Član dolores

Upisao:

dolores

OBJAVLJENO:

PROČITANO

243

PUTA

ČOVJEK : HRAM BOŽJI - „Svijetlo Na Kraju Tunela“ 

ČOVJEK : HRAM BOŽJI - „Svijetlo Na Kraju Tunela“ 
Duhovne Moći i neki Uvidi nisu Cilj, već predstavljaju Sredstvo koje će čovjeku poslužiti u postizanju Smisla Života, prema Cilju Života na Putu Života, na planeti Zemlji.
ČOVJEK : HRAM BOŽJI - „Svijetlo Na Kraju Tunela“ 
= Bog je Početak i Kraj! Svaki će čovjek do Boga doći bilo na početku, sredini ili na kraju svog životnog puta. Čovjek ide u Hram Božji i već misli da je postigao neke određene Moći, neku sigurnost u Krilu Božjem. Ali mora čovjek znati da je sve ono što je u Hramu Božjem i svom životu naučio, doslovno beznačajno, sve dok ono naučeno ne primjeni u praksi, u svom životu svakodnevnom. Duhovne Moći i neki Uvidi nisu Cilj, već predstavljaju Sredstvo koje će čovjeku poslužiti u postizanju Smisla Života, prema Cilju Života na Putu Života, na planeti Zemlji. Čovjek mora znati da Bogu, kao Bogu samome, ništa od čovjeka ne treba! Bog je sam sebi dovoljan, isto kao što je roditelj dovoljan sam sebi. Ništa roditelju od djece ne treba. 

Ali voli Bog, isto kao i Roditelj, vidjeti sretnu svu svoju djecu, voli ih vidjeti vesele, razigrane, nasmijane i zadovoljne životom. Jer, bit će On kao takav i osmjehom njegovim zadovoljan, a da ne govorim o privrženosti, poštovanju, ponekom žrtvovanju. 

Ne traži Bog - Roditelj puno, zadovoljan je malim stvarima. Ako se čovjek Bogu klanja samo u crkvi, a pritom ne poštuje svoje bližnje, tada on čovjek, beskorisno obilazi svetišta. Ako je njegovo stajalište takovo, hitno ga treba promijeniti. Mora čovjek uvidjeti i spoznati da je svako ljudsko biće fizička manifestacija Božanske volje, koju ni u kom slučaju ne smije zanemarivati, jer Bog je prisutan svuda oko njega, u svim oblicima i mirisima materijalnih kreacija. 

Svaki onaj čovjek koji to ne vidi, ili ne želi vidjeti, ili zanemaruje na neki način, privlači na sebe Đavolja ili Vražja djela. Živi tada on čovjek u Grijehu, u Ateizmu - nevjeri, u Obmanama, Iluzijama svih vrsta. 
Ako Bog za čovjeka ne postoji, sav njegov život je bez smislen! Takav čovjek mora jednog dana biti poražen, što će biti vidljivo kroz neuspjehe koje će doživljavati u svim svojim nastojanjima za postizanje materijalnih vrijednosti svog rada ili znanja. 

Međutim, čovjek se može i zapitati da li Bog postoji, jer ako Ga ima - za čovjeka, onda sve u životu ima smisla. Jer - Ljubav je Bog i Bog je Ljubav! Bog je Duh i Materija u čovjeku. Bog je Život i Smrt. Bog je Sunce i Mjesec, toplina i hladnoća, miomiris i smrad. Bog je vjetar i zrak, voda i kiša, zemlja i kamen, drvo i vatra. Bog Daje i Uzima,..- sam se Čovjek rodio, sam će i umrijeti,..- da, čovjek se sam rodio s licem u lice s Bogom! A sam će oči u oči s Bogom i umrijeti! Bog je uzrok svih uzroka! On je najviši! Njemu sve pripada! Nalazi se u čovjekovom Duhu, u njegovoj Duši, u njegovom Srcu (Sunce zlatnoga sjaja)! On Bog, sve vidi, sve zna! Ništa se Njemu ne može sakriti! On je nevidljivi, nijemi je svjedok svakog čovjekovog napravljenoga djela. Od Njega je čovjek potekao, i k Njemu se vraća! 

