Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1661

PUTA

Tiha tragedija koja pogađa našu djecu (i što učiniti po tom pitanju)

Tiha tragedija koja pogađa našu djecu (i što učiniti po tom pitanju)
“Želim ohrabriti svakog roditelja koji brine o budućnosti svoje djece da pročita ovu objavu. Znam da mnogi ne žele čuti ono što imam reći u ovom tekstu, ali vašoj djeci je potrebno da čuju tu poruku.

U našim domovima se upravo sad razvija tiha tragedija, a tiče se najvažnijih bića u našim životima – naše djece. Čak i ako se ne slažete s mojom perspektivom, molim vas da slijedite preporuke koje su napisane na kraju ovog članka. Kada vidite pozitivne promjene u životu vašeg djeteta bit će vam jasno zašto govorim to što govorim!”

Ovim riječima terapeutkinja Victoria Prooday otvorila je izuzetno ozbiljnu temu koja je danas uveliko prisutna u obiteljima širom svijeta. Victoria je radila sa stotinama djece i njihovim obiteljima i došla je do zaključka da su današnja djeca u poražavajućem emotivnom stanju, piše yourot.com.

Ona ističe da roditelji trebaju razgovarati i s nastavnicima i profesionalcima koji su radili na tom polju posljednjih 15 godina, kako bi se uvjerili da i oni dijele Victorijinu zabrinutost. U posljednjih 15 godina istraživači su objavili alarmantne statistike o naglom i stalnom porastu mentalnih oboljenja kod djece i to danas dostiže razmjere epidemije:

 • 1 od 5 djece ima probleme sa mentalnim zdravljem
 • 43% porasta poremećaja smanjene pažnje uslijed hiperaktivnosti
 • 37% porasta depresije kod tinejdžera
 • 200% porasta stope samoubojstva kod djece u dobi od 10 do 14 godina

Koliko je još dokaza potrebno prije nego što se probudimo?

Ne, „dijagnostika je sama po sebi povećana“ nije odgovor!

Ne, „oni su se jednostavno tako rodili“ nije odgovor!

Ne, „za sve je kriv školski sistem“ nije odgovor!

Da, koliko god je to teško priznati, roditelji su odgovor za mnoge dječje borbe!

Znanstveno je dokazano da mozak ima sposobnost da se sam usmjerava kroz životnu sredinu. Nažalost, sa životnom sredinom i stilom roditeljstva koje roditelji pružaju svojoj djeci oni njihove mozgove usmjeravaju u pogrešnom pravcu i doprinose njihovim izazovima u svakodnevnom životu.

Da, uvijek je bilo i bit će djece koja su rođena s invaliditetom i usprkos velikom trudu roditelja da im pruže dobro izbalansiranu životnu sredinu i roditeljstvo, njihova djeca se i dalje bore. Međutim, to nisu djeca o kojoj Victoria ovdje govori.

Ovdje je riječ o mnogo većem broju mališana čije izazove većinom oblikuju faktori životne sredine koje roditelji s najboljim namjerama pružaju svojoj djeci. U svojoj praksi Victoria je primijetila da se ta djeca promijene u trenutku kada roditelji promijene svoju perspektivu o roditeljstvu.

U čemu je greška?

U današnje vrijeme djeca su lišena osnova zdravog djetinjstva kao što su:

 • Emotivno dostupni roditelji
 • Jasno definirana ograničenja i vodstvo
 • Odgovornosti
 • Uravnotežena prehrana i adekvatan san
 • Kretanje i boravak na otvorenom
 • Kreativna igra, društvena interakcija, prilike za nestruktuirano vrijeme i dosadu

Umjesto toga, djeca imaju:

 • Roditelje kojima pažnju odvlače digitalni uređaji
 • Popustljive roditelje koji dopuštaju djeci da „vladaju svijetom“
 • Osjećaj da na nešto imaju pravo umjesto odgovornosti
 • Neadekvatan san i neuravnotežena prehrana
 • Sjedeći stil života u zatvorenom prostoru
 • Beskrajnu stimulaciju, tehnološke dadilje, instant zadovoljstvo i odsustvo dosadnih trenutaka

“Je li itko mogao zamisliti da je moguće podići zdravu generaciju u ovako nezdravoj životnoj sredini? Naravno da ne! Za roditeljstvo ne postoje prečice i ne možemo prevariti ljudsku prirodu. Kao što možemo vidjeti, rezultati su poražavajući. Naša djeca emotivno trpe zbog gubitka dobro uravnoteženog djetinjstva.

Kako to možemo popraviti?

