redukovanja beskonačna dubina onoga što ste u vašem umu biva pogrešno zamijenjena zvukom kojeg proizvode glasne žice...." ?

  I onda su neki i "alternativci" ali i protiv nošenja maske dok su recimo u isto vrijeme "konzervativci" za nošenje maski !o'o!

  Znači li to da su oni "strukturalno identični" a "sadržajno nesmislivi" ?

  Kada netko i smrtno ozbiljno zagovara "postanite kao djeca" on je sigurno i "sveti otac" ?

  Sve dok "svi umiremo ali i nitko ne vjeruje da če i on umrijeti" ništa i od *unutrašnja tišina i kvalitet tišine neophodan za nešto tako strašno kao što je “zaustavljanje sveta” može doći jedino u direktnom dodiru sa velikom istinom našeg postojanja: da smo svi mi na putu da umremo* ?

  *Observe those around you and you will see that hardly anybody manages to concentrate for any length of time. That’s how fucked we are as a species!* ?

  Dakle treba nam i "test za fuckere" a u "svijetlosno zagađivanje" treba uvrstiti i "uštrcavanje svijetlosnih crva" tojest kao "pi*dama" ?

  *“Šta bi se desilo ako bi smo postali sposobni.......?”
  “Za nedelju dana, povratili bi smo našu vitalnost i ponovo bi smo zablistali. Ali, kao obična ljudska bića, ne možemo razmišljati o toj mogućnosti, zato što bi ona zahtevala da se okrenemo protiv svega što je socijalno prihvatljivo....* ?

  Znači sve dok se okrečemo oko "svoje osi" to je i prihvatljivo po "nekoj osovini" a "nepomičnost kao najviši iz-um" podrazumijeva aktivno upražnjavanje "obuzdane ludosti" ili "izvana jadac a iznutra gladac" ?!

 • 18.06.2021. 19:26h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

 • 18.06.2021. 19:27h

  Član iridaMerlin35

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin18 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Neka. :) Skoro sam zaboravila kako izgleda i zvuči... kiša... :)

  17.09.2021. 20:58h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  iiii stigle su nam kiše jesenje <3

  17.09.2021. 17:49h
 • Član iridairida

  ❤ ❤

  17.09.2021. 12:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Lijep pozdrav i svima ostalima! :)

  16.09.2021. 18:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

POVRATAK SRCU OSVJEŠĆIVANJE TKO VI UISTINU JESTE