Zato se on čovjek može u svom životu gorko i „opeći“, ako se bude oslanjao samo na sebe ili samo na Boga. Jer, u dvoje su jači! Jedan bez drugoga nikako ne mogu! Ali to Čovjek ne zna! Rijetki su oni koji Ga u potpunosti spoznaju! Oni koji su „dobili milost“ da upoznaju Njegove Moći! 

Bog je čovjekov Otac i njegova Majka! 
= Što radi dijete kada mu je teško? Koga dijete zove upomoć? Kome se priklanja? Kome vjeruje? U čijem je krilu najsigurnije? Naravno, u Očevom i Majčinom! Ali čovjek mora znati, da njega kao živo biće, njegov biološki otac koji ga je napravio, i njegova biološka majka koja ga je rodila,..- mogu ostaviti! Da li svojom voljom ili nevoljom, ali svakako Višom voljom, što će se jednog dana sigurno i dogoditi. 
Zato za čovjeka nitko ne može biti bolji Otac, Majka i Prijatelj, već sam Stvoritelj koji ga je stvorio. Pa zašto „okolišati“, klanjati se ocu, materi, rodbini, prijateljima, neprijateljima,..! Zašto, kad ima Njega, koji je jedini izvor njegovog Nastanka, ali i Nestanka sa ove naše Kugle Zemaljske, planete Zemlje,..- „čovječe prah si, i u prah ćeš se pretvoriti,..“! Bog je zaslužan za čovjekov život,..- koliki partneri ne mogu imati djece,..! 
Zašto čovjek do Oca i Majke ide dužim, obilaznim putom po pomoć? Zašto preskače toliko opasnih stepenica, prolazi toliko opasnih putova, premošćuje toliko potoka, rijeka, mora, jezera, kada je dovoljna samo - Vjera, samo promjena misaone forme! Ništa više, a niti manje! Tako malo, a tako mnogo, u isti mah!

Napisano u Zagrebu, 24.07.2004., godine,..- Autor : Dolores Rodin, mob - 091/9576-267.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 13.06.2018. 16:46h

  Član emilio-iiMerlin0

  Može biti.....

  Budite mirni

  i gledajte

  joššš dublje 

  jer "ja" sam 

  Tamo Dubokoo

   kao vvaša dubina

  I' svuda stižem

  Niš ne činim

  a Sve ZNADEM

  Želite li

  ME  zaista

  VIDJETI!

  ....ali i Ka'Men spoticaja!

 • 13.06.2018. 18:08h

  Član emilio-iiMerlin0

  A poanta

  ....bi bila u tome:Nikada ne ponižavaj Unutrašnje nego Ubij spoljašnje!

  Međutim..... ako neko laže a na moj račun onda bi Istina imala strašne konotacije?!

  Tojest.... bi To zahtijevalo i i ukidanje Socializma?

  A................. Disciplina je samo dijametralna  Vremenskom ustroju koji nikuda ne vodi ako smo još na Slobodi po Uravni Lovcima.

  To ne znači da smo Živi nego da če nam i u Smrti praviti Društvo???

  Bilo bi to i Pravedno osim ako i tim Pravednicima nisu Reproduktivne pizde dale Moččč... a pnda i "djecu zastranjeja" koju bi kao trrebali podojiti svojim PENZIONOM??

  Dakle :Jebite si Mater jer kad spadnemo na JBSBoga više nema TOGA!!!!

  (naravno da je i "tito" imao pse čuvare i dekle ali i njemu prđe kobila..... reko bi komšija "Dragan" i ne uviđajuči koju bi štetu u međuvremenu bio nanio svojim Pimpekom tojest RH !!)

  P.S:Kao što kaže i Odenino Paris.... u'konačnici sve je Energija a kada bi To i Znali mi bismo se poklali n'amrtvo!

  Vi zapravo i ništa neznate..... osim manipulirati "poznatim"?

  P.S:Zapravo je sve ovo smiješno u kontekstu Makroa koji koristi svoje Kurve kao svetice.... a PutenNovca?!

  Čitav ovaj Portal i sve Rečeno je besmisleno naspram jednoj našoj "Kolindi" koja se i ne osvrče na recimo Tolla i "Novu ZEMLJU" nego radije preferira Ratne Igre i "muškiog principa" pa bi tako i DikoPlenko bio Obrazovniji od emancipovane P.... po Pernaru i Trilaterali?!