Ako želimo da nam djeca odrastu u sretne i zdrave ljude onda se moramo probuditi i vratiti osnovama. To je još uvijek moguće!”, napominje Victoria i dodaje:

“Znam to zato što je stotine i stotine mojih klijenata za samo nekoliko tjedana (u nekim slučajevima i za samo nekoliko dana) primjenjivanja ovih preporuka vidjelo pozitivne promjene u emotivnim stanjima svoje djece. Postavite ograničenja i ne zaboravite da ste vi svom djetetu RODITELJ, a ne prijatelj.”

Poanta ovog teksta je da djeci ponudite dobro uravnotežen stil života ispunjen onim što njima TREBA, a ne samo onim što ŽELE. Nemojte se bojati reći „Ne!“ svojim mališanima ako ono što žele nije ono što im treba.

 • Osigurajte im kvalitetnu hranu i ograničite im grickalice
 • Provodite jedan sat u prirodi – vozite bickle, pješačite, pecajte, gledajte ptice/insekte
 • Svakog dana večerajte zajedno i ne držite tehnološke uređaje u trpezariji
 • Jednom dnevno odigrajte neku društvenu igru
 • Dajte svom djetetu jedan zadatak dnevno (slaganje veša, pospremanje igračaka, vješanje odjeće, vađenje namirnica iz kesa, postavljanje stola i tako dalje)
 • Stvorite konzistentnu rutinu spavanja kako biste bili sigurni da vaše dijete dovoljno spava. U sobi ne smije biti tehnoloških uređaja.

Naučite svoju djecu odgovornosti i neovisnosti. Nemojte ih previše štititi od malih neuspjeha jer će im oni razviti vještine koje će im biti potrebne da savladaju veće izazove u životu. Nemojte pakirati ruksak svom djetetu, nemojte nositi njegov/njen ruksak, nemojte mu nositi u školu zaboravljenu hranu/raspored sati i nemojte guliti bananu petogodišnjem djetetu. Učite ih vještinama – nemojte ih raditi umjesto njih.

Učite ih odloženom zadovoljstvu i pružite im prilike za „dosadu“ pošto je to vrijeme kada im se budi kreativnost:

 • Nemojte smatrati da ste odgovorni za to da zabavite svoje dijete
 • Nemojte koristiti tehnologiju kao lijek za dosadu
 • Izbjegavajte koristiti tehnologiju za vrijeme doručka, ručka i večere, u automobilu, restoranima i tržnim centrima. Te trenutke koristite kao prilike da njihove mozgove istrenirate tako da funkcioniraju i kada im je „dosadno“
 • Pomozite im da stvore „Pribor za prvu pomoć u slučaju dosade“ s idejama o aktivnostima za trenutke „kada im je dosadno“

Budite emotivno dostupni kako biste se povezali sa svojom djecom i naučite ih samo – regulaciji i društvenim vještinama:

 • Kako vam telefoni ne bi odvraćali pažnju, isključite ih sve dok vam djeca ne odu na spavanje
 • Postanite emotivni trener svojoj djeci. Naučite ih da prepoznaju frustraciju i bijes, te da se nose s njima
 • Naučite ih da pozdravljaju, dijele, suosjećaju, manirima za stolom, vještinama razgovaranja
 • Povežite se emotivno – smijte se, grlite, ljubite, škakljajte, čitajte, plešite, skačite ili puzite sa svojim djetetom.

“Moramo unijeti promjene u živote svojih mališana prije nego što čitava generacija djece završi na lijekovima! Još uvijek nije kasno, ali uskoro će biti”, naglasila je Victoria.

lolamagazin

 Prenijeto sa: Atma.hr

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.01.2022. 06:21h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada netko vikene "Imamo Državu" šta je on ustvari time htio reči !?

  *"Namera je sila na kojoj počiva svemir," reče.'To je
  sila koja svemu daje fokus. Zahvaljujući njoj, svet postoji."
  "Možeš li malo da pojasniš tu silu?" zapitala sam je.
  "Ne postoji način na koji bih o njoj govorila, osim
  metaforičkog," reče. Petom cipele je razgrnula suvo lišće.
  "Ispod lišća se nalazi zemlja, ogromna zemlja. Namera je
  princip koji se nalazi ispod svega."*