 • 13.06.2018. 19:52h

  Član emilio-iiMerlin0

  A i Krstičević.......

  .....koji nije u stanju objasniti "kornatsku tragediju" ali bi i žrtvovao "Slavicu" je samo nesvijestan irač u Egoičnoj igri jer da to svijesno čini bilo bi i gore ako nije u Globalu?!

  To je tako strašno da i Šešelju treba opsovati mater..... poradi novijeh Izroda?!

  Ti pizduni troše 90% naše Energije............ za Igru "Žandara i Lopova i češljanje "Civilnog sektora"?

  Nevjerovatno je da su su Ljudi naoružani i opasni i žive od Identifikovanja i Razdvajanja..... a njihovi Generali i od Tunolova u "Našem Jadranu!?!

  Ne možemo biti jadniji nego što jesmo je i ne trebaju nam Kolinda i Plenković nego je dovoljno i zapitati naše Generale :Šta Mislite o ONMO O ČEMU "EMILIO" GPVPRI"!

  Jeste li zaista Namjerili..... Zero Point or se surfate na krilima Prolaznosti tojest jebete one koje ste sjebali.... a nije važno kako ako svi sportovi igraju na pobjedu nakon ubjeđivanja!!

  Slobodno se javite na Adresu koju ili volite ili mrzite jer ja vas zaista ne želim ubiti na visokom nivou nego vlastoručno!!!

  P.S:Tako djeluje i Ameika...... samo i usput ima Pravo na "Dvostruku Bibliju" , rekao bi my frend Trump.

  Uz jednu i uzaludnu aluziju o "mom peijatelju":*

  A sad, figure ispred zrcala«, najavila je Madame Ludmilla dok je glazba nastavljala svirati.»Noga, noga, noga!« govorila je, zamahujući jednom pa drugomnogom u ritmu glazbe. Desnu je ruku položila na čelo kao mala dje vojčica koja nije sigurna može li napraviti prave pokrete.»Okret, okret, okret!« govorila je potom, okrećući se kao krošnjadrveta.»Guza, guza, guza«, rekla je pokazujući mi golu stražnjicu kaoplesačica kan-kana.

  rekao sam mu da me se duboko dojmila melodija i stara prostitutka koja se nespretno okretala u ritmu glazbe. Duboko me se dojmila i spoznaja o bešćutnosti mojeg prijatelja.  Pomisli na svako ljudsko biće na Zemlji i bez sumnje ćeš uvidjeti da ma tko bili, ma što mislili o sebi, čime god se bavili,rezultat njihovih djela uvijek će biti isti: besmislene figure ispred ogledala.«***

  Tako da bi bilo dovoljno i unijeti nesklad u Sintaksu............... ali je beščutnost Bankaroida i Božanstvena?

  Oni ne barataju Novcem nego.... Masom?

  Činjenica da nas svijesnost smrti izdvaja od smrtnosti je kao i kada imamo novaca onda znamo šta se dešava??

  P.S:Jednostavno rečeno dosta nam je da i od "Nadarevića" pravite Mustafu jer to ionako ne mijenja njegovu Krvnu sliku nego samo našu Sliku "o Sebi"?

  Strašno je ono što radimo a bez imalo svijesnosti o drugima.... tojest i iz nenanja o pugramianosti?

  Samo se vi kotite i množite..... i več čemo vas mi za galavu viši i kiloteži smijestiti u svoju silu-težu a i usput pojebati manekenke ako su nas dostojbe?

  Grozno a opet kao po sluzi......

SADRŽAJ UPISAO

Član doloresMerlin5 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dolores dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KORIZMA

VEGETARIJANCI

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  18.03.2019. 10:39h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. Lp

  13.03.2019. 07:48h
 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥*♪pusa

  10.03.2019. 00:05h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Danas je Dan žena. Svim ženama koje svrate na magicus želim obilje ljubavi za ovaj dan. Lp

  08.03.2019. 08:02h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi., sretan i uspješan dan vam želim. Lp

  04.03.2019. 08:01h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  02.03.2019. 09:12h
 • Član mkrmarmkrmar

  Kavica

  01.03.2019. 16:05h
Cijeli Chat

PROLJEĆE

USKRS

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info