  **Tonal je sve ono što jesmo«, nastavio je. »Odredimu ime!
  Tonal je sve što se rečju da iskazati. A kako tonal i jesu njegova sopstvena dela, onda, zapravo, sve mora potpasti pod njegov domen.«Podsetio sam ga kako je rekao da je »tonal« društveno biće — izraz koji sam i sam upotrebio da njime označim ljudsko biće kao krajnji rezultat procesa socijalizacije. Istakao sam da kad bi »tonal« bio rezultattog procesa, onda on ne bi mogao biti sve, kao što je to on rekao, jer svet koji nas okružuje nije proizvod socijalizacije.Don Huan me je podsetio da moje tvrdnje za njega nemaju osnova, jer je ranije jednom već istakao da nepostoji svet u celosti, nego samo opis sveta koji smo naučili da zamišljamo i prihvatamo zdravo za gotovo.
  »Tonal je sve ono što mi znamo«, rekao je. »Mislim da je to već po sebi dovoljan razlog da
  tonal bude jedna tako nadmoćna stvar.  Tonal je sve što mi znamo«, ponovio je polako. »A to ne uključuje samo nas kao pojedince, već i sve ostalo u našem svetu.
  Tonal je, može se reći, sve ono što oko vidi.»Čim se rodimo, počinjemo da ga negujemo. Kad prvi put udahnemo vazduh, istog časa udišemo i moć za tonal.
  Prema tome, ispravno je reći da je tonal ljudskog bića tesno vezan za njegovo rođenje.»Moraš da upamtiš ovaj detalj. On ima veliki značaj za razumevanje svega ovog.
  Tonal počinje s rođenjem, a okončava se sa smrću.  Tonal je ono što čini svet.«»Da li je tonal tvorac sveta?«Don Huan se počeša po slepoočnicama.
  »Tonal čini svet, ali se to samo tako kaže da bi se o njemu moglo na neki način govoriti. On ne može ništa da stvara, niti da menja, pa ipak, on čini svet, jer mu je funkcija da prosuđuje i procenjuje i da se osvedočava. Kažem da tonal čini svet zato što ga potvrđuje i procenjuje prema svojim pravilima. Na veoma čudan način tonal je tvorac koji ne tvori nijednu stvar. Drugim rečima,tonal sam kroji pravila pomoću kojih shvata svet. Na neki način, dakle, on tvori svet.**

  ***Tu ukupnost nazvao sam mehurom percepcije.Takođe sam rekao i to da je taj mehur zapečaćen,čvrsto zatvoren, i da se ne otvara sve do naše smrti.No on se, ipak, može otvoriti. Vračevi su, očevidno,naučili tu tajnu i, premda svi oni ne stižu do svoje sveukupnosti, znaju da takva mogućnost postoji. Znaju da se mehur percepcije otvara jedino onda kad čovek zaroni u
  nagual.***

  "Ne postoji svijet u cijelosti nego samo njegov opis" je kao neka "službena državna politika" ?

  Mi se kolektivizujemo da bi se onda i opažajno usklađivali a u konačnici ne opažamo ništa nego samo sebe i svoje sitničave brige ?

  Naš svijet postaje sve površniji i bezživotniji tojest što smo brži u pripisivanju verbalnih i mentalnih oznaka i slika ? - https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-nam-je-digitalno-doba-otelo-sposobnost-dubinskog-citanja-kao-da-nas-je-pogodila-jezicna-kuga-15151509

  ****And remember: learning to sleep and dream is learning to die...... (kao "živa smrt") ?!

  P.S:Ako "na mladima Svijet ostaje" onda im treba i prava Država da bi se održali....... ali Tonal o TOme ne može ništa reči !o'o!

 • 30.01.2022. 06:51h

  Član emilio-iiMerlin0

  Virus nama izaziva temperaturu a mi pak stvaramo i globalno zagrijavanje i tko je tu onda stvarni virus a tko glavni doktor ?

  Ono što je muškarcima umjetna inteligencija to je kod žena kao viještačka ljepota a obostrano je i veoma gluop/ružno za cjelokupnu prirodu ?

  Tragedija "naše djece" je u tome da su njihovi roditelji i excelentni u svijetu ali i idioti po pitanju Duha ?

  Logično je da svi umiremo ali i nitko ne vjeruje da če i on umrijeti jer mi i ne možemo razmišljati izvan svoje "besmrtnosti" ?

  *Reći ću ti sad možda najveću mudrost koju je iko ikad mogao izreći«, reče on. »Hajde da vidim šta možeš da učiniš s njom.»Da li znaš da si baš ovog časa okružen večnošću?I znaš li da tu večnost možeš da iskoristiš ako to želiš?«
  , ja rekoh da ne razumem o čemu govori.»Tamo! Večnost je tamo!« reče on pokazujući ka horizontu.Onda je pokazao ka zenitu. »Ili tamo, ili možda možemo reći da je večnost poput njih.« Raširio je ruke da označi istok i zapad..Nisam znao šta da kažem.»Znaš li da se možeš zauvek rasprostreti u bilo kom od pravaca koje sam ti pokazao?« nastavi on. »Znaš li da i jedan tren može biti večnost? To nije zagonetka; to je činjenica, ali samo onda ako se vineš do tog trenutka i iskoristiš ga da zauvek ponese tvoju sveukupnost u bilo kom pravcu.«Gledao me je netremice.»To ranije nisi znao«, reče smešeći se. »Sad znaš.Otkrio sam ti to, što tebi ama baš ništa ne znači, jer nemaš dovoljno lične snage da korisno upotrebiš moje otkriće. Ali, kad bi je imao, same moje reči bi ti poslužile kao sredstvo da prikupiš svoju sveukupnost i njen presudan deo izneseš van granica u kojima je ona sadržana (Prišao mi je i prstima me bocnuo u grudi; bio je to lak dodir.)»To su te granice o kojima govorim«, reče. »Van njihovih okvira može se izaći. Mi smo osećanje, svest koja je njima ovde zatvorena.)*

  **’Honour thy father and thy mother.’ Unfortunately there are those who hate and deny
  their very source – their parents – and then extend their grudge against all that exists, including
  the very earth that gives them shelter. This original resentment is the cause of many diseases.
  A warrior is aware of the tremendous price that was paid for his life, and in the most
  detached manner honours and respects those who gave him existence. Only then can he fly
  free**

  **** First me, and next I.
  * Love thy possessions and cling unto them.
  * Lie and cheat to achieve thy goals.
  * Satisfy thy desires by any means.
  * Obtain profit at any cost.
  * Always seek pleasure and personal gain.
  * Take advantage of others.
  * Crush the weak.
  * Destroy that which thou canst not get.
  * If thou canst not accomplish something, do not let others accomplish it either

  Orrrr...

  * Be good.
  * Be honest.
  * Be moral.
  * Be true.
  * Be impeccable.
  * Be patient.
  * Be detached.
  * Do good.
  * Cultivate energy.
  * Cultivate Silence.
  Here, don Melchor said:
  “The commandments of the healers are like a map to help us save energy.”

  (The important thing to realize is that you are no MORE and no LESS important than any other living thing. To think otherwise is like one ant in a heap carrying an especially big load and thinking it is the most important, the best ant when in a moment I will step on that ant and all his companions and they will be equal in their death. Something will 'step' on all of us someday, just like one of us might step on an ant hill. We are all equal and self importance is nothing but a reward from the social order of everyday reality, like the drip of a drug into your brain to keep you hooked on the social order. (Have an integrity about it - don't brag or compete (competition is the worst thing in the world, it is a primary support for the third cornerstone of everyday reality, the sense of self importance))) *** C = Kada neznam tada nisam sveznalica i tako mi bog pomogao ???

 • 30.01.2022. 07:22h

  Član emilio-iiMerlin0

  III

  *We also base our lives on what others say about us — people who don’t even know themselves, let alone us. And amazingly enough, this is what we think of as reality.*

  **Da bismo se
  promenili potrebno je da ispunimo tri uslova," rekla je.
  "Prvo, moramo da glasno izreknemo svoju odluku da se
  promenimo tako da namera može da nas čuje. Drugo,
  moramo da angažujemo svoju svest na duže vreme. Ne smemo
  da otpočnemo sa nečim da bismo odustali čim se obeshrabrimo.
  Treće, moramo da sagledavamo rezultat naših postupaka
  potpuno nepristrasno.To znači da ne smemo da se bavimo
  idejom uspeha ili promašaja."
  "Pridržavaj se ova tri postupka i moći ćeš da promeniš
  bilo koje neželjeno osećanje ili želju u sebi**

  ***"Istina je u tome da je taj ulaz ispred nas sve vreme, ali samo oni čije su misli mirne a srca na svom mestu,mogu da osete njegovo prisustvo.***

  ****Oko koje netremice gleda ka unutrašnjosti je
  nepomično. "Ono ne odražava Ijudske brige i
  strahove, već odražava ogromno prostranstvo. Vidovnjaci
  koji su netremice gledali u ono bezgranično dokazali «su
  da ono bezgranično za uzvrat netremice gleda u vas
  hladnom i nepopustljivom ravnodušnošću.****

  V*  "Ovako bebe dišu," Verovatno mi nećeš verovati ali previše smo civilizovani da bi mogli ponovo da naučimo da ispravno dišemo. "Kada kažem vazduh, u stvari mislim na energiju koja potiče iz
  daha i koja ulazi u abdomen, grudi i konačno u glavu.............. (smog u vazduhu,klor u vodi,diavolo in meeee) !?

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin21 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ❤️ ☕ ☕♥♥♪♫♫♪♥♥

  22.03.2023. 17:01h
 • Član vanessavanessa

  .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥21.3.23 pozdrav od zločeste

  21.03.2023. 15:36h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima, kolikovas ima.

  19.03.2023. 18:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  17.03.2023. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan dobri ljudi. Sad ono jeste li dobri, pitanje je i može se raspravljati o tome. Ali ljudi, ima li vas uopšte?

  15.03.2023. 13:51h
 • Član bglavacbglavac

  Halo, ima li koga živog ovdje? Od nedjelje naš chat je tužan jer je nezaposlen. Lp

  15.03.2023. 08:32h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja je . Sretan dan vam želim. Lp

  12.03.2023. 08:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info